Dodaj do ulubionych

Gdzie zrealizowac zachodni czek?

01.03.06, 11:29
Siemka.
Niby problem, ktory w Elblagu nie powininen miec miejsca, bo tyle banków
dookola. Ja jednak nie mam juz pomyslu, wiec moze ktos z Was drodzy
forumowicze mi podpowie? Przywiozlem z USA czek banku "bank of america" i nie
wiem gdzie go mam spieniezyc :/ Moze ktos z Was juz mial do czynienia z takimi
czekami i ich realizacja?:P
Prosze o odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • francuz_el Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? 01.03.06, 14:57
      Może Citibank, w końcu to amerykańska firma :-) Albo jedna z placówek Western
      Union, w Silvancie chyba jest. Nie wiem, co tutaj poradzić, ja takich problemów
      nie mam ;-P
      • Gość: Marek Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? IP: *.vc.shawcable.net 02.03.06, 01:38
        Chyba ja Ci podpowiem,wiele razy Wy mi sluzyliscie pomoca.Otoz jako,ze od wielu
        lat jestem emigrantem (pochodze z E-ga)wysylam mojej rodzinie czeki typu-money
        order-Royal Bank-i uwaga te,realizuja odrazu.....Czasami zdazylo mi sie wysylac
        z innego banku i wtedy czekali nawet ok.3tygodni ale otrzymali pieniadze.Mowie
        o banku PKO SA na Hetmanskiej na przeciwko delikatesow.Powodzenia -Marek-
        • the_jazz Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? 02.03.06, 12:47
          No wlasnie bylem u nich ostatnio. Bede musial zalozyc konto walutowe, zeby w
          ogole sie za to wzieli ;-) Szczerze mowiac to nie wiem jaki to jest czek, ale
          wiem, ze jak bylem w Stanach to moglem te czeki realizowac w kazdym spozywczym
          lub placowkach jakiegokolwiek banku :)
          Dzieki za odpowiedz.

BTW. Gdzie obecnie przebywasz?
          Pozdrawiam
        • Gość: Do the jazz/Marek Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? IP: *.vc.shawcable.net 02.03.06, 20:18
          Mieszkam w Vancouwer w BC w Canadzie.......Tak prywatnie lubie soft jazz-
          Pozdrowienia-
          • the_jazz Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? 02.03.06, 22:34
            Fajna sprawa, niedawno nawet mialem okazje leciec do Vancouwer :)
            Jutro skocze do Citibanku i zapytam czy parają się takimi czekami.
            Pozdro
            • Gość: Marek Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? IP: *.vc.shawcable.net 06.03.06, 23:37
              No jak pozytywnie wyszlo????-Marek-
              • the_jazz Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? 07.03.06, 03:35
                W sumie to niezbyt bo kazali mi do tego zalozyc rachunek u nich (miesieczna
                oplata 17.99 zl), wiec sie tylko szeroko usmiechnalem i poszedlem czym predzej
                gdzie indziej.
                Zadzwonilem do placówki BRE Banku w Gdańsku (mam konto w mBanku)i powiedzieli,
                zebym go przywiozl i w ciagu miesiaca wszystko zostanie zalatwione (rekordowy
                czas) a prowizja jest wrecz smieszna :] 0.2 % :P W innych bankach byly o wiele
                wyzszy.
                I znow wychodzi na to, ze mBank (BRE) jest najlepszy :-)
                Aha, kase przeleja od razu na moje konto w mBanku. Git nie?:D
                • Gość: Do jazz Re: Gdzie zrealizowac zachodni czek? IP: *.vc.shawcable.net 09.03.06, 23:27
                  Wytlumacz mi co to za skrot -BRE-Dziekuje-Marek
                  • the_jazz Do Marka 10.03.06, 01:24
                    BRE Bank to normlany bank :) Jego elektroczniną częścią jest mBank (obecnie
                    najlepszy internetowy bank).
                    Wiecej powinienes znalezc na www.brebank.pl/
                    Pozdrawiam :)
                    • Gość: Do Jazz Re: Do Marka IP: *.vc.shawcable.net 13.03.06, 19:25
                      Wiesz tutaj mieszkajac nauczylem sie nie narzekac ale zastanawia mnie jedna
                      sprawa dotyczaca Naszego kraju czemu Polska o tak duzym potencjale dopuszcza na
                      dzialalnosc tak duzej ilosci -OBCYCH BANKOW-???????-Marek-
                      • the_jazz Re: Do Marka 13.03.06, 23:30
                        Dobre pytanie. Mysle, ze moznaby je zadac mowiac nie tyylko o bankach w naszym
                        kraju :|
                        • Gość: M / do Jazz Przyszlosc????? IP: *.vc.shawcable.net 15.03.06, 18:47
                          Nie ciekawa przyszlosc przygotowuja politycy dla mlodego pokolenia
                          Polakow????.Badzmy optymistami to pomaga.Czesc-Marek-
                          • the_jazz Re: Przyszlosc????? 15.03.06, 19:16
                            Czasami mysle, ze nie tyle pomaga, co jest koniecznoscia i jedynym wyjsciem :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka