wojti_el 21.11.05, 14:23 elblag24.pl/new/index.php5?modules=66&id=3011 Czyżby chodzilo o centra handlowe Focus Park?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
generallo Re: Nowa inwestycja w centrum?? 21.11.05, 14:44 jak zabuli 5.000 to się namyśli, czy nie wartoby pozbyć się tego uciążliwego terenu :) a nie że ciągle muszę oglądać ściernisko w środku miasta, niech powstanie tan może nie San Francisco, ale np. New London ;) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nowa inwestycja w centrum?? 21.11.05, 14:49 Anglicy w tym artykule oznaczają firmę Capitol Park (czy jakoś tak), która za bezcen kupiła sieć kin (m.in.: 3miasto, Elbląg, Olsztyn, bodajże Toruń) od Neptun-Filmu, spółki woj.pomorskiego. Większość obiektów była w fatalnym stanie i niedoczekają już za długo w obecnej formie (np.: w Olsztynie), a ich miejsce zajmą np.: galerie handlowe czy biura. Kto się kryje dalej za tą angielską firmą już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
matko74 Re: Nowa inwestycja w centrum?? 21.11.05, 17:34 Aż dziw bierze, że pan-ciasteczko może tak za nos wodzić nasze władze! Kupił ekstra teren na zagospodarowanie którego go nie stać, a jak pies ogrodnika nie chce sprzedać! (przypomina mi się sprawa ogrodnika z Robotniczej). Takich powinno się rugować po cenie rynkowej i sprawa z głowy - wszak przez lata nic nie zrobił z teerenem, który szpeci. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nowa inwestycja w centrum?? 21.11.05, 21:35 Nie wiem, jakie są dokładnie przepisy w tej sprawie, ale jakiś paragraf na pewno by się w tej sytuacji znalazł. Coś było z niezabudowywaniem działki przez 5 lat, ale nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
wojti_el Re: Nowa inwestycja w centrum?? 21.11.05, 22:06 Terminy o których mowisz odnosza sie do użytkowania wieczystego, jak to jest w przypadku sprzedazy to nie wiem. Tylko czesc terenu jest w uzytkowaniu wiec trzeba znalezc inny przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Do matko74 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:46 Co do właściciela z Robotniczej to się z Tobą zgadzam. Chłop nie ma kompletnie pomysłu co zrobić a cena za jaką chce to sprzedać odstraszyła Lidla i developera z Warszawy.To sobie wyobraźcie o jakich kwotach mówimy.Co do terenu przy Syrenie sprawa wygląda zupełnie inaczej,ale prosze nie pytaj o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
matko74 Re: Do młodego 23.11.05, 11:31 Trochę to dziwne, że mam nie pytać, ale skoro to tajemnica, to ją uszanuję. Ciekaw jestem jednak kiedy doczekam się zmiany oblicza tego terenu. Może chociaż na to udzielisz mi odpowiedzi i tylko nie pisz proszę "wkrótce", a raczej skonkretyzuj termin, jeśli w ogóle na tyle jesteś w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Re: Nowa inwestycja w centrum?? 22.11.05, 00:05 Nie kupujcie w Marysieńce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 12:47 Wszystko co jes napisane w tym artykule jest bzdurą,nigdy nie było mowy o kupnie przez Capital Park terenu obok.Tak więc niech nie piszą bzdur na elglag24.pl jak nie mają pojęcia.Lubiłem ten partal ale po tym artykule straciłem do nich szacunek.Szukają afery i próbują zabłysnąć.Nie elegancko z ich strony.Po prostu nie wiesz o czymś to nie pisz.Bo robisz złą prasę sobie i całemu portalowi.Zastanów się 10 razy,sprawdź informację i dopiero później pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 12:49 Acha i muszę was rozczarować bo właścicielem terenu nie jest właściciel Marysienki. Odpowiedz Link Zgłoś
matko74 Re: Nowa inwestycja w centrum?? 22.11.05, 13:44 ...to nas oświeć młody, bo teraz sprawa zaszła za daleko. Anglicy są w Syrenie, a teren się zainteresowali, ale skoro nie człek od Marysieńmi jest właścicielem, a Ty wiesz, to napisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do młodego Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:30 to jesteś drugą osobą która straciła zaufanie do elblag24. Sam się rozczarowałem tym portalem, gdy wypisywał wyssane z palca bzdury na temat "głodnych dzieci" na początku listopada. Tak gonili za sensacją, że narobili więcej krzywdy niż pożytku i nie raczyli tego w żaden sposób sprostować... A co do terenu przy syrenie to wciąż marzę o tym, że powstanie tam "coś" na miarę centrum miasta z wiekową historią (niekoniecznie obecne "pole dla archeologów") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 18:41 Hasło elblag24.pl brzmiało:Bez kolesiostwa i przekłamań. To pierwsze może się zgadza ale druga cześć to już nie bardzo.Nie wiedzą o kim piszą, nie sprawdzają informacji i karmią naszych rodaków głupotami.Zapowiadali się naprawdę nieźle ale tera, załamka. Odpowiedz Link Zgłoś
wojti_el Re: Nowa inwestycja w centrum?? 23.11.05, 17:09 cos mi tu nie pasuje Albo mlody albo prezydent ktos kreci. czekam na wyjasnienia od mlodego bo wersje prezydenta znam z dwoch gazet:) www.wm.pl/Index.php?ct=elblag&sct=elblag&id=788824 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pR0SiAczek Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 23.11.05, 18:40 podejrzewam drugiego... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:08 Parę miesięcy temu byłą śmieszna historia.Odbyło się spotkanie z Prezydentem , Capital Parkiem , a za dwa dni przeczytałem w gazecie że urząd miasta nie ma kontaktu z właścicielami i nie wie jakie mają plany, tak więc chyba brak przepływu informacji w urzędzie.Miałem przyjemność poznać jak napisano w artykule anglików, ale przepraszam nie mogę udzielić więcej informacji.Co do kupna przez nich terenu obok nie było mowy. Co do pozostałych dwóch działek to naprzeciwko Viwaldiego napewno ruszy budowa, bo projekt jest już gotowy i uzgodniony z konserwatorem.Natomiast druga działka narogu 1 i 3 maja to byłbym bardziej sceptyczny co do jakiejkolwiek realizacji w najbliższym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 03:03 No właścicielem terenu nie jest obecny właściciel Marysieńki, a syn właścicieli - niejaki Jarosław Majewski - niegdyś właściciel Marysieńki. W elblag24 napisali prawdę o tej sprawie, a wiem to stąd, że mam w urzędzie do takich akt wgląd... Ciemnota elbląska. ech szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
matko74 Re: Nowa inwestycja w centrum?? 02.12.05, 15:39 Rodzina słowem silna!! PiS love. Bez aluzji francuz. Gość portalu: heheh napisał(a): > No właścicielem terenu nie jest obecny właściciel Marysieńki, a syn > właścicieli - niejaki Jarosław Majewski - niegdyś właściciel Marysieńki. W > elblag24 napisali prawdę o tej sprawie, a wiem to stąd, że mam w urzędzie do > takich akt wgląd... Ciemnota elbląska. ech szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nowa inwestycja w centrum?? 02.12.05, 17:33 Udaję że nie zauważyłem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffan Re: Nowa inwestycja w centrum?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 22:52 Pewnie własścielem jesy syn lub córka.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
posejdon_el Młody 22.11.05, 18:50 to zabrzmiało jakbys mówił do mnie: "Po prostu nie wiesz o czymś to nie pisz.Bo robisz złą prasę sobie i całemu portalowi.Zastanów się 10 razy,sprawdź informację i dopiero później pisz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Młody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:02 Pisałem do autora artykułu,bo może zagląda na to forum. Jeżeli Cię uraziłem to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś