Gość: Elb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 07:06 Znajac tamtejsze mlode spoleczenstwo dzielnicy jak sadzieic ile moga przezyc na lampy? www.portel.pl/reportaz.php3?id_fot=8430&id_dz=21&id_fot0=499 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francuz_el Re: Lampy na wiadukcie 28.08.07, 16:22 Czy to ważne, ile to wytrzyma? Jak się montuje lampy ogrodowe na wiadukcie, to nie można być pewnym niczego. Pomijam już fakt, dlaczego akurat takie rozwiązanie przyjęto. Przy tej inwestycji było sporo zaniedbań i niedociągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek.schichau Re: Lampy na wiadukcie 28.08.07, 18:24 Franzuz zastosowano takie rozwiazanie ze wzledu na sprawe lotniska. Jakbysmy mieli normalne spoleczenstwo elbleskie, a nie degeneratow to owe lampy w 100% spelnialyby swoje zadanie. Ale czy naczelna dyrekcja drog wiedziala o zdemoralizowanej spolecznosci naszego miasta, ktora sama ucina sobie galaz na ktorej siedzi, niszczac swoje wlasne otoczenie? Chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: Lampy na wiadukcie 29.08.07, 11:35 Zastosowano takie rozwiązanie, ponieważ przy projektowaniu całej przeprawy nie dochowano wszystkich formalności, m.in. właśnie zapomniano, że w pobliżu jest lotnisko. Nikt z Aeroklubem nie konsultował się mimo, że miał taki obowiązek. Stąd cała szopka z tymi lampkami ogrodowymi. Nigdzie jeszcze nie widziałem takiego rozwiązania i pewnie nie zobaczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Lampy na wiadukcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 10:15 najlepiej to bylo na dzien przed otwarciem jak jeden koles siedzial w samochodzie i pilnował:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Lampy na wiadukcie IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.08.07, 14:30 Jeżeli chodzi o te lampy, to one tylko tak wyglądają na plastikowe ogrodowe. Byłem na otwarciu i widziałem je; są naprawdę twarde, grube, stalowe. Klosze też wykonane z jakiegoś wytrzymałego materiału (chyba szkło jakieś chartowane, kilkucentymetrowe), nie z żadnej pleksi. Myślę, że nie da się tego tak łatwo zdemolować; ktoś musiałby się naprawdę bardzo postarać, jakiegoś potężnego łomu użyć. Chociaż nie zmienia to faktu, że ktoś popełnił błąd. PS. Przy barierkach nadal tkwią te betonowe podstawy latarni, pomalowane na czarno, zapchane jakimiś foliami, w których te miały być utwierdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Lampy na wiadukcie- kradzione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 11:57 Ok 3 szt skradziono. Ile zniszczono? Odpowiedz Link Zgłoś
big.student Re: Lampy na wiadukcie- kradzione 01.09.07, 14:11 Gość portalu: kolo napisał(a): > Ok 3 szt skradziono. Ile zniszczono? hohoho, szybko... chyba pomyliłem się z tą ich wytrzymałością ;) Odpowiedz Link Zgłoś