Dodaj do ulubionych

ksiądz Boniecki - bredzi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 13:16
Znany autorytet medialny koncernu Agora pisze o anonimowości w sieci.
Kpi czy o drogę pyta ?
Takim swoim tekstem daje przyzwolenie na niszczenie ludzi, a nie wspomina
wiele o metodach drugiej strony.
Wstyd mi za takiego księdza-polityka-wydawcę.

Chętnie dowiedziałbym się kiedy ostatni raz ksiądz Boniecki odprawił mszę
,spowiadał czy udzielił sakramentu.

http://www.dziennik.pl/opinie/article385148/Boniecki_Anonimowosc_Tylko_w_konfesjonale.html

Brak podpisu odbiera wiarygodność i siłę nawet najlepszym argumentom -
ocenia ksiądz Adam Boniecki z "Tygodnika Powszechnego". W jego odczuciu
anonimowe osądzanie i ocenianie jest bardzo wątpliwe moralnie. "Jedyną forma
anonimowości, jaka jest dla mnie dopuszczalna, to anonimowość penitenta w
konfesjonale" - dodaje kapłan.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiony Re:Sadurski zdziwiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.09, 14:01
      der dziennik jeden z bardziej manipulujących opinią pism w Polsce
      www.dziennik.pl/opinie/article385256/Anonimowosc_sprzyja_nieodpowiedzialnosci.html
      Tych, ktorzy przeczytaja dzisiejszy wywiad ze mna w Dzienniku prosze, by
      przeczytali cala tresc wywiadu, a nie wylacznie tytul. Tytul nie odzwierciedla
      tresci (ktora stanowi obrone anonimowosci) i niestety ma charakter manipulacyjny.
      Podtrzymuje wszystko co powiedziale w wywiadzie lecz nie mam wplywu na tytul
      (ktoru dodaje redakcja i ktorego sie nie autoryzuje),

jankepost.salon24.pl/106493,wstyd-mi-za-dziennik
      • Gość: niezdziwiony IV władza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 16:54
        rozpoczęła się walka mediów gazetowych, tv i radiowych. z internetem. media za
        pomocą niby autorytetów ogłoszą, że każdy piszący anonimowo w internecie to
        niezrównoważony osobnik siejący nienawiścią. chociażby to forum. można się z
        niego dowiedzieć o życiu politycznym w Ciechanowie gołej prawdy, a nie
        lukrowanej dezinformacji jak to się ma w KRC, TC i mam nadzieje miało miejsce w
        Extra. władza w odróżnieniu od w/w nie kupi wszystkich internautów i jak na
        razie prawo nie pozwala jej na cenzurowanie.
        • Gość: kimbo Stare pokolenie walczy o dawne czasy - proste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 20:53
          Ale prawdą jest ,że technologicznie jesteśmy trochę do przodu ,ale
          mentalnie ,organizacyjnie i systemowo daleko w tyle - tylko za czym ? Tyle w
          temacie .
          • Gość: zelyt Pocałujcie mnie w dupę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 19:01

Pocałujcie mnie w dupę... - tak powinien zaczynać się list do Was, gdybym się
            chciał trzymać Waszej konwencji. Przeczytałem właśnie wpisy na Dzienniku.pl, nie
            znalazłem argumentów, a tylko chamskie inwektywy. Z reguły z Wami nie rozmawiam,
            ale tym razem odpowiem. Podobno lubicie szczerość, więc szczerze - pisze do
            oburzonych internautów Robert Krasowski.

www.dziennik.pl/opinie/article385781/List_otwarty_do_obroncow_Kataryny.html
    • Gość: zelyt Ale jeśli zechcemy, każdego możemy ujawnić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 19:04
      Mówicie, że nie mamy prawa ujawniać Kataryny. Otóż mamy, nie zrobiliśmy tego
      tylko dlatego, że nie chcieliśmy wystąpić w roli sojuszników władzy. Ale
      jeśli zechcemy, każdego możemy ujawnić.
      Jesteśmy dziennikarzami, a nie
      pluszowymi misiami, jak Wy. Mamy prawo wchodzić wszędzie tam, gdzie rozpościera
      się sfera publiczna. Bijecie we władzę, w opozycję, rozliczacie nas,
      analizujecie nawet nasze myśli i rzekomo brudne intencje. Piszecie, kto nam
      płaci i za co. Dlaczego nie możemy pogrzebać w Waszych życiorysach i sprawdzić,
      kto z kolei Wam płaci?

NIE KUPUJ DER DZIENNIKA
      • Gość: afg Re: Ale jeśli zechcemy, każdego możemy ujawnić. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 22:03
        tak jak w kazdym totaliźmie,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka