Dodaj do ulubionych

2,5 promila biskupa

IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.12, 16:23
Biskup Jarecki przed sądem, toż to atak na Kościół !!!
Autor: krzyszton
Data dodania wpisu: 27 grudnia 2012 12:08

Media Rydzyka już zaczęły krucjatę – „ Zdaniem o. Rydzyka to ataki na Kościół mogły skłonić biskupa Jareckiego do sięgnięcia po kieliszek. – Myślicie, że to nie stresuje duchownych?”. Usprawiedliwianie problemów alkoholowych bp. Jareckiego jest szokujące : ” Na zewnątrz nigdy nie zdradzał, że ma problem z alkoholem. Widocznie zmagał się z nim w domowym zaciszu. Po tym, co się stało, zgłasza się wiele życzliwych osób, które chcą mu pomóc – usłyszeliśmy od ks. Markowskiego. Archidiecezja warszawska także ucina temat pijackiego rajdu bp. Jareckiego, nie krytykując jego samego za ten czyn, tylko wychwalając jego postawę : „To bardzo odważne oświadczenie, gdyż ksiądz nie tylko przyznaje się w nim do swojej chwili słabości, ale także oddaje się do dyspozycji Ojca Świętego” – wyjaśnia ks. Markowski.

Teraz będzie najlepsze , słowa bp. Jareckiego – „Prosząc o trzeźwość Polaków, stanowicie niewątpliwie nadzieję i przyszłość tego narodu – podkreślał jeszcze niedawno duchowny w specjalnej homilii do młodzieży, która odbyła się w archikatedrze warszawskiej z okazji Pieszej Pielgrzymki Młodzieży o Trzeźwość Narodu. – Do tego, że tysiące młodych ludzi zasiadają po wypiciu alkoholu za kierownicę, już się przyzwyczailiśmy…” , a sam co robi i mówi „ Wypiłem pół litra whisky – bełkotał w sobotę na miejscu wypadku kompletnie pijany bp. Piotr Jarecki.

Jedynie w kategoriach wyjątkowo napastliwego i agresywnego ataku na Kościół, będzie odebrana decyzja Sądu odrzucająca wniosek bp. Jareckiego. Sędzia Edyta Dzielińska-Wolińska najwidoczniej nie zdaje sobie sprawy, z jaką spotka się zajadłością i presją środowisk katolickich, chcących wpłynąć na zmianę niekorzystnej decyzji wobec biskupa, będzie wyklinana z ambony, będzie miała przyklejoną łatkę zajadłego wroga Kościoła, który popiera antyklerykalną ideologię Palikociarni. Biskup Jarecki będzie wyniesiony na ołtarze i będzie medialne beatyfikowany jako „męczennik” antyklerykalnej nagonki.

Mentalność osób, dla których koloratka jest usprawiedliwieniem wszelkich zachowań, za które innych by wręcz ukamienowali, wdeptali w ziemię, wyklęli od najgorszych, na żywca obdarliby ze skóry, niestety potwierdza fakt, jak jeszcze długo takie osoby trzeba uświadamiać poprzez pokazywanie PRAWDZIWEGO oblicza tych, co uważają za swoje autorytety.

blogi.newsweek.pl/Tekst/spoleczenstwo/660204,biskup-jarecki-przed-sadem-toz-to-atak-na-kosciol.html
Obserwuj wątek
    • Gość: jadzia Re: 2,5 promila biskupa IP: *.play-internet.pl 27.12.12, 19:57
      atak na mnie w internecie?????skłonił mnie do sięgnięcia po lampkę wina,jestem kobietą.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka