Gość: Nina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 13:49 Hej szukam pracy niestety w tym mieście o nią trudno albo jakiś bar albo "pracownik biurowy" co okazuje się pracą na słuchawkach... czy prócz tepsy nie ma innej pracy dla młodych ludzi... :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Szukam pracy IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 14:04 Nie ma, chyba ze masz jakas specjalizacje, w ktorej jestes dobra. Wcale mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euterpe Re: Kto szuka, nie błądzi IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 23:47 Jeśli to wyda się inspirujące, pragnę podzielić się moimi spostrzeżeniami. Właściwie to jest w tym mieście trochę tak, że wielu ludzi pracuje niezgodnie z kwalifikacjami, najczęściej po znajomości - i to jest tendencja ogólnokrajowa. Rynek pracy dla młodych jest zbyt mały i ubogi, praca nie najlepiej opłacana na starcie, a warunki niektórych umów g...ne (np. trzy miesiące próbnego i "w nagrodę" za wyniki umowa o pracę, a jeśli wyników brak - mobbing, wywalanie z pracy). Możesz być świetnie wykształcony/na w wielu dziedzinach, to nic nie znaczy. Oferty i sposoby rekrutacji śmierdzą czymś w rodzaju mydlenia oczu. Lipa wszędzie i tak już będzie, a wszyscy wiedzą, że w grę wchodzi tylko ten wymarzony etat. Reszta sposobów na zatrudnianie (zlecenia, dzieło) ma mniejsze znaczenie w kontekście przyszłości - z czego ta emerytura i jaka, skoro poza etatem żadna z form zatrudnienia w Polsce nie gwarantuje spokojnej starości. Dlaczego tak mało tych posad? Mnie się wydaje, że sprawa jest oczywista - starzy jeszcze nie przeszli na emeryturę, a młodych i chętnych na ich miejsca jest za dużo. Z kwalifikacjami i bez kwalifikacji. Co pozostaje? Nie martwić się, jutro lub pojutrze coś się znajdzie przypadkiem. Można dojeżdżać do wielkich miast, gdzie się człowiek wtapia i może dorabiać, albo załapać się gdzieś na czarno, ale o tym sza! - nadzieja umiera ostatnia. Nie wierzmy w potęgę papierów. Żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik aales sie nagadal IP: 109.169.37.* 22.06.12, 00:01 aales sie nagadal koles, to niemozliwe zebys tak szybko pisal, pewnie wklejasz przygotowane wczesniej teksty (ctrl-V) ty to dopiero minales sie z powolaniem, powinienes byc raczej INFORMATYKIEM ... pracujesz w niewlasciwym dziale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: aales sie nagadal IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 00:06 Lepiej skończ to gimnazjum, albo połóż się spać, bo jutro kolejny dzień w znienawidzonej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Szukam pracy IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.12, 00:35 Nina, a gdzie ta "praca biurowa" na sluchawce niby jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 12:51 tak, jest kilka ogłoszeń "zatrudnimy do pracy w biurze" okazuje się że chodzi o prace na słuchawkach raczej o "telefonicznego doradce klienta". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Szukam pracy IP: *.183.218.197.dsl.dynamic.t-mobile.pl 22.06.12, 19:34 Wez sie ogarnij dziewczyno... mało wiesz o życiu, dopiero konczysz szkole... idź spać niech rodziciele pracują na ciebie do końca twojego żywota. Kup se psa i się opiekuj nim do konca zywota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puk Puk Re: Szukam pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 02:44 Ludzie, to Wy się ogarnijcie, dziewczyna zapytała o pracę a Wy pojechaliście po Niej jak po...... ciechanowska mentalność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 23.06.12, 10:26 Ja bym Ci polecił zostawić ten Ciechanówek w pizduuu i uciekać stąd!!! Tu nie ma perspektyw. Wyjedź za granicę do Anglii, Irlandii, Włoch, na 3-6 miesięcy, zarób trochę euro i wtedy jak wrócisz to będziesz myśleć gdzie znaleźć tą pracę, ale przynajmniej będziesz miała własne pieniążki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Szukam pracy IP: *.xdsl.centertel.pl 23.06.12, 14:21 mam syna,jest jeszcze mały ale będę go ostro cisnąć o język angielski zeby tylko mogł wyjechac zeby miał prace i zeby się nie martwił ze jak zachoruje na coś poważnego to odmówią mu leczenia ,teraz umarła załozycielka rak&roll ,miała raka piersi i nie dali jej najnowszego leczenia bo jakis debil za biurkiem co ma wypłaty 20 tyś sobie wymyslił ze nie bedzie takiego leczenia bo nie i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Szukam pracy IP: *.tktelekom.pl 23.06.12, 15:47 A jak się pracuje w cedrobie? Są może przyjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkk Re: Szukam pracy IP: *.182.0.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.06.12, 20:38 Ja radzę opuścić ten zakichany Ciechanów. Jeśli Twoich starych stać by cię wsparli finansowo na początku to udaj się do większego miasta i tam szukaj pracy. Ja też szukam pracy i znam ten ból na CV zmarnowałem już ryzę papieru i nic. Prawda jest taka jeśli nie masz znajomości to na pracę w Ciechanowie nie masz co liczyć, a niestety moich starych nie stać na to by mi pomóc się usamodzielnić. Więc zostało mi tylko zarejestrować się w urzędzie pracy i czekać. A jak na razie chwytam się różnych zajęć typu roznoszenie ulotek, gazetek reklamowych, prac sezonowych i różnych takich pierdół. A ostatnio wpadłem na pomysł wyjazdu do Niemiec i tak chyba zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś