Dodaj do ulubionych

Internetowa społeczność Mławy

08.09.04, 18:59
Witam
Czy nie uważacie że w naszym mieście nie ma "społeczeństwa internetowego"
Bardzo mnie to dołuje ze nie moge odzidić fajnej strony mojego rodzinnego
miasta, zobaczyc na prawde aktualne informacje, skontaktowac sie z ludzmi,
itp,
Sasiednie miasta takie jak Ciechanów, Ostróda, Działdowo biją nas o głowe
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • aspirina Re: Internetowa społeczność Mławy 20.09.04, 10:18
      Jesli Cie to pocieszy, to Mlawa jest na tyle niewielkim miastem, ze wszyscy
      rządni aktualnych informacji i kontaktu z ludzmi wystarczy, ze wyjdą do miasta
      i juz wszystko wiedza ;)
      Ale strona - to prawda, wiele jej brakuje. Moze trza, zeby Mlawiacy, ktory mają
      pojęcie wzieli sie za nasza strone. Chyba, ze juz ktos probowal i okazalo sie
      ze zamkneli nam droge do udzielania sie spolecznie...
      Pozdrawiam
      M.
      • maropalin Re: Internetowa społeczność Mławy 20.09.04, 13:45
        Jeszcze jakis czas temu istnial serwis pod adresem www.mlawa.pl. Problem w tym
        ze zajmowali sie nim tylko informatycy, zresztą znani mi i dobzi w swojej
        dziedzinie.
        Zgoda na wykorzystywanie domeny byla od urzedu miasta, czyli wszystko ok (pod
        tym względem)
        Serwis nie wyglądał jednak atrakcyjnie, informacje nie były wartościowe i
        aktualne.Moim skromnym zdaniem został popelniony tzw "błąd młodości" w
        dziedzinie zeroko rozumianego e-marketingu - zaczęto od formy a nie od treści.
        Informatyk (no może z wyjatkami potwierdzającymi regułę) nigdy nie jest w
        stanie redagować gazety na odpowiednim poziomie, który zainteresuje zwykłych
        ludzi i przyciagnie do niej stałych czytelników i osoby które zaangażują sie w
        jej rozuj, które stworzą lokalną spoleczność internetową

Co do wielkości miasta to bym sie nie zgodził. Duzo mniejsze miasta, lub
        porównywalne wielkością posiadaja bogatrze "dokonania" w dziedzinie Internetu.
        Wiele zależy od świadomości społeczności lokalnej
        dla której Internet moim zdaniem jest doskonałym medium komunikacj
        • jarek.swiniarski Re: Internetowa społeczność Mławy 15.10.04, 14:09
          Cześć Mario ;)

Ja bym tu dorzucił jeszcze jedną kwestię - dostęp do Internetu. Spotkałem się
          wielokrotnie z przypadkiem, że w miejscowościach o wiele mniejszych niż Mława
          istnieje firma oferująca stały dostęp do sieci. W Mławie od jakiegoś czasu
          dostęp do sieci oferuje tv kablowa.
          Byćmoże serwis mlawa.pl wystartował za wcześnie i "uschnął" z braku
          zapotrzebowania a fakt że tworzyło go ok. 15 informatyków i zaledwie kilku
          autorów też "pomógł" sprawie.

pozdrowienia od Mławiaka z Olsztyna ;-)
          • rafopal Re: Internetowa społeczność Mławy 02.11.04, 14:18
            czesc Mławiacy!
            Rzeczywiście chyba najwiekszym problemem mławskiego portalu byla nuda.Tak
            naprawde to chyba po stworzeniu tego portalu twórcy nie mieli pomysłu na dalszy
            rozwój.Myśle że te pomysły mogły by sie mnożyć jeżeli by tylko to internetowe
            ziarko padło na odpowiedni grunt. Myśle tu oczywiście o Ogolniaku. Na pewno
            znalazła by sie grupka ludzi którzy pod kierunkiem kogoś doświadczonego w
            rzemiolśle medialnym mogliby stworzyć coś ciekawego przede wszystkim dla ludzi
            mieszkających na stałe w mieście. Z tego co wiem portal Mława.pl tworzyli
            studenci którzy "zdalnie" nie mieli szans aby na bierząco tworzyć coś ciekawego
            i aktualnego.
            A tak wogóle to super że jest mławskie forum.mam nadzieje że wiecej osób
            przyłaczy sie do dyskusji.Może by tak coś o Mławiance?
            pozdrawiam Opal
            • msiinternauta Re: Internetowa społeczność Mławy 18.01.05, 14:51
              Witam wszystkich mławiaków nie mieszkam w tym mieście od 7 lat ale powoli
              wracam do korzeni prowadzę firmę świadczącą stały dostęp do internetu dla
              indywidualnych odbiorców chciałbym spytać czy byłoby zapotrzebowanie na takie
              usługi w mławie (oferuję także dostęp radiowy)Będę wdzięczny za info.
              Pozdrawiam
              Radek
            • cypisgirl Re: Internetowa społeczność Mławy 19.07.06, 13:34
              A wiecie co ja sądzę..
              Uważam,że takią internetową stronę powinni tworzyć 'wszyscy' mieszkańcy.Co mam
              na myśli mówiąc wszyscy?To,że np.uczniowie z liceum mogą nie wiedzieć co się
              dzieje np.dladzieci w wieku 6lat w MDK'u dajmy na to.
              Powinny wypowiadać się róże grupy społeczne,a nie tylko informatycy-bo są
              informatykami.

Ja mam 15 i NA RAZIE nie obchodzi mnie co się dzieje dla uczniów liceum.Teraz
              mnie obchodzi co się dzieje w Mławie dla mnie.

___
              cypis
      • ciech01 Re: Internetowa społeczność Mławy 09.02.06, 11:53
        "aspiryna" zajrzyj na niektóre fora ciechanowskie:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=557
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34185
        arch.ciechanow.net.pl/forum/index.php?sid=f5e4b9fe6d3740ba0badef92ea2fc825
        czasciechanowa.pl/forum/index.php
        Jedno z nich kwitnie, pozostałe różnie. Różnica miedzy nimi jest taka, że na
        jednym nie ma obowiązku logowania a na innych (tak jak u was) jest.
        Wnioski wysnuj sama i nie chrzań o "wielkości" miasta!
        Ciechanów jest porównywalnej wielkości, a funkcjonuje na nim kilka różnych
        forów (forum, forumów???) tematycznych i nie tylko.
      • nazzi Re: Internetowa społeczność Mławy 14.07.06, 14:42
        nie zauwarzyliscie czasami że w mława w ciągu 10 lat zmieszyła sie o 7 tys osób
        takie są fakty wszyscy uciekają , bo tu ni ma kasy ani życia kulturalnego
        nieopłaca otworzyć sie tutaj nic bo splajtuje wszystko oprócz kurczaków i
        następnej stacji paliwowej na które jedt monopol , ludzie tu nie maja kasy więc
        nie będą jej wydawac a ich życie kulturane do kupienie chleba taka jest prawda
        ja robię biznes gdzie indziej.Ciekawe co władze robią aby to poprawić.Pozdrawiam
    • olawoy Re: Internetowa społeczność Mławy 28.03.05, 15:08
      witam moi drodzy
      oto spolecznosci Mławy niebawem przybedzie jeden osobnik czyli ja.takze
      internetowej. totez juz sie witam i zapytuje, jak moge sobie znalezc mieszkanie
      badz pokoj w tempie ekspresowym? wszelkie informacje prosze na mllmy@o2.pl
      pozdrawiam
    • magdaeska Re: Internetowa społeczność Mławy - APEL 05.04.05, 11:58
      Proszę was BARDZO: Piszcie na tym forum - cokolwiek!
      Tak narzekamy na niemrawość internetowej społeczności Mławy - a przeciez to MY.
      Jeśli kazdy napisze chociaż jeden raz w tygodniu, to ożywimy to forum. I nie
      musi być ambitnie - piszcie o czymkolwiek.
      olawoy - napisz czy znalazłaś mieszkanie i czy już mieszksz w Mławie?
      Pozdrawiam
      • olawoy Re: Internetowa społeczność Mławy - APEL 07.04.05, 21:58
        jestrem juz w mlawie i mam nawet mieszkanie, cudem z gazety wydarte
        pozdrawim
        • magdaeska Re: Internetowa społeczność Mławy - APEL 15.04.05, 11:20
          To gratuluję!
          W jakiej części Mławy mieszkasz? Nie pytam o dokładny adres ale o okolicę.
          Jesli twoja przeprowadzka do Mławy jest związana z LG, to pewno na Wólce? Moi
          rodzice mieszkają niedaleko centrum - Starego Rynku, na tzw. Kozianowie. Obok
          starego cmentarza.
          Jak pierwsze wrażenie?
          Pozdrawiam.
          MagdaS
          • olawoy Re: Internetowa społeczność Mławy - APEL 16.04.05, 18:26
            witam
            no niestety nie na wolce, ale przeniesc sie tam byloby cudownie
            ogolnie wracam do [ieknej tradycji poszukwiania mieszkania. coz, moje nie
            spelnia podstawowych standardow jakim jest chocby poczucie niezaleznosci.
            prosze owszlekie info na temat dostepnych pokoi.
            pzdr
            a
            • treener Re: Internetowa społeczność Mławy - APEL 26.04.05, 12:51
              Z góry przepraszam,że odbiegam od głównego tematu,ale stoję w tej chwili przed
              obliczem tego samego problemu co koleżanka,poszukuję "na wczoraj" kawalerki w
              Mławie,może być nawet nieumeblowana.W zakupionym kurierze mławski za wiele
              ogłoszeń nie było,tak więc liczę na pomoc tutaj.Za wszelkie info z góry dzięki
              serdeczne.
              Przy okazji,czy ktoś z Was orientuje się może gdzie w okolicach Mławy jest
              Droga Neokatechumenalna,bo w Parafii Matki Bożej Królowej Polski chyba nie ma.
              Pozdrawiam serdecznie.
    • jotek27 Re: Internetowa społeczność Mławy 23.05.05, 12:29
      Mysle ze spoleczenstwo internetowe Mławy istnieje, rozwija sie i ma sie nawet
      dobrze, wystarczy zerknac jak duzo jest stron www. z Mławą zwiazanych . Ale
      przydałaby sie reaktywacja portalu mlawalwww. Nie byl to taki zly portal,
      brakowalo jednak ludzi do redagowania, warto bylo by sie pokusic o jego
      reaktywację..
      • cypisgirl Re: Internetowa społeczność Mławy 20.07.06, 10:56
        Przyznam szczerze,że niby są strony o Mławie,ale dla mnie nie są za-ciekawe :/:/
    • e-nonim Re: Internetowa społeczność Mławy 29.08.06, 18:20
      hmm "rodzinnego miasta"? sąsiednie miasta biją NAS? Jesteśmy polakami, wszyscy, więc jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka