Dodaj do ulubionych

Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślicie??

07.11.05, 00:55
APEL adresowany do Dyrektora KRC:
Szanowny Ojcze Dyrekorze! Zastanawiam się jaki piękny plan przyświeca Wam w
tworzeniu i prowadzeniu KRC? Jako słuchaczka, słucham i słucham i nie mogę
się "dosłuchać" o co w tym wszystkim chodzi? Czy o to żeby ludzi już
całkowicie otumanić i ogłupić? Żeby jako masa bezmózgich kretynów dała sobą
łatwo manipulować?
Trudno doszukać mi się w waszej ramówce inteligentnych audycji dla ludzi
którzy nie karmią się tym co "masowe, trendowe, bezwartościowe, puste i
miałkie". Gdzie się podziały audycje dla ludzi myślących, mających coś do
powiedzenia, reprezentujących sobą coś czym warto podzielić się z innymi??
Na przykład audycje muzyczne... sieczka i masówka... brak audycji z muzyka
alternatywną i audcji autorskich, prowadzonych przez ludzi znających się na
rzeczy (kiedyś były takie, np. audycje p. Antośkiewicza albo Gęsickiego).
Błagam!! Nie traktujcie nas (słuchaczy) jako tępych, niemyślących imbecyli,
łykających wszystko co usłyszą z głośnika!! Mamy prawo do myślenia i do
KULTURY pisanej wielką literą!
Przecież to radio powinno być dla słuchaczy i z myślą o słuchaczach robione!!
Nie chcemy chłamu i nijakości! Chcemy czegoś prawdziwego i mądrego! Bo
inaczej nie będziemy płacić abonamentów i słuchać tego badziewia!
Dość Waszej dyktatury! Wystarczy nam jedno RadioMaryja! A ojca dyrektora KRC
zawsze można zmienić...
Z wyrazami najgłębszego ubolewnia nad kondyją Waszego radia...
Obserwuj wątek
    • Gość: z Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 07.11.05, 01:21
      to co dzieje się w krc od jakiegoś czasu jest po prostu żałosne
      banda idiotów
      wyrzucenie Stana (nawet bez możliwości pożegnania się ze słuchaczami) to nie
      jest chamstwo, to nie jest idiotyzm, to jest SZANOWNY PANIE DYREKTORZE RADIA
      czyste ku..two!
      • Gość: Aśka Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.play-internet.pl 25.06.14, 23:41
        już chyba zmieniło nazwę...
    • Gość: zieliniak Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 07.11.05, 01:27
      podpisuję się pod apelem
      to jest igranie ze słuchaczami
      audycje autorskie tworzą radio, jego klimat i sens
      radzę się zastanowić, przeprosić słuchaczy i zmienić na lepsze
    • Gość: tomko Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 07.11.05, 01:34
      CO Z AUDYCJĄ STANA?????? JEŚLI TAK MAJĄ WYGLĄDAĆ WOLNE MEDIA TO JA DZIĘKUJĘ.
      OJCZE DYREKTORZE, NIE MAM ZAMIARU PROSIĆ, JA ŻĄDAM ZMIAN RAMÓWKI I POWROTU
      AUDYCJI AUTORSKICH!
    • Gość: SERENA Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 07.11.05, 01:35
      do kierownictwa krc:
      w ciechanowie jest tylko jedno radio
      zostawcie nam chociaż kilka godzin w tygodniu "na poziomie"
      • Gość: To Ja Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 09:59
        Kochani, a czego Wy się spodziewacie po radio katolickim? Ciemnota średniowiecza to wszystko na co ich stać. Nie słucham. To stacja dla ciemnych emerytek.
    • Gość: !!! Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 07.11.05, 01:56
      ZMIENIĆ OJCA DYREKTORA!!!
    • Gość: źle Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 07.11.05, 02:46
      JEST ŹLE Z NASZYM RADIEM.
    • messer4 Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici 07.11.05, 08:22
      Wszystkie komentarze z tego samego IP ;)
      Nie ma audycji autorskich i ich nie będzie z bardzo prostego powodu.
      Utrzymanie stacji kosztuje kilkadziesiąt tysięcy złotych. Stacja musi wyjść
      conajmniej na zero bo nie ma technicznej możliwości aby ktoś dołożył. Grając
      blues czy jazz jest to oczywiście niemożliwe. Wystarczy spojrzeć na spadający
      od kilku lat poziom Trójki.. a abonament RTV idzie właśnie na radio i TV
      publiczną.
      KRC ma koncesję komercyjną. Ciekawy pogląd - jak coś jest masowe to już nie
      niesie za sobą żadnej wartości? Powinienem przyjść na odbywające się cały czas
      koncerty w naszym mieście w Gawrach itp z aparatem fotograficznym? Ile tam
      przychodzi ludzi... Tylko tyle mamy inteligencji w Ciechanowie?!? Więcej pokory
      i szacunku. Już minęły czasy kiedy wszystko wszystkim się należy.

Pozdrawiam
      Bartosz Dembowski
      • Gość: Pikus Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:41
        Jasne, ale czy audycje autorskie aż tyle kosztowały Radio? Z tego co mi
        wiadomo, to Stan za...dalał tam za darmo, Gęsicki za darmo, Stawicki, Ropel...
        A jeśli chodzi o te koncerty, to może byłoby lepiej z publiką, gdybyście się
        włączyli w ich reklamę, nie?
        • Gość: Pikus Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:49
          I jeszcze jedno... Wy nie jesteście trójką ani żadnym RMF em, wy jesteście
          radiem lokalnym, a Wasz poziom kaskowy spadł z powodów wyrzucenia od lat
          sprawdzonego człowieka od reklamy. On "robił" dla radia pieniądze. A po 21
          puszczanie bluesa, czy jazzu nikomu nie zaszkodzi. NIe wiem, czy potencjalni
          reklamodawcy kupuja u Was reklamę tylko i wyłącznie dlatego, że gracie tak, a
          nie inaczej..wydaję mi się, że dlatego, że jesteście jedyną rozgłośnią. Więc
          podając przykład i porównując się z publicznym radiem jest chyba przesadzone.
          Lokalna rozgłośnia rządzi się innymi prawami. Amen.
      • Gość: ziex Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 07.11.05, 14:32
        blues i jazz wg. Ciebie to muzyka nieopłacalna i drugiej kategorii?
        nie wiem kim jesteś w tym radio, ale chyba masz tam niewiele do powiedzenia
        tańczycie jak wam ktoś zagra?
        porównanie z trójką to nonsens
        LOKALNA STACYJKA ma byc blisko ludzi
        Stan i Wojtek (osoby kompetentne do prowadzenia audycji muzycznych) zapieprzali
        jak wolontariusze, więc nie chrzań tutaj o WIELKICH KOSZTACH AUDYCJI AUTORSKICH!
        Ci ludzie tworzą to miasto! To artyści, w przeciwieństwie do Was, komercyjnych
        pacynek Ojca Dyrektora.
        NA SZACUNEK TRZEBA ZASŁUŻYC, A METODY JAKIE STOSUJECIE W KRC to jest powrót do
        starych sposobów ogłupiania społeczęństwa. (POZIOM AUDYCJI JEST ŻENUJĄCO NISKI)
        masz rację, że nie wszystko wszystkim się należy (a kiedy były takie czasy? )
        ALE TO RADIO JEST NASZE, CIECHANOWSKIE, zrozum to wreszcie, że ludzie chcą
        słuchać jazzu i bluesa i ostrzejszej muzyki.
        ZDANIA NIE ZMIENIAM, to, co robicie jest nie w porządku.
        • Gość: Onken Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:43
          Takim lokalnym radyjkiem jakim jest KRC pochwalić moze się nie wiele miast.

Zamiast marudzić trzeba im podziękować, że wogóle są.

KRC róbcie swoje i tyle, a taka krytyka jaką tutaj widzimy ze strony jednej
          osoby podpisującej się róznymi nickami (proszę zwrócić uwagę na IP) zawsze
          będzie ale nie patrzcie na to!

Wykonujecie dobraą robotę i tak trzymać!

Pozdro
      • Gość: zbinio Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:11
        Nie mam siły tego czytać,co ten Dembowski pierdzieli!
        Trójka,Dwójka,nieopłacalne.Ludzie im robią audycje za friko,póżnym wieczorem,a
        on tu o reklamach.Bezsens totalny.Dembowski jak odpowiadasz i się podpisujesz-
        to trzeba myśleć Dembowski,Myśleć!
      • bruum Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici 09.11.05, 16:45
        Chłopaku o czym ty piszesz? Zastanów się? Spadający poziom 3? To jedyna stacja
        ogólnopolska (moim zdaniem) która gra muzykę niszową, tylko tu można posłuchać
        jazzu, bluessa i wielu innych gatunków których w eterze nie ma. Zajmij się ty
        lepiej tym swoim pożal się Boże dj-owaniem i nie wypowiadaj się tak o najlepszej
        stacji w Polsce.
        A tak na marginesie to całe to wasze KRC widzę tak:
        Ludzie słuchają tego żeby posłuchać ogłoszeń (taki tygodnik ciechanowski z
        głośnika) a reklamodawcy ogłaszają się bo wiedzą że ludzie słuchają ogłoszeń.
        Poza tym nasze miasto ma dość złe położenie względem nadajników innych stacji i
        wasz sygnał jest najmocniejszy więc "słuchają was biura, słuchją podwórka" ale
        nie dlatego że chcą tylko nie mają innego wyjścia.
        Sam prowadziłeś (albo twój brat) audycję autorską. Jeśli uważasz że nie są one
        potrzebne to bardzo się tobie dziwię. Miałeś okazję COŚ przekazać słuchaczom, a
        tak co? Tylko tyle na ile ci pozwoli OD. Zresztą szkoda pisać.
        Zaprzestanie nadawania audycji autorskich to duży błąd. Do przemyślenia dla
        Księdza Dyrektora.
        zdrówka życzę
    • Gość: GGG Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:22
      Za każdym razem, gdy pojawia się jakiś nowy wątek, w parze idzie z nim również
      Wasz ludzki negatywizm do wszystkiego i wszystkich. Najlepiej wychodzi krytyka!
      Czy te forum naprawdę nie przyjmuje optymistycznego akcentu? Osobiście słucham
      KRC i uważam że jest ok. Ale wydaje mi się, iż nie istnieje prawo, które
      nakazuje słuchania tylko lokalnej stacji radiowej, więc jeśli nie macie ochoty
      to po prostu zacznijcie słuchać RMF czy Eski!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: radiowiec Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 13:40
      KRC co rok zmienia ramówke i guzik im z tego wychodzi, co za łaskawa
      inteligencja zmienia i proponuje zmiane ramówki w KRC, kto im podrzuca takie
      durne pomysły. Z całym szacunkiem dla Ciebie Bartoszu Dembowski jak zajmowałem
      się muzyką to miałeś jeszcze mleko pod nosem, a takie kluby jak gawra to istne
      speluny w których bawią się "duże dzieci z piwem w ręku" - wiekowo takie jak ty
      i te same co w quflu. Szkoda, że dobra młodzież nie ma gdzie się bawić i musi
      zaspokoić się taką gawrą. Zróbcie w KRC coś z tą ramówką, aby była dobra bo
      obecna ramówka przypomina mi czasy komunizmu. Czemu mało gracie dode, rock itp.
      wiecznie są kłopoty z tym naszym KRC, jak się was słucha to duzo mówicie a mało
      robicie.
      • messer4 Odpowiedzi 07.11.05, 15:28
        Nie kwestionuję wartości muzyki niszowej. Mówiąc o kosztach nie miałem na myśli
        wynagrodzeń autorów, lecz zyski z reklam. KRC jest od ponad roku radiem
        sformatowanym na Hot Adult Contemporary. Wystarczy wrzucić w google i będzie
        wiadomo o co chodzi ;)
        Miałem okazję pracować z prawie wszystkimi twórcami audycji autorskich, moja
        audycja też w czerwcu 2004 zakończyła swój żywot (choć mogła istnieć jeszcze
        dwa miesiące, ale uznałem, że jak wszyscy to wszyscy).
        Na Radioconference Poland 2005 zostały zaprezentowane wyniki słuchalności KRC,
        które są imponujące. A tak BTW to nasz czas reklamowy sprzedaje EUROZET -
        właściciel Radia Zet. Gwarantuję, że trzeba stawać na głowie aby zamknąć
        miesiąc zyskiem 1 PLN. To wytężona praca kilkunastoosobowej załogi. Nie musicie
        jej doceniać. Pracowałem w "dawnym KRC" - w tamtych czasach radio miało
        kilkaset tysięcy długu, który został spłacony. Koszty nadawania są przeogromne,
        za czasów Plusa było łatwiej bo 50% było pobieranym z satelity programem
        sieciowym i wtedy program prowadzili tacy ludzie jak np. Darek Maciborek. W
        chwili obecnej istnieją dwie sieci katolickie Radio Plus (zarządzane przez CR
        MEDIA właściciela sieci Antyradio, Planeta) oraz VOX FM (zarządzane przez Radio
        ESKA). Obie te sieci oferują tylko kilka godzin lokalnego programu dziennie. U
        nas powstaje ok. 90%. Niestety to rynek wymógł takie zmiany, które trzeba albo
        przyjąć z pokorą (np. Niedźwiecki, Mann) bądz też wypisywać na forum, bądź na
        swojej stronie internetowej.
        • Gość: Ja Re: Odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 15:58
          Stacje w formacie HAC charakteryzuje otwartość na słuchacza oraz granie dla
          miłośników różnych rodzajów muzyki. To teza z definicji HAC,którą zgodnie z Pana
          radą, znalzłem poprzez google. Oczywiście, Żadnego z tych warunków nasze lokalne
          radio nie spełnia. Z drugiej jednak strony, sprawia kupę radości młodzieży
          szkolnej ("serdeczno pozdro dla wszystkich zajefajnych kolesi z III j" ),a także
          lokalnym działaczom, no i oczywiście samym pracownikom radia. Skoro macie zatem
          wiernych słuchaczy, to róbice dalej radio, mnie to nie przeszkadza. Jeśli chodzi
          o Pana ostatnie zdanie zgodnie, z którym "to rynek wymógł takie zmiany, które
          trzeba albo przyjąć z pokorą (np. Niedźwiecki, Mann) bądz też wypisywać na
          forum, bądź na swojej stronie internetowe", podpowiem jeszcze jedno rozwiązanie:
          po prostu zmienić stację i nie słuchać Katolickiego Radia Ciechanów, niewiele
          się przez to straci. Pozdrawiam.
          • Gość: znx Re: Odpowiedzi IP: 213.199.253.* 07.11.05, 16:19
            bez Stana i Wojtka straciliście wielu słuchaczy
            nie przyjmuję argumentacji o reklamie
            godzina dziennie (nawet po północy) to taki problem???
            a reklamy sobie możecie nadawać, to logiczne że bez tego ani rusz
            może ja nie rozumiem, ale co ma audycja Stana, czy Wojtka do reklamodawców?
            czy nie można zareklamować jakiejś zasranej firmy budowlanej, czy sklepu w
            czasie audycji autorskiej? przecież te audycje miały WIELU STAŁYCH SŁUCHACZY do
            których ta reklama by dotarła? [czy te audycje przeszkadzały w funkcjonowaniu
            stacji? Czy naprawdę przynosiły aż takie straty?????]
            Proszę mi wyjaśnić jak się to ma do zaserwowanej przez Was rzeczywistości?
            • messer4 Re: Odpowiedzi 07.11.05, 17:52
              Uważam, że to bardzo dobry pomysł, aby takie audycje były emitowane po północy.
              Musiałby być jednak wcześniej nagrane w innym studiu (w przypadku pana
              Gęsickiego to nie byłoby problemu). Dlaczego? Ponieważ w KRC nie używa się
              odtwarzaczy CD, a także nie ma możliwości przydzielenia do audycji realizatora.
              Tak zgrana audycja bez problemu byłaby wypuszczana przez system emisyjny, a
              gdyby ktoś przysnął to możnaby było ściągnąć audycję ze strony (chyba KRC ma
              spory serwer). Ja jestem jak najbardziej za. Pozostaje jedynie kwestia czy sami
              autorzy są zainteresowani. Jeżeli tak,to proponuję podjąć rozmowy z Dyrektorem
              i Szefem Anteny.
          • Gość: aks Re: Odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:28
            niestety ja w pracy nie mam takiej możliwości. Jedynie radio KRC nadaje dobrze.
            Innych stacji nie można złapać ;(
        • Gość: Bożena Re: Odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:22
          Panie Bartku, ale słyszałam jak w Zaduszki opowiadał Pan
          pięknie o muzyce i artystach, którzy już odeszli...
          głównie o tych z młodego pokolenia.
          Podobało mi się również jak opowiadał Pan o płycie "Cosmopolitan Life",
          którą wydali Al Di Meola i Leonid Agutin i zagrał Pan z niej
          piękną piosenkę. Było bardzo sympatycznie. We Wszystkich Świętych inni
          też opowiadali ładnie o muzyce. Czuć było nutkę autorstwa a nie automatu
          "10.15 za nami Brodka, przed nami In-Grid słuchacie KRC". Dwa dni, ale było
          bardzo milutko! Pozdrawiam (dołącza się córka Iwona - wierna słuchaczka).
    • Gość: 999 Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 00:03
      Chyba honor Pana Wojtka i Stanisława nie pozwoli,aby pójść i poprosić o audycję.Najpierw ich wyrzucono a teraz......nie ! Trzeba mieć szacunek dla siebie.Sposób w jaki się ich pozbyto.Przepraszam,ale ja bym nie poszedł.Komu powinno zależeć na podniesieniu rangi radia.Panowie mieli swoich słuchaczy a z ich odejściem odszedłem i ja.To nie duża strata,że już nie słucham (pomyśli p.Bartosz-czy jak mu tam-redaktor,menager....przyszły dyrektor-he).Nie chce się gadać.Bez pozdrowień dla lokalnego......
      • Gość: zieliniak Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 08.11.05, 14:29
        wcale się nie dziwię. przez takie postępowanie z ludźmi radio traci nie tylko
        profesjonalistów w danej dziedzinie ale i słuchaczy (bardzo systematycznie)
        a Ojciec Dyrektor pewnie obrażony i myśli: ja ich prosił nie będę.
        gdzie wyciągnięta ręka katolika? zdaje Ojciec Dyrektor sobie sprawę, że
        chrześcijańska empatia i wyciagnięcie ręki na zgodę czy ku pomocy, ma
        zastosowanie w każdej dziedzinie życia? gdzie godny przykład? jakie to
        budowanie autorytetu wśród współpracowników i słuchaczy?
        zrozumiem jeśli Stan i Wojtek odpuszczą sobie KRC.
        w tej sytuacji to byłby chyba duży stres wrócić tam i udawać, że nic się nie
        stało, że się lubimy i wogóle jest fajnie.
        pozdrawiam
        • Gość: michal Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.chello.pl 08.11.05, 20:18
          nie rozumiem za bardzo tego wywodu....nie masz anteny przy odbiorniku ? jest
          wiele innych stacji.....
          btw: nie slucham krc
          • Gość: z Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 08.11.05, 23:43
            mam wszystkie stacje, ale chciałbym słuchać lokalnego, dobrego radia
            to chyba wystarczająco proste?
            • Gość: Kamos Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 00:03
              Jak taki mądry jesteś to załóż lepsze lokalne radio niż KRC...

Radiowcy - nie dajcie sie zwariować - robicie dobrą robote
              • Gość: ziz Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 09.11.05, 15:07
                widać ty jesteś mądry haha
                założenie radia to nie kliknięcie myszką
                sam załóż
                zresztą po co zakłądać skoro już jest jedno (szkoda tylko, że jego polityka
                programowa jest beznadziejnie głupia)
        • Gość: kokonut [...] IP: 213.199.253.* 11.11.05, 14:46
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: S. Antośkiewicz Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 20:00
      Dzień dobry. Chyba przez moją niewiedzę i brak dostępu do internetu sporo
      straciłem. Właśnie zapoznałem się z przebiegiem dyskusji na forumie. Nie
      myślałem, że przyjmie to tak zaangażowane rozmiary. Czy mogę się
      ustosunkować? To miłe, że ludzie pamiętają te audycje. Chyba jestem w stanie
      zrozumieć, że niektórzy nawet ich potrzebują. Radio wybrało jakąś drogę do
      sukcesu i niech tak będzie. Każdy naród ma takie radio na jakie zasługuje.
      Można by miesiącami rozprawiać o wyższości rock'n'rolla nad disco polo - to
      nie ma sensu.
      Wojtek Gęsicki chyba trochę się wyrwał z deklaracją, że ja bardzo chętnie
      podjąłbym rozmowy w celu z Xiędzem Dyrektorem. Bez przesady! Jeśli ktoś
      kiedyś wymyślił taki "rozwój" radia, to ... życzę dalszego rozwoju. Nie
      czuję już żalu po utracie. Odeszło z radia dużo fajnych ludzi. Ci, którzy
      pozostali są z innej bajki. No nie, Rafał pozostał, Basia, Monika. Szkoda,
      że doszli do głosu goście typu "gwiazda" Bartosz D. Ten to chyba zawsze
      będzie d... Jest dobrze. Bawię się robieniem koncertów, pisaniem o nich w
      "Czasie Ciechanowa" i różnych portalach. Taak, trochę szkoda, że z myślą o
      audycji "Blues Wieczorową Porą" nabyłem tak dużo płyt niewykorzystanych.
      Zawsze cieszyłem się dzieląc się nimi ze słuchaczami. Blues z Wami!
      Stanisław Antośkiewicz
      • Gość: Ja Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 22:22
        "Zły pieniądz wypiera dobry",jak twierdził Kopernik,a sformułowana przez niego
        zasada ma zastosowanie w wielu innych dziedzinach życia,często zupełnie nie
        związanych z ekonomią i rynkiem.Z KRC także dobrzy radiowcy,którzy mieli coś do
        powiedzenia i przekazania słuchaczom, zostali wyparci przez radiowców
        kiepskich.Pan messer,chociażby,od swojego poprzedniego, pożal się Boże występu,
        na tym forum niewiele się zmienił: nadal jest arogancki i bezkrytycznie
        przeświadczony o swojej fachowości. Dobrze, że popracował przynajmniej nad
        ortografią.
        Ale, wracając do tematu. Jest w Ciechanowie parę osób, które od wielu lat
        starają się, aby nasze miasto nie stało się zapadłą, kulturalną prowincją. Gór
        złota się na tym nie dorobili, ale jakoś ich to (chwała Bogu!) nie zraża, i nie
        szukają żadnego innego, pewnie bardziej intratnego, zajęcia. Do takich osób Pan
        Antośkiewicz z pewnością się zalicza, a można nawet powiedzieć, że wiedzie
        wśród nich prym. Dziwi zatem fakt, że jedyne lokalne radio nie chciało z nim
        współpracować, promuje natomiast radiowców w stylu Pana Bartosza.
        Radio "lokalne" z założenia, powinno być blisko lokalnej społeczności, a
        świetnym na to sposobem jest współpraca z ludźmi, którzy wiele dobrego robią
        dla ciechanowskiej kultury.
        To tyle, długo więc pewnie radiowcy z KRC, przyzwyczajeni do czytania na
        antenie sms w stylu "serdeczene pozdro dla kogoś tam" i tak nie dobrnęli do
        końca :))

• Gość: rysiu z klanu Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 23:06
          Na antenie KRC Pan Antośkiewicz rzeczywiście puszczał Muzykę,w plenerze zaś
          aprobuje chałę i kichę vide "markowy koncert",a że nasza publiczność z byle
          jakości jest zadowolona sława Stana rośnie.I dobrze."Jakie społeczeństwo taka
          jakość,również w muzyce".
          • Gość: siula Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 04:10
            Rysiu a Ty to chyba codziennie bywasz na jakiś świetnych koncertach, skoro
            jesteś taki zorientowany i masz skalę porównawczą. Nie wiem co
            Ci się nie podobało w "zaduszkach". Moim zadniem koncert był klimatyczny i miał
            swój charakter.
            Nie pozdrawiam malkontentów
            • Gość: rysiu z klanu Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 13:19
              Siula,przepraszam,ale czy Chłopcy nie mogliby bardziej dopiąć spraw
              muzycznych,a nie klimatycznych.Tak to wychodzi jak w romansie-przerost formy
              nad treścią.Nie jestem malkontentem i koncert ogólnie był spoko.Podobał się
              publice,ale muzykanci powinni bardziej zadbać o muzę.W końcu to oni kształtują
              publiczność.Tu raczej wykląda, że publika kreuje zespół.Reklama,presja,jedynie
              słuszne myślenie i opinie.Co o tym sądzisz? Pozdro!
              • Gość: siula Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 14:05
                Rysiu w tej kwestii naturalnie się z Tobą zgadzam, przerost formy nad treścią,
                a tak wogóle to już mam dość tego całego bluesa. Ciągle to samo, do tej pory
                chłopcy powinni już na maksa wyspecjalizować się w tej dziedzinie. Ale
                niestety, ciechanowskie zespoły staneły na pewnym poziomie i dalej ani rusz.
                Zgłaszam oficjalny postulat: PROSIMY O KONCERT INNY NIŻ BLUESOWY!!! MOŻE JAKIŚ
                ALTERNATYWNY ROCK, JAZZ, MOŻE REGGAE, ALBO FUNKY PRZECIEZ JUEST TYLE RÓŻNYCH
                ZESPOŁÓW I MOŻLIWOŚCI!!! Ok bo się trochę uniosłam i odbiegam od tematu.
                A o KRC to wogóle się nie wypowiadam, bo znowu się uniosę...
                Pozdrawiam
                • Gość: Wojtek Gęsicki Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:51
                  Pan "Ryś" napisał na ciechanow.net.pl , żebyśmy (ja i Staszek) dali im spokój:
                  "Panie Stan i Panie Wojtku-Poezja i Blues z Wami!!! I dajcie nam spokój!".
                  Proszę Was wszystkich, którzy piszecie i dyskutujecie na ten temat -
                  przestańcie. Sensu to nie ma, a niepotrzebne nerwy także... Proszę, niech ten
                  temat KRC zniknie.Proszę...
                  • Gość: St.Antośkiewicz Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:40
                    Mama zwykła mawiać: nie ruszaj...bo bedzie śmierdziało. No i stało się...
                    Zapukałem i puszka Pandory otwarła się z łoskotem. Podobno wszystkie Ryśki, to
                    fajne chłopaki. Panie Rysiu z Klanu, dziękuję za uświadomienie mi, jaki jestem
                    malutki. Teraz chyba łatwiej mi zrozumieć, dlaczego nie mogłem dłużej puszczać
                    bluesa w KRC. Rozkręciła się niepotrzebna "dyskusja narodowa" ze skłonnościami
                    do obniżania lotów. Za moich czasów ludzie przedstawiali się swoim rozmówcom.
                    Nie chce mi się już dłużej tracić energii. Mam inne kłopoty na głowie.
                    Pozdrawiam Państwo - Stanisław Antośkiewicz
                    • Gość: zielik Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 14.11.05, 00:08
                      AMEN
                    • Gość: Mała G0SIA Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 01:29
                      nie warto dyskutować publicznie w tym temacie.Do niczego to nie prowadzi.Nie
                      można dawać "ludkom" powodu do opluwania i plotek. To co ważne i etyczne czyt.
                      też moralne jest w NAS. Ta dyskusja jest tylko pretekstem dla znudzonych
                      istot.Rób nadal to co słuszne i co jest w twoim "serduszku". Pamiętaj!
                      społeczeństwo jest znudzone i szuka "zabawy". Stasiu nie warto! Szkoda czasu.
                      Wokół nas są najbliżsi, kochani ludzie a dając się wciągnać w taką "szmatławą"
                      dyskusję tracimy to co jest najważniejsze -SIEBIE-. A jeżeli chodzi o muzykę,
                      koncerty? To rzeczywiście trzeba pooddychać nowym bluesem! To co było już nie
                      wróci! Jest nowy dzień i noc! Uczmy bluesa nowe pokolenie ale pomiętajmy, ich
                      otacza inna rzeczywistość, realia. Twoje hasło TOLERANCJA! Pozdrowienia dla
                      CIEBIE i BARTKA z KRC/ nie znam ale każdy z nas ma prawo do własnych decyzji i
                      przekonań/ Buziaczki dla WAS obu. Każdy z nas ma prawo przeżyć to życie po
                      swojewu. Nie można negować! Można rozmawiać...................................
    • Gość: St. Antośkiewicz Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:45
      Jestem stary i zmęczony. Chętnie (!) odejdę, zajmę się czymś pożytecznym i Rodzina się ucieszy. Panie Rysiu, jest Pan młody i ambitny. Ciechanowski panteon sławy stoi przed Panem otworem. Może Pan zacząć od zaraz. Do jutra trzeba zgłosić sztab Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Nie mamy miejsca na sztab. Pomoże Pan Panie Rysiu? Czy jest ktoś, kto ma jakiś pomysł na lokalizację? Sława i zaszczyty czekają ! Moje koncerty ? Nie dość, że są, jak Pan był łaskaw zauważyć, chałowe, to na dodatek nie ma z tego pieniędzy. Nie rozmawiajmy o gustach. Oddaję Panu tę działkę. Miasto czeka na młodych i twórczych ludzi. Ujawnijcie się ! Zamiast kąsać za nogawki weźcie sprawy w swoje ręce. Macie na pewno więcej entuzjazmu niż we mnie pozostało. A „sława” jest mi niepotrzebna do niczego. Nie zamierzam zostać prezydentem ani nawet politykiem. Pozdrawiam bardzo.
    • Gość: Mysliciel Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:08
      Co o tym myslimy?! Na taki temat to i myslec nie warto!
      Pozdrowienia dla wszystkich myslacych! (w radio tez sie tacy zdarzaja)
      • Gość: blacha falista Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 22:44
        Niech KRC nadal uprawia swoją politykę spłycania oferty programowej bo Farbex przestanie kupować czas reklamowy. A słuchacz, podobnie jak szambonurek, zawsze może zmienić kanał.
        • Gość: dziadek Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:06
          To radio nie może być dobre skoro ciągle stara się coś spier... Dziesiątki
          ludzi przychodziły do pracy (w tym i ja) a potem stawały się niewygodne i
          niepotrzebne. Mało kto dziś pamięta Nietoperza, Kanię, Sobieskiego. Wtedy to
          było radio dla każdego. Posiadało styl i klasę. Czas na konkurencję dla KRC.
          Czas na radio dla któreg zarabianie pieniędzy nie będzie priorytetem.
          • Gość: mz Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 213.199.253.* 30.11.05, 20:06
            Jestem zdecydowanie ZA! Zróbmy coś więc. Chętnie pomogę, oczywiście jako
            wolontariusz.
            • Gość: dziadek Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:19
              ja też pomogę
              • janekpradera Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici 01.12.05, 12:02
                ja też chętnie dam coś od siebie
    • Gość: Kamilek Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.opera-mini.net 24.06.14, 18:13
      No i po tylu latach radio pod nazwą KRC przestało istnieć zastąpione przez KRDP nadające na całym obszarze diecezji płockiej. Mam nadzieję że wpłynie to pozytywnie na dość mizerny jak dotąd poziom audycji.
      • Gość: X Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 10:06
        Katolickie = lipa.
        • iso_1 Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici 25.06.14, 20:21
          Słucham KRC od czasu do czasu.
          Są audycje muzyczne które mi się podobają
          Niestety publicystyka jest denna
          A agitacja za PiS przed wyborami żenująca...
    • Gość: m Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 195.117.122.* 03.10.14, 13:33
      Ja osobiście bardzo lubię nasze ciechanowskie krc
      • Gość: mlawiak Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: 80.249.4.* 10.10.14, 14:08
        do naszej 7 nie dorasta 90, 8 fm
        • Gość: politolog Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.181.144.180.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.10.14, 21:39
          Radio 7, dno dla pospolstwa bez gustu.
          • Gość: młody Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 23:29
            lubię nasze katolickie. pozdrówko dla wszystkich prowadzących :)
            • Gość: Zb Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.14, 11:01
              KRC jest coraz lepsze. Mają dobrą stronę w necie. P, Edyta jest naprawdę dobra :)
              • Gość: X Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 19:58
                W czym jest dobra pani Edyta? Blądynka?
                • Gość: mad Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 20:37
                  Zdefiniuj najpierw słowo "Blądynka" bo ja go niestety nie znam.
                  Przy okazji od razu napisz czego zazdrościsz tej dziennikarce? Będzie prościej.
                  KRDP świetne lokalne radio. Uwielbiam weekendowe audycje z muzyką popularną.
                  • Gość: Mieszkanka Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 23:11
                    Ja też :) Blondynka Edyta ma super głos, taki jaki sama chciałabym taki mieć. Chociaż najbardziej lubię głos Michała :)
                    • Gość: X Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 19:11
                      KRC to jeden wielki obciach!
                      • Gość: ........ Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 19:13
                        tylko Trójka ,reszta to badziew.
                        • Gość: mad Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 20:30
                          Słuchałem trójki w czasach audycji "Stereo i w kolorze". To były czasy kiedy lampka stereo zapalała się tylko na niektóre audycje a w telewizji kolorowych programów może było 5%.
                          Niestety nie do końca moja bajka bo nie grali tego co dziś grają prawie wszystkie stacje czyli AC. W zamian było bardzo dużo muzyki na którą trzeba wielkiego amatora. Dziś tam siedzą ci sami ludzie i uprawiają tą samą politykę. Słucham praktycznie każdego stylu poza muzyką typowo młodzieżową. Nie pogardzę jazzem, etniczną czy klasyką w dobrym wydaniu ale PR3 mi nie pasuje.
                          Słuchałem Zetki dość długo ze 2 lata aż zacząłem mieć odruchy wymiotne na bajki Wojciechowskiego.
                          Słuchałem długo PR1. Przyciągnęło mnie "lato z radiem" i bardzo długie tradycje słuchania Jedynki w rodzinie. Radio włączało się razem z budzikiem i grało do późnej nocy. Muzyka świetna niestety za dużo informacji zwłaszcza polityki, śmiesznie aż strasznie napakowane lokowaniem produktów audycje z 50 letnią tradycją i tak dalej.
                          Słuchałem Siódemki ale Siódemka jest jak 10 płytowa zmieniarka CD z 10 wiekowymi składankami i włączonym "random repeat". Co do "random" nie mam zresztą pewności :).
                          Teraz słucham KRDP bo muzyka jest super, wiadomości lokalne a nawet pomodlić się czasem można w dobrym towarzystwie.
                          PS - masz problemy z zapamiętaniem 1 nicka? Zapisz sobie :).
                          • iso_1 Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici 20.10.14, 22:46
                            a módl się na zdrowie
                            to twój problem
                            a trójeczka jest najlepsza bo jak mawiał Kaczkowski MINIMUM gadania MAXIMUM muzyki
                            • Gość: 7 Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.play-internet.pl 27.10.14, 20:33
                              a ja lubie radio 7 z mlawki
                              • Gość: a ja nie Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.205.71.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.10.14, 06:15
                                A ja lubię KRDP. To nie wątek o 7, wiec jak chcecie o nim pisać to odkopcie sobie odpowiedni wątek. Ciekawe, że na forum Ciechanowa temat o super hiper radiu ciągle sie pojawia niczym viral, natomiast na forum Mławy cisza. Każdy kto próbuje napisać coś niezgodnego z tezą o super-hiper jest natychmiast gnojony, ponoć również na antenie radia. Przypadek? W KRDP/KRC nigdy się z czymś takim na antenie nie spotkałem.
                                • Gość: gościu Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.14, 23:29
                                  bo KRDP to normalne radio, nie dla buraków.
    • Gość: słuchacz Re: Katolickie Radio Ciechanów - co o tym myślici IP: *.centertel.pl 16.11.14, 09:36
      jest taki jeden lektor, który ma taki basowy głos, że jak czyta wiadomości, to kompletnie nic nie idzie zrozumieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka