arystokrata_el 23.02.03, 22:24 Aktualnie w naszym mieście powstają trzy kościoły: - przy g.Gęsiej - na Sadowej - na Częstochowskiej Ten ostatni ma bardzo ciekawy projekt. Szczególy można tutaj zobaczyć: www.diecezja.elblag.opoka.org.pl/START.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elblazanin Re: Nowe kościoły 24.02.03, 07:41 Ten na Częstochowskiej bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Nowe kościoły IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 07:46 Myslalem ze minely juz czasy kiedy to co skrzyzowanie powstawal nowy kosciol ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: Nowe kościoły 24.02.03, 10:56 Eh..dowcipniś, buduje się nowe osiedla to trzeba koscioły budować;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 Re: Nowe kościoły 24.02.03, 12:46 ten na częstochowskiej to nie "nowy kościół" realizacja projektu , czyli budowa tego kościoła trwa już 18 lat (od 1985 roku), czyli mniej więcej od tej daty jest tam parafia z tym, że msze nie odbywają się w tym "nowobudowanym" gmachu tylko w "szopie drewnianej"...parafianie zastanawiają się kiedy projekt zostanie zrealizowany Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: Nowe kościoły 24.02.03, 13:24 anna1000 napisała: > ten na częstochowskiej to nie "nowy kościół" > realizacja projektu , czyli budowa tego kościoła trwa już 18 lat (od 1985 > roku), czyli mniej więcej od tej daty jest tam parafia z tym, że msze nie > odbywają się w tym "nowobudowanym" gmachu tylko w "szopie > drewnianej"...parafianie zastanawiają się kiedy projekt zostanie zrealizowany Aniu, skup się, to nie jest trudne. Ja pisze wyraźnie o TRWAJĄCEJ BUDOWIE TYCH TRZECH KOŚCIOŁÓW. Kościół na Sadowej buduje się już od 7 lat;), ale już widac koniec, któy pewnie bedzie za rok;) Dwa z nich są obecnie w salkach działkowych i ten trzeci j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el P.S 24.02.03, 13:26 www.portel.pl/fotka.php3?id_fot=29&id_dz=30&tytul=Fotka%20czerwca&id_fot0=1 Tu masz fotkę z budowy tego kościoła na Częstochowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 Re: Nowe kościoły 24.02.03, 18:06 tytuł wątku sugeruje, że to o czym piszesz to nowe kościoły- ONE NIE SĄ NOWE, one są jak trafnie napisałeś W BUDOWIE, ale tytuł wątku sugeruje coś innego? dlatego moja odpowiedź była taka jaka była...również dużą uwagę zwracam na tytuł wątku, tak samo dużą jak na zawartość, a zauważyłam nieścisłośc, więc wyrażam opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: Nowe kościoły 24.02.03, 19:31 Nowe kościło w budowie;) Troszkę masz rację. Ale w treści wątku jest już dokladnie napisane o co mi chodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 Re: Nowe kościoły 26.02.03, 08:12 skoro "troszkę mam rację" to czemu napisałeś "Aniu skup się"- może sam zastosujesz się do tej rady, tym bardziej,że ja Ciebie o radę nie prosiłam. Nie chcę się "DOMYŚLAĆ" co miałeś na myśli, co chciałeś przekazać i co wyrazić- pisz bardziej precyzyjnie i konkretnie, żeby nie było nieścisłości i nieporozumień i niepotrzebnych spięć...I NIE DAWAJ MI RAD Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: Nowe kościoły 26.02.03, 08:19 Tak trochę masz rację, ale wyrażenie "Nowe kościoły" może być wieloznaczne. Nowe kościoły mogą onaczać np też , że ustalono dopiero miejsca pod nie, może zarówno oznaczać, że są już nowe kościoły. Ale o co chodiz wystarczy zajrzeć do treści postu i wszytsko będzie jasne;) Hm...z przyjemnością Ciebie będę pouczał;) <żart> Odpowiedz Link Zgłoś
anna1000 Re: Nowe kościoły 26.02.03, 08:42 no i przez tą właśnie wieloznaczność dochodzi do nieścisłości i do nieporozumień, ja nie lubię ani jednego ani drugiego, lubię konkretne, czyste, jasne sytuacje...nie lubię się domyślać co ktoś miał na myśli, bo to jest niemożliwe właśnie przez tą wieloznaczność. Bardzo dziękuję z pouczanie, jeśli będę potrzebowała rady to napiszę Ci maila, a'propos właśnie Ci wysłałam odpowiedź (sorry, że tak późno) Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el POŻAR 24.02.03, 13:20 Nadpalenie wieży jednego z kościłów: www.portel.pl/artykul.php3?id_akt=5933&id_dz=1 Przy okazji na zdjęciu (nie jestem pewien czy to akurat ten) ale widnieje nadłuższy wysięgnik straży pożarnej w województwie w-m. Pamiętam pożar w Olsztynie w jakimś wieżowcu, całkiem niedawno kiedy to mieli trudnosci z dotarciem do miejsca akcji, bo nie mieli odpowiedniego wysięgnika. Ale może o tym sza..., bo będzie sytuacja taka jak z Transporterami z policji;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: POŻAR IP: *.proxy.aol.com 26.02.03, 23:30 fajnie by bylo by w tych kosciolkach jeszcze ludziom prosta,jasna i zrozumiala prawde wykladano,by czlowiek Bozy byl doskonaly,do wszelkiego dobrego dziela przygotowany. Odpowiedz Link Zgłoś