IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 20:39
Ciekawy jestem,czy inne grupy zawodowe pracujące w budżetowce tez tak łatwo oszukac i okraśc jak grupę nauczycielską?Otóż mielismy miec zapłacone parę dodatkowych grosików za opiekę nad uczniami podczas zabawy choinkowej w dniu wolnym od pracy(sobota).I co?Pan prezydent i jego wspołpracownicy postanowili,ze wbrew temu co gwarantuje KN(wynagrodzenie za pracę w dniu wolnym od pracy),nie zapłacą nam.Dlaczego?Bo nie ma pieniedzy.Tak sobie postanowili po fakcie.Ciekaw jestem czy dla siebie na premie tez nie mają?Najłatwiej okrasc nauczycieli i tak już z głodowych pensji.
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: oszustwo IP: *.play-internet.pl 27.02.12, 20:41
      Nie wy jedyni tak macie,w każdej grupie zawodowej tak jest,dopóki wybieramy tych samych ludzi od 15 lat którzy co kadencję robią nas w przysłowiowego balona to nic się nie zmieni...
    • Gość: phi-lozof Re: oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 20:41
      podrzuć jaka to pensja zasługuje u Ciebie na miano "głodowa"
      a co do zmiany warunków umowy post factum ... zwykłe sku...syństwo
    • Gość: Obywatel Re: oszustwo IP: *.xdsl.centertel.pl 27.02.12, 20:46
      Oj bidulka sie odezwała!! A co do karty Nauczyciela która tak sie Pani nauczycielka zasłania to najgorsze co moze byc i podstawa prawna do bezsensownych praw nauczycieli do wszystkiego i za wszystko!!
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo? IP: *.180.239.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.12, 21:01
      Pensja nauczyciela mianowanego to około 4000 złotych
      W powiecie ma być zlikwidowanych 7 szkół przy czym na siłę szuka się etatów dla nauczycieli.
      W UE nie ma takiego kraju żeby nauczyciel pracował przeciętnie tylko 14 godzin z uczniem.
      W Niemczech jest to 28 godzin.
      www.regiopraca.pl/portal/rynek-pracy/miejsca-pracy/ile-godzin-pracuje-nauczyciel
      • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo? IP: *.180.99.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.12, 21:04
        Kasta bumelantów
        nauka.dziennik.pl/edukacja/artykuly/357383,polscy-nauczyciele-pracuja-najkrocej-na-swiecie.html
        • Gość: a74 Re: oszustwo? IP: *.cdma.centertel.pl 27.02.12, 22:48
          Czepiacie się nie chodzi tu o to czy to nauczyciel czy robotnik .W naszym kraju pracodawcy to zgraja cwaniaczków pod pozorem kryzysu czy braku pieniędzy kantują pracowników w rezultacie zarabiamy tyle na miesiąc co w innych krajach na tydzień .Masz rację że dopominasz się o swoje bo to jest jawne oszustwo.Najlepiej jakbyśmy chodzili do pracy dla idei tylko za co utrzymać rodzinę .
          • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo? IP: *.180.48.27.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.12, 23:11
            To właśnie uprzywilejowane kasty powodują zapaść gospodarki i windowanie horrendalnych podatków. Nie porównuj pracy robotnika który dyma przy maszynie za 1500 przez 8 godzin dziennie do nauczyciela pracującego niecałe 3 za 4000. Nauczyciel, urzędnik... są potrzebni ale nigdzie na świecie nauczyciel nie pracuje na urzędnika i vice versa.
            Żeby było co dzielić, ktoś musi to wytworzyć.
            • Gość: misiek nie, twoja pazerność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 23:25
              a ile wam nauczycielom dopłacamy z naszych podatków, żeby wam wyrównać do pensji zagwarantowanej przez kartę nauczyciela? to juz nawet przypilnowac dzieci na zabawie choinkowej musicie za forsę? ile siedzisz w szkole dziennie? na pewno nie 8 godzin, jak my wszyscy pracujemy. co za cholerna pazerność ...
              • Gość: Ryszard Ochucki Re: nie, twoja pazerność IP: *.146.23.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.02.12, 23:37
                Nie dajcie się ludzie nakręcać nauczycielom na jakieś protesty. Żaden powiat czy gmina, PiS, PSL, PO... nie jest w stanie utrzymać takiej ilości nieefektywnych pracowników którzy szantażem wymusili sobie nadzwyczajne przywileje.
                • Gość: Wojtek P. Re: nie, twoja pazerność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 00:24
                  Ryszard, masz 100 % racji. Może napiszesz płaczliwy nauczycielu, ile zarabiacie za dodatkowe zajęcia w ramach unijnego projektu? Jak wam dyrekcja i zosip zdobyły ładną sumkę to były dobre, a teraz be, bo trzeba posiedzieć z dziećmi w sobotę. Mordęga, jakbyś tonę worków musiał przerzucić! Nikomu w budżetówce tak nie rosły pensje jak wam i jeszcze łkasz na forum, jak ci źle i trujesz o oszustwie? Ja się czuję oszukany, jak muszę płacić za korepetycje dziecka, bo nauczycielowi się nie chce wysilić na lekcjach! A zwolnić miernoty nie można, bo Karta Nauczyciela i koledzy bronią jak niepodległości. Psiakrew, krew może człowieka zalać.
                  • Gość: Ryszard Ochucki Re: nie, twoja pazerność IP: *.180.24.222.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 00:42
                    A nieopodatkowane korepetycje? Przecież w ramach zajęć nauczyciele są tak bardzo przeciążeni...
                    Prywatyzacja całego tego burdelu by się przydała z państwowym egzaminem końcowym po każdej klasie.
                    • Gość: Miki Re: nie, twoja pazerność IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 14:01
                      no proszę jak zwykle IM mało! a wziąć się do dobrej roboty i uczyć dzieci jak trzeba żeby coś umiały, a nie tylko korki im dawać za kasę, a 14 pensje to gdzie mało WAM i mało! nikt z nas nie dostaje 14 pensji, wakacje wolne ferie wolno i inne dni, a człowiek ma tylko 26 dni urlopu w roku,WSTYD
                      • Gość: hanka Re: nie, twoja pazerność IP: *.centertel.pl 28.02.12, 14:38
                        W mojej szkole nikt nawet nie pomyślał nawet o kasie za choinkę. 4 godziny po 45 minut, czyli 3 zegarowe to 200zł brutto dla nauczyciela dyplomowanego. A karciane? Człowieku przez takich jak Ty oceniają nas wszystkich. Ja połowę ferii spędziłam z moimi uczniami i nawet do głowy mi nie przysźło chcieć kasę. Porażka
            • Gość: a74 Re: oszustwo? IP: *.cdma.centertel.pl 28.02.12, 14:42
              Wcale nie porównuję ich pracy chodzi mi o wyzysk ,nie pracuję jako nauczyciel i się z tego cieszę bo to nie dla mnie .Ja właśnie dymam te 8 godz i mam 1600 ale rządzącym chodzi o to byśmy się wzajem pożarli .Myślisz że jak ujmą nauczycielom to nam dołożą wątpię bardzo będą mieli więcej dla siebie do podziału.
              • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo? IP: *.158.217.73.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 15:25
                Masz bardzo spaczone pojęcie o ekonomi. Czy patologie wśród rządzących (gigantyczne nagrody, odprawy, zatrudnianie całych klanów rodzinnych, znajomych, partyjnych wazeliniarzy) usprawiedliwiają zatrudnienie pół miliona nieefektywnych ludzi za nieproporcjonalnie wysokie pieniądze?

Rząd wkrótce będzie musiał coś z tym zrobić, bo nie da się utrzymać obecnego stanu na dłuższą metę. Może nasza gospodarka jakoś jeszcze rok wytrzyma ale co dalej?
      • Gość: Śmierć frajerom Re: oszustwo? IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 18:18
        Dodajmy, że mówi się o kwotach BRUTTO, a więc nie na rękę. Pensja nauczyciela jest naliczana według stażu pracy, poziomu wykształcenia i godzin nadliczbowych, nie wspominając o idiotyzmie karcianych, wynikających z art.42 KN, czyli ośmiu BEZPRAWNIE NARZUCONYCH godzinach POZALEKCYJNYCH, za które NIKT nie płaci. Dochodzi do tego ilość godzin, wynikających z lekcji z dodatkowego przedmiotu - nauczyciele nie mają się kiedy w d.. podrapać, jeśli uczą po dwa, trzy przedmioty, udzielają korepetycji za psie grosze, itd. A jestem ciekaw, kto zapłaciłby nauczycielowi za pracę, którą co dzień przynosi do domu - klasówki, sprawdziany, zeszyty - hm?! Poza tym, który "bumelant" jeździ do pracy,pilnując nie zawsze dobrze wychowanych, a wręcz bezczelnych dzieciaków, w soboty, w choinki, na wycieczkach, pilnując ich w czasie ferii na zimowiskach? Mało tego, nauczyciel-wychowawca na szkolnym balu zostaje czasem nawet do północy! K..., człowieku, Ty chyba nie wiesz, ile się w tym zawodzie trzeba naharować - weź i popracuj w szkole, to się przekonasz - stracisz nerwy, szacunek do siebie, chęć do pracy i do zawodu, który wybrałeś, bo byłeś wykształconym, bystrym człowiekiem z jakimiś ideałami!
        • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo? IP: *.181.74.19.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 18:56
          Jeżeli jest tak źle to się zwolnij lub załóż prywatną szkołę. Zobaczymy ile zarobisz i jak sobie poradzisz nie szantażując innych strajkiem.
        • Gość: danek Re: oszustwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 21:25
          Dodajmy, że mówi się o kwotach BRUTTO, a więc nie na rękę. Pensja nauczyciela j
          > est naliczana według stażu pracy, poziomu wykształcenia i godzin nadliczbowych,
          > nie wspominając o idiotyzmie karcianych, wynikających z art.42 KN, czyli ośmiu
          > BEZPRAWNIE NARZUCONYCH godzinach POZALEKCYJNYCH, za które NIKT nie płaci. Doch
          > odzi do tego ilość godzin, wynikających z lekcji z dodatkowego przedmiotu - nau
          > czyciele nie mają się kiedy w d.. podrapać, jeśli uczą po dwa, trzy przedmioty,
          > udzielają korepetycji za psie grosze, itd. A jestem ciekaw, kto zapłaciłby nau
          > czycielowi za pracę, którą co dzień przynosi do domu - klasówki, sprawdziany, z
          > eszyty - hm?! Poza tym, który "bumelant" jeździ do pracy,pilnując nie zawsze do
          > brze wychowanych, a wręcz bezczelnych dzieciaków, w soboty, w choinki, na wycie
          > czkach, pilnując ich w czasie ferii na zimowiskach? Mało tego, nauczyciel-wycho
          > wawca na szkolnym balu zostaje czasem nawet do północy! K..., człowieku, Ty chy
          > ba nie wiesz, ile się w tym zawodzie trzeba naharować - weź i popracuj w szkole
          > , to się przekonasz - stracisz nerwy, szacunek do siebie, chęć do pracy i do za
          > wodu, który wybrałeś, bo byłeś wykształconym, bystrym człowiekiem z jakimiś ide
          > ałami!

Jeśli jesteś bystrym, wyksztalconym człowiekiem z jakimiś ideałami to zmień pracę na lepiej płatną.
          A co do zarobków. Nauczyciel dyplomowany musi zarobić na gołym etacie - 20godzinw tygodniu- 3200zł netto. Ja tak z konkretnego przykładu czerpiąc powiem tak: mój przyjaciel, bardzo mądry, dobrze wyksztalcony, ambitny i nie pozbawiony ideałów, wspaniały pedagog zrabia 2500zł w jednej szkole 1700zł w drugiej i marne 1000zł na korkach w domu(pracując jedną godzinkę dziennie dodatkowo). Razem to 5200zł netto, powtarzam na rękę. Nigdy nie narzeka, jeździ na wycieczki, angażuje się w to co robi całym sercem i ciągle powtarza, że nie zamieniłby tej pracy na inną, a i nie jest nauczycielem w-f, więc sprawdza klasówki i przygotowuje się do zajęć. Takim własnie ludziom należą się podwyżki i nie zazdroszczę mu ani kasy, ani tej ciężkiej pracy, w ktorej on czuje się spełniony. Wiem też, że nigdy nie żebrałby o zaplatę za siedzenie przy kawce w sobotę!
          • Gość: nauczycielka Re: oszustwo? IP: 213.199.253.* 03.03.12, 14:59
            Jestem nauczycielem dyplomowanym i nie zarabiam 3200 netto. Dużo mi do tej sumy brakuje. Nie wszyscy mają po 1,5 etatu.
            • Gość: nn Re: oszustwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 16:30
              Na 1,5 etatu mam na rękę ok.3700zł.
              • Gość: . Re: oszustwo? IP: *.181.160.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.03.12, 18:38
                Płace brutto:
                Nauczyciel stażysta - 2619 zł - 18 godzin (2 niepłatne)
                Nauczyciel kontraktowy - 2906 zł - 18 godzin (2 niepłatne)
                Nauczyciel mianowany - 3770 zł - 18 godzin (2 niepłatne)
                Nauczyciel dyplomowany - 4817 zł - 18 godzin (2 niepłatne)
                + różnorakie dodatki.

"Siemyśl. Gmina wiejska. 107 km kwadratowych powierzchni. Trochę ponad 3,6 tys mieszkańców. Dwie szkoły. Budżet gminy – 12 mln 307 tysięcy złotych. W tym roku na oświatę gmina będzie musiała wysupłać prawie 4 mln złotych. Czyli jedną trzecią swego budżetu. 72 procent tych pieniędzy trzeba będzie przeznaczyć na nauczycielskie pensje. Dokładnie 2 milion 838 tysięcy pochłoną pensje nauczycieli. Tych pieniędzy nie pokryją jednak oświatowe subwencje. Na szkolnictwo gmina ze skarbu państwa dostała tylko 1 mln 601 tysięcy złotych. Według założeń subwencja miała współfinansować różnorodne zadania oświatowe każdej gminy. Nie starcza jej nawet na nauczycielskie pensje.

Oszczędzamy na innych rzeczach. Na przykład na inwestycjach drogowych. Ciężka zima spowodowała, że utrzymanie dróg pochłonęło z budżetu więcej pieniędzy niż zakładaliśmy. Kolejna zima również zapowiada się na bardzo ciężką. Dramatycznie szukamy więc oszczędności – mówi wójt Marek Dołkowski."
                • Gość: Soon Re: oszustwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.12, 20:19
                  Co tu gadać o gminie Siemyśl. W Ciechanowie miasto dopłaca 17 milionów.
                • Gość: m Re: oszustwo? IP: *.play-internet.pl 11.03.12, 14:22
                  co do Twoich wyliczeń, chodzi mi o stażystę, mój małżonek jako nauczyciel stażysta ma niecałe 2000 brutto, z czego netto nie wychodzi nawet 1500, to po pierwsze, po drugie, ja też kiedyś myślałam, że nauczyciel super zawód, 3, 4 godziny dziennie, weekendy wolne, wakacje i ferie też. A pomyś sobie o nauczycielach którzy siedzą po pracy w domu i sprawdzają klasówki, kartkówki, układają plany zajęć, wpisy do dzienników itd. W skrócie powiem tak, wolę swoją pracę 8 godzin dziennie, wychodzę z niej i już nie myślę co na jutro trzeba przygotować, co sprawdzić, co powpisywać, a mój mąż często gęsto siedzi więcej nić 8 godzin, z tego część w domu pracując. Więc zanim wypiszecie jakeś głupoty o których pojęcia nie macie, to się zastanówcie
      • Gość: nauczyciel Re: oszustwo? IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 19:46
        Jeszcze nigdy w życiu choc jestem dyplomowanym nie widziałam 4000 zł.Taka pensja to chyba na wyższych uczelniach a nie w podstawówkach i gimnazjach
      • Gość: nauczycielka Re: oszustwo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.12, 08:44
        Panie Ochucki zapraszam do szkoły pokażemy wydruki z wypłaty jakie 4000 brutto!!!
    • Gość: mr Re: oszustwo IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 16:03

Chyba wszyscy nauczyciele jeszcze w szkołach...
      • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo IP: *.158.217.73.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 16:46
        Ciekawe co by tam robili? Siedzą cicho co by nie wkładać kija w mrowisko. Nawet "belfer" nagle zamilkł na forum.
    • Gość: Nie_wierzę Re: oszutwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 16:48
      Teraz nie tylko w budżetówce warunki pracy i przestrzeganie prawa to pic na wodę. Znam sprawy z własnego doświadczenia. W pewnej prywatnej przychodni pewna pani doktor - szefowa zagarnęła pielęgniarkom premie za nadgodziny, mając w dupsku postanowienia kodeksu pracy. I na tym nie koniec. Pracowałam kiedyś w pewnym gimnazjum w gminie na literę G. i tam zdarzyło się, że pan wójt O. usiłował zaoszczędzić sobie na nauczycielach przed świętami. Wypłacił z tydzień przed, po dwóch tygodniach bezsensownych dyskusji (z argumentacją w stylu: "tyle to a tyle gmina musiała wydać na nowy plac zabaw, a panie nauczycielki biorą za dużo zwolnień lekarskich i macierzyńskich" - jakby to nie było ich prawo). Poza tym, pracowałam kiedyś w jednym z trójmiejskich sklepów - tam szef obcinał premie, mając w dupsku to,że harowałyśmy od rana do nocy ZA CZTERY I PÓŁ ZŁ ZA GODZINĘ, kantował nas na umowach - były fikcyjne i ogólnie robił wrażenie chama, traktującego ludzi jak niewolników. I jeszcze dodam, że już na etapie czytania ogłoszeń w sprawie pracy można się mocno zdenerwować - prawie wszystkie adresowane są do studentów dziennych, którym nie trzeba opłacać składek ubezpieczeniowych. Wszędzie lipa, ciemnota i ch....nia z patatajnią. Tylko szukają oszczędności na ludziach. To wszystko jest chore i porąbane!
      Współczuję tym, którzy nie widzą, że politycy żerują na nastrojach społecznych. Gdzie dwóch się bije. tam trzeci korzysta. Cwaniak zawsze znajdzie sposób, żeby się dorwać do koryta i dorabiać się na ludzkiej naiwności (i głupocie też).
      • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszutwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.146.179.158.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 17:13
        Już dawno udowodniono, że im podatki są wyższe tym coraz więcej jest kombinacji aby ich unikać. Najmocniej zawsze obrywają najbiedniejsi bo nie mają ani czasu ani środków aby upomnieć się o swoje prawa. Politycy zawsze żerowali na nastrojach i manipulowali wyborcami w przeciwnym razie tacy "fachowcy" jak Cezary Grabarczyk musieliby kopać rowy, a i to zajęcie mogłoby być dla nich zbyt odpowiedzialnym zadaniem.
        • Gość: Nie_wierzę Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 17:49
          Dlatego nie dziwi mnie poziom frustracji w społeczeństwie - jeden gotów drugiego zabić za jedno słowo.
          Pieniądze na nowe etaty podobno istnieją - i nie jest to teoria spiskowa - na zablokowanych kontach. Zamiast cwaniaczyć, mogliby rządzący pomyśleć i łatać dziurę budżetową forsą raczej z własnych kieszeni, ale co ja tu będę pitolić.
          Nasze poświęcenie nie idzie na marne. Prezydencka para może z tego powodu tak wyglądać, jak wygląda naprawdę WIELKA para... i trwonić na to ponad 40 tys. zł.
          A bieda aż piszczy.
          • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.146.143.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 18:07
            Jakie nowe etaty? Takie jak to robi PUP "stwarzając" miejsce pracy w.. PUP. Gospodarka rynkowa jest mechanizmem samoregulującym się i najgorsze są wszelkie poważne ingerencje.
            Gdyby była praca, to PUP nie musiałby wyręczać stwórcy.
            Rządzący są odzwierciedleniem społeczeństwa. Jedni są tacy jak Cezary Grabarczyk, a drudzy jak Sławomir Nowak. Jedna partia i co? Dało się? Pociągi mogą jeździć punktualnie?
            • Gość: Nie_wierzę Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 18:32
              UP to raczej UEB - Urząd Ewidencji Bezrobotnych, nie spełnia swojego zadania, poza tym, że ubezpiecza - kolejny pic na wodę w polskiej "samoregulującej się" gospodarce rynkowej. Ale nie ma co marzyć nawet o systemie socjalnym, jaki mają w innych krajach UE. Nie z tym przerostem zatrudnienia w sektorze administracyjnym nad ilością wykonywanej przez urzędników pracy.
              Pieniądze są Z PEWNOŚCIĄ na kontach ZUS - Zakładu Utylizacji Staruszków.
              Politycy mogą sobie, według mnie, zeżreć tę swoją kiełbasę wyborczą - mnie już od dawna nie smakuje. Błędne koło z nimi wszystkimi. Róbta co chceta, lepiej nie będzie...

• Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.158.217.73.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 18:47
                Lepiej to już było...
                Większość urzędników jest zawalona robotą tyle że przewalaniem bezsensownych papierów.
                Co to za samoregulująca się gospodarka która jest z góry ustawiana jako mało konkurencyjna w stosunku do sąsiadów. W Niemczech i Czechach VAT wynosi 19%. Już na starcie polski eksport dostaje po dupie co nadrabia się zaniżaniem płac.
                • Gość: Nie_wierzę Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 19:21
                  I o to właśnie chodzi, niestety...
                  Pocieszmy się tym, że "demokratyczna wolność słowa" pozwala nam sobie teraz ponarzekać na dowolny temat i uwolnić sentymenty po raju utraconym. Było pięknie! Zwłaszcza, gdy trzeba było wyjść na ulice (na szczęście, mnie nie trzeba było, za to teraz by się przydało).

• Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.146.189.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.02.12, 00:10
                    W Ciechanowie nikt nie "wychodził na ulicę".
                    Za komuny nauczyciele mieli faktycznie ciężką pracę bo klasy liczyły nawet 36 uczniów i o ile dobrze pamiętam pracowali około 30 godzin tygodniowo.
                    Płaca oscylowała nieco powyżej przeciętnej w przemyśle. Luksusów nie było może dla tego do szkolnictwa często trafiali nauczyciele z powołania.
                    • Gość: gość X Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.xdsl.centertel.pl 02.03.12, 20:00
                      Wiem jedno niech nauczyciele nie narzekają. Niech powiedzą faktycznie ile zarabiają, a nie nadal mamią ludzi jacy to oni pokrzywdzeni. Niech liczą także kasę z korepetycji, a nie tylko t,,,,,ą z listy płac chociaż i tak w porównaniu z innymi z budżetówki łacznie z tym znienawidzonym ZUS nie ma co porównywać. Tam ludzie po 30 przepracowanych latach biorą 1000 do 1500 do ręki. poza tym jesli się nie podoba to bardzo proszę znaleźć sobie pracę w prywatnej firmie za minimalne wynagrodzenie albo na czarno gdzie wcale na emeryturę nic nie będzie wpływać. Kazdy mówi o innych jakie to kokosy inni mają, a oni zawsze mało. Proszę spojrzeć realnie na ten nasz Ciechanówek.
                      • Gość: ba Re: oszustwo_jest teraz na porządku dziennym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 22:30
                        popieram . tak narzekaja ci nauczyciele a jakos nikt nie idzie wczesniej na emeryture. znam fakty . znajomi nauczyciele niexle maja w kieszeni i 2 MIESIACE WAKACJI i 2 RAZY FERIE ...
                        a niechby tak posmakowali bezrobocia choc przez pół roku, byłaby afera.
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: oszustwo IP: *.147.199.98.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 10:06
      biznes.onet.pl/urlop-czy-wagary,18553,5049369,1,news-detal
      Biedni ci nauczyciele...
      • Gość: gość Re: oszustwo IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.12, 08:24
        16 godzin pracy tygodniowo
        2 miesiące wakacji
        2 tyg ferii
        wolne soboty i niedziele
        wolne kazde świeta ,przed swiętami i po świętach
        na lewo kasa z korków
    • Gość: mundek z etosu PO Re: oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 17:51
      Dziękujemy Panu Prezydentowi Waldemarowi Wardzińskiemu za to by dopłacał do głodowych pensji.
      Ten post powinien wisiec wydrukowany na bilbordach w szkole jako postawa nauczycieli wobec ucznia.Uczeń.

Otóż mielismy miec zapłacone parę dodatkowych grosików za opiekę nad uczniami podczas zabawy choinkowej w dniu wolnym od pracy(sobota).
    • Gość: kora Re: oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 18:03
      No i zostaniesz nauczycielu namierzony przez Kuratorium co pozwoli oczyscic forum z frustratów i opluwaczy

oszutwo_jest teraz na porządku dziennymIP: *.dynamic.chello.pl

Pracowałam kiedyś w pewnym gimnazjum w gminie na literę G./Grudusk/ i tam zdarzyło się, że pan wójt O/Jacek Bogdan Oglecki/ usiłował zaoszczędzić sobie na nauczycielach przed świętami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka