Dodaj do ulubionych

Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-)

30.04.03, 18:50
Witam Was Sedecznie
Dawno mnie tutaj nie było i co widzę ...chyba Was nieźle Popierniczyło z tymi
tramwajami - nie macie sie czym zajmowac tylko jakimis "bzdurnymi" wątkami nt
Tramwajów -a to tramwaj tam, a siam itd. ..uważam to za totalną "głupote" :-P

Pozdrawiam Serdecznie
umK historiA

Ja piernicze, Ty Pierniczysz, Oni Pierniczą :-) ( Oczywiscie Pierniki
Toruńskie )
Obserwuj wątek
    • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 30.04.03, 18:53
      Hehe...i to mówi ktoś kto kocha komunikacje miejską;))))))
    • umk__historia Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 30.04.03, 19:00
      Tak to prawda ...dla tego mnie nie bedzie podczas imprezy tramwajowej w
      Elblągu ;-)

Ps.
      Szczegółów nie ujawniam gdyż pewnie jako stały bywalec forum wszystko wiesz :-)
      ...acha i juz widzę ten wątek pt. a dzis jeździła sobie eNka po całej sieci
      tramwajowej ...
      • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 30.04.03, 19:42
        "Wiem, że nic nie wiem"
        • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 01.05.03, 17:33
          Co, impreza, kiedy, gdzie, co i jak??
          I tak nie przyjadę, bo raczej mam trochę za daleko (Kraków), ale tak tylko
          pytam :))
    • umk__historia Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 01.05.03, 20:30
      W maju :-) ..pod koniec -> szczegóły później ... |( na pewno bedzie to w
      niedzielę )
      Miejsce zbiórki i godzina ewentualny koszt - jeszcze nie ustaliłem ale ...na
      100% będzie po przyjeździe pociągów z Trójmiasta, Szczecina, Poznania,
      Wrocławia, Krakowa, Katowic, Łodzi, Warszawy, Olsztyna, Częstochowy...czyli po
      8:35

Przejazd pociągiem tramwajowym 5N + 5ND ( 012+154 ) po całej sieci elbląskiej z
      licznymi fotostopami.

Oj widze że ktoś tutaj ma kompleks odległości :-)

Kraków Główny 24.05.03 odjazd 21:00 P 38210
      Zawiercie 22:24 22:58 P 45200
      Tczew 6:54 7:56 P 55110
      Elbląg 8:35

Bilet Turystyczny = 50 zł

..juz za dwa dni 3 maja impreza w GOPie

• student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 01.05.03, 20:41
        Mówisz liczne fotostopy;) - to jak mają normalnie kursować tramwaje na liniach?
      • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 15:39
        umk__historia napisał:

> ..juz za dwa dni 3 maja impreza w GOPie

Jak Bóg da, to pojadę :))
    • umk__historia Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 01.05.03, 20:42
      Beznadziejnie wyszedł ten przykładowy czas podróży do Elbląga więc jeszcze raz
      podaje podróż z soboty na niedzielę :.
      Kraków Główny odjazd o godzinie 21:00 pospiechem nr P 38210 do Zawiercia

Zawiercie przyjazd z Krakowa o 22:24 - 30 minut i wsiadasz w bezposredni
      pośpiech do Tczewa o 22:58 nr P 45200 a w nim sobie odpoczywasz ..

Tczew przyjeżdżasz o 6:54 - masz godzinke na sniadanko w dworcowym barze -
      polecam - naprawde warto i nie drogo - później możesz przed dworcem zrobić
      sobie fotki m.in. H 9-35, M 11 i Volvo acha jak Ciebie interesują parowozy to
      na peronie pojawiła sie jakaś tam ( nie znam sie na ciuchciach ) maszyna.

Wyjeżdżasz z Tczewa do Elbląga o 7:56 pośpiechem nr P 55110 i jestes na
      miejscu w ELBLĄGU o 8 :35

Czas imprezy około 4-5 godzin.

Możesz kupic bilet turystyczny za 50 zł chyba że posiadasz jeszcze ulge
      ustawową 37 %

• student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 01.05.03, 21:31
        Nie lepiej przez Wawę i z przesiadką w Malborku? Krócej o co najmniej dwie
        godziny:)
        Chyba, że godzina o której byś przyjechał za pomoca takiego połaczenia jest
        nie odpowiednia.
        O której impreza się rozpocznie i z ktorego miejsca?

• student_el UMK ODPOWIEDZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.03, 21:37
          student_el napisał:

> Nie lepiej przez Wawę i z przesiadką w Malborku? Krócej o co najmniej dwie
          > godziny:)
          > Chyba, że godzina o której byś przyjechał za pomoca takiego połaczenia jest
          > nie odpowiednia.
          > O której impreza się rozpocznie i z ktorego miejsca?
          >
          >
      • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 15:34
        umk__historia napisał:

> Beznadziejnie wyszedł ten przykładowy czas podróży do Elbląga więc jeszcze
        raz
        > podaje podróż z soboty na niedzielę

Hehe, i w niedzielę po przyjeździe zasypiam w tym tramwaju, a jeszcze trzeba
        wrócić tak, żeby być w poniedziałek na uczelni :))
        • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 16:50
          Czy warto tak się poświęcać???

Czy miłośc do tramwajów jest aż tak dla Was ważna??
          • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 22:22
            student_el napisał:

> Czy miłośc do tramwajów jest aż tak dla Was ważna??

Jest ważna :)) Nawet się zrodził w mojej głowie szatański pomysł, czy by
            czasem do Was nie przyjechać :))
            • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 23:00
              A zapraszam serdecznie.
              • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 03.05.03, 23:04
                student_el napisał:

> A zapraszam serdecznie.

Wszystko zależy od tego, co będzie w poniedziałek po imprezie :))
                • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 03.05.03, 23:19
                  Do szkoły zdąrzysz wrócić;)
                  • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 04.05.03, 13:04
                    student_el napisał:

> Do szkoły zdąrzysz wrócić;)

Mam w poniedziałki na 11, więc raczej zdążę, tylko mógłbym być "nieco"
                    nieprzytomny ;))
                    • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 04.05.03, 13:15
                      Co tam wyśpisz sie w pociągu:P

Gdzie mieszkasz jeśli wolno spytać?
                      • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 04.05.03, 13:56
                        student_el napisał:

> Co tam wyśpisz sie w pociągu:P

Obudzę się, jak już mnie okradną ;))

> Gdzie mieszkasz jeśli wolno spytać?

Chodzi Ci o dzielnicę Krakowa? W Bieżanowie :))
                        • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 04.05.03, 16:20
                          Dokładnie chodzi mi o dzielnice Krakowa;)

Poza tym czy to impreza zamknięta?
                          • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 04.05.03, 22:45
                            student_el napisał:

> Dokładnie chodzi mi o dzielnice Krakowa;)

Byłeś w Krakowie?

> Poza tym czy to impreza zamknięta?

??? O co chodzi? :))
                            • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 00:33
                              kuba203 napisał:

>
                              > Byłeś w Krakowie?

Czy to coś ma do rzeczy?

>
                              > > Poza tym czy to impreza zamknięta?
                              >
                              > ??? O co chodzi? :))

A o nic:P
                              Nie chce mi się tłumaczyć:P
                              • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 08.05.03, 15:12
                                student_el napisał:

> Czy to coś ma do rzeczy?

Nie ma, ale zapytać chyba można? ;))

> A o nic:P
                                > Nie chce mi się tłumaczyć:P

Hmmmmmm...
                                • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 08.05.03, 19:44
                                  kuba203 napisał:

>
                                  > Nie ma, ale zapytać chyba można? ;))

Pewnie;)

>
                                  > Hmmmmmm...

;)
                                  pomyśl
                                  • kuba203 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 09.05.03, 18:27
                                    student_el napisał:

> Pewnie;)

Aha ;)) A odpowiedź można uzyskać (grunt to zadawać precyzyjne pytania)? ;))

> ;)
                                    > pomyśl

Myślę, myślę... ;))
                                    • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 09.05.03, 18:28
                                      A po co ludzie z Krakowa przyjeżdzaja do Elbląga?
    • umk__historia Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 01.05.03, 20:58
      Do studenta :

Nie "bój żaby" ..a co mnie w tym dniu bedzie interesował ruch liniowy - eNka
      wazniejsza :-)))))))
      Tablic jeszcze nie przyszykowałem ale moge tylko tyle powiedziec że zastanawiam
      czy fotostop przy Hyper zrobić z tablicą Modrzewina z nr linii 6 czy 7 :-) ..
      wiecej NIC na ten temat nie bedę pisał !!!!!!!!!!!!!!
      Gdyż to tajemnica tej imprezy :-)

Ps.
      Widze że nigdy nie byłes na takich imprezach ...wiec podpowiem Tobie - a od
      czego sa tory rezerwowe na petlach?
      • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 01.05.03, 21:06
        Mówiłeś o zatrzymywaniu się na trasie, poza tym na pętli przy Druskiej i
        Marumonckiej mijanki nie ma:P, ale pewnie wykorzystacie ślepy tor, żeby zrobic
        dłuższa przerwę na kawę:))))
        Poza tym czy mam szanse wziąśc udział w tej imprezie?
      • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 00:03
        umk__historia napisał:

> Tablic jeszcze nie przyszykowałem ale moge tylko tyle powiedziec że
        zastanawiam
        >
        > czy fotostop przy Hyper zrobić z tablicą Modrzewina z nr linii 6 czy 7 :-
        ) ..

Sądzę, że na Modrzewinę będą jechały dwie linie, tzn np 1 i 5, a 3 i 4 będa
        jechały na Fromborską (lub odwrotnie;) ) Nie sądze, żeby z otwarciem trasy na
        Modrzewinę utworzono dodatkowe linie. Wazne jest ażeby tramwaj z Modrzewiny
        czy Fromborskiej przejeżdzał zarówno przez Browarną jak i Płk Dąbka oraz,żeby
        z tych pętli można było się dostać też na Bema i Grunwaldzką. Tworząc "pary"
        linii takie jak podałem taki efekt osiągniemy;) Ale zanim powstanie trasa na
        Modrzewinę wszystkie cztery linie będą dojeżdzały do Fromborskiej;)
        Nowe linie moga przybyć jeśli coś się zmieni w układzie na południu miasta,
        może np linia z Marymonckiej na Modrzewinę dałaby nowy numer linii, lub też
        jakieś inne zmiany;) Może kiedyś też zostanie połączona Bema z Marymoncką:)

Chociaz zarówno tez ktoś może uznać, że Browarną jedzie się dłużej i mój
        pomysł u góry padnie, ale myślę,że jak już będzie trasa na Modrzewinie to cały
        odcinek zarówno na Obrońców Pokoju i Browarnej będzie dwutorowy i przejazd
        będzie szybszy;)
      • arystokrata_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 10:46
        Jak można się zalapac na taką imprezę?

Umk nie dogryzaj studentowi:P wiesz dobrze ,że o trasie mówił:P
    • arystokrata_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 02.05.03, 10:45
      Nie ma czemu się dziwić, KOCHAMY TRAMWAJE;)
      • tymon2 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 09:15
        arystokrata_el napisał:

> Nie ma czemu się dziwić, KOCHAMY TRAMWAJE;)
        >

To moze zgłoście wniosek do adminów o założenie pod forum "TE".
        • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 09:30
          Admin tu nawet nie zagląda:( - tak to jest jak się nei ma własnego wydania GW,
          ale chociazdzięki temu możemy mówić wszystko;)
          • tymon2 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 09:54
            student_el napisał:

> Admin tu nawet nie zagląda:( - tak to jest jak się nei ma własnego wydania
            GW,
            > ale chociazdzięki temu możemy mówić wszystko;)
            >
            Zawsze można napisać w Forum o forum :-)
            >
            • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 09:58
              Ok, to możesz dac tam notkę, żeby tutaj wątek taki powstał????
              • tymon2 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 10:09
                Ale to chyba powinni zrobić stali forumowicze Elbląga, bo ja tu jestem tylko
                gościnnie :-)
                • student_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 10:12
                  A Francuz nie mianował Cię do biura promocji?
                  • tymon2 Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 11:06
                    student_el napisał:

> A Francuz nie mianował Cię do biura promocji?
                    >
                    >
                    Nic o tym nie wiem (i tak bym się nie nadawał) :-PP
                    • francuz_el Re: Chyba Was Popierniczyło z tymi TRAMWAJAMI :-) 05.05.03, 16:45
                      ja tym bardziej o tym nie wiem... nie dostalem zadnego CV, listu polecajacego
                      na maila, ani nic ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka