alfik45 12.04.09, 19:02 Sam nie wiem co sie stało z tym stowarzyszeniem,mimo tego ze bylem jego czynnym czlonkiem,moze ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elbinger1237 Re: Stowarzyszenie Ziemia Elblaska do Pomorza... 12.04.09, 20:02 Ja ostatni raz byłem w budynku przy ul Zw. Jaszczurczego jakieś 3 lata temu. Ale już wtedy pani przewodnicząca stwierdziła, że ratusz skutecznie utrudnia im działanie i nie mają już kasy, by otworzyć oczy elblążanom po tym co im zrobiono w 1999 r. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Re: Stowarzyszenie Ziemia Elblaska do Pomorza... IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.09, 20:19 Z tego co zaobserwowałem to chyba ulepszyli szatę graficzną swojej strony :P ale żadnych nowszych danych niż z 2003 r. raczej ni ma. Zawsze możesz wysłać do nich maila. Ja sam chętnie bym się chociaż symbolicznie zapisał, gdyby to funkcjonowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znad Narie Alfik to Wcisła!!! IP: *.chello.pl 12.04.09, 22:27 Alfik = Jerzy Wcisła. Skąd to wiem? Oto argumenty: 1. Pochodzi z Nowego Dworu Gdańskiego 2. Działał w stowarzyszeniu Ziemia Elbląska do Pomorza, bardziej zależy mu na rozwoju sąsiedniego województwa, niż np. Pieniężna, Ornety, Morąga, Miłakowa - o czym można sądzić porównując częstotliwość wizyt pana Wcisły w woj. Pomorskim i zerową aktywność we wspomnianych wyżej miejscowościach, o które p. dyrektor powinien z urzędu dbać. 3. Dużo gada, nic nie robi. 4. Swoje prawdziwe poglądy ("Elbląg do Pomorza") musi ukrywać za pseudonimem, nigdy nie odważy się publicznie do nich przyznać, gdyż zaryzykowałby ciepłą posadkę w urzędzie marszałkowskim, bądź co bądź, Warmii i Mazur. Nic nie zrobił dla Miłakowa (kto wie, czy choć raz był w moim mieście ze służbową wizytą - ja sobie nie przypominam), nic nie zrobił dla rozwoju turystyki nad Jez. Narie, chociaż jest opłacany również z naszych miłakowskich podatków i ma pracować takze dla nas (nie tylko dla Elbląga i częściowo "zagranicznych" Żuław). Nie ma na to czasu, bo bardziej zajęty jest dbaniem o rozwój Krynicy Morskiej, Malborka, Tczewa, Sztutowa lub Gdańska. Na podstawie jego zachowania można wysnuć wniosek, że bardzo nie lubi on naszych okolic (północna część powiatu ostródzkiego), jak bardzo chciałby być dyrektorem biura regionalnego woj. pomorskiego - ale mu oficjalnie nie wypada, więc swe ukryte pragnienia realizuje na forum, gdzie może pisać do woli co mu leży na sercu. 5. Liczba użyta w nicku - 45. Jak sądzę, 45 lat - tyle miał Alfik w momencie zakładania tego nicka, parę lat temu. Tyle, ile Jerzy W. Jurek, rozpracowaliśmy cię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Alfik to Wcisła!!! 13.04.09, 11:30 Kolego z Miłakowa,pan Wcisła nigdy nie był członkiem naszego stowarzyszenia,chociaz był pare razy na spotkaniach,ja jestem rodowitym elblążninem z krwi i kości,tu się urodziłem i tu mieszkam nieprzerwanie od 40 paru lat,jestem zwykłym szarym mieszkańcem tego nieszczesnego grodu i bardzo mnie boli ze Elbląg zostal sponiewierany podczas ostatniej reformy administracyjnej.W Milakowie bylem chyba ze dwa razy,nie znam tej miejscowosci,ale to chyba rodowita Warmia,serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbinger Re: Alfik to Wcisła!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 19:26 Nie ważne idioto kim jestes tylko za kogo cie tu uważają. Jesteś wcisła to jestes i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: Alfik to Wcisła!!! 13.04.09, 20:20 Alfik, mam nadzieję, że nie dałeś się nabrać tej podróbce mojej skromnej osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Do elbingera 1237 14.04.09, 16:10 Spoko,jestes zalogowany i chyba masz podobne poglady do moich,serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: Do alfika 45 14.04.09, 16:19 Zapewne w naszym mieście większość ma takie poglądy. Problem tylko, że mało kto potrafi o nich głośno mówić :( Czy to dlatego jesteśmy w szuwarowo-bagiennym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwa Re: Do alfika 45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 11:56 Nadal nic nie wiadomo co z pomorskim? Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: Do alfika 45 15.04.09, 16:25 A co ma być,póki Słonina w ratuszu siedzi,nalezy zapomnieć o jakichkolwiek ruchach,chyba żeby znalazł sie jakis sponsor dla stowarzyszenia,potrzebny jest prawnik,a na to potrzeba forsy,ktorej stowarzyszenie poprostu nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Re: Do alfika 45 IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.09, 19:24 No ale z początku jakoś działało przecież, całkiem prężnie, miało kilkuset członków więc zapewne wspomagali choć trochę finansowo stowarzyszenie. To oni wysyłali te skargi to Trybunału Konst. i Strasbourga? Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Stowarzyszenie Ziemia Elblaska do Pomorza... 16.04.09, 08:36 dosyc biadolenia - do roboty , jak tak dalej pójdzie to drodzy działacze mongolcy któregoś pięknego poranka dowiecie się , że przyłączono was nie do Pomorza a do obwodu kaliningradzkiego! z tego co tu piszecie wyłania się żałosna rzeczywistośc : od kilku lat nic konkretnego nie robicie tylko narzekacie, jak stare mongolskie cioty obrażanie się na cały świat , powtarzanie jak jesteście biedni i krzywdzeni nic nie da, a opluwanie Bogu ducha winnych olsztynian nie może byc przykrywką dla waszego lenistwa i braku zorganizowania, odreagowaniem waszych frustracji spytajcie wybranych przez siebie władców i dygnitarzy co zrobili w ciągu ostatnich paru lat aby zmienił się status Elbląga niech na tym forum zaczną pisac w końcu mądrzy ludzie a nie chamscy frustraci , którzy robią wam opinię grajdołu nie tylko w Olsztynie ale i Gdańsku elbinger do Kodzborowa Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Dlaczego znowu obrażasz Elblążan? 16.04.09, 09:05 I ty chcesz być tu traktowany poważnie? Twoje udawanie wielkiego przyjaciela elblążan i posłańca pokoju nikogo tu nie nabierze. Mówisz coś o porozumieniu, a pełną gębą wspierasz światowego, leona czy innych ćwoków ich pokroju. Co za hipokryzja! yadol do wora, wór do jeziora! Odpowiedz Link Zgłoś
yadol elbinger smutny niebieski nosek 16.04.09, 09:29 KIBOLU SMUTNY CO JESZCZE POTRAFISZ? drodzy forumowicze weźcie tego mongoła na śmiech , bo nie jest chyba edukowalny, to ten który chodzi po Elblągu w jednym bucie i na pytanie gdzie zgubił drugiego odpowiada , że nie zgubił tylko znalazł macie swoje forum to wykorzystajcie je do zorganizowania sie w poważnym gronie i nie pozwólcie zaśmiecac go mongołom, bo jak widac oni nie robią nic oprócz kompromitowania Elbląga i w Olsztynie i w Gdańsku, a jeżeli chcecie zmian to potrzebujecie w obu tych miastach przyjaciół, nie dajcie dorabiac Elblągowi CHAMSKIEJ gęby elbingera czy alfika POZDRAWIAM ELBLĄG Z OLSZTYNA Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 yadol - jeden jabol za dużo :) 16.04.09, 09:48 Jeśli to ty jesteś tym głosem rozsądku i kultury Olsztyna to strach pomyśleć jak wygląda olsztyńskie chamstwo :) PS Długo się jeszcze będziesz wyzywał? Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: yadol - jeden jabol za dużo :) 16.04.09, 18:35 Kolego elbinger,chamstwo nalezy ignorować,więc proponuję nie wdawać sie w dyskusje z imbecylami,prowokatorami i inteligentnymi inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: yadol - jeden jabol za dużo :) 16.04.09, 19:51 Alfik, ale z drugiej strony pojawia się dylemat - jak będziemy ignorować to wejdą nam na głowę :) Czasem tak sobie myślę, że tacy jak yadol czy leon po prostu nam zazdroszczą, bądź boją się prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
alfik45 Re: yadol - jeden jabol za dużo :) 16.04.09, 20:45 Ale czego maja nam zazdroscic?W tej chwili juz chyba niczego,ja im tylko zycze tego,by znalezli się w podobnej sytuacji jak nasze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
elbinger1237 Re: yadol - jeden jabol za dużo :) 16.04.09, 21:17 Miałem na myśli, że zazdroszczą tobie i mnie, że potrafimy mówić szczerą prawdę bez owijania w bawełnę, i boją się tego, że trafiamy w samo sedno :) Odpowiedz Link Zgłoś
yadol królowie powiatowej ciemnoty 16.04.09, 23:02 ale sobie burki pogadały, to jest naprawdę forum ciemniaków - tylko te dwa mongoły tu piszą, czy w Elblagu nie ma normalnych ludzi? administrator skasował wątek o żenadzie tego forum - dlaczego? Pozdrawiam Elbląg wolny od mongołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiou Re: yadol - jeden jabol za dużo :) IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 23:22 Alfik, odpowiedziałbyś mi lepiej na pytania które Ci wyżej zadałem, a nie bawicie się wszyscy w głupie, bezcelowe i kompromitujące dyskusje :P Odpowiedz Link Zgłoś