Dodaj do ulubionych

Ul.Płońska

IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 16:14
Ludzie kto dopuścił ul.Płońską do ruchu...dziury około pół metra ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Użytkownik Re: Ul.Płońska IP: *.xdsl.centertel.pl 30.01.13, 16:29
      Stan nawierzchni na Płońskiej to po prostu dramat.
      Idealny obraz jakości polskich dróg.
      Z tego co czytałem, to podczas przetargu na zrobienie kanalizacji na Płońskiej był ogłoszony termin 18 miesięcy dla wykonawcy, także póki co nikt się tym nie zajmie.
      Jak zrobi się cieplej to pewnie wyskoczy kliku robotników z łopatami, przysypią, przyklepią i wykonawca ("firma") uzna problem za rozwiązany.
      • Gość: gosc Re: Ul.Płońska IP: *.centertel.pl 30.01.13, 17:13
        To idealny obraz Polski za panowania peeeło.
        • Gość: gość3 Re: Ul.Płońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 18:24
          Pełoo to walnij się w czoło będzie ci wesoło. Weż pisuarów niech wyruwnają.
    • Gość: Ktoś Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 19:20
      A zamiast dróg mamy nowy ratusz...Teraz zasiądzie tam sama rodzinka...
    • Gość: _ Re: Ul.Płońska IP: *.play-internet.pl 30.01.13, 20:02
      Miało być tanie państwo?
    • Gość: as Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 20:35
      Płońska- TRAGEDIA!!!!!!!!! wertepy jak na poligonie!!!! Panie Prezydencie Wardziński , nie szkoda Panu zawieszenia w tej pięknej Skodzie? Proponuje sprzedać i kupić terenówkę !!!!
    • Gość: ter Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 20:49
      Myślę, że jest to odcinek bardzo niebezpieczny, ale co tam fotoradar by się przydał. Dzisiaj jechałem do Ostrołęki i Warszawy i tyle suszarek po drodze w życiu nie widziałem. Myślę, że jest koniec miesiąca i Panowie w mundurkach robią wszystko,aby wykonać plan na miesiąc styczeń, aż strach pomyśleć co będzie się działo pod koniec marca - zamknięcie kwartału
      • Gość: kierowca Re: Ul.Płońska IP: *.xdsl.centertel.pl 30.01.13, 21:19
        Osobie odpowiedzialnej za stan tej ulicy najchętniej urwałbym jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w ramach kary nakazał aby jezdził swoim prywatnym samochodem tą ulicą bez przerwy az zostanie doprowadzona do stanu uzywalnosci!! To jest na chwile obecną co najwyżej tor do testowania zawieszenia w terenówkach!! Ale kogo z tych baranów to obchodzi???
        • Gość: mobil Re: Ul.Płońska IP: *.cnow.pl 30.01.13, 22:28
          Niechodzka na wysokości Bauera,takze tragedia. Dziura obok dziury,najgorsze że zalane jest to wszystko wodą i niewiadomo w co się wjezdza.
          • Gość: F4i Re: Ul.Płońska IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.13, 23:51
            Właśnie ostatnio urwałem tam tłumik na tej płońskiej bo takie dziury że hej!
            • Gość: droga Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 14:25
              Dzis chuczalo na CB odnosnie ul Plonskiej, dziury po kolana a fachowcy wysypywali worki z surowcem w dziury po kolana z woda i przyklepywali lopatami-czysty absurd( szacun dla gosci za prace ale nie w taki sposob-) kto za to odpowiada,przeciez tak sie bebni ze planuja a tu nie przewidzieli czegos co jest standardem.. kierowcy zdjecia robili jak widzieli ten absurd tylko wypatrywac w tv.
              Tylko czekac jak beda sie zglaszac poszkodowani ze swymi autami. Za taka logistyke winna byc NAGANA !
              Panowie Radni gdzie jestescie ???
              • Gość: gosc Re: Ul.Płońska IP: 79.162.95.* 31.01.13, 14:49
                Ogólnie jeżdżąc po ciechanowie dziś mozna dostać ku...cy serca. Te drogi wszystkie są do remontu. płońka, wesoła, sońska, robotnicza, kolbego...... wszystkie po kolei. Ja się ku... pytam- gdzie są moje pieniądze z podatku drogowego?????

Dziś na płońkiej rozpipszyłem zawieszenie w samochodzie, samochód stoi w ASO w Markach, czekam na kosztorys. Idę do ubezpieczyciela a ten będzie się liczył z wykonawcą roboót na tej drodze. A naprawa w rocznym Acodzie będzie troszkę kosztować.
                • Gość: droga Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 15:21
                  Sprawdz kto na chwile obecna jest odpowiedzialny za droge byc moze urzad a byc moze wykonawca ktory w tym okresie np. odpowiada za faktyczny stan . Mocno kibicuje bo uwazam tak jak my ponosimy konsekwencje w zyciu w pracy niech urzedasy tez poniosa chodz i tak ew. odszkodowanie pojdzie z naszych kieszeni ale moze ktos sie tam obudzi...
              • Gość: vccvc Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 22:40
                masz coś do blondynek a i jak piszesz to zsłownik
    • Gość: xyz Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.13, 00:58
      Skandal i granda, a to wszystko za nasze pieniądze.
      Jazda tą drogą to baty dla samochodu i ból serca dla właścicieli.
      Czy osoba nadzorująca pracę na tej ulicy tego nie widzi.
      Nagana !!!
      • Gość: temida Re: Ul.Płońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 10:48
        te dziury to jest kara dla wszystkich kierowców, którzy jadąc wzbijając fontanny brudnej wody chlapią na pieszych idących po chodnikach - dwukrotnie tej zimy byłam ochlapana do tego stopnia, że płaszcz trafił do pralni, bo nie nadawał się do dalszego użytkowania. Może jak wam urwie koło w takiej kałuży, to się trochę zastanowicie, że przydałaby się odrobina kultury i empatii dla pieszych.
        • Gość: gosc Re: Ul.Płońska IP: *.centertel.pl 03.02.13, 10:55
          Zastanów się logicznie - skąd ja jadąc tą ulicą czy inną po deszczu mam wiedzieć, że pod lustrem wody jest dół . . . Paradoksalnie ja kierowca i właściciel pojazdów płacę podatki drogowe ( w paliwie, do tego podatek od środków transportu) w przeciwieństwie do pieszych. Ty ich nie płacisz , ani za chodzenie po chodnikach ani po jezdni.
          Widzisz różnicę????
          • Gość: temida Re: Ul.Płońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 16:02
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> Zastanów się logicznie - skąd ja jadąc tą ulicą czy inną po deszczu mam wiedzie
            > ć, że pod lustrem wody jest dół . . . Paradoksalnie ja kierowca i właściciel po
            > jazdów płacę podatki drogowe ( w paliwie, do tego podatek od środków transportu
            > ) w przeciwieństwie do pieszych. Ty ich nie płacisz , ani za chodzenie po chod
            > nikach ani po jezdni.
            > Widzisz różnicę????

Gościu - teraz jest dla mnie logiczne, że możesz być chamem, bo płacisz podatki, no wcześniej na to nie wpadłam.
            A tak przy okazji, też jestem kierowcą, ale jak mam 200 m do sklepu to nie jadę autem, tylko idę chodnikiem, Zainteresuj się nieco systemem podatkowym tego kraju, bo twoja ingorancja w tym temacie świadczy, że kompletnie nie orientujesz się na co i gdzie trafia podatek dochodowy od osób fizycznych, któy płacimy wszyscy pracujący.
            • Gość: .... Re: Ul.Płońska IP: *.centertel.pl 03.02.13, 16:26
              Ale jersteś pie...ięta.......ja ci konkretnie powiedziałem jakie podatki płaci kierowca, do tego kierowca śmigający zawodowo. Powtórzę może dotrze do tej pustej muzgownicy przykrytej pewnie długimi bląd włosami- kierowca płaci mase podatków w tym drogowy w paliwie, dodatkowo do urzędu miasta podatek od środków transportu. 200m? dziewczynko ja i wielu robi po 500 i więcej km dziennie.....
        • Gość: RR Re: Ul.Płońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 16:33
          Popieram tę Panią w całej rozciągłości. Dodam jeszcze, że gdyby każdy kierowca dostosował predkośc do warunków panujących na drodze mniej by było samochodów uszkodzonych a i piesi by przy tym nie ucierpieli. Niektórzy z nich jeżdżą jak szaleni, jakby jezdnia należała tylko do nich. Ja też zostałam ochlapana ostatnio przez jadący z dużą prędkością samochód. Dodam tylko, że nie wszyscy kierowcy tak jeżdżą. Są też kierowcy, którzy jadą wolniej i pomimo złych warunków atmosferycznych nie ochlapują przechodniów wodą i nie uszkadzają swoich samochodów.
          • Gość: .... Re: Ul.Płońska IP: *.centertel.pl 03.02.13, 16:49
            bełkot.........długowłosej blondyny.
            nastawiać radarów, kupić nieoznakwanych suk z wideorejestratorami, do tego nie remontować dróg i wszyscy będą jeździć wolno, a piesze będą mogły chodzić po jezdniach jak krowy po polu. Ale bezmuzgi. Doszły do wniosku, że dobrze że są te dziury.....
            • Gość: zzzz Re: Ul.Płońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 19:31
              Sam jesteś bezmuzg ( taki z otwartym u, jakbyś nie wiedział o co chodzi). Znasz takie powiedzenie? - punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia? Życzę Ci, abyś kiedyś musiał dźwignąć te swoje cztery litery ze swojej bryki i przejść się np. Płońską, w czasie gdy pada deszcz, może zmienisz zdanie. Sorry miało być o dziurawej ulicy...
              • Gość: gosc Re: Ul.Płońska IP: *.centertel.pl 03.02.13, 20:10
                Idiota, ku... co za idiota. Tu pisze się o zjebanej na maxa drodze a dwie baby z fraglesem żalą się że ich ktoś ochlapał. Ciemniaki jakby droga wyglądała tak jak powinna wygląda, z odpowiednim odprowadzeniem wody to nawet wasze pładszczyki by nie ucierpiały. Powtórzę- skąd jadący tymi drogami mają wiedzieć, że tak może wyglądać droga. To co na nich jest przechodzi najśmielsze przypuszczenia. Zachlapana kurteczka no zajebiście to prawie tak samo jak zjebane zwieszenie w aucie za kilkanaście czy kilkadziesiąt tyś zl. Debilizm.
    • Gość: . Re: Ul.Płońska IP: *.play-internet.pl 03.02.13, 01:20
      Wardziński ma samochód służbowy, Tusk lata samolotem.
      Możecie im skoczyć.
      • Gość: gostek Re: Ul.Płońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.13, 21:58
        Swoją drogą, gdyby wybory odbywały się wczesna wiosną to frustracje wyborców związane z koszmarnym stanem miejskich dróg miałyby realny wpływ na ich wyniki. Niestety wybory odbywają się zwykle jesienią a do tego czasu propaganda sukcesu głoszona mediach i dzielona obficie kiełbasa obietnic wyborczych spowodują że większość z nas tradycyjnie zapomni o tym że tak naprawdę to decydenci mają nas głęboko w D.
    • Gość: tm30 Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 08:39
      Jechałem dzisiaj ul. Płońską ..........makabra !!! Wyjeżdżając z każdej z ulic dochodzących do Płońskiej są ogromne dziury, a sama ul. Płońska - tego nie da się opisać trzeba samemu zobaczyć !!!
      • Gość: a Re: Ul.Płońska IP: *.cnow.pl 18.02.13, 21:07
        www.koscian.net/Sad_wskazal_winnego,3731.html
        ciekawe czy u nas by przeszlo
        • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ul.Płońska IP: *.play-internet.pl 18.02.13, 21:27
          Na tym przykładzie widać całą patologię "przetargów". Kasę robią pośrednicy, nie wykonawcy.
          • Gość: . Re: Ul.Płońska IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.13, 22:47
            Trzeba Jarosława co zbawi naród do auta wsadzić - jak się Płońską przejedzie to od razu poprawią :-) tylko prawko niech zrobi
            Tak zupełnie na marginesie radzę sprawdzić kto za utrzymanie Płońskiej odpowiada.
            • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ul.Płońska IP: *.play-internet.pl 18.02.13, 23:23
              Tak na marginesie Einsteinie ktoś powinien na czas budowy kanalizacji wyłączyć ulicę z ruchu wcześniej przygotowując objazd.
              • Gość: Kamil Re: Ul.Płońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.13, 23:43
                Dopiero by był wrzask... Ochucki pierwszy by larum podnosił, że bezmózgowi urzędnicy pozbawili miasto wyjazdu na Warszawę, że im wyobraźni brakuje, itp., itd. Zwyczajowe wybrzydzanie takich. jak Ochucki, co bez wybrzydzania nie mogą dnia przeżyć...
                • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ul.Płońska IP: *.play-internet.pl 18.02.13, 23:55
                  Potrafisz czytać?
                • Gość: ... Re: Ul.Płońska IP: *.centertel.pl 19.02.13, 05:42
                  Oj Kamilek ale galaretka z mózgu się zrobiła......

człowieczku jeśli są robione takie roboty to powinno być to w mairę dobrze zorganizowane. Tu jak i z resztą wszędzie na naszych drogach tej organizacji i myślenia brak.

Odpowiedz mi Kamilku dla czego dopiero teraz poszli po rozum do głowy i położyli płyty betonowe na te mijesca gdzie kopali? Dla czego nie zrobili tego od razu i kazali ludziom urywać zawieszenia, wyginać felgi itp.? Ktoś powininen za to odpowiadać własną dupą. Wtedy nie byłoby takich skrajności ale co się dziwić jakąś tam uliczką skoro autostrady tak nasi władcy potrafili wybudować, że po kilku miesiacach mamy w nich doły i ograniczenia do 70km/h a do tego oczywiście brameczki do oplat. Jaki rząd takie drogi, lotniska itp. itd.
                  • Gość: ... Re: Ul.Płońska IP: *.centertel.pl 19.02.13, 05:58
                    Kamilku jeszcze jedno taki mały przykładzić- tak bronisz nieudaczników bez organizacji odpowiedzialnych za wykonywanie robót na Płońskiej . A powiedz mi czym jest spowodowane ta nieudolność w naszym mieście przy budowie tych wirtualnych wiaduków? Tak pięknie przedstaiwa się wizualizacje pętli mieskiej w necie a nie potrafi się wyłonić wykonawcy dwóch wiaduków. Człowieczku to co robią te popeliniarze( rządzący) to jest śmiech an sali. Niech nam doprowadzą do stanu normalnego te drogi które są w naszym mieście a dopiero fantazjują o pętli. Podobnie jak roboty na Płońskiej wyglądają roboty przy pętli. Niech ktoś mi powie po co połozona asfalt na ul Niepodległości już w poprzednim roku a w drogach dojazdowych do tego miejsa ....zaraz tam nie ma dojazdu do tego asfaltu.......podobnie jak gdzieś kiedyś zrobli most na rzece a zapomnieli o drogach do tego mostu.

Porażka i kompromitacja, pocieszające jest to, że tak sprawy wygladają wszędzie w naszym państwie. Wydane miliardy na autostrady, Modlin i to wszystko jest dziadostwo wymagające nie naprawy a zrobienia od nowa. Dziękuję wam panowie peowczyki, panowie ministrowie
                    od infrastruktury itd.

Strach się bać jak będą wyglądać te nasze ciechanowskie drogi za kilka miesięcy po tych ciężarówach, które robią przy pętli. Wystarczy wziąć za przykład ul. Kolbego- ładna prosta jezdnia- wczoraj a dziś mamy już karadeję....
        • a.kraszewski Re: Ul.Płońska 19.02.13, 07:46
          W ciechanowskim Sądzie? Niemożliwe! Zresztą nasza prokuratura by takiego wniosku do sądu nie skierowała. Mogliby przecież nadepnąć na odcisk któremuś z włodarzy miasta.
          • Gość: Mieszkaniec Re: Ul.Płońska - do mlodzieży IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 19.02.13, 08:42
            Uciekajcie stąd.
    • Gość: saba. Re: Ul.Płońska IP: *.pl 19.02.13, 08:52
      Mieszkańcy Olsztyna wpadli na fajny pomysł.W dziury sypią ziemię i sadzą drzewka.Może by tak i w Ciechanowie zasadzić jakiś las.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka