Dodaj do ulubionych

Kazanie ks. Stępniaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 13:09
Było bardzo mądre, treściwe i, co najważniejsze, ks. Stępniak powiedział całą prawdę nt. obecnej religijności nie tylko Polaków, ale i poczynań polskiego Kościoła (że księża nie zawsze pomagają wiernym w dojściu do Chrystusa). Że w imię "nowoczesności" gubi się tradycję (zwłaszcza tradycję naborzeństw maryjnych). Odniósł się też m.in. do sprawy Rynku, którą ostatnio poruszałem na tym forum. Z pokorą wysłuchałem słów krytyki także pod moim adresem i przyjmuję te słowa, choć nadal twierdzę, że to powinien być "Rynek im. Jana Pawła II", a nie "plac".
Kazanie, słusznie zresztą, zostało nagrodzone brawami. Rzadko się to zdarza w "ciechanowskich warunkach" (kiedy pada jasna krytyka wobec hasła: "Komuno wróć!" itp.)
Myślę, że ks. Krzysztof Stępniak, to osoba o której jeszcze sporo usłuszymy w przyszłości...

P.S. I nie wciskam "wazeliny" tylko mówię "z serca"...
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Kazanie ks. Stępniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:06
      Szkoda że tylko tak pięknie mówi .Niestety działania tego nie potwierdzają .
    • Gość: czarny Re: Kazanie ks. Stępniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 21:04
      taaa... i co, powiedzial to powiedzial, i co zrobi, zeby było inaczej? Nic
      zapewne!
      • Gość: wierny Re: Kazanie ks. Stępniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.05.05, 01:14
        Ks. Stępniak zawiązał miękką koalicję z PO,bo ten układ zapewnia mu kasę na KRC
        i nowy samochód dla siebie.To kazanie skierował przede wszystkim do siebie.
        • Gość: ja Re: Kazanie ks. Stępniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:14
          Ksiądz Stepniak tak jak Jego poprzednicy dbają tylko o swoją kiesę. Granda
          bandziorów!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka