Dodaj do ulubionych

Inwigilacja w TBS

13.07.15, 21:26
Gratulujemy pomysłu.Inwigilacja to jest to co nam nowa władza w Ciechanowie zaczyna fundować.Rozumiemy oczywiście że TBS jest firmą transportową której flota pojazdów to kilkadziesiąt pojazdów poruszających się po całej europie i jest konieczność monitorowania ich przez gps. Podobno ma to przynieść jakieś oszczędności,ale jak na razie to koszty tych urządzeń plus obsługa firmy zarządzającej to od 2,5 tys.zł rocznie.Głosowaliśmy za zmianą oczywiście w tą lepszą stronę, a wygląda że będzie gorzej.Następnym krokiem nowego prezesa może być założenie w każdym pokoju biurowym kamery rejestrującej pracę i zaangażowanie poszczególnych pracowników w to co mają do wykonania. Oczywiście można również zainstalować program który będzie rejestrować i zapamiętywać do trzech miesięcy co kto robił i na jakiej stronie netu był.Także gratulujemy nowemu zarządowi TBS !!!, Zbieżność nazwiska może nie jest przypadkowa,Gratulujemy pomysłu nowemu Panu Prezesowi no i oczywiście trafnego doboru Pana Prezesa przez Pana PREZYDENTA .
Obserwuj wątek
    • xy68 Re: Inwigilacja w TBS 14.07.15, 08:07
      masz ludu coś chciał !!!!
      • 01-ciech Re: Inwigilacja w TBS 14.07.15, 10:33
        Panie Prezydencie - "gonić" nierobów, obiboków i cwaniaczków - wszelkimi sposobami. Za publiczne pieniądze należy wykonywać swoją pracę sumiennie i wydajnie i liczyć się z wnikliwą kontrolą ze strony społeczeństwa i nadrzędnych urzędów.
        • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 14.07.15, 14:12
          Pracownicy TBS chętnie obiecują, z wykonawstwem jest już gorzej.Kilka lat temu na zebraniu zarządu budynku z pracownikami TBS ustalono przesuniecie trzepaka kolidującego z parkingiem przyblokowym(trzepanie dywanów wprost na samochody mieszkańców). Kilka lat temu to słowa kluczowe tak jak wspólne ustalenia na piśmie. Ustalono i nie wykonano i wstyd. Wprawdzie rzecz mała ale jak powierzać TBS-owi rzeczy większe skoro z małych wywiązać się nie potrafi.Ostatni wspólnie ustalony termin wykonania robótki minął 30 czerwca br. i nic. Zatelefonowałem do nowego prezesa, przyjął informację obiecał zająć się i nic. Rozmowa miała miejsce 7 lipca więc może...?.Ale kilka lat które minęły od ustalenia przestawienia trzepaka do dzisiaj to hańba dla TBS. Zastanawiamy się czy powierzyć zarząd budynku innej firmie zewnętrznej, z innego miasta, potrzebujemy jeszcze chwili na zastanowienie. A może TBS się przebudzi i zacznie szanować swoich chlebodawców, mieszkańców bloków i wspólnoty mieszkaniowe. Wstyd że w blisko 50-cio tysięcznym mieście nie ma odpowiedzialnej firmy zarządzającej budynkami mieszkalnymi. Czy musimy szukać jej w innych miastach i dawać zarobić obcym?
          • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 17.07.15, 10:17
            Jest 17 lipca a TBS dalej sobie kpi z ustaleń i zobowiązań wobec wspólnoty mieszkaniowej w sprawie przesunięcia rzeczonego trzepaka. Naprawdę wstyd. Czy inne wspólnoty mają podobne problemy w egzekwowaniu umów z tą śmieszno-tragiczna firmą, piszcie o swoich doświadczeniach. Nawet nowy prezes okazuje się człowiekiem nie słownym (obiecał mi załatwienie sprawy trzepaka i nic). Wielki wstyd i przykład jak w TBS traktuje się sprawy istotne dla mieszkańców. A może pan prezes TBS zacznie parkowac swoje auto na naszym parkingu i codziennie będą leciały na nie brudy z trzepaka, polecam. Może wtedy znajdziemy zrozumienie u wielmożnego pana. Przypomnę że TBS zobowiązał się do przesunięcia trzepaka do 30 czerwca br. sprawa wlecze się od lat kilku. Może takie sprawy wymagają interwencji u Prezydenta Miasta? Przypomnę że sprawa dotyczy bloku 11 Pułku Ułanów Legionowych 6. Jeśli trzeba będę przypominał o sprawie cyklicznie. Wstyd!!!
            • miotaczyna Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 00:05
              Jeżeli macie wspólnotę i wykupione wszystkie mieszkania to ja nie rozumiem, dlaczego nadal tkwicie w TBSie?
              Odłączyć się całkowicie od nich i sami zarządzajcie budynkiem. Na pewno wyjdzie taniej:)
              Ale nie będzie na kogo marudzić:)
              • laufer14 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 21:12
                Z TBS źle i bez TBS też źle. A coś mi się wydaję, że nie ma przymusu, żeby budynkiem zarządzał TBS. Tylko, że na to musi zgodzić się wspólnota, a nie jeden człowiek, któremu wszystko przeszkadza. Zazwyczaj marudzi ten co nic nie robi i nie da innym czegoś zrobić. Tacy są ludzie w niektórych budynkach przy ul. 11 Pułku Ułanów Legionowych.
    • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 13:19
      W dniu dzisiejszym rozmawiałem w sprawie trzepaka z panią administrator osiedla Aliną Dolecką, która bezczelnie zaprzeczyła o zawartej umowie z mieszkańcami bloku nr.6 na ul. 11Pułku Ułanów Legionowych w sprawie przestawienia trzepaka. O zawarciu w/w umowy z ostatecznym terminem realizacji do dnia 30 czerwca br. zaświadczają wszystkie osoby biorące udział w ostatnim zebraniu członkowskim. W związku z zaistniałą sytuacją oceniamy p. Dolecką jako osobę kłamliwą i nieodpowiedzialną, która swoją nieudolność bądz lenistwo usiłuje ukryć za kłamstwem. Jeśli sprawa do końca miesiąca nie będzie załatwiona zgodnie z umowa będziemy zmuszeni do interwencji w placówce nadrzędnej TBS czyli u Prezydenta Miasta, Sprawą zainteresujemy też Radę Miasta. Pozostajemy z nadzieją że nie będzie takiej konieczności.......
      • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 18:56
        Krótko po rozmowie z p.Dolecką rozmawiałem z p. Prezesem TBS Rutkowskim. Przedstawiłem sytuację trzepaka przy 11Pułku 6 i nieudolne postępowanie p. Doleckiej wlokące się od lat kilku. Do interwencji u zwierzchnika zmusiła mnie kłamliwa odpowiedz w/w że nikomu nie obiecała załatwienia sprawy w określonym terminie jak również stwierdzenie że pani nie posiada samochodu i dlatego nie rozumie naszych problemów, odpowiedziała też że nie musi przychylać się w ogóle do naszej prośby czym dała nam do zrozumienia że nie można liczyć na rozsądną odpowiedż tej osoby( zastanawiające czy jest to właściwa osoba na tym stanowisku skoro nie potrafi okazać zrozumienia dla spraw istotnych dla mieszkańców i do tego jest opryskliwa). Na szczęście P. Prezes obiecał że w związku z powrotem z urlopu P. Niesłuchowskiej możemy liczyć na pozytywne załatwienie sprawy w najbliższych dniach. Dziękujemy i liczymy że to koniec tej nieprzyjemnej sprawy.
        • laufer14 [...] 20.07.15, 20:08
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • laufer14 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 21:08
          Trochę szacunku gościu. Jeżeli piszesz Pani to pisz z dużej litery. Chyba, że edukacja zawiodła w Twoim przypadku. Sugeruję powrót do szkoły podstawowej. Czekam co dalej napiszesz gościu, bo dotychczas to same kłamstwa.
          • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 21:58
            Kłamstwa? Bezpodstawny zarzut. Konkretnie proszę......
            • laufer14 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 22:29
              Wszystko co gościu napisałeś to kłamstwa. Jeszcze będziesz musiał przepraszać za swoje obelgi pod zarzutem pracowników TBS. Administratorzy TBS to nie są osoby publiczne. Za posługiwanie się nazwiskiem pracowników możesz być gościu postawiony przed sądem za zniesławienie. Lepiej powstrzymaj się od komentarzy na temat kompetencji pracowników.
            • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 22:43
              Jakoś nie potrafisz wymienić ani jednego mojego kłamstwa laufer 14. Fałszywy zarzut.
          • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 22:30
            Wracając do tematu ,,szacunek", to na szacunek trzeba sobie ZASŁUŻYĆ.
            • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 22:34
              Zero wiedzy w temacie Laufer 14. Bzdety.
              • laufer14 Re: Inwigilacja w TBS 20.07.15, 22:56
                Już Ci napisałem wszystko co napisałeś w temacie tego trzepaka to kłamstwa. I jeszcze raz napiszę, żebyś nie używał nazwisk bo sąd będzie stał przed Tobą otworem. Aha i jeszcze proponuję iść do P. Prezydenta, bo straszyć to sobie każdy może, ale działać nie ma komu. Dziwi mnie bardzo, że nikt Ci ę gościu nie wspiera w twoich kłamstwach. Widocznie wszyscy uważają inaczej
                • androj5 Re: Inwigilacja w TBS 21.07.15, 08:23
                  Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie kłamię i nie straszę a sukcesywnie, w zależności od sytuacji działam na rzecz wspólnoty do której należę i nie ustanę w działaniach aż do wyczerpania wszystkich możliwości. Twoja błędna ocena wynika jak sadzę z tego że stawiasz się w roli rozjemcy a masz ogląd sytuacji bardzo pobieżny, z opowieści jednej strony. Administracja osiedla jest od tego aby wypełniać ustalenia wspólne ze wspólnotą mieszkaniową, za to otrzymuje wynagrodzenie min. od nas mieszkańców osiedla. W tym wypadku nie wypełnia od lat kilku co zakrawa na kpinę(dysponuję odpowiednimi pismami i zeznaniami świadków w razie potrzeby). Moim zamiarem nie jest dokuczanie komukolwiek a tym bardziej oczernianie tylko przedstawienie realnej sytuacji jak administratorzy traktują swoje obowiązki i nas mieszkańców. Otrzymałem zapewnienie że sprawa trzepaka zostanie pomyślnie sfinalizowana i to powinno zakończyć temat, no chyba że ktoś zakpi sobie po raz kolejny...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka