Dodaj do ulubionych

ulica Sienkiewicza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:09
Czy w najbliższych planach miasta jest przewidziany remont nawierzchni (kostki) ulicy Sienkiewicza na odcinku od "starego Szpitala" do ulicy Spółdzielczej? W tej chwili ktoś kto tamtędy jeżdzi często, musi się liczyć z uszkodzeniem zawieszenia samochodu. Ulica, kiedyś będąca wizytówką miasta, na w/w odcinku jest ruiną.
Obserwuj wątek
    • Gość: k.m.c. Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:16
      Ulica Sienkiewicza jest własnością powiatu.
      • Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:21
        No więc czy jest to w planach powiatu? Wiem, że prościej byłoby zapytać kompetentengo urzędnika, ale może ktoś z forumowiczów coś wie na ten temat? Poza tym warto by ten temat tu lub w mediach miejscowych nagłośnić , aby ów urzędnik miał go w swoim polu widzenia. Ten skandal już za długo trwa.
        • Gość: aaa Re: ulica Sienkiewicza IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.12, 21:30
          jak ci sie nie podoba to jeszcze masz 17stego stycznia:D
          wiec tam masz dobro droge :d
          • Gość: nieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:51
            Wiem. Mam jeszcze kilka możliwości. Np na Gorysze, tam skręcić na Rutki Marszewice, póżniej na Gąski w Letnią , dalej do skrzyżowania Granicznej z Płocką, dalej w lewo na wiadukt i jestem na Sienkiewicza. Mogę też chodzić pieszo. Lub wogóle nie ruszać się z domu. Bo mnie się doły na ulicy w mieście w XXI wieku nie podobają.
          • Gość: gosc Re: ulica Sienkiewicza IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 07:10
            dobro drogie, a nie droge
      • Gość: kot Re: ulica Sienkiewicza IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.12, 05:46
        te kocie łby
    • a_samo_a Re: ulica Sienkiewicza 11.04.12, 21:28
      Bez przesady. Jadąc z dozwoloną prędkością, a jest to 40km/h nie uszkodzisz pojazdu.
      Poczekaj, jak się zacznie budowa tunelu, to będziesz tęsknił za obecną super kosteczką.

• Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 21:33
        To mrzonki, że przy tej prędkości, jeżdżąc codziennie przez te wertepy nie uszkodzę podwozia. Kropla drąży skałę.
        • beauty.andrzej Re: ulica Sienkiewicza 11.04.12, 22:21
          Z tego, co wiem, nawierzchnia na Sienkiewicza to zabytek i konserwator trzyma na tym łapki. Remont by kosztował więcej niż wybudowanie nowej, równoległej ulicy.
          • Gość: aaa Re: ulica Sienkiewicza IP: *.xdsl.centertel.pl 11.04.12, 22:31
            jeżeli stać cie na samochód to i stać na eksploatacje samochodu
            czyli wymieni zawieszenie itp
            średnie zawieszenie to koszt nawet niech bd 500zł i jak jeździsz na 2lata starczy ci z palcem w d.
            ja to ulicą jeżdżę często i robię po Ciechanowie 70km dziennie i zawieszenie nie siada
            a jak siądzie to jadę wymieniem i
            • Gość: hyde Re: ulica Sienkiewicza IP: *.multimo.pl 15.04.12, 21:48
              Srednie zawieszenie 500 zl?? W jakim aucie?
              Ja mam aluminiowe wahacze i musze wymieniac cale. Nie robie dziennie 70 km ale duuuzo wiecej.
          • Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 22:41
            Zgadza się. Ta ulica wg mojej wiedzy podlega konserwatorowi. Chodzi o kostkę, która Niemcy potrafili prawidłowo ułożyć, a my na wspomnianym przeze mnie odcinku ja zniszczyliśmy, przekopując kiedyś rowy do położenia jakichś kabli. A latach 40-tych ubiegłego wieku można było zrobić to z sensem. Z tego co wiem Niemcy zastosowali podkład składający się najpierw z grubego kamienia, póżniej pospółki a na koniec żwiru z cementem. Dlatego tam gdzie nie trzeba było tego ruszać, jest do tej pory dobrze. Remont raczej drogi być nie powinien, gdyz dotyczyłby tylko odcinka jakieś 200m i też nie na calym obszarze. Czy nie wystarczyłoby tą kostkę prawidłowo przełożyć, stosując wspomniany, "niemiecki" podkład w miejscach gdzie są doły?
            • Gość: ... Re: ulica Sienkiewicza IP: *.play-internet.pl 11.04.12, 23:23
              Taj jak już ktoś wyżej napisał to ten odcinek jest zabytkiem,konserwator zezwoli na naprawę ale za ogromne pieniądze ...
              • Gość: asd Re: ulica Sienkiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 00:24
                Zgadzam się, powinni z tym coś zrobić bo jest masakra ;(
              • Gość: Rutkowski Re: Kto zajebał kostkę ? IP: *.centertel.pl 12.04.12, 01:35
                Skoro to jest zabytek, to gdzie jest taka sama kostka /granitowa/, którą wyłożone były wjazdy chodnikowe do posesji. Dwa lata temu zamieniono je na marną nową kostkę betonową. U kogo leży stara ? Degradację tej pięknej ulicy zaczęły komuchy likwidując kolejkę wąskotorową, nie dbając o drzewostan, piękne kasztanowce, łatając dziury asfaltem. Stan jezdni wystawia jak najgorszą opinię obecnym władzom. Myślę że najpierw powinno się wyremontować Sienkiewicza - kompleksowo ,a później modernizować Warszawską
                • Gość: gość Re: Kto zajebał kostkę ? IP: *.centertel.pl 12.04.12, 05:38
                  Zamiast robić klepiska na warszawiskiej i JPII mogli zrobić włąsnie sienkiewicza. Ale banda idiotów pod przewodnictwem wardziniaka tego pod uwagę nie wzięła. Zamykając warszawską pozbawia masę ludzi chleba. Sklepy na tej ulicy po kolei zamykają a te co otwarte mają zadłużenia wszędzie i dużo. A sienkiewicza dziurawa. Piękny zabytek......Mamy teraz takich wiele w naszym mieście, kolejny przykład budynek po jednym z najstarszych zakładów w ciechanowie- CUKROWNIA.
                  • Gość: ... Re: Kto zajebał kostkę ? IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 09:21
                    Napiszę krótko JAKI GOSPODARZ TAKA ZAGRODA wstyd dla włodarzy
                    • Gość: gosc Re: Kto zajebał kostkę ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 09:43
                      Najpierw jeden z drugim niech sie douczy o strukturach wladz, bo juz ktos na poczatku tematu napisal, takze co tu ma Wardzinski do rzeczy.
                      • Gość: gosc Re: Kto zajebał kostkę ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 09:45
                        Dla nieukow, co o wszystko obwiniaja Wardzinskiego - www.ciechanow.powiat.pl/content.php?cms_id=42.
                  • Gość: fffff Re: Kto zajebał kostkę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 12:24
                    Kolega z gońca dynamic.chello.pl już broni Wardzińskiego i sam jeden pisze tak to urazileś kolego

> Zamiast robić klepiska na warszawiskiej i JPII mogli zrobić włąsnie sienkiewicz
                    > a. Ale banda idiotów pod przewodnictwem wardziniaka tego pod uwagę nie wzięła.
                    > Zamykając warszawską pozbawia masę ludzi chleba. Sklepy na tej ulicy po kolei z
                    > amykają a te co otwarte mają zadłużenia wszędzie i dużo. A sienkiewicza dziuraw
                    > a. Piękny zabytek......Mamy teraz takich wiele w naszym mieście, kolejny przykł
                    > ad budynek po jednym z najstarszych zakładów w ciechanowie- CUKROWNIA.
                    • beauty.andrzej Re: Kto zajebał kostkę ? 12.04.12, 12:28
                      kolego ffffff, ja piszę tylko i wyłącznie pod swoim nickiem i wcale nie jestem - jak to sugerujesz - takim gorącym obrońcą Wardzińskiego. Trochę wiary w ludzi i przede wszystkim uważnego czytania postów, jeżeli chcesz się wypowiadać na jakiś temat.
                    • Gość: Rutkowski Re: Do 5 x fu ! IP: *.centertel.pl 12.04.12, 13:17
                      Przepraszam, ale użycie zwrotów "banda idiotów pod przewodnictwem wardziniaka" uważam w dyskusji za co najmniej niegrzeczne.
    • Gość: ....... Re: ulica Sienkiewicza IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 12:08
      ulica Sinkiewicza to zabytek i podlega pod Urząd Ochrony Zabytków jak się nie zmieniło to rządzi tam K. Kaliściak
      O tej ulicy juz dawno pisano na forum i też nikt nic nie robił. Bo po co. Jeszcze z lekko z 10 lat wytrzyma.
      • Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 13:08
        Przepraszam bardzo, ale jeśli zabytkiem jest też ten odcinek ulicy z dołami, zalewanymi gdzieniegdzie asfaltem (zabytkowym?) to jest to zabytek naszego niechlujstwa z czasów PRL-u i obecnych, gdyż wtedy zniszczono tą ulicę w tych miejscach. Właśnie wręcz przeciwnie. Konserwator Zabytków powinien zadbać o to, aby doprowadzić ten odcinek do stanu takiego, aby mógł być zabytkiem, wprawdzie z czasów okupacji, ale zabytkiem.
        Druga rzecz, to temat komu to podlega. Czy Prezydentowi Miasta, Czy Staroście?. Ciekawe komu podlega tam chodnik, komu lampy a komu jeszcze drzewa?. Ja widzę, że jest to ulica miejska i takie mam skojarzenia własności. Normalne skojarzenia. Widzę, ze trudno o normalność w tym mieście. Następne kuriozum po budynku "Polonii".
    • Gość: lider Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 12:28
      Czy to ten sam czy kolejna 'świeta krowa' ?
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/195328,sedzia-z-krasnika-straci-immunitet,id,t.html?cookie=1
      • beauty.andrzej Re: ulica Sienkiewicza 12.04.12, 12:30
        Posty ci się nie pomyliły? Tutaj rozmawiamy o nawierzchni ulicy Sienkiewicza
        • Gość: gość Re: ulica Sienkiewicza IP: *.centertel.pl 13.04.12, 16:57
          Co do Wardzińskiego- leżąc w ciechanowiskim szpitalu ( szpital wojewodzki) mógł wymagać pojedynczej sali i człowiek, który z nim leżał trafił gdzie indziej a w sprawach istotnych dla miasta już ma problemy?? bo niby za to nie odpowiada? To za co on w końcu odpowiada? jak nie powiat, to radni, to jeszcze ktoś inny. A w ogóle za coś on odpowiada?
          • Gość: gośc Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 15:51
            Gdybym wiedział sam dałbym Wardzińskiemu wolny pokój by leczył się w ciszy .

Co do Wardzińskiego- leżąc w ciechanowiskim szpitalu ( szpital wojewodzki) mógł
            > wymagać pojedynczej sali i człowiek, który z nim leżał trafił gdzie indziej
            • Gość: ... Re: ulica Sienkiewicza IP: *.play-internet.pl 14.04.12, 17:00
              Tak tak najlepiej osobny pokój w ośrodku z drzwiami bez klamek,spodobało mi się określenie JAKI GOSPODARZ TAKA ZAGRODA,zauważcie ,że jak tylko coś należało by poprawić to zaczynają się przepychanki-przerzucanie piłki,a to jest powiatowe,a to starostwa a to Heńka a to Marka,nie ma chętnych na zajęcie się sprawą jak należy........
              • Gość: oczko Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 12:51
                Moim zdaniem powinno zadbać się o całą dzielnice BLOKI nie tylko o ul Sienkiewicza. Widać tam duże zaniedbania a tak naprawdę to ładna stara dzielnica. Skoro można dostać pieniądze z UNII na remont ul Warszawskiej warto by było powalczyć i o ul Sienkiewicza i całą dzielnicę to kawał naszej historii i pamięć o ludziach którzy ją budowali. Nie każdy wie,że przy budowie ul .Sienkiewicza w czasie wojny pracowali więżniowie. To prawda ze nie dba się teraz o ulicę i jest w fatalnym stanie. Mimo wszystko wolałabym aby poprawiono ją a nie zalewano asfaltem. Nie zawsze ważniejszy jest pieniądz. Pieniądz rzecz nabyta , po to jest aby go wydawać a ul Sienkiewicza to nasza historia. Warto wydać nawet duże pieniądze aby nie zakrywać kostki.
                • Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 13:12
                  Dzięki "Oczko" za mądrą wypowiedż. Dodam, że nie każdy wie, iż ta dzielnica ma swój odpowiednik w Berlinie i była nazwana przez Niemców - "Ogrody". Póki nasi decydenci nie zajęli się w latach sześćdziesiątych wstawianiem "plomb" pomiędzy bydynki poniemieckie, zaśmiecaniem tej dzielnicy tymi plombami, likwidowaniem ogrodów, oraz nie zdewastowali kompletnie trzech budynków rezydencji Kocha, wraz z otaczajacymi je pięknymi ogrodami z egzotyczną zielenią, tej dzielnicy mogły nam inne miasta zazdrościć. Ale jeszcze część jej dawnego blasku można przywrócić.
                  • Gość: welo Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 19:38
                    szkoda że wypędzono Kocha, byłyby piekne ogrody
                    • Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.12, 22:04
                      Szkoda, że bezmyślnie zniszczono to, co było z sensem zrobione. Łącznie z nawierzchnią ulicy Sienkiewicza.
                      • Gość: oczko Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 20:51
                        mieszkaniec miło jest wiedzieć ze ktoś myśli tak samo jak ja:) przynajmniej w kwestii zapomnianej przez włodarzy naszego miasta dzielnicy "BLOKI". Czasami przejeżdżam tamtędy i smutno się robi patrząc jak znika to o czym powinniśmy pamiętać my,nasze dzieci potem wnuki.
                        • Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 21:20
                          Miejmy nadzieję, że podobnie jak my, myśli więcej ciechanowian. Można zrozumieć braki w funduszu miasta na renowacje ulicy, obecnie z "zabytkowym" asfaltem ( o zgrozo!) mającym zakryć dziury oraz np. renowację elewacji budynków poniemieckich, które miejscami przypominają slumsy, jednak władze powinny pamiętać, że jest to jedna z głównych ulic miasta, w pewnym sensie jego wizytówka, gdyż trasa na Mławę oraz pierwszy kontakt dla podróżnych wysiadających z pociągu. Bardzo ładnie odrestaurowano ciekawy architektonicznie budynek naprzeciwko dworca, oraz dalej na 17-go Stycznia. Za to chwała. To cieszy, ale może coś więcej dałoby się zrobić?
                          • Gość: gall Re: ulica Sienkiewicza IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.12, 00:48
                            Nie czytałem wszystkich postów , ale moim prywatnym zdaniem ten bruk powinien zostać , więcej na tym odcinku prędkości nie trzeba , dużo bloków dzieci i wgl. Aha i zaznaczmy ta ulica przetrwa jeszcze dużo lat , a ile już przetrwała . Zrobią asfalt i co 3 lata i jeszcze większe dziury , bezsens.
                            Prędzej tatarska i ta "obwodnica" się rozpadnie niż ten nasz nieszczęsny bruk .
                            • Gość: Tatun Re: ulica Sienkiewicza IP: *.31.83.154.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.04.12, 03:03
                              Zeby ratowac Bruk na sienkiewicza zrobmy taki podatek po 1500 pln od kazdego mieszkanca miasta co miesiac przez 500 lat albo 1500 lat bez gadki przymusowy i za 100 lat uchwalimy przetarg na dokumenty do ulicy zgadzacie sie? Zatrudnijmy wszystkich z rodziny rzadzacych miastem bedzie fajnie .......... Ja mam rodzine czteroosobowa to oddam do miasta 6000 PLN swietnie ......... tak u nas dziala wladza. Pozdrawiam Ludzi Mádrze Myßlácych. Mam Plan Zróbmy rewolucje pt: Tatun
                              • Gość: gość Re: ulica Sienkiewicza IP: *.centertel.pl 29.04.12, 08:01
                                A może na sienkiewicza zrobić kolejny depatak, wtedy nawierzchnia nie będzie bardziej dewastowana przez samochody, przecież to takie proste i praktycznie. Wywalić stare drzewa a zasadzić dziadoskie akacje szczepine na patykach. Ludzie trzeba iść do przodu a nie cofać się- niestety w naszym mieście mamy tego przykła.

Fakt o Bloki jako dzielnicę powinno się zadbać , choć i tak jest robione sporo- wyremontowana częśc bloków itp. Niestety wielu przeszkadza wyremontowana klatka itp. . . .
                                Jakby nie było na właśnie Bloki były prawdziwym miastem....
                            • Gość: mieszkaniec Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 13:31
                              Właśnie pisze o tym, że bruk powinien KONIECZNIE zostać. Przeżyje wszystkie asfalty, nas wszystkich i nasze dzieci, wnuki itd.. Poza tym, pomijając względy Konserwatora nie ma smrodu asfaltu latem, co wychodzi nam na zdrowie. Jest w to miejsce hałas od opon, szczególnie od samochodów nie stosujących się do 40km/h. ale z dwojga złego można wytrzymać. Miejscami tylko, a jest ich kilkanaście jak się dobrze przyjrzeć, można by puścić kumatą ekipę , która by te miejsca, szczególnie u wylotu z dawnego Rejonu Dróg, naprawiła. To jest na odcinku góra 100 m, pomiędzy ulicą Narutowicza a Spółdzielczą oraz jak sobie może żle przypominam blisko dworca. Wiem, że Niemcy budując tą ulice zastosowali technologię taka jaką teraz każdy u siebie stosuje kładąc na podwórku bruk. A więc najpierw gruby kamień, póżniej pospółka , dalej piasek z cementem. Kilka ładnych lat temu przekopywano tam rowy pod jakieś kable etc. i prawdopodobnie bruk położono na lichy podkład. Ziemia osiadła i stąd są miejsca gdzie to się zapada. Z kolei u wylotu bazy Rejonu Dróg tą kostkę zniszczył ciężki sprzęt wyjeżdżający z bazy. Więc czy to duży byłby wysiłek aby ekipa z kilku ludzi cierpliwe, spokojnie to wyrównała w kilku miejscach?
                              • Gość: Ziomek Re: ulica Sienkiewicza IP: *.183.238.173.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.04.12, 20:19
                                Przyłączam się po raz któryś do apelu aby zająć (naprawić) się tą ulicą. Jest to jedna z głównych ulic miasta, a traktowana jest wyjatkowo po macoszemu i wystawia miastu marną opinię, gdyż przejeżdża nią tranzytem dużo pojazdów jadących z północy Polski w kierunku warszawskim. Wybudowana w czasie okupacji z lubianej przez Niemców i praktycznej granitowej kostki wytrzymała by w dobrym stanie, bez remontów 70 lat, gdyby nie prowadzone na niej później przekopy i partackie naprawy jej nawierzchni. Wydaje mi się, że po licznych zmianach obecnie jest ulicą pozostającą w zarządzie miasta (ulicą gminną), być może nawet pod ochroną konserwatorską, ale to nie oznacza, że nie można jej wyremontować i to nie wcale za jakieś wielkie pieniądze. Od wielu lat kpiną jest rozwiązanie tego stanu przy pomocy znaku ograniczającego prędkość do 40 km/h. Apeluję do radnych wybranych z dzielnicy "Bloki" by skutecznie zjęli się tą sprawą.
                                • Gość: gosc Re: ulica Sienkiewicza IP: *.centertel.pl 29.04.12, 21:09
                                  Apeluję do radnych wybranych z dzielnicy "Bloki" by skutecznie zjęli się tą sprawą.

Nie ma na radnego który mieszka na Blokach.
                                  • Gość: rm Re: ulica Sienkiewicza IP: *.180.202.132.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.12, 15:48
                                    jest i to nie jeden ale tylko wtedy kiedy mu są głosy potrzebne
                                    • Gość: Ziomek Re: ulica Sienkiewicza IP: *.183.255.119.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 09:38
                                      Sienkiewicza najpilniejsza do remontu w całym Ciechanowie!!!!!!!
                                      • Gość: Ziomek Re: ulica Sienkiewicza IP: *.183.251.224.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.07.12, 00:00
                                        Cud. Dziś poprawiono mały fragment kostki. Oby się na tym nie skończyło. Podobnej naprawy-przelożenia kostki wymaga jeszcze conajmniej kilka miejsc. Widać, że można coś zrobić bez wielkich planów inwestycyjnych,
                                        • Gość: kierowca Re: ulica Sienkiewicza IP: 109.169.37.* 04.07.12, 07:31
                                          myślę że nie cud lecz wspólny interes użytkowników tej drogi wymusił zmiany,
                                          od zawsze wiadomo że drogi się niszczą i trzeba po prostu o nie dbać.
                                          Im lepsze będą drogi - tym więcej pożytku będzie miało miasto i jego mieszkańcy.
                                          Pozdrawiam :)
                                        • a_samo_a Re: ulica Sienkiewicza 04.07.12, 09:51
                                          "Cud. Dziś poprawiono mały fragment kostki. Oby się na tym nie skończyło. Podobnej naprawy-przelożenia kostki wymaga jeszcze conajmniej kilka miejsc."

Problemem nie jest przełożenie kostki, ale naprawa podbudowy, uszkodzonej przeciskami w latach 1990. Nawet jeśli kosteczka zostanie w jakimś miejscu lekko poprawiona, to i tak zaraz się zapadnie.
                                          • Gość: gość Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.12, 12:49
                                            Miejmy nadzieję, że za naprawę tej kostki wzięli się fachowcy a nie np. fryzjerzy. Tam jest potrzebny dobry, umocniony podkład w miejsce zniszczonego przez przekopy w latach 60-70. Niemcy 70 lat temu juz o tym wiedzieli i nie mieli zamiaru wykonywać pracy Syzyfa.
                                            • Gość: waldek Re: ulica Sienkiewicza IP: *.cnow.pl 06.07.12, 10:26
                                              Kostka powinna być na nowo ułożona,na bet. dywaniku.P."Konserwator"-powinien przypilnować żeby została zachowana data 1943r.(na wys. "kwiaciarni")ułożona, nie jak twierdzą niektórzy przez "niemców",tylko przez niewolników polskich spędzonych do roboty-za półdarmo(kłaniają się dzisiejsze czasy).
                                              • Gość: gość Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 13:24
                                                Szacunek dla wiedzy. Pamiętam ten napis ułożony z kostki. Kostkę układali polscy niewolnicy, ale pod nadzorem niemieckicm, wg niemieckiej na owe czasy technologii, dlatego napisałem, że robota była wg niemieckich standardów. Ci robotnicy mieli podobno swój obóz pracy na ul.Fabrycznej, tam gdzie Urząd Gminy.
    • Gość: kid Re: ulica Sienkiewicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.12, 10:36
      ZRÓBMY W CIECHANOWIE ANKIETĘ LUB REFERENDUM - KTO CHCE TEGO BRUKU????
      A MOŻE POLNE DROGI ZOSTAWIC I DREWNIANE ROZWALONE CHAŁUPY- CHCEMY DOBREJ ASFALTOWEJ DROGI !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: belfer Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 11:58
        to jest zabytkowy bruk, pod nadzorem konserwatora i bardzo dobrze. wszystko byście asfaltem zalali. "nowocześni", aż zęby bolą. jakby robić referendum, co się ludziom podoba, a co nie, byśmy mieli np. koncerty wyłącznie disco polo.
        • Gość: waldek Re: ulica Sienkiewicza do belfra IP: *.cnow.pl 06.07.12, 12:05
          popieram cię,nie wszystko pod asfalt.
        • Gość: gość Re: ulica Sienkiewicza IP: *.181.176.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.07.12, 22:42
          belfer, Ty zacznij odróżniać zabytki od symboli zacofania - co to za zabytek, dziurawa droga z kamyków. Masz tam "starówkę" na Sienkiewicza? Wszystkie te poniemieckie budy razem z tą pożal się Boże drogą powinny być do rozbiórki. Niestety przez takich zakapiorów mamy się czym pochwalić na Sienkiewicza - szok przeżywa każdy przyjezdny - ponury obraz bidy i zacofania - niestety niektórzy starych śmieci nie ruszą choćby najgorsze były bo są zaślepieni i boją się zmian.
          Co powiesz o Pl. JP II - kiedyś był ładniejszy ? - nie rozśmieszaj mnie - jak lubisz rudery to zamieszkaj w jakiejś wiosce po PGR z super brykiem, błotnistymi scieżkami i zbiorową studnią...
          • Gość: gość Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 10:20
            Każdy ma swój gust. Moim zdaniem wystarczyłoby po pierwsze wyremontować kostkę. Powinna ona pozostać. Smrodu asfaltu w mieście starczy. Poza tym dobrze wyremontowana przeżyła by wielokroć ulice asfaltowe. Następnie należałoby odnowić elewacje tych "starych bud". Odsyłam do ładnie odrestaurowanych budynków na rogu Sienkiewicza i 17-go Stycznia, naprzeciwko dworca. Te "stare budy" przetrwają niejedne nowe budownictwo. Błędem było wstawianie tam "plomb" pomiędzy te "budy" , skutkiem czego jest architektoniczny bałagan, którym niestety pochwalić się nie można.
            • Gość: zibi Re: ulica Sienkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 13:47
              plomby wyglądają okropnie i zniszczyły wizerunek dzielnicy. kostka powinna pozostać -jest zabytkowa i trwała, jest częścią klimatu "Bloków".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka