michal_el 01.12.02, 21:51 Akurat w tv el pokazują wejście na katedrę, nawet nie wiedziałem, że to tak wygląda. Aż się wzruszyłem, mówią, że rozpatrują wnioski za i przeciw wpuszczeniu ludzi na górę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_el Bazylika mniejsza 01.12.02, 21:52 michal_el napisał: > Akurat w tv el pokazują wejście na katedrę, nawet nie wiedziałem, że to tak > wygląda. Aż się wzruszyłem, mówią, że rozpatrują wnioski za i przeciw > wpuszczeniu ludzi na górę. A może temat już taki powinienem dać, przecież za moment nasz kochana katedra będzie nosić już taką nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Bazylika mniejsza IP: *.24-151.libero.it 02.12.02, 17:32 michal_el napisał: > A może temat już taki powinienem dać, przecież za moment nasz kochana katedra > będzie nosić już taką nazwę. ?!? nic o tym nie slyszalem! czy zapowiadano to juz gdzies (w prasie, z ambony)? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Bazylika mniejsza 02.12.02, 17:36 Gość portalu: apv napisał(a): > michal_el napisał: > > > > A może temat już taki powinienem dać, przecież za moment nasz kochana kate > dra > > będzie nosić już taką nazwę. > > ?!? nic o tym nie slyszalem! > czy zapowiadano to juz gdzies (w prasie, z ambony)? Widzę, że nie wierzysz moim słowom. Skoro chcesz potwierdzenia, może usatyswakcjonuje Ciebie taki artykuł: www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=5281&id_dz=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Bazylika mniejsza IP: *.24-151.libero.it 02.12.02, 22:29 michal_el napisał: > Widzę, że nie wierzysz moim słowom. > Skoro chcesz potwierdzenia, może usatyswakcjonuje Ciebie taki artykuł: za pytanie o link nie masz sie co obruszac, bo moja wiara ma inne priorytety;) a za sam link dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Bazylika mniejsza 03.12.02, 21:16 Gość portalu: apv napisał(a): > michal_el napisał: > > > Widzę, że nie wierzysz moim słowom. > > Skoro chcesz potwierdzenia, może usatyswakcjonuje Ciebie taki artykuł: > > za pytanie o link nie masz sie co obruszac, bo moja wiara ma inne priorytety;) > > a za sam link dziekuje! Zawsze służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Katedra IP: *.24-151.libero.it 03.12.02, 17:45 michal_el napisał: > Aż się wzruszyłem, mówią, że rozpatrują wnioski za i przeciw > wpuszczeniu ludzi na górę. kto dyskutowal o tym wniosku? konserwator miejski czy diecezjalny? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Katedra 03.12.02, 21:21 Gość portalu: apv napisał(a): > michal_el napisał: > > > Aż się wzruszyłem, mówią, że rozpatrują wnioski za i przeciw > > wpuszczeniu ludzi na górę. > > kto dyskutowal o tym wniosku? konserwator miejski czy diecezjalny? Rzecznik prasowy kościoła (jednocześnie ksiadz, związany z kościołem akademickim, tzn proboszcz:) Pewnie nie wiesz apv, to Tobie od razu powiem, który to kościół jest tym akademickim, to jest ten mały, stary kościółek na Bema przy zakonie sióstr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Katedra IP: *.24-151.libero.it 03.12.02, 21:42 michal_el napisał: > Pewnie nie wiesz apv, to Tobie od razu powiem, który to kościół jest tym > akademickim, to jest ten mały, stary kościółek na Bema przy zakonie sióstr. kosciolek jak kosciolek, ale byly proboszcz slynny na cala polske! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Katedra 03.12.02, 21:43 Gość portalu: apv napisał(a): > michal_el napisał: > > > Pewnie nie wiesz apv, to Tobie od razu powiem, który to kościół jest tym > > akademickim, to jest ten mały, stary kościółek na Bema przy zakonie sióstr > . > > kosciolek jak kosciolek, ale byly proboszcz slynny na cala polske! ;) A to już tego dużego kościółka obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apv Re: Katedra IP: *.24-151.libero.it 03.12.02, 21:48 michal_el napisał: > Rzecznik prasowy kościoła (jednocześnie ksiadz, związany z kościołem > akademickim, tzn proboszcz:) to moze rzeczywiscie cos sie ruszy? to bylaby swietna atrakcja, ta wieza! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Katedra 03.12.02, 21:52 Gość portalu: apv napisał(a): > michal_el napisał: > > > Rzecznik prasowy kościoła (jednocześnie ksiadz, związany z kościołem > > akademickim, tzn proboszcz:) > > to moze rzeczywiscie cos sie ruszy? to bylaby swietna atrakcja, ta wieza! Mniejmy nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Katedra IP: *.umcs.lublin.pl 06.12.02, 17:50 michal_el napisał: > Akurat w tv el pokazują wejście na katedrę, nawet nie wiedziałem, że to tak > wygląda. Aż się wzruszyłem, mówią, że rozpatrują wnioski za i przeciw > wpuszczeniu ludzi na górę. ciekawe jaki będzie wynik tego rozpatrywania wniosków?? a czyje to wnioski- parafian, Elblążan czy księży??? mogliby zrobić to płatne, jak w Krakowie i dochód przeznaczać na remonty schodów... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Katedra 06.12.02, 17:51 Gość portalu: anna napisał(a): > michal_el napisał: > > > Akurat w tv el pokazują wejście na katedrę, nawet nie wiedziałem, że to ta > k > > wygląda. Aż się wzruszyłem, mówią, że rozpatrują wnioski za i przeciw > > wpuszczeniu ludzi na górę. > > ciekawe jaki będzie wynik tego rozpatrywania wniosków?? a czyje to wnioski- > parafian, Elblążan czy księży??? mogliby zrobić to płatne, jak w Krakowie i > dochód przeznaczać na remonty schodów... Wejście bedzie za darmo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Katedra IP: *.umcs.lublin.pl 06.12.02, 17:54 TAAAAAK???? nawet przez myśl mi to nie przeszło...to super... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Katedra 06.12.02, 17:59 Gość portalu: anna napisał(a): > TAAAAAK???? > nawet przez myśl mi to nie przeszło...to super... Nawet mówili ile pieniędzy z tego mieliby, ale nie chcą. Chyba pierwsza taka inicjatywa w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Katedra IP: *.umcs.lublin.pl 06.12.02, 18:02 chyba tak...jeśli chodzi o wejście na dzwonnicę Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Katedra 06.12.02, 18:05 Gość portalu: anna napisał(a): > chyba tak...jeśli chodzi o wejście na dzwonnicę Więc można powiedzieć, i znowu Elbląg najlepszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
elblazanin Re: Katedra 20.02.03, 22:32 Ciekawe czy wniosek przejdzie. A tak jak już jesteśmy w temacie, to ten kościółek w Olsztynie jaki ma status? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol4 Re: Katedra IP: *.vwl.uni-mannheim.de 21.02.03, 15:20 Taki jakiego wasz nigdy nie mial i nie bedzie mial. Wyjasnienie w osobnym watku Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Katedra 21.02.03, 23:00 Oj sie chyba mylisz ol4... wyjasnienie w twoim watku :) Odpowiedz Link Zgłoś