Dodaj do ulubionych

Nagroda dla SMC

09.05.04, 11:49
Shoppingcenter Management Company, polska filia firmy Estatius (SMC/Estatius)
została uhonorowana prestiżowym Wyróżnieniem w konkursie o Nagrodę im.
Solal’a przyznawaną przez Międzynarodową Radę Centrów Handlowych
(International Council of Shopping Centers, ICSC) w kategorii „Relacje ze
społecznością lokalną” („Community Relations”) za projekt marketingu
społecznego zrealizowany dla Centrum Handlowego „Ogrody” w Elblągu. Rozdanie
nagród nastąpiło 20 kwietnia bieżącego roku w Rzymie podczas Europejskiej
Konferencji ICSC. (jn)
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 09.05.04, 12:02
      No popatrz, popatrz... ciekawe co teraz wymysla, jak powstanie konkurencja...
      na razie ten autobus, ale chcemy wiecej :)
      • elblazanin_el Re: Nagroda dla SMC 09.05.04, 12:10

> na razie ten autobus, ale chcemy wiecej :)

Tak, chcemy darmowy tramwaj:P

Ale tak na serio niech walczą o to, ażeby stworzyć jeszcze lepszą galerię
        handlową, bo to najbardziej przyciąga ludzi.
        • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 09.05.04, 14:03
          No galerii juz nie zmienia :P Moga tylko przyciagac prestizowe marki, ktore
          zdecydowalby sie wejsc na Nasz rynek. E.Leclerc nie bedzie chyba konkurencja
          dla galerii CH. Chyba bardziej postawia na walke cenowa hiperka. Zreszta
          wszytsko jesy zalezne od powierzchnii, ktora zajma. CH ma bodajze 25000m2 (jako
          calosc)
          • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 09.05.04, 23:14
            Co to jest CH?? Znowu jakis twoj skrot, Rosa?? ;P
            • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 09.05.04, 23:51
              Hehehe, Centrum Handlowe :P "CH Ogrody" :P
              • elblazanin_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 08:08
                Napisałbyś konkretnie nazwę, bo tak to się musimy domyslać, czy Ci chopdzi o CH
                Ogrody, CH Zielone Tarasy, CH E'Leclerc, CH Elzam, CH GilDii Kupców Żuławskich:P
                • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 09:18
                  Eee tam przesadzasz :)) "Zielone tarasy" i E.Leclerc nie beda mialy w nazwie
                  CH. Jednak Elzam juz chyba ma :D
                  • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 14:01
                    Rosa, to po prostu mow Ogrody, albo Hypernova, a nie wymyslasz... :P
                    • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 14:48
                      Hehe, troche wysilku umyslowego chcialem zafundowac ;))
                      • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 15:24
                        Jasne... nie wyszlo Ci :P
                        • elblazanin_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 19:58
                          Rosa przestań mnie rozśmieszać, bo mi się zajady porobią:P

Ciekawy masz to myślenia, ale błędny:P

Centrum Handlowe Zielone Tarasy --->
                          - "P.B. BUDIZOL jest generalnym wykonawcą i developerem Centrum
                          Handlowego “Zielone Tarasy”," www.budizol.com.pl
                          - "Budizol ma już najemców na powierzchnie w planowanym w Elblągu centrum
                          handlowym Zielone Tarasy" www.wiadomoscihandlowe.com.pl

Chcesz jeszcze więcej potwierdzeń nazwy?

A teraz drugie centrum:P
                          Centrum Handlowe E'Leclerc

Chciałbym się dowiedzieć od Ciebie Rosa dlaczego Zielone Tarasy, Leclerc nie są
                          dla Ciebie "CH" a Ogrody są dwa Ciebie CH?
                          • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 21:06
                            Ja jade po prostu nazwami :P CH Ogordy, bo tak sie nazywa :P Beda zapewne
                            Zielone Tarasy, a nie CH Zielone Tarasy ipt itd ;)) tak jakos mi naszlo
                            obecnie :P
                            • elblazanin_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 21:40
                              Ja mam takie nazewnictwo
                              Ogrody
                              Zielone Tarasy
                              Leclerc

I nie podoba mi sie jak ktoś mówi, np, ze ktos cos kupił w Hypenovej, bo dla
                              mnie jednoznacznie jest to okreslony sklep, a pózniej okazuje się, że tak
                              naprawde zakupił daną rzecz w RTV EURO AGD lub w Vobisie.
                              • elblazanin_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 21:42
                                elblazanin_el napisał:

> Ja mam takie nazewnictwo
                                > Ogrody
                                > Zielone Tarasy
                                > Leclerc
                                >
                                >
                                > I nie podoba mi sie jak ktoś mówi, np, ze ktos cos kupił w Hypenovej, bo dla
                                > mnie jednoznacznie jest to okreslony sklep, a pózniej okazuje się, że tak
                                > naprawde zakupił daną rzecz w RTV EURO AGD lub w Vobisie.

Dodam, że w swojej pracy miałem już taki przypadek gdy przyszedł klient i tak
                                powiedziała, a ja omyłkowo wtedy przez klienta opieprzyłem nie tego kierownika
                                co trzeba.
                              • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 10.05.04, 23:39
                                No ja tez mam generalnie takie nazewnictwo. Calkowicie sie z Toba zgadzam w
                                kwestii "Hypernovej". No, ale coz... tak jakos ludziom zostalo. Nie dociera do
                                nich to, ze to sa dwie calkowicie rozne rzeczy
                                • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 11.05.04, 16:23
                                  Do Ciebie tez nie dociera, ze CH to nie jest Hypernova, ani Ogrody :P
                                  • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 12.05.04, 08:45
                                    Cos Ci sie francuz niezle miesza przez ta mature, no ale coz... Dla mnie Ogordy
                                    a Hyper to sa dwie rozne rzeczy !
                                    • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 12.05.04, 16:08
                                      Napisalem,ze nie jest to ANI Hypernova, ANI Ogrody...

Zreszta z tego co mi sie wydaje, to Hypernova jest czescia CH Ogrody, ale na
                                      pewno wiesz lepiej ode mnie ;P
                                      • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 13.05.04, 11:13
                                        Hehehehe, wiesz nie pochlebiaj mi, az tak bardzo :D Oczywiscie Hypernova jest
                                        czescia CH Ogordy. Rownie dobrze, ze pol roku moze tam byc Tesco czy jeszcze
                                        cos innego. Takze, jak widzisz Ty tazke wiesz cos na ten temat ;P
                                        • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 13.05.04, 16:15
                                          A dlaczego mialoby tam byc TESCO?? Z tego co wiem, to Hypernova sprzedaje
                                          hipermarkety najmniej dochodowe, te w malych miejscowosciach, a elblaska
                                          Hypernova generuje zyski...
                                          • rosa_el Re: Nagroda dla SMC 13.05.04, 20:53
                                            To byl taki przyklad :)) Abys nie mial watpliwosci co do mojego nazewnictwa :P
                                            Poki co Hyperek przynosi Aholdowi zyski i to zapewne spore. Jednak to sie juz
                                            niedlugo zmieni. E.Leclerc, ktory ma w swoich zalozeniach wojne cenwa z innymi
                                            i prowadzi kontrole tego (tak przynajmniej utrzymuja :P) ma spore szanse na
                                            zabranie klientow.
                                            • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 16.05.04, 14:18
                                              Nizsze ceny to na pewno beda, jest tylko pytanie, czym beda one poparte: tylko
                                              nizsza marza, czy takze jakoscia i niewielkim zatrudnieniem? Jeszcze jak do
                                              tego dojdzie Kaufland i Geant, to bedzie wojna ;-) Niech sie bija, ja i tak
                                              bede robil zakupy w swoim najblizszym sklepie :)
                                              • elblazanin_el Re: Nagroda dla SMC 16.05.04, 18:52
                                                Zapewne zacznie się wielka wojna reklamowa Hypernovej, Leclerca i Kauflanda.

Ale centrum handlowe to też galeria handlowa, która jest również motorem
                                                przywoławczym dla ludności (konsumentów). Atuty galerii handlowej CH Ogrody to
                                                food court, jak również sklepy takich marek jak Reserved, Orsey, Quiosque,
                                                House i innych. Na razie oprócz Adidasa, Sunset Suit, Rotter sklepy markowe
                                                znajdujące się tam sa jedynymi w mieście (z danej marki) sklepami.
                                                Atuty CH Zielone Tarasy to przedewszystkim Cinema City, jakie sklepy tam będą
                                                tego jeszcze nie wiemy, ale wiadomo, że w głownym budynku będzie tylko ok 12
                                                sklepów - w drugim budynku dodatkowo jeszcze cztery dotyczące branży "Dom"
                                                (Ogrody to trzy razy więcej sklepów)
                                                Jak będzie w Leclercu tego my jeszcze nie wiemy.
                                                • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 16.05.04, 19:04
                                                  W Zielonych Tarasach bedzie jeszcze chyba niezagospodarowane pietro, tak na
                                                  przyszlosc :)
                                                  • elblazanin_el Re: Nagroda dla SMC 16.05.04, 19:21
                                                    Wydaje Ci się tylko:P
                                                  • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 17.05.04, 11:34
                                                    Chyba jednak mi sie nie wydaje ;)
                                • francuz_el Re: Nagroda dla SMC 11.05.04, 16:23
                                  Do Ciebie tez nie dociera, ze CH to nie jest Hypernova, ani Ogrody :P
    • elblazanin_el I jeszcze troszkiem na ten temat 15.05.04, 15:05
      W dniach 19-21 kwietnia 2004 Polska Rada Centrów Handlowych uczestniczyła w 29
      konferencji International Council of Shopping Centers (ICSC) w Rzymie (Włochy).
      Rozstrzygnięto tu konkursy „Jean-Louis SOLAL Marketing Awards”
      oraz „International Council of Shopping Centers European Shopping Centers
      Awards”.

Dwie nagrody zdobyły firmy relizujące projekty w Polsce - ECE oraz
      Shoppingcenter Management. W kategorii nowych centrów handlowych o powierzchni
      ponad 35 000 m2 nagrodę zdobyła Galeria Łódzka za „błyskotliwy przykład dużego
      projektu rozwijanego w centrum miasta, w którym dobór najemców, pomysłowa
      kombinacja szkła i światła stanowi idealny wzór rozwoju centrów w Europie”.
      ECE, niemiecka firma deweloperska zainwestowała w Galerię Łódzką 95 milionów
      euro i wprowadziła na łódzki rynek nowych i atrakcyjnych najemców.
      Wyróżnienie w kategorii marketingu społecznego przyznano również polskiemu
      centrum handlowemu, Ogrody w Elblągu. Marta Burek dyrektor marketingu
      Shoppingcenter Management Company powiedziała: - Jesteśmy dumni z tego, że
      nasza kampania marketingowa Pomóż dzieciom, odbuduj z nami szpital zyskała
      międzynarodowe uznanie. Po raz pierwszy w historii tej nagrody nagrodzono
      kampanię w polskim centrum handlowym.
      Nagroda Solala jest wyrazem uznania dla najlepszych praktyk w dziedzinie
      marketingu. Jej celem jest nie tylko wynagrodzenie najlepszych, ale również
      dzielenie się doświadczeniami w ramach organizacji zrzeszającej specjalistów z
      sektora centrów handlowych na świecie.
      W tym roku w Rzymie zaistniały zwłaszcza firmy z rynków rozwijających się i
      mających olbrzymi potencjał, tj. Polska i Turcja. Nagroda dla Galerii Łódzkiej
      i Centrum handlowego Ogrody w Elblągu potwierdza profesjonalizm i dużą dynamikę
      rozwoju branży centrów w Polsce. Zwycięzcy 2004 European Shopping Centre Awards
      automatycznie zakwalifikowali się do kolejnego etapu konkursu International
      Design and Development Awards, którego rozstrzygnięcie nastąpi w Grudniu w
      Phoenix, USA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka