Dodaj do ulubionych

cho***na recepta

IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.12, 18:32
no i co ja miałem zrobić? wracać do lekarza jak powiedział że recepty bez tej durnowatej pieczątki nie wystawi?
aptekarka mimo iż przemiła na codzień jakaś taka szara i wystraszona dzisiaj była
zapłaciłem ponad 45zł zamiast jak zwykle coś koło 3 zł
bez leku do domu nie wrócę
ale skargę na piśmie wyślę do wszystkich świętych
nie będzie mi lekarz co ma po kilka samochodów pieniędzy z kieszeni wyciągał!
Obserwuj wątek
    • Gość: oczko Re: cho***na recepta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.12, 23:23
      alo im zawsze. Nie podoba się lekarzom że w calej Polsce będą jednakowe ceny na lekarstwa. Nareszcie się ukróci. Koniec z darmowymi wyjazdami na wczasy pod przykrywką sympoziów za pieniaądze firm farmaceutycznych i inne bonusy. Biedaczyska od 1 stycznia raptem nie umieją wypisać recepty poprawnie. Tumany jak nie umieją zajrzec do internetu i sprawdzić cen refundacji to odejść z pracy. Przyjdą młodzi zdolni lekarze ,a Ci którzy cofają się w rozwoju na szczaw. Biedaczyska muszą sprawdzać czy pacjent ubezpieczony. Idioci -niech z ludzi nie robią bydła. Od kilku miesiecy wiszą informacje przed gabinetami ze trzeba mieć ze soba legitymacje ubezpieczeniowe, zreszta kazdy ma załozoną kartę w swojej przychodni tam jest wszystko napisane. Świete krowy , bez honoru i ambicji. Wyłazi z nich małostkowość ii chciwość. Zawsze im mało i mało . W przychodni przyjmują pacjenta średnio co 5 albo 10 min.Choćby i 50 w ciągu kilku godzin. Żygać się chce mamona ,mamona . Ciężko napisać literkę R na recepcie albo P. znieczulica , perfidia. Składali przysiegę ale zaslepiły ich pieniądze. W każdym zawodzie trzeba dokształcac sie aby nie wypaśc z obiegu. Skoro nie umieją wypełnic recepty to do zwolnienia każdy jeden bez wyjątku. Ludzie powinni zapamiętac tych którzy nie wystawiają recept i nie chodzić do tych lekarzy. Podawać nazwiska na forum niech kazdy wie z kim ma do czynienie. Nie chcą poprawnie wypełniac recept bo to 3 min dłuzej, a na to nie mają czasu bo kazda minuta ważna 1 pacjent więcej , sztuka sie liczy a to ze ludzie schorowani na rentach, nie będą mieli pieniedzy na lelkarstwa to mają w dupie. Pacjenta rzecz jasna mają w dupie. Niech zdychają jak nie mają za co wykupic lekarst. Strajk sobie zrobili kosztem życia chorych ludzi, czesto biednych ludzi dla których zapłacic 3 zł za lekarstwo a 15 zł to jest kilka bochenków chleba mniej do kupienia dla dzieci.Nie wykupią lekarstwa mając do wyboru chleb dla dziecka ,albo lekarstwwo dla siebie. Hańba . I oni mienią sie ludzmi wykształconymi,światłymi, którzy powinni nieść pomoc bez wzgledu na wszystko ludziom potrzebującym. Hańba wszystkim bez wyjątku jednym za to, ze udaja idoiotów nie umiejących wystawić recepty drugim za to, że na to pozwalają. Obyście nigdy nie musieli wybierać miedzy ratowaniem własnego zdrowia a głodem wlasnych dzieci. Wstyd panowie i panie lekarki. Nie mam juz dla was zadnego szcunku. Dla mnie jestescie nikim. Zwykłe guwnozjady.
      • Gość: ja Re: cho***na recepta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 13:49
        popieram. gó...zjady.
        • Gość: ,.,.,. Re: cho***na recepta IP: *.centertel.pl 06.01.12, 15:12
          Również popieram tych co nazywasz guwnozjady za to ch... w dupę i kawałek szkła tym mędrcom z mafii peowskiej, którzy zgotowali taki zamęt.
      • Gość: Ojboli Re: cho***na recepta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 15:11
        do "oczko". Jeśli się tak ostro o kimś pisze, to trzeba być pewnym w 100%, że ma się rację. Znasz tą nową ustawę? Czytałaś(eś) ją?. Ja wiem tyle, i też do końca nie jestem pewien, gdyż to był news na onecie przedwczoraj jakiejś zachodniej agencji doradczej, związanej z koncernami farmaceutycznymi, że wg ich obliczeń pacjenci w Polsce dzięki nowej ustawie refundacyjnej zapłacą za leki w roku 2012 więcej o 303 mln zł, zaś NFZ zaoszczędzi coś około 780 mln. zł. Już są sygnały o zdumieniu pacjentów cenami leków w aptekach. Tym pacjentem możesz być i Ty, czego oczywiście Tobie nie życzę. Ale napewno życzę napewno najpierw zapoznania się dokładnie z tematem a potem o nim opinii.
        • 06-400.pl Re: cho***na recepta 06.01.12, 15:29
          niestety na proteście lekarzy tracą co dnia jedynie pacjenci
          lekarze domawiają wpisania uprawnienia również pacjentom którzy nawet według ich osobistej wiedzy uprawnienia posiadają
          tracą Ci pacjenci którzy nie mogą zaczekać na koniec protestu z zakupem leków
          niestety lekarze walczą bo zapisy nowej ustawy refundacyjnej nakładają na nich wymóg wypisywania na receptach odpłatności pacjenta
          tłumaczą się brakiem możliwości, biurokracją itp
          patrząc na wizytę pacjenta w przychodni to jego dowód ubezpieczenia jest sprawdzany i był sprawdzany do tej pory
          już w momencie rejestracji do lekarza dowód ubezpieczenia winien być przedstawiany, to sprawa organizacji pracy ośrodka zdrowia a nie lekarza i jego chęci czy niechęci do wypisywania czegokolwiek
          ten problem rozdmuchany przez lekarzy
          chodzi w sumie tylko o odpowiedzialność lekarza (finansową) za błędy na recepcie
          lekarz wypisujący receptę na lek każe budżetowi za niego zapłacić więc musi brać odpowiedzialność za to jaki lek i komu wypisuje
          trzeba mieć oprócz możliwości wykrycia nadużyć również ukarania winnego tychże nadużyć
          Bronic się przed taka odpowiedzialnością będzie najsilniej ktoś kto się takich nadużyć dopuszcza
          Parząc na skalę strajku lekarzy można dojść do wniosku że w środowisku tym panuje ogólne przyzwolenie na brak jakiejkolwiek odpowiedzialności
          pytani przez nas lekarze w sporej części są przeciwni takiej jego formie a przystąpili do niego głównie z niechęci do wyłamywania
          liczymy że protest zakończy się jak najszybciej

swoją droga ciekawi nas fakt ile z recept proautore i profamilia będzie ostemplowanych okolicznościową pieczątką ;)

Do szerszej lektury kalumni pod adresem tych niedobrych lekarzy zapraszamy tu
        • Gość: oczko Re: cho***na recepta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.12, 20:11
          ojboli to co napisałam to obserwacja wielu lat , nie tylko tej ustawy. Trochę dobrych chęci i receptę można prawidlowo wypełnić., ale potrzeba do tego na początku więcej czasu którego lekarzom zawsze brak. Pogoń za pieniądzem przesłoniła im człowieka , biegają z wywalonymi jęzorami od przychodni do przychodni w biegu załatwiają kilkadziesiat osób w 3 godziny . Gdzie tu troska o zdrowie człowieka, gdzie przysiega którą składali. Nie wymagam aby kazdemu pacjentowi poświecali godzine uwagi. Wystarczy 20 min tak dla przyzwoitosci a nie 5 min i nastepna sztuka, nastepna przychodnia. Gdzie tu czas na wystawienie recepty, napisanie głupiej literki R albo P . Chorych przewlekle lekarz leczy miesiace , lata, kikadziesiąt lat. Wypisuje te same lekarstwa . Wyjątek ze zmieni lekarstwo i co? raptem zapomnieli ze leczą pacjenta 10 lat ,że dają te same lekarrstwa . Zanik pamieci ,nie wiedza co pisali latami , że pacjent ubezpieczony ,że należy mu się refundacja. Niech z ludzi nie robią idiotów,biedactwa pokrzywdzone przez los zanik pamieci mają . Ciemnote to mogli wciskać kiedyś ale nie teraz . Ja zanim pójdę do lekarza spiszę sobie leki wysokośc refundacji i wejdę do lekarza. Nie odezwe się jezeli dostane prawidłowo wypisana receptęale jezeli zobacze pieczatkę albo brak wpisu na recepcie o wysokości refundacji to nauczę panią/na doktora jak to się robi.Zapamietają mnie na długo. Jak nie dotrze do pustego łba to porwę receptę i powiem co sądzę o pani/nu doktorze. Podam do sądu za narazenie mnie na utratę zycia przez żle wypisaną receptę . Ale jak znam życie lekarz lekarzowi nie zrobi krzywdy guwnozjady popierają siebie nawet gdy gołym okiem widac bład lekarza. Klęczą tylko przed firmami farmaceutycznymi , u których siedzą w kieszeni gnoje bez honoru.
          • Gość: qwerty Re: cho***na recepta IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 20:53
            a skąd wiesz, że należy Ci się refundacja przy Twojej chorobie?
          • Gość: odp Re: cho***na recepta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.12, 23:42
            do OCZKO: " Ja zanim pójdę do lekarza spiszę sobie leki wysokośc refundacji i wejdę do lekarza. Nie odezwe się jezeli dostane prawidłowo wypisana receptęale jezeli zobacze pieczatkę albo brak wpisu na recepcie o wysokości refundacji to nauczę panią/na doktora jak to się robi.Zapamietają mnie na długo. Jak nie dotrze do pustego łba to porwę receptę i powiem co sądzę o pani/nu doktorze. Podam do sądu za narazenie mnie na utratę zycia przez żle wypisaną receptę . Ale jak znam życie lekarz lekarzowi nie zrobi krzywdy guwnozjady popierają siebie nawet gdy gołym okiem widac bład lekarza. Klęczą tylko przed firmami farmaceutycznymi , u których siedzą w kieszeni gnoje bez honoru. "
            Widzę Twoja zapiekłość, zajadłość i tzw zakapioryzm, jeśli wiesz co to oznacza! A może powiedz do której lecznicy należysz to lekarz bedzie Cie traktował wyjątkowo!!! OOjj głupia ty lub głupi ty!!!!!!!!!!!! Poco się tak zapieklać DEBILE? Nie jestem lekarzem lecz uważam, że to trzeba usłyszeć i zrozumieć o co im chodzi! Nie tylko o kasę!!
            Przepraszam, że piszę tak ostro, ale używanie takich słów jak gnoje, gó...zjady/pisze się przez ó a nie przez u/ i innych okresleń mnie normalnie osłabia!!! Ale też dodaje siły żeby skrytykować takie chamskie wpisy!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka