IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 18:39
Dlaczego tematy nie wygodne dla władz naszego miasta są zdejmowane z tego forum?
Obserwuj wątek
    • Gość: PK Re: Władza IP: 213.199.253.* 25.10.11, 18:44
      każda ręka podniesiona na władzę w starostwie - uschnie!
      • Gość: Zbuntowany Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 19:09
        No właśnie. Zmieniono ustawę o sprzedaży napojów alkoholowy mówiącej o odległości od obiektów użyteczności publicznej, która PO nowemu skraca odległośc i najwyrazniej jest zrobiona pod Biedronkę obok LO.
        • Gość: Zbuntowny Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.11, 19:13
          To czyje interesy reprezentuje nasza władza? A czyja jest Biedronka ? tylko proszę chyba nie portugalczyka?
          • Gość: ups Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 22:29
            no coś ty, firma geronimo martins tylko udaje przed całym światem, że imperium biedronek jest portugalskie. każdy wyznawca pisu wie, że to nieprawda. to oczywista oczywistośc :D matko, co tu kretynów
            • Gość: Darek Re: Władza IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 16:09
              No oczywiscie ze Biedroka to Zydy. Kazdy kto sie w zyciu dorobil jest Zydem.
    • Gość: gabriela Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 23:45
      Takie skorumpowane to jest miasto.
      Spolem mialo alkohol
      • Gość: oczko Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 03:00
        Zbuntowany to ciekawe co napisaleś, co na to rodzice uczniów, co na to Kuratorium. Sprytny nasz p Wardzińki.Może nam mieszkańcom wyjasni czym się kierował zmieniając przepisy. Interesem BIEDRONKI , czy intreresem uczniów. A MOZE WŁASNYM INTRERESM. To skandal, skandal. Tyle sie mówi o wychowaniu w trzeżwosci, wydaje "cieżkie pieniądze" na profilaktykę a nasz p Prezydent uczniom podaje przez płot alkohol. Brawo tak dalej p. Wardzinski. Przy najbliższych wyborach będę głosowała na p Wardzinskiego. Myślę że rodzice dzieci z LO też:):):): no i oczywiście ucznowie :) też będa głosowali ZA:):):). Taką wygodę zrobić dzieciakom. Swój chłp z tego Wardzińskiego:):):):). Teraz kazdy uczeń po przerwie będzie spiewał na lekcji "PIWO Z RANA JAK ŚMIETAM". Władza może wszystko z rozpijaniem małolenich włącznie.P Wardzinski to kryminał co pan zrobił i ulegli radni. Ciekawa jestem kto był ZA zmianą przepisów. Jakie nazwiska warto je poznać i zapamiętać do nastepnych wyborów.
        • Gość: szisza o? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 08:40
          Jedno Ci powiem oczko.. chce pic - to pije.. Zadna Biedronka mi w tym nie przeszkodzi.. Nie chce.. - nie pije..
          Zdrowia!
    • Gość: gośc Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 07:05
      Interesuje mnie skasowanie tego wątku , bo czytam dziesięć innych niepotrzebnych na czołówce o pszemie,kaczyńskim chyba tylko po to by forum zrobić ściekiem.
      • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 10:00
        Ostatnio medal i kasiorkę za wychowanie młodzieży w tym wychowanie w trzeżwości otrzymał dyrektor LO number ONE , radny, kulomit
        MARIUSZ STAWICKI

Jestem dumny jako mieszkaniec za tak światłe kadry urzędniczo-nauczycielskie co tusków pod nogi nie rzucają wszelakim biedronkom:-)
    • Gość: gos Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 13:24
      Oczywiście Radny Pan Stawicki i całe PO
      • Gość: dziennikarz Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 13:32
        I cała koalicja i opozycja.
        • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:43
          podbijam bo Kochamy Władzę Naszą
        • Gość: Zbuntowany Re: Władza IP: *.army.mil.pl 26.10.11, 14:44
          Cieszę się że parę osób zareagowało na tą informacje.tylko dlaczego nikt z otoczenia rady czy Prezydenta,ciekawa na pewno była motywacja rady , ewentualnie na czyj wniosek,śmieszne i smutne sprawy,nie mogli dać Biedronce zezwolenia ze względu na poprzednie przepisy to zmienili ustawę,powinien się ktoś tym zająć.Ciekawe jak wyglądało głosowanie?
          • Gość: dziennikarz Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 14:50
            Tak jak napisałem. Koalicja wraz z opozycją za. Wcześniej był nieprecyzyjny zapis o bliskim sąsiedztwie (pod co podpadała np. Panorama i Zespół Szkół), teraz jest podane w metrach.
          • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.11, 15:34
            pan dziennikaż jaki poinformowany super a w gazecie cisza

Re: WładzaIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
            Gość: dziennikarz 26.10.11, 14:50 Odpowiedz
            Tak jak napisałem. Koalicja wraz z opozycją za. Wcześniej był nieprecyzyjny zapis o bliskim sąsiedztwie (pod co podpadała np. Panorama i Zespół Szkół), teraz jest podane w metrach.
            • Gość: oj Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 15:59
              Pszemmmus! jest watek o Tobie.. czemu nie odpowiesz???

• Gość: Zbuntowany Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 16:02
              Ok że wszyscy ale jaki to był cel ? wniosek jest taki że teraz nie ma ograniczeń,to po co ustawa o wychowaniu w trzezwości bo z tego co słyszałem chodzi o odległość 35m to pod kogo ta ustawa czy motywowano ,?i skąd dziennikarz z tego forum ma wiedzę żę wszyscy radni głosowali za.bo chyba tak nie było.Myślę żę tym powinna się zająć prokuratura,skoro Biedronka do tej pory nie miała w sprzedaży alkoholu właśnie przez starą ustawę to teraz dostanie myślę, żę wnioski się same nasuwają.
              • Gość: ya Re: Władza IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 17:24
                nie przesadzaj z tymi wnioskami
                motywowania szczególnego nie było
                najwięcej pytań w tej sprawie miał radny Rabczewski (jak zwykle zresztą)
                wynik głosowania był taki że tylko Rabczewski wstrzymał się od głosu, reszta była ZA
                według uchwały nie dostanie zezwolenia na sprzedaż alkoholu lokal w odległości mniejszej jak 30m mierząc po ciągach pieszych między wejściami głównymi
                Dotyczy to obiektów:
                obiekty kultu religijnego
                stadiony
                placówki oświatowe, oświatowo-wychowawcze i opiekuńcze
                Dodatkowo nie dostają zezwoleń:
                na terenie giełdy
                handel obwoźny
                placówki służby zdrowia
                teren dworców pkp i pks

co do przyjęcia uchwały na specjalne zamówienie to wystarczy przeanalizować kto zyskał na tej zmianie, czyli kto teraz dostanie pozwolenie ;)

na sesji radni wyraźnie przyznali sie że pracuja nad tym tematem bo wpływały do nich prośby

takie ciche przyzwolenie na lobbing ?
                • Gość: segundo Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:32
                  radni po prostu są realistami. kto chce kupić alkohol i tak kupi. a drugiej strony nikt nikogo nie zmusza do kupowania. po co ta hipokryzja. nieżyciowe nakazy i zakazy są śmieszne. tu od niektórych obłudą jedzie na kilometr
                • Gość: Zbuntowany Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:43
                  Ja bym się z tym zgodził gdyby taka zmiana miała miejsce przed wybudowaniem Biedronki ,ale nie po, kiedy oczekiwała na sprzyjajace roztrzygnięcie dla siebie ,czyli akurat tyle metrów uchwalono żeby nie było problemu z przyznaniem koncesji na sprzedaż alkoholu,więc trudno tego nie zauważyć że uchwalono pod Biedronkę i to po wyborach.Szkoda tylko że Rabczewski się wstrzymał od głosu a nie był przeciw. Odbieram tą ostatnią wypowiedz jako kogoś obecnego na sesji.
                  • Gość: segundo Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 17:51
                    chyba co drugą ;))))
                  • Gość: ya Re: Władza IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 18:08
                    > Ja bym się z tym zgodził gdyby taka zmiana miała miejsce przed wybudowaniem Bie
                    > dronki ,ale nie po, kiedy oczekiwała na sprzyjajace roztrzygnięcie dla siebie
                    > ,czyli akurat tyle metrów uchwalono żeby nie było problemu z przyznaniem konces
                    > ji na sprzedaż alkoholu,więc trudno tego nie zauważyć że uchwalono pod Biedron
                    nie pierwsza taka zmiana w prawie i zapewne nie ostatnia
                    arogancja władzy to temat na grubą powieść
                    > Szkoda tylko że Rabczewski się wstrzymał od głosu a nie był
                    > przeciw.
                    tu nie ma chyba znaczenia
                    nawet gdyby chciał dobrze, to on jest jak dziecko we mgle
                    > Odbieram tą ostatnią wypowiedz jako kogoś obecnego na sesji.
                    byłam ale nie jadłam kanapek ;)
                    • Gość: Zbuntowany Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 19:59
                      Kiedyś władza była choć trochę dla ludu, teraz dla siebie i własnych interesów.Ale dziwi mnie dlaczego tego społeczeństwo nie pamięta przy wyborach,przecież nawet to co się w kraju buduje,czy w Ciechanowie to za pieniądze pożyczone które trzeba spłacić więc jakie zasługi?,na co nam piękne ulice.place skoro nie ma pracy i nie będzie,sory zapomniałem przecież z marketów będziemy mieli pieniądze a na Warszawskiej będziemy pili piwko i się bawili .przecież to ludzie ludziom zgotowali ten los no i chyba nieopacznie solidarność.
                      • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 08:08
                        ZBUNTOWANY JAK CZUJESZ I WIESZ MAMY SPOLECZEŃSTWO
                        na poziomie tej peerelowskiej
                        władza robi co chce
                        społeczeństwo w swojej masie pozwala im na to
                        ta nieliczna garstka mająca wątpliwości
                        jest gnębiona,poniżana,ośmieszana.
                        Wystarczy ocenić to forum ilu urzedników od waldka i dziennikarzy tu pisze gnojąc innych.
                        • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 10:25
                          Pamiętam batalię o alkohol dla faceta na ul.Pułtuskiej jak media rozpisywały się nad rozpasaniem faceta , że on coś chce a władza taka mundra i wie, że on głupi.
                          Nie chce mi się szukać w necie wygibasów i wykrętasów intelektualnych pełowców po licencjatach.
                          • Gość: j23 Re: Władza IP: 213.199.253.* 27.10.11, 12:47
                            "ta nieliczna garstka mająca wątpliwości
                            jest gnębiona,poniżana,ośmieszana".

Ta nieliczna garstka w liczbie jeden Przemysław K. pod dziesiątkami nicków jest "gnębiona,poniżana,ośmieszana" poprzez używanie przez tę nieliczną garstkę ( w liczbie jeden Przemysław K. pod dziesiątkami nicków) wobec oponentów określeń typu: "debil (x12 chyba ostatnio), tuskodebil, tuskomatoł, donkomatoł, komoruski, leming, hiena, ślepy, głuhy, donald ma tole" etc. etc. Gnębienie, poniżanie, ośmieszanie "nielicznej garstki" polega na tym, że nieznane siły zmuszają "nieliczną garstkę" do używania tego typu określeń. Nieznane siły, określane jak powyżej, są winne temu, że "nieliczna garstka" używa wobec nich wyżej wymienionych obelżywych określeń.

Tak wygląda pisowska wersja moralności..
                            • Gość: anka mieszkanka Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 14:54
                              Mnie tam nazwanie tuskodebil, tuskomatol nie przeraża .
                              Nie czytałam by w ten sposób kogoś nonstop obrażał.Pisze o pewnej grupie,pewnym mysleniu wielu ludzi.Nie bedę stawała w jego obronie , bo po co mam obrywać za niego ?

• Gość: Jarosław K. Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 15:59
                                Ja też uważam, że Przemysław K. nazywając tuskodebili debilami, matołami, idiotami, lemingami itd nikogo nie obraża. To wręcz on jest obrażany tym, że sami się tak na dzień dobry nie przedstawiają. Jak śmią, chamy?!

Natomiast nazwanie Mnie i Mojego Wielkiego Brata kartoflami było zniewagą, której Merkel i Tuskowi nigdy nie wybaczę.
                              • Gość: Zbuntowany Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:06
                                Witam wszystkich zabierających głos w moim wątku.Jeśli jest to prawdą że wszyscy radni głosowali za to wszyscy są jednakowo winni niezależnie od opcji,więc jakieś lobby na nich naciskało wynika to z wcześniejszych postów,w czyim interesie wprowadzili tą zmianę ustawy,głosujemy na nich ,a oni mają społeczeństwo w nosie po wyborach.Dopóki będę opłacani z budżetu miasta tak soficie to nieudaczniki tam się będą gromadzic .Proponuję żeby radni byli społeczni a Prezydent Miasta Ciechanów miał średnią krajową może wtedy czół bardziej potrzeby mieszkańców,biedne miasto,duże bezrobocie, żadnych perspektyw dla młodych,a granit na ulicach za kredyt.Pozdrawiam wszystkich.
                                • Gość: belfer Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 16:41
                                  średnia krajowa dla prezydenta przy takiej odpowiedzialności? jaki dobry fachowiec wtedy będzie chciał byc prezydentem? starczy, że w radzie miasta intelektualnie i pod względem fachowości cieniutko. czasy równych żołądków na szczęście minęły. dziś płaci się za podejmowanie trudnych decyzji, tzn. takich, które nie wszystkim się podobają.
                                  może wolałbyś rekrutować prezydentów z bezrobotnych? masz wogóle pojęcie, na czym taka praca polega? prezydent może czuć potrzeby mieszkańców, ale ich nie zaspokoi, bo w tej samej sprawie 30% ma takie, 30% inne, a 40% jeszcze inne zdanie
                                  • Gość: Zbuntowany Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 17:14
                                    Zgodzę się z tym jak miałby własną firmę, to niech zarabia i więcej.Narazie niczm się nie wyróżnił za kredyt to każdy potrafi,gdzie są miejsca pracy?czy jakiś kapitał przywędrował?Prezydent Miasta to prezydent wszystkich niezależnie od opcji i statusu społecznego,tym bardziej radni P.belfer.Więc czym się kierowali radni w założonym wątku?i dlaczego pierwszy mój wątek został zdjęty z tego forum? czyżby nie wygodny?
                                  • Gość: dziennikarz Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 17:51
                                    "Nie chce mi się szukać w necie wygibasów i wykrętasów intelektualnych pełowców po licencjatach".
                                    No to może byś poszukał, bo akurat "pełowcy" byli za udzieleniem licencji temu właścicielowi. Ale dla ciebie cokolwiek złe, to "peło".
                                  • Gość: lena Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 14:57
                                    belfer napisał: jaki dobry fachowiec wtedy będzie chciał byc prezydentem? starczy, że w radzie miasta intelektualnie i pod względem fachowości cieniutko. czasy równych żołądków na szczęście minęły. dziś płaci się za podejmowanie trudnych decyzji, tzn. takich, które nie wszystkim się podobają.

Niezwykle światła myśl, godna zpisania złotymi literami w kronikach. Wynika z niej, że W.W. jest świetnym fachowcem i nawet był takim, gdy kandydował na prezydenta. A od czego on był takim świetnym fachowcem?
                                    Dalej: a czy przypadkiem "Solidarność" nie walczyła w imie równych żołądków? Gdzie sie podziały jej ideały, zapisane chociażby w 21 gdańskich postulatach? Już sie ich dzisiejsza władza i jej przydupnicy wypierają?
                                    Słusznie: trzeba płacic za decyzje, które się nie wszystkim podobają, prawda. To znakomite kryterium płacenia. Kążda głupia decyzja nie wszystkim sie podoba, a właściwie podoba sie tylko przydupnikom i klakierom. Tym więcej trzeba płacić decydentom, im głupsze podejmują decyzje. Naprawdę, trzeba być mędrcem i nie lada autorytetem, żeby to głosić.
    • Gość: . Re: Władza IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.11, 17:40

....bo władza z władzą się ściera w naszym mieście coraz wyraźniej.... i słusznie, oby z korzyścią dla mieszkańców.
      • Gość: sleepless Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 21:16
        znasz powiedzenie: zgoda buduje, niezgoda rujnuje? bardzo prawdziwe, więc korzyści dla mieszkańców nie widzę jak są spory
        • Gość: Umma Gumma Re: Władza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 22:29
          Dziś prawo-lewa ręka Wardzińskiego Mariusz Stawicji z PełO tłumaczył nam lemingom w KRC dlaczego na deptaku nie można dać facetowi kilka godzin dłużej sprzedawać alkohol.

Ano tak ,ze " Deptak to miejsce służace kulturze "
          polecam więc Rynek w Krakowie i gości zwanych angolami co oni tam wyprawiają .

Łatwo zestawić dwie sprawy dotyczące alkoholu jak PełO podchodzi do tematu.

Stawiam tezę ,że Merkury na tym straci jak radni po miesiącu myslenia coś uchwalą znaczy się uwalą obu

• Gość: ups Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 00:18
            widzę, żeś fanem gołych angoli i marzy ci się to samo na deptaku, robisz się coraz ciekawszy pszemm
            • Gość: dede Re: Władza IP: *.204.66.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.11, 10:59
              Problem z idiotami jest taki, że idiota nie myśli, idiota działa według programu. Program wgrany w umysł idioty działa niezawodnie - PO=samo zło, COKOLWIEK robi. Daje licencje na alkohol - rozpija święty naród polski, ogranicza sprzedaż alkoholu - prześladuje święty polski biznes. A że nie PO, tylko jednogłośnie cała Rada Miasta (w tym umiłowany przez idiotę PIS), to już szczegół, który program sprawujący kontrolę nad umysłem idioty pomija jako fakt nieistotny.
              • Gość: . Re: Władza IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 13:24

Hmmm... tu bardziej chodzi o różnicowanie pozycji podmiotów gospodarczych działających na naszym rynku. Nie można używać argumentów typu: "to będzie większe zagrożenie dla bezpieczeństwa, rozprzestrzeni się na deptaku pijaństwo" w sytuacji, gdy to wszystko już tam jest! Nie zrobi większej różnicy na czy na odcinku 200m będzie jeden czy dwa sklepy z wódą. Lepiej pomyśleć nad długookresowym rozwiązaniem problemu, a nie na doraźnych środkach polegających na zakazie sprzedaży. Takie decyzje są jedynie ograniczaniem konkurencji, tym bardziej, że inne uchwały są zmieniane bez większych ceremoniałów choć dotyczą tej samej materii.

Podobne ograniczanie konkurencji ma miejsce w przypadku taksówek. Dlaczego to nie ceny mają regulować pozycję na rynku, tylko liczba wydanych zezwoleń czy licencji.
                • Gość: Ciech Re: Władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.11, 15:00
                  Pełna racja. A tymczasem spore pieniądze idą konferencje przeciwalkoholowe, programy przeciwalkoholowe i cały sztab urzędników przeciwalkoholowych.
                  • Gość: phi-lozof Re: Władza IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 08:05
                    a to imć pan Rabczewski okazał się tym co rozpętał świętą wojnę o swobody gospodarcze i jakość trunków w mieście
                    link
    • Gość: anty-PRzem Re: Władza IP: *.play-internet.pl 30.10.11, 20:33
      Ja bym dodał że jest kilka tematów nie wygodnych dla Umma Gumma i też są zdejmowane ...

Pamiętaj kundlu, co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie ... stare przysłowie, a jak trafne ...
      • Gość: phi-lozof Re: Władza IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 20:43
        a ja bym przyjrzał się @blizzardous
        jak tam kolego, dobrze się bawisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka