Dodaj do ulubionych

Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:50
To co teraz wyprawjają pisuary ,leppery , giertychy , rydzyki woła o pomstę
do ..nawet nie wiadomo gdzie .W senacie przyznają sobie dodatkowe grube
miliony na gabinety premiera i prezydenta kosztem ratownictwa medycznego !
Lepiej dać 20 milionów na świątynie z naszych podatków , trzeba też będzie
pomóc interesom ojca doinwestować z kasy państwa jego uczelnię aby kształciła
ludzi zgodnie ze standardami czwartej RP . Oj zmieniliśmy sobie co?
Obserwuj wątek
    • Gość: FlyGuy Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie IP: 213.199.253.* 03.02.06, 23:20
      Aro: Niestety masz rację jak dotąd od '91(optymistyczna wersja) nie ma na kogo
      głosować - czekam na jedno-mandatowe wybory. Chcę głosować na "ludzia" a nie
      partię. Dzięki że jutro wstanie słońce. :-)
      • ciech01 Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie 04.02.06, 09:02
        Niestety, moje rozczarowanie polską wersją demokracji sięga zenitu. Ciekawe,
        ile osób bedzie głosowało w kolejnych wyborach? Ja, jeżeli nie nastąpią zmiany
        w ordynacji, niestety nie zagłosuję (dotychczas brałem udział we wszystkich
        wyborach - nawet w tych za poprzedniego ustroju - i uważałem to za swój
        obywatelski obowiązek).
        Zdaję sobie sprawę, że tego typu postawy mogą spowodować, że na fotelu sejmowym
        zasiądzie reprezentant kilkunastoosobowej rodziny, ale nie wiem, w jaki inny
        sposób niż bojkot wyborów mogę zademonstrować swoje niezadowolenie. Najchętniej
        zrezygnowałbym z uczestnictwa w tak źle zarządzanym państwie, ale jestem,
        niestety, zbyt mocno związany ze swoim "miejscem na ziemi" i nie znam języków,
        poza kiepska wersją rosyjskiego(ale w krajach gdzie go się używa nie jest wcale
        lepiej niż u nas), wiek też już nie ten by rozpoczynać od nowa ...
        • Gość: marek zalewski Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:46
          ... i na pewno nie potrzeba rozpoczynać wszystkiego od nowa , myślę ,że zawsze
          można coś zmienić . Trzeba tylko chcieć . Dzisiaj brakuje nam autorytetów ,
          chamstwo i " byle co " wypływa , ale to efekt tzw.selekcji negatywnej przez lata
          . Mam świadomość , że jest to wina polskiej inteligencji która schowała głowę w
          piasek i od lat zachowawczo żyje i pozwala na to by najwięcej do powiedzenia
          miał taki sobie "poczciwina lepperowczyk". W takim państwie jak Polska z taką
          mentalnością ludzików o demokracji nie myślmy bo to stracony czas . Chciał bym
          być w błędzie , ale chyba od lat robi się w Polsce wszystko aby nie było KLASY
          ŚREDNIEJ . To na niej opierała by się demokracja - a co jest każdy widzi.
          Przecież to My tych wszystkich ........ polityków i innych urzędników wybieramy
          / My jako społeczeństwo / . Miejmy pretensję tylko do siebie .
          • Gość: taki Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie IP: *.inteko.com.pl 04.02.06, 11:47
            Wiceminister edukacji buduje łazienkę .
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3147382.html
            • Gość: Rawa Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie IP: *.inteko.com.pl 04.02.06, 12:03
              "Chichot Józefa Stalina". Komuna walczyła z imperialistycznym Zachodem oraz o
              to, żeby ludzie żyli dostatniej. IV Rzeczpospolita walczy z pozostałościami
              komuny oraz o to, żeby ludzie żyli dostatniej. Kiedyś wzorem dla Polaków był
              towarzysz Bierut, dziś jest prezes Kaczyński. Istotnych podobieństw i drobnych
              różnic między PRL i IV RP dopatrzył się Andrzej Sikorski, który dokonał
              stosownego porównania.
              • Gość: FlyGuy Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie IP: 213.199.253.* 04.02.06, 12:09
                Proponuję nowe powitanie w IV RP: "Niech będzie pochwalony Lech Kaczyński,
                prezydent Najjaśniejszej Rzeczypospolitej, i jego brat Jarosław - zawsze
                dziewica"

• Gość: ataner Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 00:22
                  Dobre,dobre!!!FlyGuy chyba cię lubię.
            • ciech01 Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie 04.02.06, 15:53
              Przeczytałem polecany przez "taki" artykuł i ręce mi opadły. Ot, po prostu -
              skrót obecnego stylu rządzenia. Czemu kolejne rządy tak się zbłaźniają? To
              jakieś fatum ciążące nad naszą Ojczyzną, czy też zbyt mocne "zabagnienie" na
              szcytach władzy?
              Bo w brak inteligencji polityków jakoś mi się nie chce wierzyć.
              • Gość: FlyGuy Re: Komuno wróć !!! Spadaj Pis-ie IP: 213.199.253.* 04.02.06, 16:10
                Ciech01 - to jest proste jak budowa cepa - tam nie ma ludzi którzy traktują to
                jako służbę społeczną, to jest po prostu dorwanie się do żłobu i koniec. A co
                do inteligencji polityków to właśnie są bardzo inteligentni - wmówić ludziom że
                chce się to i tamto a później swoje robić. No ale w końcu "chcę" nie
                znaczy "mogę" :) tylko skoro każdy chce to co stoi na przeszkodzie?
    • Gość: lucek Przecież PiS to socjalizm ,czyli prawie komuna.n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:42
      • Gość: bezpartyjny Re: Przecież PiS to socjalizm ,czyli prawie komun IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.06, 10:14
        PiS to miękka kom. tylko bez długich życiorysów.
        • ciech01 Re: Przecież PiS to socjalizm ,czyli prawie komun 08.02.06, 08:26
          Za komuny takich jaj nie robili (wicie, rozumicie towarzysze):
          "Gazeta Wyborcza" pisze, że Marek Płusa z PiS, oskarżony o fałszowanie
          dokumentów, został nominowany na szefa oddziału Agencji Restrukturyzacji i
          Modernizacji Rolnictwa w Kielcach.
          Agencja dzieli większość unijnych pieniędzy dla polskich rolników.
          Dziennik pisze, że w lutym 2001 roku Płusa został skazany na osiem miesięcy
          więzienia w zawieszeniu na trzy lata za podrobienie dokumentu. Pół roku później
          sąd uchylił wyrok i nakazał mu zapłacić 200 złotych grzywny. Prokurator
          rejonowy w Busku Zdroju wyjaśnia, że nie oznacza to, iż sąd uznał Marka Płusę
          za niewinnego. W 2004 roku nastąpiło jednak zatarcie wyroku i od tego czasu
          Marek Płusa jest osobą niekaraną. Przewodniczący klubu parlamentarnego PiS
          Przemysław Gosiewski twierdzi, że nie zna opisywanych przez gazetę faktów.
          Zapewnia, że nie rekomendował Marka Płusy na stanowisko dyrektora ARMiR. W
          piątek ma się spotkać w tej sprawie z wojewodą świętokrzyskim.
          Marek Płusa wstąpił do PiS dwa miesiące przed wyborami parlamentarnymi.
          Wcześniej był szefem Samoobrony w Busku Zdroju. Z listy tej partii bez
          powodzenia kandydował do europarlamentu.
          Więcej na ten temat w "Gazecie Wyborczej".
          No i jakie "prawo", czyja "sprawiedliwość'?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka