Dodaj do ulubionych

Filmostrada VII

IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.08, 22:27
Już wkrótce, w dniach 06-12 czerwca zawita do Ciechanowa Objazdowy Festiwal Filmowy "Filmostrada".
Bardzo dobre filmy, najlepsze kina w największych miastach - a mimo to festiwal odwiedzi również nasze kino "Łydynia"!
Bardzo dobra okazja do obejrzenia niezależnego kina, nie zmarnujmy tego!
Więcej szczegółów:
www.filmostrada.spinka.pl/
Obserwuj wątek
    • stof Re: Filmostrada VII 31.05.08, 01:17
      hurra - rany ale bym przegapił
      ktoś się wybiera?
      byłoby świetnie jakby jakaś większa grupka poszła :)
      choćby laików takich jak ja ale za to lubiących kino :)
      pozdrawiam
      • Gość: oni Re: Filmostrada VII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 20:48
        polecam filmostradę:P www.um.ciechanow.pl/index.php?po=kino&n=kultura

cena karnetu bardzo atrkacyjna
    • Gość: meloman Re: Filmostrada VII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 14:22
      można prosić o szczegoły na kolejne dni,bo linki nie dla melomana.
      tytuł,godzina,temat filmu,
      • Gość: ciekawski Re: Filmostrada VII IP: *.internetserviceteam.com 06.06.08, 15:07
        Ciekawski znalazł opis filmu , no i nie pasuje mu XII wiek i rewolwerowiec, nawet taki nieustraszony z XII wieku;-)

XII-wieczna Japonia. W mieście Yuda trwa wojna zwana "Genpei" pomiędzy klanami Taira i Minamoto, które od dawna stają sobie na przeszkodzie. W tym czasie do miasta przybywa nieustraszony rewolwerowiec (Ito Hideaki), który staje w obronie przerażonych mieszkańców. Nieczyste sztuczki, zdrada, pożądanie, a ostatecznie także miłość, coraz bardziej przeplatają się wzajemnie w miarę jak sytuacja w Yuda zaczyna się stabilizować.
        • Gość: ms18 Re: Filmostrada VII IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.08, 00:31
          Program Filmostrady:

06.06 - 20.00 - SUKIYAKI WESTERN DJANGO
          07.06 - 20.00 - ODDECH
          08.06 - 20.00 - BURZA HORMONÓW
          09.06 - 20.00 - BRASILEIRINHO-MUZYKA SŁOŃCA
          10.06 - 20.00 - GRAJĄC OFIARĘ
          11.06 - 20.00 - A NA KONIC PRZYSZLI TURYŚCI
          12.06 - 20.00 - CZTERY MINUTY

Bilety:
          normalny 15 zł
          ulgowy 13 zł
          karnet 35 zł
          zbiorowy szkolny 10 zł
          karnet szkolny 21 zł

Był ktoś dzisiaj na pierwszym filmie? Jak wrażenia?
        • Gość: naga Saki Re: Filmostrada VII IP: *.internetserviceteam.com 07.06.08, 10:30
          Film ciekawy w kolorach,narracji,atmosferze,sprawnie zrobiony nie wiem czemu to okreslone jest jako komedia.
          Za dużo krwawej jatki,okrucieństwa w mojej ocenie.Film dla młodzeży i nie dla młodzieży bez uniwersalnego przesłania co jest dobrem,
          a co złem i czemu tyle okrucieństwa ma służyć.
          Nie rozumiem jaki jest sens epatowania CYWILIZACJą SMIERCI w kinie.
          Nie rozumiem i nie wiem czy Japończycy faktycznie tak sie zachowuja,wykonują tyle głupich ruchów ciałem czy to taka konwencja.
          Dal mnie TRóJKA,bo zapowiadał sie jako interesujacy film.

NAPISY BEZNADZIEJA W 25% BY PRZECZYTAC/małe i białe litery/

• Gość: gość Re: Filmostrada VII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 22:33
            cóż - to faktycznie komedia - może obejrzyj jeszcze raz :)
            co do napisów - to przy tak prostym angielskim - zbędne :)
            • Gość: gość Re: Filmostrada VII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 08:11
              coraz więcej osób... wczoraj chyba 17 :)
              - czekam aż komuś przyjdzie do głowy myśl, że dla garstki podglądaczy nie ma
              sensu organizować filmostrady...

...jakie w ciechanowie trzeba wyświetlać filmy, żeby frekwencja była "przyzwoita"?
              • Gość: asia Re: Filmostrada VII IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.08, 08:42
                Cała afera z nibyFilmostradą jest taka żeby pokazać, że się
                nibypracuje a przy tym żeby sę nie narobić. Słaba frekwencja jest
                chyba dlatego, że ludzi przyzwyczaiło się do badziewia i trudno
                teraz zmusić do czegoś ciekawszego. No a poza tym wszystkim
                popracujcie trochę w tym CKiS żeby ludzi zachęcić do przjścia do
                Was.
                • Gość: naga Saki Re: Filmostrada VII IP: *.techentrance.com 13.06.08, 09:41
                  > Cała afera z nibyFilmostradą jest taka żeby pokazać, że się
                  > nibypracuje a przy tym żeby sę nie narobić.

Popieram taką "NIBYPRACE" i oby częściej proszę CKiS

>Słaba frekwencja jest
                  > chyba dlatego, że ludzi przyzwyczaiło się do badziewia i trudno
                  > teraz zmusić do czegoś ciekawszego.

Zgadzam się bo i nie wszystkie filmy przypadną do gustu,ale za cene karnetu warto było.Szczeglnie ostatnie dwa niemieckie filmy były dobre,a wczorajszy to super/extra.
                  Poza tym godziny seansów o 20 w porze meczów? Błąd karygodny dyrekcji.

No a poza tym wszystkim
                  > popracujcie trochę w tym CKiS żeby ludzi zachęcić do przjścia do
                  > Was.

WC bez papieru toaletowego albo zamknięte na kłodkę.Zapach starego śmierdzącego kina ma nawet nawet swój urok czegoś tajemniczego.Dobrym pomysłem byłyby fotele w ilości kilkunastu na których można sie połozyć i rozciagnąc nogi.Ostatnio widziałem nawet news o łózkach w kinach ;-)
                  Moze uda się cos podobnego za kilka miesiecy zorganizaować dyrektorom ?
              • Gość: ciekawski Re: Filmostrada VII IP: 78.110.162.* 11.06.08, 08:42
                a to Marek Zalewski dzis rano tak pisze ?
                bo poznaję jego styl trzech kropek w każdej linijce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka