viyo 14.09.06, 12:15 NO i jak się Wam podoba bi.gazeta.pl/im/9/3616/z3616599X.jpg P.S. Sorry Francuz, że sie wcinam ale nie wszyscy zaglądaja na forum tramwaje a to przecież ogólnomiejska sprawa :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oskar_86 Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 12:46 tramwaj jest naprawde swietny :) oby tylko nie zostal zdewastowany.... a tak nawiasem moderator tego forum cos tam wspominal, ze nawet jak dostaniemy taki model, to szybko na ulice nie wyjedzie ??? dlaczego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eB Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.elb.vectranet.pl 14.09.06, 15:25 Ponoc maja go testowac dlugo, po drugie popatrz co sie dziej z petla ogolna (druska niby juz dziala). Oni tego w tym roku nie skoncza, wiec wprowadzenie nowych tramwajow potrwa. Czemu w demokratycznym glosowaniu wybralismy zielony? Jakies to nijaki i zlewa sie z zielenią! Czerwony bylby idealny! Demokracja to jednak najgorszy ustroj. Odpowiedz Link Zgłoś
viyo Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 16:21 Oczywiście można założyć, że nowy tramwaj dotkną wszystkie nieszcześcia współczesnej komunikacji i nie wyjedzie on na tory do przyszłej wiosny a potem Muminki waraz z eks lub nowym prezydentem Słoniną sprzedadzą cała ludność Elblaga za marną kopiejkę gubernatorwi z Kaliningradu....ja jedak wole myśleć pozytywnie i w ostatnich dniach września nowy tram pojedzie którąś z linii...a co takie życiowe ryzyko....myśleć pozytywnie P.S. Demokracja to najgorszy z ustrojów ale lepszego nikt nie wymyslił...kto to powiedział ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nervenarzt Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.elb.vectranet.pl 14.09.06, 17:57 Tez bylam za czerwonym:) Klasyka gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 20:46 Moim zdaniem jeszcze jakiś czas nie zobaczymy nowych tramwajów niskopodłogowych, bo po co je narażać na szybkie zniszczenie. Torowisko w ul. Obrońców Pokoju, jak wszystkim wiadomo, nie jest w najlepszym stanie, że tak to delikatnie nazwę. Podobnie jest także w ciągu alei Grunwaldzkiej niedaleko PWSZ, które to torowisko pamięta jeszcze czyn społeczny okolicznych studentów :-P Ja widzę PESY na "4" i "5", a na nich obecnie mogą jeździć jedynie dwukierunkowe GT6. Inne linie są do tego po prostu nie przygotowane. Jak widać Ogólną oddadzą może za półtora miesiąca i jest to wariant bardzo optymistyczny. Prace na zajezdni idą też dosyć wolno, chociaż w końcu widać jakieś postępy. Z tego wszystkiego tylko pierwszy tramwaj przyjdzie na czas. PS Nie gniewam się za wrzucenie zdjęcia, a jeżeli chodzi o tramwaje to mam taki zwyczaj, że o nich piszę na odpowiednim forum. To dosyć logiczne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 20:49 Jeżeli chodzi o kolor, ja byłem za tradycyjnymi barwami, dlatego zieleń nie była moim faworytem, nawet taka "poznańska", do której mam spory sentyment. Żółte wstawki są ponadplanowe i ktoś powinien za nie odpowiedzieć. Obawiam się, że wymyślił to nasz miłościwie panujący. Fakt, gustu on nigdy nie miał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor DO OSKARA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:45 co oznacza słowo "nawet jak dostaniemy"? przeciez my ich nie dostaniemy tylko kupujemy, 6 sztuk, tkroe beda dostarczone na przelomie pazdziernika/grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
elblazanin_18 Super !!! 14.09.06, 16:38 Tramwaj jest gitny :D Co do koloru, to miał być zielony w całości (jak ktoś już słusznie zauważył na forum tramwajów :), ale ten też może być :D A jeżeli chodzi o ich wejście do użytku, to nie ma się o co martwić; Myślę, że ok. 1 grudnia będziemy mogli pojechać nim w dziewiczy rejs :D hehe (i to za darmochę), tym bardziej że roboty na ogólnej mają się zakończyć 31 pażdz. (w co głęboko wierzę), a tramwaj PESY przyjedzie po targach już gdzieś koło 1 (października oczywiście :) Tak więc będzie miał dużo czasu na "objeżdżenie". A zatem 1 grudnia wielkie święto... Odpowiedz Link Zgłoś
cienmotyla Re: Super !!! 14.09.06, 16:51 Będzie ich 6? Ciekawe ile ludzi pomieszczą... Odpowiedz Link Zgłoś
elblazanin_18 Re: Super !!! 14.09.06, 20:54 tfu, co ja plote... sprostowanie: 1 listopada; a przy okazji, będzie to niezła kiełbaska wyborcza dla Henia; będzie się miał czym pochwalić przed wyborami; w końcu wybory 11 list. chyba... :) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Super !!! 14.09.06, 21:35 elblazanin_18 napisał: > tfu, co ja plote... > > sprostowanie: 1 listopada; > > a przy okazji, będzie to niezła kiełbaska wyborcza dla Henia; > będzie się miał czym pochwalić przed wyborami; > > w końcu wybory 11 list. chyba... :) Małe sprostowanie; Wybory zostały zarządzone przez Prezydenta IV R.P. Lecha Aleksandra Kaczyńskiego na 12 listopada :) Więc kolega się pomylił o 1 dzień :( Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Super !!! 14.09.06, 23:51 Ty już lepiej się generallo nie bierz za sprostowania, bo jak zwykle nie znasz tematu i pleciesz bzdury. Terminu wyborów nie ogłasza prezydent a premier. Lech Kaczyński w tym czasie był z wizytą w Izraelu. U Ciebie jednak takie szczegóły nie są ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Super !!! 15.09.06, 06:13 Pominę to milczeniem :) A co do braci K. to można się pomylić, gdyż to bliźniaki jednojajowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.elb.vectranet.pl 14.09.06, 17:21 No ladny sobie kolor wybralismy!!! Juz sa komentarze kupa w trawie (odnosnie zoltych drzwi na tle zielonym). Francuz gdzie ty miales oczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:40 A to tramwaj w pelnej okazałości na targach w Berlinie mam nadzieję ze autor zdjęcia się nie obrazi jak wrzucę ten link: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/285a7d9f35e622ad.html Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Nowy tramwaj w "realu" 20.09.06, 09:56 Kurczę, wygląda jak na wizualizacji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
generallo Re: Nowy tramwaj w "realu" 20.09.06, 12:16 Tylko nie miałobyć tego żółtego koloru na dzwiach? Według wcześniejszych wizualizacji, tramwaj miałbyć zielony bez żółtego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: 203.145.159.* 20.09.06, 10:17 Elbląg będzie miał najładniejsze tramwaje w Polsce. Wszystkie Bombardiery, Citi... i inne mogą się schować... Zeby tylko był w niezawodny....to test dla Pesy ale z tym produktem dużo zwojować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz I jeszcze parę fotek IP: 83.168.96.* 23.09.06, 15:27 parę fotek nowej Pesy z targów Innotrans: www.mkm.szczecin.pl/galeria.php?action=new Odpowiedz Link Zgłoś
the_jazz Re: I jeszcze parę fotek 24.09.06, 15:07 Super :D Fajnie, ze zamieszczasz te fotki. Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś