Dodaj do ulubionych

Zakładanie firmy

IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 22:22
Witam, mam 18 lat, chodze do liceum i chciałbym założyć jak najszybciej firmę. I tu mam pytanie, czy muszę przestać się uczyć by móc założyć firmę czy mogę już zakładać, lub czy musze sie zarejestrować jako bezrobotny i dopiero zakładać firmę?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Zakładanie firmy IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.12, 22:46
      To zależy czy chcesz jakieś dofinansowanie czy nie. są różne projekty unijne itd, aczkolwiek uważam że to bardzo młody wiek aby zakładać firmę. Lepiej to przemyśl. wiem z doświadczenia
      • Gość: Ktosik Re: Zakładanie firmy IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 01:13
        poza tym nie wroze Ci przyszlosci. jestes bardzo lenwy, takie rzeczy mozesz wyczytac w google. nawet szukac duzo nie trzeba. lepiej daruj sobie to, chyba ze do TPsy potrzebuja z zarejestrowana dzialalnoscia
        • Gość: Licealista Re: Zakładanie firmy IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 09:02
          Jezeli jestes taki mądry to znajdź w google, bo ja szukając nie znalazłem
          • Gość: ja Re: Zakładanie firmy IP: *.cnow.pl 21.02.12, 09:18
            Ktosik ma rację. Jeśli nie umiesz znaleźć takich informacji to nie poradzisz sobie na rynku. Jeśli nie google to po prostu Urząd Pracy czy to powiatowy czy wojewódzki - jeśli oczywiście chcesz ubiegać się o dopłatę na rozpoczęcie działalności. Dobrym źródłem może też być GUS. Mimo wszystko powodzenia.
            • Gość: Ktosik Re: Zakładanie firmy IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 10:23
              Znalazlem wpisując dwa słowa. "Zakładanie firmy" niezłe nie? Mow mi HAKER.
              • Gość:   Re: Zakładanie firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 12:08
                Z tym jak najszybciej to bym nie przesadzał jest ulga w ZUS (tzw mały ZUS) i ten czas dobrze jest wykorzystać na rozwój firmy a jeśli się uczysz to chyba nie masz czasu na firmę. Druga sprawa na czym Ty się możesz znać kończąc szkołę średnią i co możesz robić? Jeśli na swojej działalności nie zarobisz 3000 miesięcznie (po opłatach zostanie 1700 na rękę) to nie opłaca Ci się jej zaczynać. Warto zajrzeć do Fundacji Marcinkowskiego i do WUP bo to się może opłacać. Żeby rejestrować działalność gospodarczą praca musi być zorganizowana i ciągła a jeśli nie jest nie musisz rejestrować działalności i dla wielu to jest jakiś pomysł. No i od początku zacznij inwestować pieniądze w ubezpieczenia zdrowotne i emerytalne bo na to co daje ZUS i NFZ lepiej nie liczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka