Dodaj do ulubionych

PIES na Placu Kościuszki !!!

IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.11, 23:20
po pl.kościuszki błąka się bardzo zadbany, mały (niższy niż do kolan) piesek. Sierść średniej długości, maści biszkoptowej, ma na sobie czarną obrożę. Jest bardzo przyjazny i posłuszny, zachowuje się jakby się zgubił i szukał właściciela, interesuje się każdą mijającą go osobą...
Obserwuj wątek
    • Gość:   Re: PIES na Placu Kościuszki !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 00:15
      Ufny = wściekły.
    • Gość: . Re: PIES na Placu Kościuszki !!! IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 14:06
      Mogłeś go przygarnąć i porozwieszać ogłoszenia albo zawiadomić straż miejską.Skoro jest zadbany to pewnie ma wszczepionego chipa.
      Tak może się psu coś stać.
      • Gość: zmartwiony Re: PIES na Placu Kościuszki !!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.11, 19:18
        niestety mam w domu rozpieszczonego, starego psa, który nie toleruje obecności innych psów "na swoim terytorium". Natomiast straży miejskiej osobiście nie ufam, znając życie i biorąc pod uwagę porę (było po 23ciej) co najwyżej zawieźliby go do schroniska. Poza tym uprzejma ekspedientka z żabki powiedziała że błąka się tam dopiero od niedawna, przez co stwierdziłem, że może wyszedł z jakimś mało odpowiedzialnym właścicielem na spacer gdzieś nie daleko i uciekł bo np. szedł bez smyczy i że może ktoś go tu będzie szukał. Stąd też ten wpis na forum. Dziś go szukałem, chcąc chociaż zabrać go do weterynarza, ale niestety w okolicach placu kościuszki już go nie było. Ktoś go może gdzieś widział? Rozmawiałem ze znajomym, mógłby go ewentualnie wziąć do domu..
        • Gość: . Re: PIES na Placu Kościuszki !!! IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 19:28
          Może go nie ma,bo już nie żyje?
          I nie wymyślaj z tym brakiem zaufania do straży miejskiej,bo to absurd!
          Nawet w schronisku byłby bardziej bezpieczny niż na ulicy,dostałby coś do picia i jedzenia,opiekę weterynaryjną i szansę na dom albo na to,że właściciele go odnajdą(bo jeśli się zgubił to pewnie pojadą oni do schroniska).
          Poza tym jeśli ma mikrochipa(a jeśli jest zadbany to zakładam,że ma) to przed oddaniem do schroniska na pewno by to sprawdzili a tam masz wszystko czyli dane właścicieli.Zacznij myśleć człowieku! Najłatwiej założyć,że po prostu ,,był na spacerze''.Ręce opadają na to miasto...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka