Dodaj do ulubionych

Nowy tramwaj w "realu"

14.09.06, 12:15
NO i jak się Wam podoba

bi.gazeta.pl/im/9/3616/z3616599X.jpg

P.S. Sorry Francuz, że sie wcinam ale nie wszyscy zaglądaja na forum tramwaje
a to przecież ogólnomiejska sprawa :)
Obserwuj wątek
    • the_jazz Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 12:33
      Rewelacja.
      • oskar_86 Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 12:46
        tramwaj jest naprawde swietny :) oby tylko nie zostal zdewastowany.... a tak
        nawiasem moderator tego forum cos tam wspominal, ze nawet jak dostaniemy taki
        model, to szybko na ulice nie wyjedzie ??? dlaczego ??
        • Gość: eB Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.elb.vectranet.pl 14.09.06, 15:25
          Ponoc maja go testowac dlugo, po drugie popatrz co sie dziej z petla ogolna
          (druska niby juz dziala). Oni tego w tym roku nie skoncza, wiec wprowadzenie
          nowych tramwajow potrwa. Czemu w demokratycznym glosowaniu wybralismy zielony?
          Jakies to nijaki i zlewa sie z zielenią! Czerwony bylby idealny! Demokracja to
          jednak najgorszy ustroj.
          • viyo Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 16:21
            Oczywiście można założyć, że nowy tramwaj dotkną wszystkie nieszcześcia
            współczesnej komunikacji i nie wyjedzie on na tory do przyszłej wiosny a potem
            Muminki waraz z eks lub nowym prezydentem Słoniną sprzedadzą cała ludność
            Elblaga za marną kopiejkę gubernatorwi z Kaliningradu....ja jedak wole myśleć
            pozytywnie i w ostatnich dniach września nowy tram pojedzie którąś z linii...a
            co takie życiowe ryzyko....myśleć pozytywnie

P.S. Demokracja to najgorszy z ustrojów ale lepszego nikt nie wymyslił...kto to
            powiedział ?
          • Gość: Nervenarzt Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.elb.vectranet.pl 14.09.06, 17:57
            Tez bylam za czerwonym:) Klasyka gatunku.
            • francuz_el Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 20:46
              Moim zdaniem jeszcze jakiś czas nie zobaczymy nowych tramwajów niskopodłogowych,
              bo po co je narażać na szybkie zniszczenie. Torowisko w ul. Obrońców Pokoju, jak
              wszystkim wiadomo, nie jest w najlepszym stanie, że tak to delikatnie nazwę.
              Podobnie jest także w ciągu alei Grunwaldzkiej niedaleko PWSZ, które to
              torowisko pamięta jeszcze czyn społeczny okolicznych studentów :-P Ja widzę PESY
              na "4" i "5", a na nich obecnie mogą jeździć jedynie dwukierunkowe GT6. Inne
              linie są do tego po prostu nie przygotowane.
              Jak widać Ogólną oddadzą może za półtora miesiąca i jest to wariant bardzo
              optymistyczny. Prace na zajezdni idą też dosyć wolno, chociaż w końcu widać
              jakieś postępy. Z tego wszystkiego tylko pierwszy tramwaj przyjdzie na czas.

PS Nie gniewam się za wrzucenie zdjęcia, a jeżeli chodzi o tramwaje to mam taki
              zwyczaj, że o nich piszę na odpowiednim forum. To dosyć logiczne :-)
              • francuz_el Re: Nowy tramwaj w "realu" 14.09.06, 20:49
                Jeżeli chodzi o kolor, ja byłem za tradycyjnymi barwami, dlatego zieleń nie była
                moim faworytem, nawet taka "poznańska", do której mam spory sentyment. Żółte
                wstawki są ponadplanowe i ktoś powinien za nie odpowiedzieć. Obawiam się, że
                wymyślił to nasz miłościwie panujący. Fakt, gustu on nigdy nie miał...
        • Gość: autor DO OSKARA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:45
          co oznacza słowo "nawet jak dostaniemy"?
          przeciez my ich nie dostaniemy tylko kupujemy, 6 sztuk, tkroe beda dostarczone
          na przelomie pazdziernika/grudnia
          • elblazanin_18 Super !!! 14.09.06, 16:38
            Tramwaj jest gitny :D

Co do koloru, to miał być zielony w całości (jak ktoś już słusznie zauważył na
            forum tramwajów :), ale ten też może być :D

A jeżeli chodzi o ich wejście do użytku, to nie ma się o co martwić;
            Myślę, że ok. 1 grudnia będziemy mogli pojechać nim w dziewiczy rejs :D hehe (i
            to za darmochę), tym bardziej że roboty na ogólnej mają się zakończyć 31 pażdz.
            (w co głęboko wierzę), a tramwaj PESY przyjedzie po targach już gdzieś koło 1
            (października oczywiście :) Tak więc będzie miał dużo czasu na "objeżdżenie".

A zatem 1 grudnia wielkie święto...
            • cienmotyla Re: Super !!! 14.09.06, 16:51
              Będzie ich 6? Ciekawe ile ludzi pomieszczą...
            • elblazanin_18 Re: Super !!! 14.09.06, 20:54
              tfu, co ja plote...

sprostowanie: 1 listopada;

a przy okazji, będzie to niezła kiełbaska wyborcza dla Henia;
              będzie się miał czym pochwalić przed wyborami;

w końcu wybory 11 list. chyba... :)
              • generallo Re: Super !!! 14.09.06, 21:35
                elblazanin_18 napisał:

> tfu, co ja plote...
                >
                > sprostowanie: 1 listopada;
                >
                > a przy okazji, będzie to niezła kiełbaska wyborcza dla Henia;
                > będzie się miał czym pochwalić przed wyborami;
                >
                > w końcu wybory 11 list. chyba... :)

Małe sprostowanie;
                Wybory zostały zarządzone przez Prezydenta IV R.P.
                Lecha Aleksandra Kaczyńskiego na 12 listopada :)
                Więc kolega się pomylił o 1 dzień :(
                • francuz_el Re: Super !!! 14.09.06, 23:51
                  Ty już lepiej się generallo nie bierz za sprostowania, bo jak zwykle nie znasz
                  tematu i pleciesz bzdury. Terminu wyborów nie ogłasza prezydent a premier. Lech
                  Kaczyński w tym czasie był z wizytą w Izraelu. U Ciebie jednak takie szczegóły
                  nie są ważne.
                  • generallo Re: Super !!! 15.09.06, 06:13
                    Pominę to milczeniem :)
                    A co do braci K.
                    to można się pomylić,
                    gdyż to bliźniaki jednojajowe ;)
    • Gość: zniesmaczony Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.elb.vectranet.pl 14.09.06, 17:21
      No ladny sobie kolor wybralismy!!! Juz sa komentarze kupa w trawie (odnosnie
      zoltych drzwi na tle zielonym). Francuz gdzie ty miales oczy??
    • Gość: Pawel Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 09:40
      A to tramwaj w pelnej okazałości na targach w Berlinie
      mam nadzieję ze autor zdjęcia się nie obrazi jak wrzucę ten link:
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/285a7d9f35e622ad.html
      • francuz_el Re: Nowy tramwaj w "realu" 20.09.06, 09:56
        Kurczę, wygląda jak na wizualizacji :-)
        • generallo Re: Nowy tramwaj w "realu" 20.09.06, 12:16
          Tylko nie miałobyć tego żółtego koloru na dzwiach?
          Według wcześniejszych wizualizacji,
          tramwaj miałbyć zielony bez żółtego :)
    • Gość: ... Re: Nowy tramwaj w "realu" IP: 203.145.159.* 20.09.06, 10:17
      Elbląg będzie miał najładniejsze tramwaje w Polsce. Wszystkie Bombardiery,
      Citi... i inne mogą się schować... Zeby tylko był w niezawodny....to test dla
      Pesy ale z tym produktem dużo zwojować....
    • Gość: xyz I jeszcze parę fotek IP: 83.168.96.* 23.09.06, 15:27
      parę fotek nowej Pesy z targów Innotrans:

www.mkm.szczecin.pl/galeria.php?action=new
      • the_jazz Re: I jeszcze parę fotek 24.09.06, 15:07
        Super :D Fajnie, ze zamieszczasz te fotki. Dzieki :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka