Dodaj do ulubionych

Gimnazjum nr 4

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 18:44
Co sądzicie o tym gimnazjum ? Czy wart posłać tam dziecko? Proszę o odpowiedzi rodziców i uczniów.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 18:48
      Warto - zarówno do SP nr 7, jak i do Gimnazjum Nr4, w tym roku mają aż 4 finalistów kuratoryjnych konkursów przedmiotowych, w tym finalistę konkursu chemicznego - uznawanego za jeden z najtrudniejszych konkursów
      • Gość: . Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 18:49
        Przepraszam, nie finalistów, a laureatów, z polskiego, matematyki i z chemii :)
        • Gość: rodzic dziecka z 7 Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 19:09
          a ja zdecydowanie nie polecam tej szkoły
          żadnych rozrób, żadnych narkotyków, żadnych bijatyk, wałęsających się lumpów wokół szkoły, nieznośnych nauczycielek, księży pedofili

jednym słowem nuda ;)

a tak poważnie to gimnazjum ma dość wysoki poziom ale to dużo zależy od tego w jakim zestawie uczniów się dziecko znajdzie
          na szczęście dyrekcja i nauczyciele dość elastyczni i można bez trudu przenieść czy nauczyciela uczulić na konkretne predyspozycje dziecka
          • Gość: rodzic Re: Gimnazjum nr 4 IP: 213.199.253.* 19.04.12, 21:45
            Szkoda tylko,że pierwsze klasy nie chodzą na rano.
            • Gość: . Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 22:39
              Ja chodziłem na popołudnie od 4 klasy do 2 gimnazjum i narzekałem tylko na początku, potem przywykłem a nawet chwaliłem to sobie, bo nie przychodziłem przynajmniej zaspany
        • Gość: hej Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 20:19
          3 laureatow dostała się do świetnych liceów
          laureaci z chemii i matematyki go gila w Toruniu zas z polskiego do witkiewicza w warszawie
    • Gość: MonJa Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.204.10.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.12, 22:57
      Nieźle, nieźle... Najpierw było szkalowanie Gim nr 3, a teraz pieśni pochwalne na cześć Gim 4. ktos to nieźle obmyślił - naprawdę dobre.
      MAM NADZIEJĘ, ŻE NIKT SENSOWNY TEGO NIE BIERZE NA POWAŻNIE!
    • Gość: kjkj Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 23:54
      Już się zaczęło. Wystarczy, że się kogoś pochwali to zaraz snucie podejrzeń. Ogłupiałe towarzystwo na tym forum. szkoda gadać. Trzymajcie poziom.
    • Gość: dziecko Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 23:56
      Zależy kogo tam chcesz posłać .....
      • Gość: Jula Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.play-internet.pl 20.04.12, 00:16
        8 lat temu ukończyłam gimnazjum.
        Chodziłam do trójki i to był terror,później do dwójki i też nie było najlepiej.Jedynka też ma nie najlepszą opinię za to o gim4 słyszy się raczej pozytywy,ale wiadomo takie rzeczy jak bijatyki też się tam PODOBNO zdarzają.Gdybym miała posłać swoje dziecko do publicznego gimnazjum(mam nadzieję jednak,że nie będę nigdy musiała,bo to ostateczność) to wybrałabym właśnie gim4 jednak najlepszą opcją i tak jest TWP lub STO.
        Nie patrzcie też na te wszystkie olimpiady czy konkursy.W gimnazjum naprawdę liczy się dobra atmosfera,poczucie bezpieczeństwa dziecka i nauczyciele,którzy nie odwracają głowy widząc krzywdę uczniów.Gdy mu się to zapewni to chce się ono uczyć,jest szczęśliwe,zdrowe.Ważne aby rozmawiać z dzieciakami.Gimnazjum to wyjątkowo trudny dla nich okres.
        Btw.Proponuję nie zwracać uwagi na gości z manią prześladowczą,którzy nie pozwalają się wypowiedzieć na żaden temat wszędzie węsząc jakiś podstęp.
        Autorowi życzę dobrych wyborów.
        Pozdrawiam
    • Gość: S. Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.182.55.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.04.12, 07:00
      Skończyłem Gimnazjum nr.4 w 2008. Myślę, że nie najlepszą stroną tej szkoły są nauczyciele: nauczycielska polskiego złośliwa i niesprawiedliwa zołza,jezyki obce masakra, matematyka bez rewelacji. Jedyna fajna pani była od biologii i pani od muzyki (z tym się wszyscy zgodzą). Reszta tak sobie. Najgorzej było z fizyką. Zajęcia prawie wcale się nie odbywaly i słyszałem że nadal z fizyką jest w tej szkole problem.
    • Gość: ciekawa Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.cnow.pl 20.04.12, 10:16
      A może po prostu wypowiedzą się absolwenci tego gimnazjum bądź ich rodzice.Jaką mieli średnią w szkole(z jakimi nauczycielami mieli zajęcia) w końcu do jakich szkół się dostali i jak sobie tam radzili,a każdy sam wyciągnie wnioski jaki jest poziom w tym gimnazjum i czy warto posyłać tam dziecko.
      • Gość: Sie ma Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.12, 10:56
        na stronie internetowej powinny być losy absolwentów. To jest najlepsza reklama - zgadzam się!!!
    • Gość: absolwentka Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.12, 11:19
      Skończyłam 2 lata temu g4 i jestem uczennicą Krasiniaka. Znajduję się w czołówce, jak kilka moich koleżanek z tej szkoły. Może nie ze wszystkich przedmiotów zostałam doskonale przygotowana ale z większości tak. To jest opinia wielu osób.
    • Gość: .. Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.181.166.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.12, 10:59
      Ja skończyłam tę szkołę w 2007 roku, więc możliwe, że trochę się pozmieniało od tamtego czasu. Ale wszystkim, którzy pytają mnie o opinie na temat mojego gimnazjum, zawsze powtarzam, żeby trzymali się od tej szkoły jak najdalej.

Z tego, co pamiętam, to jedynie z chemii i w miarę z matematyki był wysoki poziom nauczania. Z fizyki i biologii wyniosłam praktycznie zerową wiedzę ( z fizyki żeby mieć 5 na koniec roku wystarczyło uzupełnić ćwiczenia :) ), z tego, jak beznadziejny był poziom języka obcego, zdałam sobie sprawę dopiero w Krasiniaku, kiedy to osoby np z gimnazjum nr 1 albo z Przasnysza, miały dużo, dużo większą wiedzę niż ja i inni absolwenci gimnazjum nr 4 ( a przeciez w gimnazjum zawsze byłam najlepsza w swojej grupie...). Pani od polskiego popełniała błędy w stylu "na prawdę" i "napewno".

Ah no i oczywiście "najtrudniejszymi" przedmiotami (z których naprawdę ciężko było mieć dobrą ocenę!) były technika i wf ;D dodatkowo pani od sztuki była, jak to ktoś kiedyś łądnie ujął, nawiedzona.

Do Krasiniaka dostaje się pewnie mniej więcej tyle samo osób z każdego ciechanowskiego publicznego gimnazjum. W moim roczniku absolwenci gimnazjum nr 4 podostawali się przede wszystkim do tych klas, które uchodzą za najsłabsze: jakieś językowe, europejskie i ogólnie humanistyczne. A to chyba nie jest taki duży sukces? Z testu na koniec gimnazjum wynik 85 puntów (na 100, nie wiem, jak to teraz wygląda) i więcej miałam ja i chyba 4 inne osoby. To naprawdę bardzo mało.

Ogólnie jak najbardziej nie polecam tej szkoły, nie stwarza kompletnie żadnych możliwości do rozwoju. Nigdy nawet przez chwilę nie przeszło mi przez myśl, że za moje sukcesy w jakimkolwiek stopniu odpowiada gimnazjum, do którego chodziłam albo nauczyciele, z którymi miałam tam do czynienia. Wręcz przeciwnie- bardzo możliwe, że w każdej innej szkole zostałabym przygotowana lepiej.

Ale to było pięć lat temu, nie mam pojęcia, jak wygląda tam sytuacja obecnie, chociaż obstawiam, że wiele się nie zmieniło :)
      • Gość: Misiek Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.30.61.244.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.12, 15:25
        A ja skończyłem to gimnazjum w 2009 - opinia o nauczycielach jest prawdziwa. W Krasiniaku sie przekonacie ile wam brakuje z fizyki, z matematyki, z angielskiego, z polskiego.
        Panią Hanię pozdrawiam. U pani na lekcjach było fajnie! :)
      • Gość: Matka Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 14:01
        To nieprawda, że w do Krasiniaka po gim4 absolwenci dostają się tylko na do klas językowych i europejskich ponieważ nie ma takich profili w Krasiniaku. Ktoś kto to napisał chyba kończył Staszica lub Bema bo chyba raczej tylko tam są takie profile. Moje dzieci skończyły gim4 i chodza do Krasiniaka na profile biol-chem i mat-inf, dają sobie radę całkiem nieźle. Poza tym sa tam jeszcze profile_ biol-med, humanistyczno-dziennikarski, humanistyczno-prawny i społęczno-geograficzny. Innych nie ma.
        • Gość: .. Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 17:09
          Wydaje mi się, że napisałam wyraźnie, że gim 4 kończyłam w 2007 roku i że mam na myśli osoby z mojego rocznika. Nigdzie nie napisałam, że teraz sytuacja wygląda tak samo, bo nigdy mnie to specjalnie nie interesowało. Pięć lat temu takie profile w Krasiniaku jak najbardziej istniały i można to pewnie sprawdzić w milionach źródeł, więc na przyszłość radzę się zastanowić zamiast pisać jakieś bzdury.
          • Gość: Ewa Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 19:02
            Nie wiem czy wiesz,ale w tym roku jest w krasiniaku dwóch laureatów ,którzy ukończyli właśnie gimnazjum nr4 .A Twoje wpisy świadczą ,że jesteś osobą nieco zarozumiałą i chyba musiał Cię tam ktoś mocno skrzywdzić skoro masz taki uraz.
    • Gość: Mama Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.xdsl.centertel.pl 21.04.12, 14:25
      Ja bardzo polecam te gimnazjum i uważam że warto tam posłać swoje dziecko.
    • Gość: rodzic Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 15:14
      Dwoje dzieci chodziło do szkoły nr 7 i gimn nr 4, trzecie jeszcze kontynuuje. Jestem wdzięczna znajomej że poleciła mi tę szkołę chociaż mieszkamy w innej części miasta.Skoro tyle lat wożę dzieci na drugi koniec miasta to znaczy że warto Przecież mam szkołę pod nosem, już nie wspomnę którą bo nie ma sensu.
      • Gość: . Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.play-internet.pl 21.04.12, 18:32
        No tak,bo jak Ty wozisz tam swoje dzieci to na pewno warto i jest to najlepsza szkoła w mieście :))
      • Gość: Grazia Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.31.3.212.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.04.12, 21:14
        A ja zabralam syna z Siódemki (o powodach nie bede mowic) i przenioslam do Szóstki.
    • Gość: uczennica Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.12, 09:48
      Ja po semestrze w 1 klasie przeniosłam się do g4 i wierzcie, że dopiero tu poznałam co to wymagania. Tu powinni wypowiadać się ci co mają porównanie.
      • Gość: uczeń Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.204.92.168.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.04.12, 19:00
        chyba nie z polskiego u pani H...
    • Gość: Ingrid Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 13:43
      Gimnazjum nr 4 jest chyba najlepsze z niepublicznych w Ciechanowie. Dziś egzaminy, za chwilę wszystko będzie jasne! :)
      • Gość: Tabaq Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.205.15.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.04.12, 17:31
        Mając trochę kasy zdecydował bym się i tak na społeczne STO albo na prywatne TWP.
        • Gość: * Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.cnow.pl 11.06.12, 11:27
          Co sądzicie o nauczycielach w tym gimnazjum potrafią czegoś nauczyć.
          • Gość: Ola Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.12, 12:28
            Znowu jakiś prowokator chce innym świnię podłozyc,wstyd
            • Gość: * Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.cnow.pl 11.06.12, 13:46
              Ludzie żaden prowokator po prostu rodzic który chce posłać tam swoje dziecko.Macie jakieś manie prześladowcze czy co nie umiecie odpowiedzieć na proste pytanie?
              • Gość: AD Re: Gimnazjum nr 4 IP: 213.199.253.* 11.06.12, 14:46
                Znam tam kilka nauczycielek bo moja trójka dzieci tam chodziła - niedawno. Pani Hania K. bardzo ciepła osoba, trochę za dobra jeśli chodzi o zachowanie dzieci , ale i nauczy i da się lubić. Pani Anna K. teraz ma III klasę. Tu już mniej optymistycznie, ale nie źle. Jesli chodzi o naukę i kontakty to super. Choć jeśli chodzi o dzieci to strasznie zdystansowana tak jak by służbistka, ale ogólnie jeśli chodzi o wyniki w nauce to są lepsi nauczyciele, ale i gorsi też są. No i jeszcze jedną Panią znam Annę W. uczy informatyki. To jest zupełny absurd, ta kobieta i nauczanie. Metody nauki, metody wychowawcze, nie ma o czym gadać. Więcej osób nie znam osobiście więc nie napisze nic więcej.
              • Gość: Ola Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.12, 16:52
                Posłac tam swoje dziecko?Już dawno termin przyjmowania podań upłynął.Zainteresowanie na zapas?
    • Gość: zią Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.cnow.pl 10.08.12, 11:20
      Witam , chodziłem do tej szkoły 9 lat to może się trochę wypowiem ... sama placówka jest bardzo dobra jest dużo miejsca szkołą jest zadbana itp. Co do nauczycieli to są lepsi i gorsi jak w każdej szkole nie chcę tu nikogo obsmarowywać.W szkole jest bardzo wysoki poziom jak słyszałem jak to wygląda w innych ciechanowskich gimnazjach to się załamałem ;). Jeżeli ktoś ma jakieś ambicje to polecam jak najbardziej tą szkołę ;).
      • Gość: ... Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.cnow.pl 22.08.12, 00:44
        Ukończyłam te gimnazjum i nie mogłam narzekać na nauczycieli (nie licząc pani od chemii, która jest choleryczką, ale trzeba jej przyznać, że u niej nie dało się czegoś nie nauczyć). Chociaż wiadomo są gorsi nauczyciele w tej szkole, ja na takich nie trafiłam. Koniec końców zostałam laureatką z biologii, poszłam do krasiniaka i nie narzekam. Jak wiadomo w każdej szkole jest gorsze towarzystwo, którego żaden rodzic nigdy nie chciałby zobaczyć ze swoim dzieckiem, ale to nie zależy tylko od wyboru szkoły (przynajmniej moim zdaniem). Jeżeli zaś chodzi o poziom nauczania to na tle klasy z LO widać, że byliśmy przygotowani (rzeczywiście fizyka stoi na niższym poziomie, ale na pewno nie jest to stan tragiczny. Wydaje mi się, że najlepiej wyuczeni fizyki są absolwenci STO, ponieważ uczył ich nauczyciel z LO)
        • Gość: All Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.30.71.47.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.12, 17:24
          Niestety muszę przyznać, że poziom polskiego w gimnazjum nr 4 też nie jest za wysoki.
          • Gość: gość Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 19:41
            A któż to znowu musi swoje żale publicznie artykułować? Jakiś "skrzywdzony", "niedoceniony", "źle oceniony"? Teraz polski mu się nie podoba! Współczujemy! Tak się składa, że w tym roku szkolnym uczeń tego gimnazjum został laureatem Konkursu Polonistycznego, dostał się bez problemu do renomowanego liceum w Warszawie, inni uczniowie wygrali konkurs recytatorski organizowany przez nauczycieli Krasiniaka, działa prężnie Koło Teatralne. W różny sposób uczniowie rozwijają swoje humanistyczne - polonistyczne pasje i zainteresowania i proszę nie wydawać subiektywnych opinii tylko po to, by podtrzymywać "dyskusję" na temat gimnazjum, które trzyma poziom i dba o swoich uczniów. Dyskusję pozbawioną obiektywizmu, będącą jedynie sposobem na rozładowanie swoich frustracji. Ktoś ją zresztą - dyskusję - rozpoczął - podobno szukając odpowiedzi na pytanie, czy warto posłać tam dziecko. A nie prościej zajrzeć na stronę szkoły lub po prostu się do niej przejść, a nie jątrzyć i demonizować?
            • Gość: hdhjdh Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 22:01
              ten chłopak który stał sie laureatem z polskiego, swój sukces zawdzięcza pani Holm, która jest swietną nauczycielką
              • Gość: Anonimus... Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.13, 21:10
                Jestem absolwentem tej szkoły, która budzi ogólne zadowolenie. Placówka jest zadbana oraz uczestniczy w wielu ciekawych projektach i przedsięwzięciach. klasy,hala gimnastyczna itp. są świetnie wyposażone. nauczyciele są różni. Wymagająca jest nauczycielka od chemii IG czy polskiego AW, która prowadzi lekcje w fantastyczny sposób :) ale np numerowanie kartek w zeszycie i idiotyzmy pani JG czy zupełny brak jakiegokolwiek podejścia ze strony pewnej pani od angielskiego do uczniów, nawiedzenie pani D od sztuki i zupełna niewiedza pewnego nauczyciela historii to kompletny minus dla szkoły, nie mniej jednak brak bójek, podejrzanego towarzystwa itp. to wielki plus. No cóż najważniejsza jest atmosfera i odpowiednie podejście dydaktyczne nauczycieli, ale aspiracje, wiedza oraz zdolności i motywacje potencjalnych uczniów są najważniejsze. jeśli macie do wyboru miedzy gim nr 1, 2 czy 3 to bez wahania wybierajcie CZWÓRKĘ ;)
                pozdrawiam
                • Gość: Tola Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.204.82.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 09:30
                  Pani IG od chemii i pani MN od biologii to jedyne sensowne nauczycielki w tej szkole. Jesli potem do ogólniaka pojdziesz do klasy biol-chem to bedziesz dobrze przygotowany.

Niestety fizyka, matematyka, geografia, angielski LEZY gimnazjum nr4!!!!!!!!!!!!!
                  najgorzej jest z FIZYKI i ANGIELSKIEGO!!!
                  I to nie jest tylko moja opinia.
                  Wszyscy moi koledzy którzy poszli do mat-fiz czy mat-inf czy mat-geo są mocno w tyle za uczniami z innych szkół.

Jeśli chodzi o polski i historię to jest róznie. Ale teraz w liceach widac wyraxnie kto był w dobrym gimnazjum a kto nie.

Dobre spostrzezenie: zobaczcie do jakich gimnazjów nauczyciele GIM 4 posyłają SWOJE DZIECI. Niestety nie do GIM4 :(
                  • Gość: techmech Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.centertel.pl 13.01.13, 10:23
                    Kochanieńka do liceów ogólnie chodzą nieudaczniki, ludzie bez określonego celu w życiu. Czas najwyższy skończyć ksztaucenie nieudaczników. Znacznie lepsze są technika. Tam uczą pożytecznych rzeczy dla samego petenta jak i ogółu.
                    • Gość: Tola Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.204.82.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 10:29
                      Prawnicy sa tak samo potrzebni społeczeństwu jak techniczni. Jesli ja chcę iść na prawo to technikum nie dla mnie. A o szkole napisałam samą prawdę. Towarzysko było fajnie, ale teraz będac w liceum widzę, że względy towarzyskie to nie wszystko.

Jeśli się poważnie myśli o swojej edukacji trzeba wybrać dobre gimnazjum. W liceum nie ma już czasu na powtórki - NAUCZYCIELE PO PROSTU WYMAGJĄ I NIE OBCHODZI ICH, ŻE KTOS MA BRAKI Z GIMNAZJUM.
                    • Gość: Anonimus Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.13, 16:16
                      Technika to były dobre może ze 20, 10 lat temu, kiedy coś się z nich wynosiło. Dziś to tylko placówki, w których jest banda ćpunów, debili i psycholi, którzy otrzymali z testów gimnazjalnych mniej niż 30 punktów. A skoro nie masz styczności z liceum, to się nie wypowiadaj, bo tam chodzą ludzie z aspiracjami(rzecz jasna nie wszyscy, ale to i tak jest inny poziom).
                  • Gość: radzio Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.13, 10:24
                    Przenioslem się do g4. Jest ok może nie ze wszystkich przedmiotow
                    ale jestem zadowolony . Gimnazjum z którego przyszedlem to dopiero byla porażka. Nawet nie chcę pisać.
                    • Gość: Tola Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.204.82.102.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 10:35
                      Czyżby to było gimnazjum w innym zespole szkół? W mojej klasie w liceum z tego gimnazjum są największe "ORŁY" :p
                      • Gość: uczeń Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.centertel.pl 13.01.13, 10:43
                        Dziateczki nie róbcie już takich śmiechów i nie straszcie tymi wymogami w liceach. Nie chodzą tam same orło i dają sobie śmiało radę. Przykładem mogę być osobiście ja- wtedy jeszcze nie było gimnazjów, skończyłem podstawówkę nr 1 (Oryska) z ocenami dobrymi, do krasiniaka dostałem sie tylko i wyłącznie po znajomościach ojców. Spokojnie dalem sobie radę i to na profilu biologiczno - chemicznym. A było to zaledwie 18 lat temu. Pozdrowienia dla ówczesnego pana dyrektora.....i pani pedagog.
                        • Gość: Ha7649 Re: Gimnazjum nr 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 10:23
                          Wymagania w liceach sie zmieniły odkąd weszła nowa podstawa programowa, czyli od tego roku. Programu w liceum nie zaczyna sie od zara tak jak kiedyś, ale "leci się" z programem dalej. PROGRAM W LICEUM JEST KONTYNUACJA GIMNAZJUM I DLATEGO PRZYGOTOWANIE Z GIMNAZJUM JEST BARDZO WAŻNE!

Kak ktos coś zaniedbał w gimnazjum, to juz w liceum tego nie nadrobi.:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka