Dodaj do ulubionych

organizacja WOŚP w Ciechanowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.01.06, 10:45
Interesują mnie Wasze opinie na temat organizacji WOŚP w Ciechanowie.
Podzielcie się swoimi opiniami. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: can sick Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 09.01.06, 12:19
      ogólnie cienizna...''Stan d' Art'' nie wypalił panie
      staszku,janku,wojtku,heńku,zdziśku,franku,haniu,elu,felu itd. pijacka blaza i
      niekompetentność niektórych organizatorów przelała czarę goryczy owsiak jest z
      was dumny panowie
      • Gość: rozczarowany Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.01.06, 13:11
        Całkowicie się zgadam. Władze miasta "olały" WOŚP. Wszysko skupiło się głównie
        wokół zbierania pieniędzy. Część artystyczna - do bani, a właściwie to jej nie
        było. Kłótnia organizatorów podczas losowania - żenada.
        • Gość: fazji1 Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 13:16
          Zgadzam sie...żenada totalna.Brak pomysłów organizatrów i totalnie olewatorskie
          podejscie do sprawy.Zrobione ot tak sobie zeby bylo bo .... co roku jest i tak
          pewnie trzeba...Ale nie tędy droga Panowie.Totalne dno!!!!
          • Gość: rozczarowany Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.01.06, 14:25
            A może po prostu czas pomysleć o zmianie organizatorów? Wydaje mi się, że
            oragnizacja tej imprezy całkowicie przerosła możliwości obecnej szefowej WOŚP.
            Ale co się Jej właściwnie dziwić - w dobie "mocherowych beretów" JureK Owsiak i
            Jego akcja nie są "na topie". A nawet podobno w niektórych szkołach w
            Ciechanowie nauczyciele religii - ci "mundurowi" - namawiali uczniów aby nie
            brali udziału w XIV finale WOŚP. Jeżeli to prawda, to zakrawa na skandal!
      • Gość: załamana Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:47
        jestem wprost załamana jeszcze dobrym poczuciem humoru SZEFOWEJ Sztabu . Jak
        można jeszcze składać wszelkie nieporozumienia, niedogrania organizacyjne na
        wolontariuszy . Czy O N A nie czuje tego, że to "O N A "jest do KITU -
        delikatnie mówiąc - organizatorką. Nie ma za nic odpowiedzialności, ani
        szacunku dla ludzi zarówno dla tych co zaprosiła jak pisze sama "wybitne
        osobowości ........" jak i dla tych, którzy pracują społecznie - jak sama mówi
        wszystko dają z siebie. TO WIDAĆ I CZUĆ Z DALEKA niski poziom inteligencji, a
        może łagodniej wysoki poziom choroby Szefowania.Czy Te Osobowości zostały
        zauważone przez nią samą w CKiSztuki? Gogolewski i Mossakowska się szybko zmyli
        bo im chyba było wstyd jechac do Ciechanówka czt. Ciechanowa tylko po to, żeby
        posiedzieć w Kawiarni- jak by nie mieli innej kawiarni na miejscu.Przepraszam,
        chayba że, wpadli ot tak po drodze napić się herbaty u Szefowej Sztabu.Byłam
        też na Hali . Poszłam na loterię(a może coć wygram pomyślałam)a tam total
        cieniutko. Wszystko opuźnione. totalna klęska- sama Szefowa mieszała losy,
        dobrze,że w trakcie co prawda i tak za późno zeszła ze sceny. jeżeli okaże
        się, że Ktoś z bliskich lub osobiście zaprzyjaźnionych osób otrzyma dobre
        nagrody to wiadomo - nie na próżno w tym palce maczała. Mam nadzieję, że lista
        osób nagrodzonych nie jest tajemnicą - skoro OWSZIAK mówi, że wszystko jest
        otwarte i do sprawdzenia i podane będą do publicznej wiadomości to myślę, że
        dotyczy to całego kraju i wszystkich sztabów łącznie z Ciechanowem. OJJJJJ
        mogłabym jeszcze o tym pisać i nie tylko dlatego, żeby dokopać bo zdaję sobie
        sprawę, że to wymaga dużej pracy ALE I ODPOWIEDZIALNOŚCI I KOMPETEWNTNOŚCI
        przezde wzystkim szefowej. Widziałam, że niektóre osoby --nie znam ich
        osobiście a szkoda bo mogłabym choć ich pochwalić- ale wydają sie być całkiem
        zyczliwe i sympatyczne, i ..próbowały coś ratować i nawet im to wychodziło
        gdyby nie wkraczała czt. wtaczała się pani Szafowa.
        jeżeli będzie inna Szefowa w przyszłym roku to ja też gram
        Sie ma!
        • Gość: malina Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:15
          no wiesz, można stracić głowę na taakim spotkaniu oko woko z Vipami,szczególnie
          jak sama powiedziała, że nie będzie nic mówić bo jest niewyspana i boli ją ,i
          krzyż(panski???),i głowa ciekawe co jeszcze............najważniejsze dla niej
          było no i tylko to zrobiła to podziękowała Kapeli, Stasiowi -Stasiu Ty akurat
          zasłużyłeś całkowicie okj i no ..temu miłemu co prowadził licytację.Reszta się
          nie liczyła
    • Gość: a* Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:55
      W mojej szkole (a jest to szkoła społeczena) organizacja wośpu była naprawdę
      super! Dzięki pani Agacie wszyscy bardzo się zaangażowali i zebraliśmy naprawdę
      kupę forsy! prawie 3 tys. A w szkole jest nas zaledwie 160 uczniów!
      Nie wiem jak było na hali, bo całą niedzielę zbieraliśmy kasę. Nam się
      podobałao. Ludzie byli życzliwi i hojni.
      www.ssp-ciechanow.on.com.pl
      www.sg-ciechanow.on.com.pl
      w aktualnościach!
      Siema!
      • Gość: sie ma! Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:54
        wyszło no i chwała, ale tylko daletego, że nie było w pobliżu szefowej
        • Gość: Igor Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:30
          też tak myślę.Ale tak trzymajcie.RObta Swoje.
    • Gość: sztab WOSP Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.ciechanow.core.ids.pl 09.01.06, 17:59
      Sztab wystartował ostatni w Polsce, bo wciąż nie ma stałej siedziby. To nie
      jest wyreżyserowana impreza. Zawieść może wiele rzeczy, także niektórzy ludzie,
      ale nie mamy do nich o to pretensji, bo wszyscy pracują społecznie i dają z
      siebie tyle, ile mogą. Nie zawsze to wychodzi, ale liczy się szczytny cel i
      ostateczny efekt. Zebrana kwota - na ten moment - to ok. 40 tys. zł, dane z
      poniedziałku z godz. 15.00; jeśli rozczarowany ma jakieś pomysły, mógł zgłosić
      się do sztabu i po prostu pomóc. Łatwo krytykować, ale prawda jest taka, że
      jest to bardzo ciężka praca. Za konstruktywne uwagi i ciekawe pomysły będziemy
      wdzięczni. Nadal gramy.
      Jesteśmy dumni, że grały z nami wybitne osobowości (prezes ZASP Ignacy
      Gogolewski, profesorowie Jerzy Bralczyk, dr Wiesław Niesłuchowski i prof.
      Bibiana Mossakowska), że zdobyliśmy tak atrakcyjne gadżety m.in. pióro
      prezydenta Kwaśniewskiego. Zachęcamy do ich licytacji na www.wosp.ciechanow.pl,
      bo ona jeszcze trwa
      Jadwiga Malanowska, szef sztabu ziemi ciechanowskiej WOŚP
      • Gość: hehehehe Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 19:00
        droga pani malanowska zacytuje co mnei az tak rozbawilo....Sztab wystartował
        ostatni w Polsce, bo wciąż nie ma stałej siedziby. To nie
        jest wyreżyserowana impreza. Zawieść może wiele rzeczy, także niektórzy ludzie,
        ale nie mamy do nich o to pretensji, bo wszyscy pracują społecznie i dają z
        siebie tyle, ile mogą. Nie zawsze to wychodzi, ale liczy się szczytny cel i
        ostateczny efekt....to po kolei...

podjela sie pani organizacji? i co nie ma nadal pomyslu a siedzibe sztabu?
        hehehe to po co sie wogole za to brac jak jest problem ze zorganizowaniem "paru
        pomieszczen na kilka dni". co za bzdura ze impreza nie wyreżyserowana ale jest
        ustalony jej program i przebieg ktorego powinno sie trzymac i wcale do tego
        Wajdy nie potrzeba ;)
        Ze cos zawodzi i sa TO przewaznie ludzie nikogo nie musi pani przekonywac bo
        hehehe sama pani jest tego najlepszym przykladem. PO CO brac kogos do pomocy jak
        ON przyszedl spolecznie odstac swoje? niezauwazyla pani? ooo jak przykro...bez
        komentarza
        liczy sie ostateczny cel....hehehe czyli jedna wielka klapa na koniec,
        podniecanie sie piorem prezydenta? to nawet juz nie jest smieszne ale WY gracie
        przeciez dalej...zenada
        • Gość: anonimowy obserwat Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 20:57
          Jeżeli drogi "heheh" uważasz że znazienie pomieszczenia jest prostą sprawą, to
          proponuję Ci, abyś w przyszłym roku udostępnił swoje mieszkanie na potrzeby
          sztabu WOŚP. Pragnę Cię ponformować, że pomieszczenie to musi być odpowiednio
          przygotowane wielkościowo jak i odpowiednio zabezpieczone.
          Po drugie nie na parę dni, bo przygotowania trwały znacznie dłużej niż sądzisz!
          Trzeba się także liczyć z wieloma problemami, które wynikają niespodziewanie i
          których rozwiązanie musi pojawić się natychmiastowo.
          Jezeli uważasz, ze zorganzowanie pomieszczeń dla dużej ilości osób
          zaangażowanych w sztabie to kwestia jednego telefonu, to grubo się mylisz!
          Ale w Oriestrze liczą się intencje, praca ludzi i przede wszystkich ich otwarte
          serca.
          Niesety za tymi słowami stoją niejednokrotnie pragmatyczne sprawy jak choćby to
          czy wolontariusze po całym dniu zbiórki na mrozie będą mieli gdzie wypić gorącą
          herbatę i spokojnie się ogrzać.
          Jeżeli uważasz że to takie proste to najlepiej zostań wolontariuszem i
          przekonaj się jaka to ciężka praca, wymagająca wielu godzin poświęceń, ale za
          którą stoi wielki, szczytny cel. Więc zamiast krytykować p. Malanowską, która
          robiła wszystko by orkiestra w ogóle wystartowała sam weź w akcji udział!
          Uważam, ze szefowej sztabu nalezy jedynie dziekować, ze udalo się po raz
          kolejny obudzić w ciechanowianinach chęc pomocy, niesienia dobra i bycia
          życzliwym choć ten jeden dzień.
          Ogromu pracy, poświęcenia, nieprzespanych nocy i starań, nie zawsze widocznych,
          bo nie da się ich niczym zmierzyć a także działań, ktore wymagały niebywałego
          zaangażowania (także emocjonalenego) p. Malanowskiej nie da się na nic
          przeliczyć. Więc zamiast ją krytykować podziekujmy jej, ze dzieci poszkodowane
          w wypadkach dostaną także od Ciechanowa pieniądze na lecznie!
          Wszyscy ludzie którzy byli zaangazowani na codzień mają swoje miejsca pracy,
          chodzą do szkół i czas wolny, który np Ty "hehehhe" przeznaczasz na
          krytykowanie, oni przeznaczyli na to, by pomagać i by Orkiestra mogła grać do
          konca świata i o jeden dzień dłużej!

p.s nie zauwazyłem zeby była jakaś wielka klapa na sam koniec.
          A jezeli masz naprawdę interesujące pomysły to zgłoś się do sztabu i podejmij
          się organizacji ogromnej imprezy w trzech miejscach na raz, rozlicz ok 130
          wolontariuszy i szukaj fantów na loterię. Przecież to właśnie Ty możesz w
          przyszłym roku zorganizowac Orkiestrę...

Pamiętaj:
          KRYTYKOWANIE KOGOŚ Z DALEKA, JEST TAK ŁATWE JAK ROZWIĄZYWANIE PYTAŃ
          KONKURSOWYCH Z FOTELA PRZED TELEWIZOREM!
          • Gość: rozczarowany Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.01.06, 21:41
            Jeżeli jesteś "anonimowy" - to na mój gust zbyt dobrze zorientowany. Jeżeli
            faktycznie byłeś na XIV finale, to piwinieneś widzieć ten bałagan. To, że cała
            akcja się udała jest zasługą jedynie wolontariuszy, a nie szefowej! Ona
            odpowiadała za organizację, a ta była kompletnie do bani! Nauczyciele z kilku
            ciechanowskich szkół - jako opiekuni i wolontariusze w jednym - organizowali
            całą pracę na Hali od rana do wieczora. I to tylko dzięki Nim zbiórka pieniędzy
            udała się. Wystarczy porozmawiać z uczniami-wolontariuszami, aby przekanać się,
            jaka jest prawda.
            Wiem, że krttykować jest łatwo, ale jak powiedział poeta PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK
            SIĘ NIE BOI.
            W przyszłym roku na pewno będę w Sztabie WOŚP Ziemii Ciechanowskiej!
            NO TO SIEMA.
          • Gość: czytajacy Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:45
            nie przesadzajcie.Jak macie takie problemy to nie robcie tego oddajcie to komus
            innemu.A co do pomieszczen to chyba wyolbrzymiacie problem.
          • Gość: arek Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:49
            Coz. nie jest łatwo robić swoje.
            współczuje i trzymam kciuki aby nie odpuszczać.
            "To co cię nie złamię to cie wzmocni" tego sobie w nowym roku życzmy.
            Arek Gołębiewski
            ps. dzieki za Akcje i robienie swojego. W życiu też.
        • sosna40 Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie 10.01.06, 20:33
          Znając życie jesteś następnym człowiekiem który nie ma o tym pojęcia i pisze to
          co jest mu zasłyszane i nie do końca wiadome! Jako osoba która wie że sztab
          zakłada sie naj pużniej do końca pażdziernika twoje stwierdzenie cytuję hehehe
          to po co sie wogole za to brac jak jest problem ze zorganizowaniem "paru
          > pomieszczen na kilka dni". Te twoje parę dni to jakieś w najlepszym razię
          rośnie do 100 dni a tak naprawdę to powinno być ich o wiele wiecej! A skoro
          jesteś taki twardy i stanowczy w swoich opiniach to dlaczego nie przyszedłeś i
          im nie pomogłeś w zorganizowaniu tych kilku dni w jakimś miłym pomieszczeniu!
          Tak naprawdę jesteś bosakiem z takiej nory jak ciechanów i nie jesteś w temacie
          bo jesteś zielony nie lepiej ciemny. Znając życie zamało odważny żeby zrobić
          coś takiego i ty nie grasz dalej bo nigdy nie grałeś i nie bendziesz grał bo
          nie masz o tym pojęcia !!!!
      • Gość: ułan Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:28
        No tak, masz rację p.Malanowska, ze nie jest to łatwa sprawa zagrać w
        orkiestrze gdzie jest wiele instrumentów.Ale jak widać było to Wolontariusze
        między sobą super się dogadywali i byli do siebie bardzo życzliwie
        ustosunkowani no i GRALI NAJGŁOŚNIEJ i bez fałszowania!!!!!!!. Ale jakoś
        dziwnie się składało czy to przypadek,?? że mam pecha ,że wolontariusze wtedy
        mieli dziwne miny jak pojawiłaś się na horyzoncie właśnie TY SZEFOWO??to
        wszystko odwracałaś kota ogonem.
        Zastanów się nad tym i wyciągnij wnioski!!!!Na pzryszły rok jak znalazł.
      • Gość: WOLONTARIUSZKA Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 00:37
        Pani Jadwigo nie przejmuj się AŻ tak do końca bo umrzesz ze zmartwienia. Ludzie
        zawsze będą gadali cokolwiek by się robiło.Ale pamiętaj "KEPIEJ POPEŁNIAĆ
        BŁĘDY,KIERUJĄC SIĘ DOBROCIĄ, NIŻ CZYNIĆ CUDA W ZŁOŚCI"
        SIE MA!
        pozdrów cały TEAM
    • bruum Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie 09.01.06, 20:50
      Miałem nic nie pisać ale wypowiedzi wszystkich, włącznie z p. Malanowską
      sprowokowały mnie do kliknięcia kilku zdań.
      Miałem okazję obserwować pracę całego sztabu przed i w trakcie finału. Takiego
      rozgardiaszu jaki tam panował w życiu jeszcze nie widziałem. Dziwię się że w
      ogóle doszło do finału. Za każdym razem kiedy byłem w sztabie (niezbyt często
      ale kilka razy) widziałem tłumy ludzi. Z jednej strony to dobrze - bo
      zainteresowanie było, z drugiej - nikt tam nad tym nie panował. Niczego nie
      można się było dowiedzieć. Ciągły krzyk i zamieszanie. Czy naprawdę nie można
      było poprosić żeby ludzie wchodzili pojedynczo czy po dwoje a reszta czekała na
      korytarzu. Poza tym sama "szefowa" to tragedia. Ta kobieta jest chora na bliżej
      nie określoną chorobę. Raz śmieje się nie wiadomo z czego, za chwilę wydziera
      nie wiadomo na kogo lub na co.
      Do takich akcji potrzebni są ludzie w których drzemie siła przywódcy, mają jakiś
      potencjał i coś do zaoferowania.
      W jednym z postów powyżej pani Malanowska napisała, że grali z nami... i tu
      nazwiska powszechnie znane. Moim skromnym zdaniem bardziej ważne jest aby to
      "zwykły Kowalski" ze swoją żoną i dziećmi grał Z NAMI.
      Teraz mam prawie rok na przemyślenia, ale już mi się marzy przyszłoroczny finał.
      W tym roku nie miałem identyfikatora, puszki, nie brałem czynnego udziału w
      przygotowaniach. Po prostu kilka razy pomogłem. Jednak jak popatrzyłem na to co
      się działo chyba za rok zagram. Ale zagram z ludźmi którzy są mądrzy i szanują
      innych. (tak pani Jadwigo, piję do pani)
      "Róbta co chceta"
      bruum
      • Gość: eska Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:13
        Grali z nami Mossakowska i Gogolewski...?????? Czy tym graniem było
        kilkunastominutowe siedzenie na aukcji w kawiarni???? O ile wiem to nawet nic
        nie kupili. A może grali gdzieś indziej , kto wie cos na ten temat?
    • Gość: positivo Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:49
      Ja za to chciałbym zwrócić uwagę na coś innego, a mianowicie na wolontariuszy. Sam byłem jednym z nim, ale to co się wyprawiało, trochę mnie zszokowało. Przy wyjściu z Kościoła wolontariusze mało się nie pozabijali by zająć jak najlepsze miejsce i mieć cięższą puszkę niż inni. Kilka osób stanęło pod Kościołem i zaczęli przeklinać, pluć i drzeć się. Chodzili po 6-7 osób (bardzo mądrze!), a niektórzy siedzieli tylko w sklepach i po 2-3 godzinach zbierania już się uwijali. I co więcej, byli strasznie natarczywi - widać, że babcia klepie biedę, ma marną rentę itd, a pochodzi do niej grupka 5 osób i nagabują ją, żeby coś wrzuciła. Doszło do tego, że starsi ludzie cały czas machali i pokazywali serduszka przed wejściem do Kościoła, żeby tylko nikt ich już nie zaczepiał.

A co do organizacji - nie sądzicie, że ważniejsze jest to co zostało po XIV finale, niż metody organizacyjne? Nie mam pojęcia, czy organizacja była słaba, czy nie, ale faktem jest że uzbierano ponad 40 tys. zł. I chyba liczy się tylko to.
      • Gość: hehehehe Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:01
        jak sama pani widzi nie tylko mnie "rzucilo sie na oczy" i nie tylko ja
        "krytykuje" pani ciezka prace ;)
        • Gość: rozczarowany Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.01.06, 11:27
          Cieszy mnie, że temat który Wam podrzuciłem tak sie rozwinął. Wiele osób
          krytykuje, kilka broni sztabu WOŚP. W Waszy wypowiedziach zauważyłem jednak
          jedną wspólną cechę - nikt nie neguje, że organizacja całej imprezy to ogromna
          praca. Ale pammiętać należy o efekcie końcowym! Zebrano sporą sumę pieniędzy.
          TO się zgadza. Ale, jak zapewne zauważyli wszyscy uczestnicy finału w koncercie
          finałowym uczesniczyła niewilka (nawet jak na Ciechanów) ilość osób. Dlaczego?
          Bo organizatorzy skupili się tylko na zbieraniu pieniędzy - oczywiście w moim
          odczuciu.
          Przygotowanie Finału to praca trająca wiele miesięcy. Nie neguję tego. Ale co z
          tej pracy, jeżeli efekt końcowy jest tak mierny? A gdzie rodziece z małymi
          dziećmi? Czy sztab dał im możliwość udziału w finale? Raczej nie.
          Szefawą sztabu WOŚP była ta sama osoba co w roku poprzednim. A przebieg
          zeszłorocznego finału i tego nie dają się nawet porównać. I to jest
          zastanawiające! Dlatego muślę,że szefowa po prostu "wypaliła się".
          Pani Malanowska (notabene dopiero poprzez internet dowiedziałem się kto zacz) -
          czas oddać pałeczkę młodszym z większą werwą i zaangażowaniem!
          SIEMA
          • Gość: gosc Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:27
            tez sie z tym zgadzam, wystarczy popatrzec tylko w telewizji ile ludzi na tych
            finalach jest a u nas...? jedna trzecia hali sportowej az wstyd, a w Tygodniku
            Ciechanowskim napisali ze przewinelo sie z 1000 osob hehehe ciekawe...? chyba
            ludzie widma bo jakos ich widac nie bylo, jak bylo ze 300 osob to gora,
            • Gość: xxxxx Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 14:11
              Zupełne dno!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: RN Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.ciechnet.pl 10.01.06, 15:03
              Nie liczyłem ich, ale skoro Stanisław Antośkiewicz twierdzi, że tylu ludzi się
              przewinęło, mie mam powodu, żeby mu nie wierzyć. Nie napisałem, że tyle
              sprzedano biletów...
              • Gość: rozczarowany Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 10.01.06, 17:16
                A tak właściwie, to kto tworzy Sztab WOŚP? wedługo moich wiadomości - sztab to
                komórka organizacyjna zajmująca się planowaniem, organizowaniem i realizacją
                planu. Jak na razie mówi się tylko o jednej Pani. Jeżeli tylko ona,
                jednoosobowo tworzyła cały sztab to nie dziwię się już efektom działalności.
                W innych miastach - jak to widać z doniesień prasy i telewizji - w finele WOŚP
                brały udział Policja, Straż Pożarna, służby ratownictwa medycznego. A w
                Ciechanowie? wszystko skupiło się na zbieraniu pieniędzy i występach kilku
                młodzierzowych zespołów muzycznych. Bo o tym, co działo się w dawnej "Trójce"
                szkoda gadać.
                • Gość: XXX Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:50
                  Panie "Rozczarowany" coś słyszałam że impreza w "dawnej Trójce" była
                  przeznaczona dla najmłodszych. Czyżbyś zaliczał się do ich grona? Bo ogólnie
                  granie było w dawnej Trójce, kawiarni artystycznej i na hali Kraszewskiego. A co
                  do organizacji Ciechanowskiego Grania nikt nie zrobiłby tego lepiej nawet sam
                  Owsiak bo ciechanowskie "mocherowe berety" zrobiłyby wszystko żeby impreza w
                  ciechanowie wogóle się nie odbyła i jak widać z roku na rok idzie im coraz
                  lepiej, a Szefowa Sztabu tak dotkliwie obrażana przez gości forum w tym roku
                  naprawde się postarała. Nie wiem czy wiesz ale nasz ciechanowski sztab wystawił
                  na licytacje krawat Leppera, Pióro prezydenta Kwaśniewskiego, jedynego w polsce
                  cielaka zlicytowano właśnie w Ciechanowie, to nie sa bylejakie rzeczy które od
                  tak sobie ludzie przekazują na licytacje. Ale skoro ktoś bawi się tylko na
                  imprezie dla najmłodszych (która właściwie jest najmniej ważna) to ma prawo nie
                  wiedzieć o innych częściach tegorocznego grania. co zaś tyczy się koncertu na
                  hali faktem jest że fenomenów w stylu "Iwan i Delfin", "Ich Troje" czy "Doda"
                  nie było ale ja uważam że np. Bohema to naprawde świetny zespół ze świetnym
                  wokalistą i niezłym repertuarem, Mech i Carnal też byli nieźli (przynajmniej
                  moim zdaniem). A właściwie skoro jesteś taki ROZCZAROWANY to musiałeś naprawde
                  bardzo zaangażować się w tegoroczne granie albo po prostu nazywasz się Jurek
                  Owsiak bo w przeciwnym wypadku nie masz prawa być rozczarowanym bo organizatorzy
                  całe serce i wszystkie siły i środki włożyli w tą impreze. aha i jeśli nie
                  wiedziałeś: Wielka Orkiestra Swiątecznej Pomocy to nic innego jak ZBIÓRKA PIENIĘDZY.
                  • Gość: hehehehe Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 04:05
                    ....jedynego w polsce
                    cielaka zlicytowano właśnie w Ciechanowie, to nie sa bylejakie rzeczy które od
                    tak sobie ludzie przekazują na licytacje.

cos Ci sie kobicino zaplatalo. chyba system wartosci sie przewrocil na "leb".
                    cielak :))

...co zaś tyczy się koncertu na
                    hali faktem jest że fenomenów w stylu "Iwan i Delfin", "Ich Troje" czy "Doda"
                    nie było

ten FENOMEN to tylko zasluga firm fonograficznych i ich dzikich promocji czyli
                    wciskaniu "swoich" wykonawcow na "najwieksza ogladalnosc" wiec o czym my tu
                    dyskutujemy...ogarnij sie

...aha i jeśli nie
                    wiedziałeś: Wielka Orkiestra Swiątecznej Pomocy to nic innego jak ZBIÓRKA PIENIĘDZY.

pieknie to nam na koniec podsumowalas...a gdzie te TWOJE serce? hehehehe
                  • Gość: ciech35 Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: 212.160.172.* 11.01.06, 10:39
                    "Ale skoro ktoś bawi się tylko na
                    imprezie dla najmłodszych (która właściwie jest najmniej ważna)..."

A to dlaczego! Czyż te maluchy nie mają prawa grać w orkiestrze? Czy pani XXX
                    uważa, że one nie mają świadomości co to za impreza? To nie trzeba było dla
                    nich wogóle organizować występów "Trójce". Byłby spokój!
                    A czy pani XXX była "Trójce"? Słyszała to nagłośnienie? A co z pracami
                    zbieranymi w przedszkolach i szkołach przeznaczonymi na licytację? Trafiły
                    raptem co któraś.. Może resztę należało zlicytować mimo, że nie były oprawione?

Mam nadzieję, że w przyszłym roku sztab dojdzie do wniosku, że impreza dla
                    maluchów jest również tak samo ważna co główny koncert!
                    Życzę powodzenia w organizacji XV Orkiestry!
                    Sie ma!!!
                  • Gość: Marta Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:41
                    Zgadzam sie Z Tobą. Uważam , ze koncerty byly naprawde fajne, BOHEMA wg mnie
                    byla rewelacyjna i fajnie, ze zostala zaproszona, szkoda tylko, ze nie dopisala
                    publicznosc ciechanowska, a przeciez zespoly zostaly zaproszone wlasnie dla nas
                    mieszkancow Ciechanowa.
                    • Gość: Bzzyk Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:16
                      zastanawiajace jest dla mnie to że kawiarnia artystyczna ziała pustkami i
                      zabrakło naszych ciechanowskich wipów grał z nami poseł A.Sopliński poseł
                      KOźlakiewicz a gdzie oddani tej ziemi poseł R.KOłakowski oraz senator Fetlińska.
                      PIS-ałabym dalej gdzie nasza dyrektor Romanow ale to przecież mocherowe berety z
                      pisu to oni znaleźli poparcie ojca RYdzyka i w tych okolicznościach "fo pa"
                      było by grać w wielkiej orkiestrze świątecznej pomocy.Gdzie nasi lekarze czyżby
                      obawiali się konsekwencji.NIe znam ciechanowskich lekzrzy bo do dziś zdrowie mi
                      służy ;P szpitale w całej polsce co roku otrzymują kosztowny sprzęt wysokiej
                      klasy od wośp . do puszki wpada wdowi grosz prawdziwe pieniądze trafiają dopiero
                      z licytacji. nasi biedni lekarze mogli ją wspomóc w kawiarni artystycznej ale
                      może woleli przez swoją skromnosć pozostać do końca anonimowi!!!=] nie znam
                      osobiśce radnych miasta i powiatu ale gdyby i oni zjawili się wspopmagając ten
                      NIEWĄTPLIWIE SZCZYTNY CEL...lokal był by zamały ale było jak było i kto to
                      widziąl ten wie :P:P:P
                      • Gość: nana Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:44
                        Bzzyk przecież wiesz, że co roku z VIP-ów grają stale Ci sami.Pan Sopliński,
                        Koźlakiewicz też jest zawsze i nie mieszka na miejscu i Oni grają
                        autentycznie.A Szpital?, lekarze??? wiesz, że to osobna kasta ludzi.ciągle
                        narzekają, wygłupiają się, że za mało im płaci NFOZ - a znasz jakiegoś lekarza
                        biednego???? nie wspomnę żeby zaraz był JUDYMEM. Ale żeby biednemu nie
                        przepuścić zapłatę? w przychodni szpitalnej -wyznaczą tylko 10 osób do
                        przyjęcia bo już przemęczeni. Byłam kiedyś u okulisty godz.12.oo pani mówi, że
                        nie przyjmie, na poczekalni nikogo nie ma a na drzwiach pisze,że godz.
                        przyjęcia do 15.oo.Oco tu chodzi??? a wdomu i do 22.00 przyjmują na kopy byle
                        kolejne 50-70 zł.a licytacje? żeby zubożał?-
                        do grania się nie garną - a Szpital ciechanowski -podejrzałam na www.wośp.pl-od
                        początku grania otrzymał sprzęt medyczny o wartości pon.869 tyś.zł.Najwięcej bo
                        pn.270 tyś. zł.O/Neonatologiczny, potem Pracownia Endoskopowa po.244 tyś.zł, i
                        Dziecięcy po.220 tyś.zł.To Ciechanów tyle nie uzbiera jeżeli nawet będzie grał
                        do końca świata i o jeden dzień dłużej.Nie powiem, znam jedną taką panią
                        dr.jest wporządku.
                        myślę, że w przyszłym roku też zagram.
                        no to sie ma!
                        Zapowiada się Mocny zespół na XV FINAŁ>
    • Gość: Stan Antośkiewicz Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:40
      Forum Ciechanum. Tak to nazywam. Broń Boże nie mylić z Forum Romanum, bo tam każdy zabierający głos był widoczny.
      Chyba dlatego dotąd nie pozwoliłem podłączyć się do internetu, aby być z daleka.
      Nie udało się. Wydrukowali mi, donieśli. Znowu jestem.
      Miły gość pt. can sick stwierdził jako pierwszy to, co wymyślił : WOŚP ? Cienizna !
      Stan d’Art nie wypalił, pijacka blaza ( ? ), niekompetentność ( trudne słowo ? ), czara goryczy itp. Tak, Stan d’Art to ja. Byłem odpowiedzialny za tzw. koncert finałowy na hali sportowej.
      Co to jest cienizna ? Czy pan bliski wypróżnienia ma na myśli brak umiejętności wykonawców, ich dobór, brak artystów pana interesujących ?
      Z całą premedytacją odrzuciłem propozycje tzw. Gwiazd. Głupotą jest dla mnie wyrzucanie dużych pieniędzy bez powodu. Dajmy je dzieciom. Kapele na „moim” koncercie grały za darmo, albo za zwrot kosztów podróży. Tak widzę przesłanie Wielkiej Orkiestry.
      Nikt nie namówi mnie do wyrzucenia 30 tys. za występ „gwiazdy” z playbacku. Bzdura.
      Nietaktem, uważam, jest ubliżanie „moim” artystom no chyba, że pan can sick ma wszelkie predyspozycje, aby czuć się większym.
      Nie wiem, nie znam i pewnie nie poznam.
      Proszę nie tykać ludzi, którzy za darmo „dla mnie” pracowali. Wolę tych wszystkich janków, wojtków, heńków, franków, ele, fele niż jednego can sicka w odległości mniejszej niż kilometr, zwłaszcza od strony skąd wieje wiatr.
      Wychodząc naprzeciw sugestiom różnej maści rozczarowanych życzliwych oraz moich prawdziwych Przyjaciół obiecuję niniejszym nie przynosić już więcej wstydu Jurkowi Owsiakowi. Już to kiedyś mówiłem, ponawiam : zamiast klikać anonimy zróbcie coś pożytecznego dla tego miasta. Przynajmniej spróbujcie.
      Zmiana organizatorów ? To dobry pomysł. Mnie to na pewno przekonało.
      Popatrzę za rok z boku, zapłacę 5 zł. Obiecuję nie klikać i nie sikać na can sicków ( u władzy ). Pozdrawiam Państwo.
      PS. Nie przychodźcie na koncerty organizowane przez Stan d’Art.
      Z góry wiadomo, że to będzie chała, tudzież cienizna ...
      • nataszsza Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie 11.01.06, 11:54
        Nie popełnia błedów ten co nie robi nic.
        Całkowicie popieram S. Antośkiewicza.
        Jeśli ktoś potrafi zrobić to lepiej niech robi, a nie wypisuje posty.
        Ja nie potrafię, więc dziękuję tym co się przy tym napracowali.Oby w naszym
        pięknym mieście tacy ludzie rodzili sie na kamieniach, którymi wybrukowna jest
        ulica Sienkiewicza.
        • Gość: obserwator Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:21
          brawo NATASZA. Myślę, że wszystkie osoby ,które włączyły się do Grania robiły
          to z serca. Słyszałam,że jedna Pani uszyła ponad 80 serduszek- poduszek, za
          darmo ze swojego materiału.Były one licytowane w całym powiecie.widziałam też
          zaproszenia (koleżanka miała)-bardzo ładne- to też wynika że za darmo
          wydrukowałą Arjada,a rzeczy, które były licytowane i nagrody -jakie fajne to
          też ludzie dali za darmo. A GDZIE MŁODZI znajdą tyle zespołów w jednym miejscu
          na koncercie za jedyne 5 zł, które nie poszły na wynagrodzenie ZESPOŁÓW tylko
          do puszki dla dzieci poszkodowanych...........A tylu ludzi zaangażowanych,Stan
          i inni wolontariusze dwoili się i troili żeby wyszło. W innych miastach to
          ludzie potrafią się choćby na ten jeden dzień zjednoczyć a u nas?????????? nic
          tylko opluwać tych co coś robią, i to za darmo., I to cały CIECHANÓWEK.Szkoda
          mówić.LUDZIE dobrej woli nie łamcie się ,róbcie swoje. Chwałą Wam za
          to .Wielkie dzięki WAM..Szkoda,że tylko jedna ulica jest wysłana kamieniami, bo
          może urodziłoby się więcej takich z gołębim sercem.
          w przyszłym roku też gram.No to nara. Sie ma! za rok
      • Gość: Marek Szyperski Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:55
        Stasiu, mówiłem Ci wczoraj żebyś się nie przejmował. Pamiętaj: im więcej masz
        wrogów, tym więcej jesteś wart...

pzdr
        • Gość: Marek Szyperski Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:59
          I jeszcze jedno: nadal Stanisławie uważam, że powinieneś kanydować na radnego!
          Czas na przewietrzenie Rady Miasta.
      • janekpradera Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie 11.01.06, 12:05
        Czy w tym mieście coś kiedyś gdzieś komuś się podobało? Czy ktoś gdzieś kiedyś
        był z jakiegoś powodu zadowolony? Mam wrażenie, że nie i to się chyba nie
        zmieni. Zawsze coś nie pasuje komuś.
        Pozdrawiam.
        • Gość: marek zalewski Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:15
          Stanisław , psy szczekają a Ty prowadź karawanę dalej , BŁAGAM . Tych jest
          napewno wiele , szczekać tylko potrafią , - To naprawdę dobry pomysł Pana Marka
          Szyperskiego . Pozdrawiam , nie przejmuj się , RÓB SWOJE .
          • Gość: ciech35 Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: 212.160.172.* 11.01.06, 12:24
            Stachu! Olej tych wszystkich, którzy tylko krytykują!
            Grałeś kiedyś dla mnie, teraz dla mojej bratanicy a chcę abyś grał też dla
            moich dzieci!
            A z tym radnym - popieram!
            • Gość: wojtek Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:41
              Stachu, wiedziałem,że nie wytrzymasz i odpowiesz na te bzdury. Jak by się
              człowiek twojego pokroju przejmował opinią jakiegoś tam czy innego "can'a" to
              musiałby sobie w łeb strzelić. Pamiętaj tłumaczą się tylko winni!!! Ty nie
              musisz. Ty możesz chodzić z głowa wysoko podniesioną. Zasługujesz na to.
              • Gość: Grzes H. Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:31
                tez tak mysle Stasiu, ze nie masz sie czego wstydzic, zrobiles porzadna robote
                i za to ci sie nalezy szacunek, a reszta niech sie wezmie sama do roboty a nie
                tylko mordki rozdziawiaja, ale tak latwiej bo po co sie wysilac, obrzucaniem
                blotem sie nie zmeczy, takze nie martw sie Stasiu , my zreszta tez jestesmy juz
                psychobadziewie,jestesmy z toba, oby wiecej takich ludzi jak ty co maja tyle
                bezinteresownego zapalu i serca
                • Gość: Kumpel z wojska Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:01
                  Z tym radnym, raczej bym nie popierał, ponieważ sam Staś nikogo i do niczego
                  nie przekona w tej radzie. Żeby mieć wpływ na decyzję potrzeba więcej takich
                  głosów jak Staszek, a zdaje się, że radni mają troszkę inny swój świat i będą
                  robić rybie oczy, gdy ktos będzie się wstawiał za kulturą. Ale Staś, jako
                  jedyny od początku robi WOŚP i to on powinien stać na czele sztabu.
                  Staszek ma kontakty z muzykami, kapelami i on tę Orkiestrę trzymał przy życiu
                  tyle lat. Pod WOŚP w kraju i także w Ciechanowie podpinają się ludzie, którzy
                  chcą troszkę upiec przy tej okazji (nie chodzi tu o kasę), a sztabem powinna
                  kierować osoba, której do bólu zależy tylkoi wyłącznie na dzieciakach i całej
                  akcji. I taki jest Staszek. A po co ta reszta pozorów w tym sztabie - nie
                  rozumiem. Pozdrawiam
                  • Gość: bruum Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 17:42
                    Znowu mnie ścisnęło w dołku i muszę się wyklikać.
                    Sprawa Stasia - Malanowska wyskoczyła w artystycznej z podziękowaniami. Ładnie
                    z jej strony. Ale to nie było szczere. Zrobiła to pod publikę. Żeby ludzie
                    mysleli że jej zależy. Kto w tym mieście potafi TAK zorganizować koncert? NIKT !
                    Stasiu (jeśli to przeczytasz) Ja nie przyjmuję do wiadomości twojej deklaracji
                    nie brania udziału w kolejnym Finale WOŚP. Sam do Ciebie zadzwonie w
                    październiku i poproszę o spotkanie. Trzymaj się chłopie i nie daj się.

Sprawa Malanowskiej - W zeszłym roku się udało bo:
                    1 miała wsparcie w szpitalu
                    2 nie zdążyła narobić sobie wrogów
                    3 miała "lepszą prasę"
                    W tym roku organizacja po prostu ją przerosła. Sama nie jest w stania zapanować
                    nad niczym. Upiera się żeby "grali z nami znani" Stawia sobie za punkt honoru
                    sprowadzanie prof. Bralczyka i innych. Pytam- Po co?
                    Nie tędy droga. Tu chodzi o to żeby w korowodzie było tylu młodych, że cała
                    Warszawska będzie "nasza", żeby wyły syreny policyjne i strażackie.
                    Wątek "moherowych beretów" - smieszne, po prostu smieszne. W jaki sposób mogą
                    nam (Orkiestrze) przeszkodzić? No jak? Zabronią organizacji takiej jak WOŚP
                    kwesty? Zabronią przemarszu przez miasto? Nie dadzą pomieszczenia? A od czego
                    są prywatne firmy? Ciekawe która firma odmówi użyczenia pomieszczenia na sztab?
                    Wystarczy zaoferować wywieszenie logo tej firmy na koncercie.
                    Dopatrywanie się wszędzie spisku przeciw sobie to chyba hobby "szefowej".

I na koniec - Nie dajmy się zwariować! Każdy, powtarzam każdy moze założyć
                    Sztab. Wystarczy wysłać zgłoszenie do Fundacji. Zachęcam więc tych, ktorzy chcą
                    spróbować swoich sił do zgłoszenia. I powodzenia życzę.

A za rok znów zagramy ale 15 będzie WIELKA !!! Zapewniam.
                  • Gość: Marek Szyperski Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:13
                    Całkowicie się zgadzam z drugą częścią Twojej wypowiedzi. Co do pierwszej i
                    sformułowania "radni mają troszkę inny swój świat" - nie sądzisz, że może
                    należałoby to zmienić?
                    • Gość: marek zalewski Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:18
                      W pełni popieram Stacha w jego postępowaniu - ręce opadają jak dostajesz ciosy
                      gdy chcesz coś zrobić w Ciechanowie . A tak na dodatek - ciekaw jestem kiedy się
                      coś w tych tematach - ZMIENI . Pewnie dopiero po zmianie pokoleń .
                    • Gość: Kumpel z wojska Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:15
                      A propos zmian w świecie radnych: zmienić?! Łatwo jest tak pomarzyć...
    • Gość: ZOBACZCIE TO Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:28
      www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/11/2//3043
      • Gość: COBRA - ARTUR Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:52
        ...... i inne przeklenstwa cisną sie na usta, jak zwykle zle i niedobrze,
        najlepiej zjechac i byc szczesliwym pod nikomu nic nie mowiacym nickiem, ludzie
        cos robia i jeszcze jest zle, moze propozycja Stasia jest dobra, poczekajmy za
        rok i zobaczymy jak wyjdzie 15 Final, tylko szkoda by bylo zaprzepascic tego co
        do tej pory sie dzialo w Ciechanowie. Stas nie przejmuj sie - Ty jestes zły
        Grzes jest zły - bo kasy nie bieżecie za to co robicie,
        Pewnie połowa tych ludkow co sie wypowiada nie byla nawet na koncercie bo 5 zł
        to za dużo za Mech, Hetmana, Carnala, i Boheme /akurat nie znam ich i mi nie
        podchodza, ale nie krytykuje - kilku osobom sie pewnie podobali/ na 1 koncercie
        Szkoda klawiatury ....
        PS. nie chce sie wypowiadac co do innych spraw bo mialem w nich troche udziału
        i wiem jak wyglada organizacja jakiekolwiek imprezy od srodka - polecam zrobic
        maly koncert samemu bez niczyjej pomocy: Staśka, Wojtka, Grzeska i paru innych
        osob
    • Gość: Bzzyk Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:33
      zastanawiajace jest dla mnie to że kawiarnia artystyczna ziała pustkami i
      zabrakło naszych ciechanowskich wipów grał z nami poseł A.Sopliński poseł
      KOźlakiewicz a gdzie oddani tej ziemi poseł R.KOłakowski oraz senator Fetlińska.
      PIS-ałabym dalej gdzie nasza dyrektor Romanow ale to przecież mocherowe berety z
      pisu to oni znaleźli poparcie ojca RYdzyka i w tych okolicznościach "fo pa"
      było by grać w wielkiej orkiestrze świątecznej pomocy.Gdzie nasi lekarze czyżby
      obawiali się konsekwencji.NIe znam ciechanowskich lekzrzy bo do dziś zdrowie mi
      służy ;P szpitale w całej polsce co roku otrzymują kosztowny sprzęt wysokiej
      klasy od wośp . do puszki wpada wdowi grosz prawdziwe pieniądze trafiają dopiero
      z licytacji. nasi biedni lekarze mogli ją wspomóc w kawiarni artystycznej ale
      może woleli przez swoją skromnosć pozostać do końca anonimowi!!!=] nie znam
      osobiśce radnych miasta i powiatu ale gdyby i oni zjawili się wspopmagając ten
      NIEWĄTPLIWIE SZCZYTNY CEL...lokal był by zamały ale było jak było i kto to
      widziąl ten wie :P:P:P
      • Gość: Zniesmaczony Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:10
        piszę do Bzyka: Trzeba mieś dużo złej woli, by pisać takie rzeczy o
        ciechanowskim Szpitalu i jego dyrekcji, o lekarzach! Nasz Szpital jest
        beneficjentem Orkiestry, w ubiegłym roku wspomógł Organizację WOŚP. Trzebe dużo
        złej woli albo zupełny brak wiedzy... Proponuję, nie tylko Bzzyk - owi: trzeba
        wiedzieć co się pisze, a nie pisać co się wie (zwłaszcza gdy wie się mało lub
        nic sie nie wie)!!!
        Warto jednak spytać, kto powierzył organizację WOŚP w Ciechanowie p.
        Malanowskiej? Kto powierzył tak odpowiedzialną sprawę tak nieodpwiedzialnej
        kobiecie? Może jakis dociekliwy dziennikarz spytał by Szpital, czemu w tym roku
        nie wspierał organizacyjnie WOŚP? Bo przecież nie przez PIS, "moherowe berety",
        czy lekceważenie Orkiestry i p. Owsiaka (bo, przypominam raz jeszcze - szpital
        jest beneficjentem Orkiestry)!!!!
        Pozdrawiam
    • Gość: zaspana Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 07:34
      Jestem zadowolona z obsługi wolontariuszy, którzy mogli liczyć na herbatę,
      grochówę, ciastko i dobre słowo. Wynik finansowy też godny uwagi. Organizacja
      pracy wymaga doszlifowania, mam nadzieję, że za rok będzie dużo lepiej i że
      sztab przeanalizuje konstruktywne uwagi. A złośliwe wyrzuci do kosza
      • Gość: rozczarowany Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.01.06, 12:37
        Być może byłem niesprawiedliwy w swoich uwagach na temat organizacji WOŚP. Ale
        nie do końca - o czym świadczy wiele negatywnych postów, także od osób czynnie
        biarących udział w przygotowaniu i przeprowadzeniu XIV finału.
        Dopiero nadchodzące odpowiedzi i polemika na zadany temat uświadomiły mi jaki
        to ogrom pracy. Ja tego wcale nie neguję! Cały czas zastanawia mnie jadnak
        kilka spraw.
        Dlaczego tylko jedna osoba występowała w imienu Sztabu? Już wiem, że nie tylko
        Ona tworzyła ten Sztab. I skąd u Niej tyle samozadowolenia? Z postów
        znajdujących się powyżej jasno wynika, że zadowolony powiniem być całkiem ktoś
        inny - organizatorzy koncertu finałowego, jego uczestniczy i wolontariusze! A
        szefowa sztabu powinna patrzeć całościowo, na wszystko co działo się na terenie
        miasta.
        I ostatnia sprawa. Nie zauważyłem, aby ktoś podziękował wolontariuszom za to,że
        stojąc na mrozie zbierali pieniędze, że w chałasie liczyli pieniądze, za to po
        prostu,że wsparli akcję swoją obecnością. nie słyszałem także podziękowań dla
        sposnorów - za ciasto, za herbatę, za kanapki. A kto podziękował zwykłym szarym
        obywatelom za "fanty" na loterię. I ktoś się dziwi, że na forum większość
        występuje "in cognito". Tak było od początku finału!
        A jeżeli władze miasta, Policja, Straż Pożarna i inne służby i organizacje w
        Ciechanowie nie chciały wesprzeć tej szczytnej imprezy, to przydałoby się
        powiedzieć to otwarcie z estrady w czasie finału, bez narażania się na
        bezpodstawne zarzuty.
        Takie jest moje osobiste zdanie. Ale mimo wszystkich tych utyskiwań z mojej
        strony, i tak w przyszłym roku wezmę udział w XV finale. Nawet gdybym
        wolontariuszy miał szukać poza Ciechanowem.
        • Gość: "olani" Re: organizacja WOŚP w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 15.01.06, 02:07
          www.garageraids.fora.pl/viewtopic.php?t=56
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka