Dodaj do ulubionych

Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P

13.07.05, 00:24
1. Którego lipca otwierają Kauflanda?
2. Kiedy otworzą Multikino?
3. Kiedy otworzą Empik?
Obserwuj wątek
    • Gość: Prusak Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:26
      nie mam pojęcia, ale i tak jestem tych Zielonych Tarasów ciekawy. Nie byłem w E-
      gu od marca :( i w piątek wreszcie jadę na tydień
      • Gość: Wodnik <no logo> Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.elblag.dialog.net.pl 13.07.05, 13:41
        1. Którego lipca otwierają Kauflanda?
        lipiec
        2. Kiedy otworzą Multikino?
        sierpień - prawdopodobna nagonka klientów na weekend 27-28.08.
        3. Kiedy otworzą Empik?
        sierpień - połowa; rekrutacja już ruszyła

Obstawiam jednak, że Multikino ugrzęźnie w jakimś procesie cywilno-prawnym z
        Budizolem bo tego Włocławka nie wybaczą szybko: tu więc może zdarzyć się
        absolutnie wszystko.
    • Gość: pR0SiAczek Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.gorzow.mm.pl 13.07.05, 16:29
      nieoficjalnie w terminie nieokreslonym (amatorszczyzna budizolu aka kampa
      polska wychodzi). oficjalnie 31 lipca to termin przelozony chyba dwukrotnie
      juz "ostateczny" ;)
    • posejdon_el Multikino 15.07.05, 00:09
      Dziś na spotkaniu w Hotelu Młyn mówili iż otwarcie planowane ma nastąpić 12
      sierpnia.

• matko74 Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 19.07.05, 15:18
      I dochodzi dyskontownia odzieżowo-przemysłowa Pepco, o którą się nigdy nie
      natknąłem, a ponoć już sieć ma całkiem rozbudowaną
      • douchee Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 19.07.05, 15:39
        A znasz Strechera? Jakoś tak to się pisze. Pepco widziałam w Szczecinku, to jest taki sklep jak jak ten powyżej, czyli wszystkiego po trochu - trochę podstawowego sprzętu AGD, ubrań, bielizny, okresowo urzędzenia do grilla, baseniki dmuchane i takie tam różne.
        • posejdon_el Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 19.07.05, 15:58
          Pepco to ja nie wiem po co to tam w ogóle jest:|
          • matko74 Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 19.07.05, 16:27
            Kicha sklepowa i lipa będzie w tych sklepikach. Nie dziwne to jednak, jeśli
            ktoś z 60 sklepów robi 15. Nawet jeśli nie pierwotna wersja, to przez pół (a
            nie 1/4 z zaplanowanych), wtedy jeszcze byłoby sensownie. Z tego co się do tej
            pory dowiedziałem, to nic specjalnego tam nie będzie, wręcz może być słabiej
            niż w Ogrodach.
            • Gość: pR0SiAczek Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.05, 17:36
              matko74: ze bedzie slabiej niz w ogrodach to od poczatku (od momentu kiedy
              budizol sie tym zajal) bylo wiadomo. zreszta wybor kauflandu jako marketu
              potwierdzil te przypuszczenia. chaos w firmie budujacej "centrum" przelozyl sie
              na choas w organizacji "centrum". MULTIKINO + dyskont + outlet + boxy rodem z
              elzamu?? co to za mix?? JYSK wtopi jak rzadko. wszedzie do kina (do ktorego
              emeryci i bezrobotni nie chodza) dokleja sie kilkadziesiat sklepow i butikow
              dla sredniozamoznych + kilka z wyzszej polki oraz obowiazkowo food-court.
              pierwotne plany Plazy (ktora nie za bardzo chciala jednak cokolwiek budowac w
              Elblagu i innych mniejszych miastach) zakladaly CENTRUM HANDLOWE pelna geba,
              przewyzszajace wyraznie calkiem dobre ogrody (mowie o doborze najemcow, a nie
              rozmachu inwestycji). Niestety jakies 2 lata temu wszystko padlo na "ryj" i
              kiszka sie zapowiadala okrutna, a zycie potwierdzilo tylko przypuszczenia...
              • Gość: Prusak Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:44
                Niestety masz pROSiAczku rację na 100%. Jeszcze tam nie byłem, ale z wieści
                wynika, że to wszystko jakoś tak nieziemsko prowincjonalnie, zamiast z
                wielkomiejska wygląda.
              • matko74 Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 20.07.05, 10:59
                pROSiAczku,
                masz niewątpliwą rację, bo też o pierwotnych zamierzeniach słyszałem. To, żę
                centrum obróci się w kichę, a w zasadzie na starcie jest, to fakt. Zastanawia
                mnie jednak (pewnie wykażę się zbytnim optymizmem) to, czy ktoś projektując to
                cudo, którego nie widziałem jeszcze w obecnej postaci (a jedynie mury po raz
                ostatni w listopadzie), a fotosów znaleźć nie mogę, zastanawiał się nad opcją
                dobudowy do istniejącego, jeszcze jednego piętra, bo ono dopiero mogłoby
                sprawić, że to coś, będzie hulać, a ludzie nie będą ograniczać wizyt do
                Multikina i Kauflanda. żenująco nikła ilość sklepów spowoduje, że nie będzie
                tam czego szukać, a i dla rozrywki, z reguły, w tego typu miejscach dobudowuje
                się miejsce gdzie jest kręgielnia, bilard, flipery, bajery, etcetery... Czuję
                niedosyt i żal nad ludzką głupotą, bo wydanie większej kasy na inwestycję,
                wcale, paradoksalnie, nie sprawiłoby przedłużenia okresu zwrotu z niej (większa
                oferta), a tak...życzę by im się zwróciło. Ajenci też się mogą mocno
                rozczarować. Oczywiście nie chciałbym, aby ta mroczna, acz realna, wersja się
                sprawiła.
                • Gość: pR0SiAczek Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 11:43
                  matko74: budizol popelnil tyle bledow, ze nic nie pomoze temu miejscu... brzmi
                  to dzis idiotycznie, ale jedynie gruntowna prze- i rozbudowa tego "Czegos"
                  zmieni "to" w miejsce spedzania czasu przez cale rodziny. a to pozwoli
                  wprowadzic nowa jakosc handlu i uslug do Naszego miasta. Najemncy sa tak slabi,
                  poniewaz nikt powazny (nie wiem czy JYSK byl tak zdesperowany?) nie dal sie
                  oszukac (moze wrecz zostal odstraszony amatorszczyzna budizolu). Upadek firmy
                  zarzadzajacej i zlicytowanie tej budowli (w zalozeniu specjalista w zarzadzaniu
                  CH powinien sie tym zajac), w dlugiej perspektywie bedzie bardzo pozadane,
                  poniewaz przedluzanie agonii nikomu nic dobrego nie przyniesie
                  • posejdon_el Ja uważam iż... 20.07.05, 17:37
                    Z tą halą Elzamowską to już przesada:P
                    Ja określam to tak tak: Leclerc z wielka dobudówką:P tak mi sie skojarzyło gdy
                    zobaczyłem troszkę galerię przy Kauflandzie na parterze.
                    Jeżeli chodzi o budynek jest ciekawie rozwiązany, a wnetrze galeryjki handlowej
                    na pierwszym piętrze jest nawet powiedziałbym ekskluzywne:)
                    Póki nie otworzą calości lepiej nic nie oceniać, a tragicznie przecież nie
                    jest. Nie wiemy jakie sklepy będą przy hipermarkecie na parterze, wiemy tylko,
                    ze na dole będzie Empik, w korytarzu przy hiperku widziałem jeszcze jakąś
                    kawiarnię i Germonosa. Poza tym w galerii u góry z czołowych marek są takie
                    sklepy jak: Top Secret, Reebok, Tiffi, Off the Lip. W drugim budynku Jysk. Ale
                    najwazniejsze jest i tak Multikino:) obiekt, o którym mówiono, że nigdy w
                    Elblagu nie powstanie:P
                    Dla tych co tam jeszcze nie byli na pierwszym pietrze jest 9 sklepów, do tych
                    czterech co wymieniłem dochodzi Broadway i dwa inne z babskimi ciuchami oraz
                    kwiaciarnia i pralnia. W drugim budynku obok Jysk jest Domar RTV AGD, sklep z
                    tapetami i bar Ankara. Multikino zajmuje dwa poziomy. Na parterze jest Pepco. A
                    reszty jeszcze nie wiemy:( Do tego na pierwszym pietrze przy wjeździe powstają
                    jeszcze dwa sklepy, także galeria na pierwszym sklepie się powiekszy:):P

Tak naprawdę wszystko byłoby ok, gdyby zamiast Kauflanda powstało np Tesco:) i
                    większa galeria handlowa, bo sumując jak na razie jest 17 sklepów nie wliczając
                    galerii bezposrednio przy hiperku. Może na 25 się skończy w calym centrum
                    (oczywiście wliczam Jysk, Empik, Pepko)

• mrjulek Re: Ja uważam iż... 20.07.05, 17:44
                      o tak Tesco by sie przydalo - chociazby takie jak w Opolu w Galerii Opolanin -
                      nie jest to olbrzymie Tesco, ale tez fajne. Poza tym wlasnie, wiadomo cos moze
                      na temat tego, jakie wielkie sklepy chca jeszcze wejsc do Elblaga? przydalby
                      sie wreszcie jakies hipermarket budowlany (np. Praktiker, Obi, Castorama),
                      Mediamarkt, no i jeszcze jakis na obwodnicy hiperek (moze wlasnie Tesco lub
                      Auchan).

p.s. pisalem jakis czas temu do Tesco, czy planuja jakas inwestycje w Elblagu
                      to odpisali, ze polecaja mi sledzic ich stronke internetowa.
                      • Gość: elbounty Re: Ja uważam iż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:12
                        No właśnie. Czy gdzieś w elblągu ma jeszce powstać w najbliższym czasie jakaś
                        galeria handlowa/centrum handlowe/duży porządny sklep???
                        PS galeria na pietrze w zielonych tarasach byłaby o niebo lepsza gdyby pojawiło
                        się tam troche zieleni i jakaś fajna/porządna knajpa/restauracja - tylko, że
                        jest tam tak mało miejsca, że ma się wrażenie, że to hala dworcowa w powiatowym
                        miasteczku
                        • Gość: Wodnik <no logo> Re: Ja uważam iż... IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.07.05, 10:38
                          (...)czy gdzieś w elblągu ma jeszce powstać w najbliższym czasie jakaś
                          galeria handlowa/centrum handlowe/duży porządny sklep???

Uważam, że Elbląg przeżywa obecnie to co 3miasto miało 3-4lata temu; handel
                          wypchnięto z centrum; przeniósł się do galerii przy marketach (Auchaun, Geant,
                          itd)- ale obecnie 3miasto to odwrót z handlowania w galeriach przy obwodnicy i
                          przenoszenie się do mall w centrum (Alfa, Manhattan i ten koślawy Madison,
                          Batory i Centrum Kwiatkowskiego w Gdyni. Dlatego ja najmocniej kibicuje
                          lokalizacji przy kinie Syrena: jeśli to ruszy w 2007r. to w sam raz wszyscy
                          będziemy już mieli po dziurki w nosie łażenia po Ogrodach i Tarasach. I gdybym
                          handlował w tym mieście już bym bookował sobie miejsce w tym centrum...
                          • Gość: pR0SiAczek Re: Ja uważam iż... IP: *.gorzow.mm.pl 21.07.05, 10:56
                            a ja sie przyczaje na 200m2 biurowej naprzeciw UMel :)
                      • Gość: pR0SiAczek Kaufland jest OK, ale nie jako dodatek do kina IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 19:14
                        duzy dyskont da korzysc najbiedniejszym. walczyc bedzie z biedronkami, leader
                        price'ami. ale jako dodatek do kina to absolutne nieporozumienie i tyle.

mrjulek: poczekaj az sie wezel-wschod zbuduje. twe oczy ujrza market spozywczy
                        i budowlany. a ta "inwestycja" bedzie kluczowym sukcesem ekipy rzadzacej tuz
                        przed wyborami samorzadowymi
                    • Gość: pR0SiAczek Re: Ja uważam iż... IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.05, 19:09
                      fakt, z tym elzamem zdeczka przegialem...
                      • Gość: barbara blade Dziwne to centrum bedzie IP: *.telkonet.pl 20.07.05, 20:03
                        Mieszkam w Elblagu juz długo i lepsze rzeczy widziłam. Jak na wielkosc miasta
                        to centrum jest zdecydowanie za małe.Jestem aktualnie w Ostrowcu Sw(kuzynka) i
                        mimo ze to miasto jest mniejsze to powstaje tu całkiem fajne centrum handlowe-
                        Galeria Ostrowiec-20 tys m2 -jysk, tesco-7,5tysm2,rtveuroagd,ccc, reserved,
                        reporter, cropp town, apart-w sumie ponad 60 sklepów.Obok jest aqua-park i
                        basen 50-metrowy.Nie wiem dlaczego u nas stawiaja taka "kaszanke"???Dla
                        ciekawych link: www.polimeni.com
                        • Gość: pR0SiAczek Dziwne to bedzie, ale centrum to nie bedzie IP: *.gorzow.mm.pl 21.07.05, 08:46
                          polimeni postawilo na srednie miasta o ludnosci 50-100 tys i wprowadzenie w
                          swoich malych centrach jakosci z wielkich miast. wg mnie ich koncepcja bedzie
                          duzym sukcesem (gniezno, ostrow sw), bo ludzie chca miec u siebie to samo co
                          wielcy (skala moze byc mniejsza, ale jakosc conajmniej taka sama)
                        • matko74 Re: Dziwne to centrum bedzie 21.07.05, 13:38
                          skoro wchodzą w miasta wielkości 50-100 tys. mieszk., co na stronie zatem robi
                          Poznań i Toruń...
                          • Gość: pR0SiAczek Re: Dziwne to centrum bedzie IP: *.gorzow.mm.pl 21.07.05, 16:27
                            ja nie napisalem ze wchodza TYLKO w miasta 50-100 tys!!! napisalem ze wejscie w
                            miasta tej wielkosci jest swietnym posunieciem...
                            • matko74 Re: Dziwne to centrum bedzie 22.07.05, 12:44
                              Napisałeś, że "polimeni postawilo na srednie miasta o ludnosci 50-100 tys",
                              więc założyłem, że to jest ich jedyny target. Nieistotny drobiazg.
                              • Gość: pR0SiAczek Re: Dziwne to centrum bedzie IP: *.gorzow.mm.pl 23.07.05, 08:19
                                wolalem jednak wyjasnic :)
    • fx_el Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 21.07.05, 08:12
      kaufland jest juz otwarty :)
      otworzyli go dziś o 6:30
      wczoraj było chyba otwarcie dla vipów, bo parking był pełen samochodów...
      • Gość: pR0SiAczek Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.gorzow.mm.pl 21.07.05, 08:50
        VIPy w duzej biedronce? jednorazowa akcja :D
    • posejdon_el Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 21.07.05, 14:48
      Ja się tam dzisiaj wybieram ocenić to co na parterze otworzyli, po powrocie na
      pewno jakis komentarz dam:P
      • fx_el Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 21.07.05, 15:08
        pewnie tez sie tam dzisiaj wybiore z ciekawości .... :)
        • posejdon_el Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 21.07.05, 23:49
          Ludzi troszkę dużo było, więcej niż kiedyś w Hypernovej po otwarciu, lecz
          oczywiście mówię o godzinach popołudniowych.

Kaufland:
          Co mnie zdziwiło to brak małych koszy, jedynie same wózki. Po raz pierwszy się
          z takim czyms spotkałem w hipermarkecie.
          Bardzo małe działy tematyczne, nastawili się głównie na jedzenie.
          jesli chodzi o wielkość myślałem że będzie mniejszy niż Leclerc,a tu sie
          okazuje, iż dorównuje wielkości Carrefourowi.
          Kasy są umieszczone w inny sposób niz zazwyczaj, podobnie jak w Tesco w
          olsztynie, i jest ich mniej niż w pozostałych naszych hiperach, tzn 16.

Co do galerii bezposrednio przy hiperku nic ciekawego nie ma, jedynie, Idea,
          Germanos, kawiarnia, sklep mięsny, sklep z bizuterią i jeszcze jakis wolny
          lokal.

Przy chodniku ruchomym jest ciekawy automat do zdawania butelek.

That's all.

Czekamy na otwarcie pozostałych części centrum:)

• fx_el Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 22.07.05, 08:21
            moje spostrzeżenia nie odbiegają od twoich ... :)

ludzi przez cały dzień było bardzo dużo, bo kiedy tam nie przechodziłem to
            parking wiecznie pełen a i ludzi z siatkami było sporo .. :)
            hala kaufalnda całkiem pokaźnych rozmniarów, na pewno większa niż leclerc co z
            pewnością cieszy ...

brak koszyków to napewno minus - dosyć długo sie rozglądałem bezskutecznie za
            nimi ...

rozmieszczenie kas to także zaskakujące rozwiązanie co nie oznacza że złe.
            trzeba sie przyzwyczaić i zobaczyć że drugi rząd kas, który jest ciut kawałek
            za pierwszym rzędem. efekt taki że w pierwszym rzędzie kolejki a w drugim
            dzewczyny na kasach ziewały ... :)

ruchomy chodnik ma chyba jakieś pole magnetyczne, które blokuje koła wózków, bo
            można było puścić wózek i sam pod wpływem naturalnych sił grawitacji nie
            zjeżdżał. albo tylko ja miałem taki jakiś cudaczny ... :) polecam sprawdzić
            • Gość: pR0SiAczek Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.gorzow.mm.pl 22.07.05, 09:04
              a siatki daja porzadne czy takie co sie rwa pod ciezarem 2 kilo (takie mam
              doswiadczenia z poznania i popradu)?? oczywiscie pewnie alternatywnie mozesz
              kupic ich reklamowke (paranoja w kazdym sklepie! - placisz za to ze ich
              reklamujesz)
              • fx_el Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P 22.07.05, 12:24
                nie są rewelacyjne, ale 3 kg arbuza wyniosłem w takiej i sie nie porwała ... :)
            • Gość: Tomala Re: Pytania dotyczące CH Zielone Tarasy :P IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.07.05, 21:35
              Taki numer z wozkami ktorek trzymaly sie ruchomego chodnika spotkalem w
              Carrefourze w Gdansku, bardzodobre rozwiaznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka