IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 01:16
Czy w tym miasteczku jest jakikolwiek zdesperowany mężczyzna ktory szuka,
tęskni, za sensownymi kobietkami Zrozumie, przeduskutuje Tygodnik Polityczny
Jedyki, Forum, Bisness Informaacje, Gazeta Wyborcza i co nieco? Jestem
przerażona niskim poziomem samczego stada!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx+ Re: Szukam IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 01:45
      Jasne, ze sa. Sa jednakze - jak sie zdaje - "zajeci" lub "chwilowo zajeci" albo "aktualnie zajeci".
      • Gość: Szukam Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 15:21
        Istotnie kategoria podziału mężczyzn podana przez Ciebie jest właściwa.Zadna z
        nich mnie nie interesuje.Chyba niewłaściwie zrozumiałeś moje intencje.Nie szukam
        samca aby wesprzeć się na jego ramionach.Powisieć mogę na drążku ze sklepu
        sportowego.Przeżuwam życie a nie męskie genitalia.Idę posadzić kwiatki a
        póżniej dobra kawusia i komputerek.Towarzystwo miodzio i nie toksyczne.Miłego
        dnia życzę.
        • Gość: xxx+ Re: Szukam IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 23:45
          Jesli Cie urazilem - przepraszam. Nie taki mialem cel. Po prostu sam nie mam
          czesto do kogo "pyska otworzyc", mimo ze sam nie mieszkam. To tyle. Pozdrawiam
          Cie xxx.
    • Gość: xxx+ Re: Szukam IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 01:51
      PS Masz jakis komunikator?
      • Gość: Szukam Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 19:23
        Dziękuje za przepraszm.Szrmancko brzmi.Lubię zwroty grzecznościowe.Często
        ludzie zapominają, że jasne i klarowne wypowiadanie się jest tak samo
        eleganckie jak ubranko które lubimy nosić.Jedno i drugie dodaje nam urody.Dla
        ciała, wewnętrznej równowagi umysłu i emocji ważne jest aby pięknie żyć w
        zgodzie z sobą.Trudna sztuka ale ja próbuję każdego dnia.
        Jeżeli chodzi o mężczyzn to zawsze mi się znimi lepiej rozmawiało.Niestety
        pranie,gotowanie czy sprzątanie nigdy nie zdominowały mojego umysłu.Nie są
        celem do samorealizacji.Są konieczne tak samo jak załatwianie spraw urzędowych.
        Tak się ułożyło że jakiekolwiek autorytety moralne w moim dotychczasowym życiu
        to mężczyżni.Postrzegają świat bardziej logicznie.Są bardziej racjonalni.Na tyle
        dzisiaj.Wieczorkiem będzie tym razem piwko i Grochola.
        • Gość: potencjalny Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 02:02
          Ślicznie, wszyscy lubia zwroty grzecznościowe. I owszem, ludzie często
          zapominają że "jasne i klarowne wypowiadanie się" bardzo ułatwia kontakty.
          Dlatego jestem ciekawy kiedy wreszcie ty sama napiszesz coś więcej sobie? Na
          razie trudno się zorientować czy jesteś np. dwudziestolatką czy
          pięćdziesięciolatką. Przyznasz że to może być różnica dla dwudziestolatka lub
          pięćdziesięciolatka który potencjalnie mógłby trafić w twój gust. Ogólnie rzecz
          biorąc, faceci nie lubią niejasnych sytuacji.
          • Gość: Szukam Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 17:38
            No ćóż, panie Potencjalny /nie kojarzę z potencją - też lubię jasne sytuacje/.
            1.Używam kosmetyków firmy Eris 35+
            2.Wzrost 158-160, waga 50kg, buty nr 38 - bez obcasów, szatynka, oczy zielone.
            3.Status rodzinny i towarzyski - bez zobowiązań
            4.Status materialny - znikomy /intelekt + mieszkanie/
            5.Literatura - Marquez + literatura iberoamerykańska, dzienniki, publicystyka
            6.Film - nie horror, nie sensacyjny, nie fantastyka
            7.Muzyka - najchętniej blues, jazz tradycyjny, sooul
            8.Kawa Gala, herbata Lipton, woda mineralna Muszynianka, ciastka z kremem
            budyniowym
            9.Ciuchy markowe- moja ulubiona marka -swetry z wełny przez siebie zrobione
            10.Kwiaty - wszystkie w nadmiarze
            11.Papierosy - tak, alkohol - tak
            12.Lektura prasy - zawsze /Wyborcza, Wprost, Profit, Polityka,Newsweek,
            niekiedy Przegląd + 1xmc Twój Styl/
            13.Pory roku - jesień,zima
            14.Marzenia - trochę uciekają, zmęczyły sie.

Oczekuję na komentarz.Pozdrawiam
            ----------------------------------
            • Gość: waldi Re: Szukam IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 06.08.04, 20:19
              mnie się podoba!
            • Gość: Potencjalny Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 20:43
              komentarz będzie skromny

> 5.Literatura - Marquez

Marquez to socjalista, błee.

> 11.Papierosy - tak

żegnam ozięble
              • Gość: Szukam Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 23:17
                Twoja oziębłość mnie nie zmroziła.Komentarz będzie obszerniejszy.Marquez
                chociaż był prawnikiem, dziennikarzem, publicystą i felitonista a przede
                wszystkim pisarzem /klasyczny realizm magiczny/ nigdy nie był zdeklarowanym
                socjalistą.Sprawy społeczne i polityczne Meksyku, Kolumbi, Kuby, Chile czy
                Argentyny nie były oderwane od jego życia.Raczej je opisywał i relacjonował niż
                komentował.
                1."Nie ma kto pisać do pułkownika" - ironia, studium ludzkiej samotności i
                godności
                2."Baśń o dyktatorze" - dzięki dziecięcym lękom i wyobrażni możliwa jest każda
                władza - baśniowa i realna
                3."Kronika zapowiedzianej śmierci" -niezwykła zmysłowość i nieunikniony los
                skrzywdzonych na porażkę, fatum - jako najwyższa forma bezsensu ludzkiej
                egzystencji
                4."Generał w labiryncie" - nie ma ucieczki przed śmiercia ani wyjścia z
                labiryntu, walka sława i polityka wciąga
                5."Miłość w czsach zarazy" -silniejsza od samotności, od fatum i od śmierci =
                humor, czułość i wyrozumiałość
                6."Sto lat samotności" -fantazja i realizm łączą się w złożony świat poezji,
                świat wyobrażni, fantastyki i codzienny
                Mój Marguez jest inny bo czytam go inaczej.Dopełnieniem tego obrazu jest jeszcze
                "Dialog lustra", "Omiłości i innych demonach", "Mężczyzna przychodzi w deszczu"
                czy "Niewiarygodna i smutna historia niewinnej Erendiry i jej niegodziwej babki"
                Dużo wyjaśnia też list pożegnalny Marqueza do przyjaciół na całym świecie
                napisany w 1999roku.
                A na dobranoc małe co nieco:

* "Nikt nie zasługuje na twoje łzy, a ten kto nie zasługuje nie doprowadzi cię
                do łez"
                * "Być może dla świata jesteś człowiekiem, ale dla niektórych ludzi całym
                światem"
                * "Najbardziej odczujesz brak osoby, kiedy będziesz siedział obok niej i
                będziesz wiedział, że ona nigdy nie będzie twoja"
                * "Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet jeżeli jesteś smutny, ponieważ
                nigdy nie wiesz, kto może zakochać się w twoim uśmiechu"
                To też z Marqueza, ale bardziej mojego, twój jest mi obcy. Dobranoc.
            • branchette haha..skoro nie kojarzysz 20.08.04, 14:30
              to czemu tak napisalaś?? Przepraszam, ale raczysz przyznać, że gdybyś o tym nie
              pomyślała w ten sposób, to taka uwaga nie pjawiłaby się w Twoim "liście".
              Wybacz zwrot "per Ty" - tak mi po prostu łatwiej.Pozdrawiam.
              • branchette Re: haha..skoro nie kojarzysz 20.08.04, 14:35
                hmm..dziwne - ten post miał sie pojawić w zupełnie innym miejscu.. jakis
                krasnal tu namieszał ;)
    • Gość: facet interesujące... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:33
      To ciekawe, bo ja akurat jestem trochę zdołowany poziomem kobietek. Prawie z
      żadną nie można pogadać na poważne tematy, polityczne, historyczne, czy inne. O
      wspólnej aktywnej czy nieaktywnej rekreacji też nie nam mowy. Brak
      zainteresowania, czy coś. Apatia? Nie wiem.
      Inna sprawa że nie zawsze chce się dyskutować na poważne tematy. Ładna pogoda im
      nie sprzyja, nastraja raczej do leniwego wystawienia się na słoneczko czy do
      przejażdżki rowerowej albo popływania.
      Mam 29lat i jestem z Ciechanowa, na wypadek gdybyś chciała wiedzieć.
      • Gość: Szukam Re: interesujące... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 15:05
        Przyjęłam do wiadomości.Jestem po domowym seansie filmowym - Dzień Świra,
        Pogoda na jutro i Frida.Przeżuwam myśli.Mam nadzieję, że uda mi się wysnuć
        sensowne wnioski.Pozdrawiam.
        • Gość: ppp Re: interesujące... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.08.04, 14:57
          kiążki to lepiej chyba poczytać sobie w czytelni :) jak to w Pasach
          było ? : "ja swoją żonę poznałem w biblotece" :)
          • Gość: Szukam Re: interesujące... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 02:01
            No i cóż mężczyżni, nudno czy co? Oj, chyba lubicie standard - codziennie
            pranko, gotowanko, seksik i oby kobietka nie mówiła, nie słyszała, nie czytała
            i nie myślała.Może być mężczyzną, przyjacielem i partnerem to za dużo. Trudne
            zadanie.Rozumiem.Kobieta powinna siedzieć w domu a mnężczyzna idzie na piwo.A
            myślałam że jest jeszcze w Ciechanowie ciekawy egzemplarz.Niestety - pustynia.
            Nie tylko intelektualna.
      • Gość: normalny Re: interesujące... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:48
        Wybacz BLONDI, ale na takie jak "faceta"(?) wypowiedzi to należy bezwzględnie
        reagowac. Dla mnie ten, kto nie ma szacunku dla kobiet sam nie jest tego
        szacunku wart. Tak mnie uczono, że kobieta to zawsze ta lepsza połowa
        społeczności ludzkiej i nie od parady funkcjonuje przysłowie (czy "faceci"(?)
        tego chcą czy nie) - "MĘŻCZYZNA JEST GŁOWĄ, ALE KOBIETA SZYJĄ, KTÓRA TĄ GŁOWĄ
        KRĘCI" - prawda nie do podważenia!
        Szanuj więc "facet"(?) kobiety, bo tylko nie "męcizna" może takie jak ty bzdety
        z siebie wyrzucać.
    • Gość: b.enter Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 23:03
      Szukająca?
      ciekawość tego, co też w takiej ciechanowskiej sieci dziać się może
      doprowadziła mnie do lektury tego wątku.I cóż? Z facetami nie jest wcale tak,
      jak sądzisz, Szanowna Pani.Polecam lekturę "Samotność w Sieci" i stronę jej
      autora:janusz@wisniewski.net.A 1 września będzie nowa książka"Los
      powtórzony".Więc i temat do dysksji, z pewnością ponad tę naszą tu dorażność,
      że się tak wyrażę.Zapewniam też,że i muzyka i lektury polecane na stronie JLW
      mogą być własnie tymi.Oczywiście nie wykluczam odpowiedzi:ależ znam! Ale wtedy
      tym bardziej....Zatem?
      • Gość: Szukam Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 23:47
        Szukająca? Tak.Siebie.Sensu.Radości.
        "Samotność w sieci" przeczytałam - rozumiem problem
        "Los powtórzony" przeczytam, dzięki za informację.
        Obecnie jestem w trakcie lektury "Emocjonalnych wampirów" Alberta.J.Bensteina.
        Związki toksyczne to dopiero początek.Z wampirami jest o wiele trudniej.Są
        wszędzie - szkoła, przedszkole, praca, dom.Mogą być paranoikami,
        narcyzami.Działają długo, systematycznie, mija dużo czasu kiedy potrafimy ich
        zidentyfikować.Pożerają nasze emocje, czas.Ot takie sobie kleszcze.Najczęściej
        są miłe, przyjazne.Niestety każdy z nas jest nim po trosze.Pozdrawiam.Dobranoc.
    • Gość: pan Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:59
      czy znalazłaś?
      • Gość: szukam Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:23
        nie znalazłam.Nie znajdę długo jeszcze.Aby znaleźć trzeba rozmawiać,
        znaleźć "zaciekawienie" w sobie i innych ludziach.Trzeba jeździć na
        rowerze,piec ciasto, chodzić po łące i witać każdy dzień z uśmiechem bo może
        być tym jedynym najpiękniejszym.Trzeba czekać nie tęstnić.
    • blondi33 Re: Szukam 17.09.04, 21:13
      trochę obok tematu, choć w poblizu: w "Panoramie" jest półka z gazetami (jak w
      każdym sklepie), tylko że na tej półce stoi "PRASA DLA MĘŻCZYZN"
      (tu "Polityka", "gazeta Wyborcza", "Wprost" etc) oraz "PRASA DLA
      KOBIET": "Naj", "Pani Domu" itp...
      Zgłosiłam protest kierownikowi sklepu, ale chyba nie niewiele to sie zdało...
      Kierownik patrzył na mnie z wyraźnym brakiem zrozumienia w oczach... Nie mniej
      jednak na znak protestu kupiłam całą meską prasę na weekend! Poczytam sobie, a
      niech tam... Ciekawe czy mi wąsy urosną? Chyba urosną, bo skoro od czytania
      babskiej prasy mózg sie kurczy, to po "Wyborczej" chyba rosną wąsy... Dam Wam
      znac...
      • Gość: szpak Re: Szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 21:31
        jeśli już coś może wyrosnąć po lekturze GW to raczej inny, męski rodzaj
        owłosienia, ale pisanie o tym jest niepoprawne politycznie.
        A ten kierownik z Panoramy to w oczach miał tęsknotę za rozumem.Może być
        gorzej, gdy będą kąciki z prasą dla kucharek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka