slonko1335 23.04.10, 14:56 BYła któraś z Was ostatnio? Warto z czterolatką się wybrać. W zeszłym roku byliśmy w Krasnalu i poziom był żenujący... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naomi19 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 15:29 hmmm. jesli chcesz uczyć od najmłodszych lat braku szacunku do zwierząt i płytkiej rozrywki, to czemu nie? ja jestem przeciwniczką cyrków z przyczyn ideologicznych ale każdy lubi co innego Odpowiedz Link Zgłoś
upsy.daisy Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 15:31 ja bylam z corka rok temu - bardzo jej sie podobalo wysiedziala 2 i pol godziny z otwarta buzia Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 16:12 Zagadzam się z Naomi - jak byłam mała to chodziłam, ale jakoś po kilkunastu latach przerwy poszłam z dzieckiem znajomej i byłam niemile zaskoczona moimi odczuciami. Cyrk to na prawdę brak szacunku dla tych biednych zwierząt. Jeszcze ZOO jak Cię mogę - przynajmniej nie robi się idiotów ze zwierząt. Nie jestem jakimś fanatykiem ale na prawdę wyszłam z tego cyrku zawstydzona, zażenowana i smutka - a chyba nie o to w tym chodzi. Z synkiem też nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 16:39 to w cyrku jeszcze jest tresura zwierząt? myślałam że tego już dawno zakazali. W Krasnalu były zwierzęta i owszem ale one nic kompletnie nie robiły (można je było obejrzeć w przerwie i zrobić sobie zdjęcie z krokodylem), poza końmi na których były pokazy woltyżerki i psami które brały udział w gagach klownów ale całe "przedstawienie" to była makabra. Ponawiam więc pytanie, konkretnie o cyrk Zalewski jak to wygląda i czy warto się wybrać z czterolatką, nie pytam zaś o stosunek dorosłych do cyrku jako cyrku bo ten mnie nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 16:48 slonko1335 napisała: > Krasnalu były zwierzęta i owszem ale one nic kompletnie nie robiły (można je > było obejrzeć w przerwie i zrobić sobie zdjęcie z krokodylem), Nooo. Na pewno były szczęśliwe, że się je w ciasnych klatkach obwozi po świecie. Urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 17:05 >Na pewno były szczęśliwe, że się je w ciasnych klatkach obwozi po świecie nie były w klatkach, miały wybiegi, ogólnie tych zwierząt to było z 5 może Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 17:23 slonko1335 napisała: > >Na pewno były szczęśliwe, że się je w ciasnych klatkach obwozi po świecie > > nie były w klatkach, miały wybiegi, ogólnie tych zwierząt to było z 5 może I razem z tymi wybiegami są wiezione, czy może jednak podróż spędzają skitraszone w klatce? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 17:35 > I razem z tymi wybiegami są wiezione, czy może jednak podróż spędzają > skitraszone w klatce? Hm, nie wiem czy w klatce skitraszone, przechodziłam dzisiaj akurat jak cyrk rozkładali i wyprowadzali konie - nie z klatki, nawet nie z takich przyczepek co dla koni są przeznaczone, tylko z takiego dużego samochodu przystosowanego do przewozu koni. Odległości ogromnych to te zwierzęta chyba nie pokonują, jak w weekend są u mnie to pewnie za tydzień będą najwyżej ze 100 km dalej. Był już przygotowany wybieg i boksy dla nich, boksy niespecjalnie różniły się od tych jakie widuję w stajniach. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Cyrk "Zalewski" 27.04.10, 15:39 Widzę, że tematem się nie interesujesz (a wypowiadasz). Poczytaj trochę, szczególnie o tym cyrku, o którym pisze autorka. żenada- brak poszanowania dla zwierząt totalny! P/s cieszę się, że pomału zmienia się mentalność ludzi i tak wiele jest pozytywnych wpisów negatywnie oceniających cyrki. Nie spodziewałam się tego,. brawo Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Cyrk "Zalewski" 27.04.10, 23:18 Może warto wybrać się do ZOO i zobaczyć w jakich "gigantycznych" klatkach siedzą Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 28.04.10, 11:32 Bywam. Siedzą na wybiegach większych niż klatki do transportu zwierząt. Przynajmniej u nas Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 16:37 Z założenia nie chodzę do cyrków, w których są zwierzęta, więc na pewno z synem nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 16:39 Cyrki objazdowe na ogół prezentują żenujący poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 17:02 a są jakieś cyrki w Polsce które go nie prezentują, czy wszystko to kicha? - nie mam doświadczenia bo po 25 latach odkąd ostatnio byłam w cyrku widziałam tylko Krasnala w zeszłym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 17:23 Byłam latem z córką 4,5 letnią. Bardzo jej się podobało. A jeśli chodzi o moje odczucia, to typowy komercyjny, chałowaty pokaz za niemałe pieniądze. Wydaje mi się , że za moich czasów cyrk był o wiele lepszy, choć może jako dziecko odbiera się go właśnie tak jak odebrała go moja córka- była zachwycona. Jak dla mnie - nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 17:39 Wydaje mi > się , że za moich czasów cyrk był o wiele lepszy, choć może jako dziecko odbie > ra się go właśnie tak jak odebrała go moja córka- była zachwycona. też mi się wydaje, że tak właśnie jest, choć na Alce jakiegoś wielkiego wrażenia też Krasnal nie zrobił. Widziała za to auto jeżdżące po ulicy i reklamujące Zalewskiego i uparła się na cyrk, chęć pójścia spotęgowała kuzynka, która pochwaliła się że jutro idzie...zastanawiam się czy na dzieciach to właśnie tresura zwierząt nie robiła największego wrażenia w naszych czasach, bo tak mi się zdaje, że samymi akrobacjami to mogą być chyba dorośli zachwyceni. byliśmy w cyrku bez zwierząt w Holandii kiedyś z mężem i było rewelacyjnie ale myślę, że dzieci by jakoś szczególnie zainteresowane nie były. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 19:36 Dzięki, obejrzałam wałsńie. Czyli żyłam w błogiej nieświadomości, wiecie co ja naprawdę myślałam, że przez te lata się zmieniło dużo w cyrku pod względem zwierząt po tych wszystkich protestach a Krasnal mnie jeszcze w tym utwierdził przez to, że pokazów tresury tam nie było (mimo to nie polecam absolutnie), a tutaj wygląda na to, że pokazy tresury po prostu skrócono i jest ich mniej na rzecz akrobatyki i tym podobnych. A już najbardziej mnie zaskoczył ten pokaz tygrysów w klatkach byłam pewna, że to zniknęło z naszą młodością..... Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 17:25 Nie znam, ale w moim przekonaniu, sztuka cyrkowa w Polsce sięgnęła dna. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_gra Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 19:50 bylam w tamtym roku i chyba 2 lata temu. wlasnie na zalewskim- tylko ten cyrk chyba przyjezdza do krakowa. zwierzeta-psy, konie i chyba dwa lata temu byly wielblady. czyli te, ktore tresowac mozna- musza miec przewodników. i akrobatyka, klaun, i takie tam- dla mnie nuuuudne- dla moich dzieci rewelka, niestety. pociesza mnie, ze rownie im sie podoba im sie filharmonia i teatr... nie jest to rozrywka wysokich lotów, dośc tez droga- ale bez przesady! jezeli chodzi o zwierzeta- nic mnie bardziej nie przerazi niz widok pingwinów i fok bałtyckich w dubaju... dzieic tez byly przera Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 20:22 Mnie zupełnie zniechęciła bardzo nachalna akcja reklamowa w przedszkolu... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 21:03 joshima napisała: > Jaką miała formę? Zapewne taką, jak zwykle - dzieciom zostały wręczone "bezpłatne" bilety (na taki "bilet" może wejść dwoje dzieci z opiekunem, przy czym opiekun musi kupić bilet w kasie za bodaj 50 czy 60zł). Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 21:45 To powinno być zabronione. Ktoś próbował się kiedykolwiek skarżyć na takie praktyki? Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 22:04 widać takie praktyki to standard w cyrkowej branży, bo u nas właśnie w dokładnie taki sam sposób reklamował się ostatnio cyrk "Krasnal", a we wrześniu jeszcze jakiś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 22:33 A nie należało by zgłosić tego do biura rzecznika praw dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
alika77 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 22:48 daj spokój, gdyby to był jedyny albo największy problem z tym przedszkolem to bym była przeszczęśliwa. poza tym ja akurat potraktowałam to jako lekcję jak bronić się przed reklamą i jej nie ulegać. co nie zmienia faktu, że jest takie coś jest nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 23:04 alika77 napisała: > daj spokój, gdyby to był jedyny albo największy problem z tym > przedszkolem to bym była przeszczęśliwa. Wiesz, nie miałam na myśli skargę na przedszkole tylko na cyrk. Wierz mi, że gdyby mnie coś takiego spotkało, to skutecznie uprzykrzyłabym im życie. > co nie zmienia faktu, że jest takie coś jest nie fair. W ogóle to podoba mi się pomysł, żeby nie można było reklamować rzeczy dla dzieci typu zabawki itp i kierować reklamy do dzieci. Są kraje, w których jest to zabronione i się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Cyrk "Zalewski" 24.04.10, 14:38 Cytat joshima napisała: > W ogóle to podoba mi się pomysł, żeby nie można było reklamować rzeczy dla > dzieci typu zabawki itp i kierować reklamy do dzieci. Są kraje, w których jest > to zabronione i się sprawdza. A jakis przyklad teakiego kraju? Cywilizowanego oczywiscie a nie jakies ZEA czy cos w tym stylu > Odpowiedz Link Zgłoś
carinica011 Re: Cyrk "Zalewski" 27.04.10, 20:42 akurat w pl reklama kierowana do dzieci jest zabroniona. reklamy zabawek kierowane są (hahaah) do rodziców, bo przeciez zabawki trzeba kupić. zwróćcie uwagę, że zabawki typu bacugan czy gormity nie reklamują się, a i tak sprzedaż im nie spada. podobnie nie można w pl reklamować mleka pierwszego, dlatego każda reklama mleka modyfikowanego zaczyna sie słowami "karmiłaś swoje dziecko piersią przez ileśtam miesięcy..." prawo prawem a biznes jest biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 23:30 joshima napisała: > A nie należało by zgłosić tego do biura rzecznika praw dziecka? Tja. Do tego trzeba by jeszcze zgłosić firmy organizujące w przedszkolach nędzne imprezy typu "bal ze Shrekiem", których głównym celem jest dokonanie dzieciom zdjęć (kasa kasa kasa). Oraz fotografów robiących gadżety typu zegarek ze zdjęciem dziecka i wręczające je dzieciom, aby dzieci pokazały rodzicom, kupno oczywiście nieobowiązkowe, ale wytłumacz 4-latkowi dlaczego mamusia nie chcę "prześlicznego" wyfotoszopowanego zegarka z dzieciny zdjęciem za jedyne 35zł od sztuki. Myślę jednakoż, że rzecznik ma inne sprawy na głowie. Bardziej szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 24.04.10, 00:00 mama_kotula napisała: > Tja. > Do tego trzeba by jeszcze zgłosić firmy organizujące w przedszkolach nędzne imprezy typu "bal ze Shrekiem" Należałoby. > Myślę jednakoż, że rzecznik ma inne sprawy na głowie. Bardziej szkodliwe. A ja myślę, że tym również by się zajął. Ostatecznie rzecznik to nie jest jedna samotnie działająca osoba, ale cała instytucja i warto im zwracać uwagę na takie zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Cyrk "Zalewski" 24.04.10, 00:10 To zgłoś, napisz petycję, cokolwiek. Mnie się nie chce, ponieważ również uważam to za zjawiska o niskiej szkodliwości społecznej i awychowawczej. Co więcej - "darmowe" bilety do cyrku uważam za bardzo dobry przyczynek do lekcji w temacie nieuczciwej reklamy i że tak naprawdę prawie nic nie jest za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 24.04.10, 00:24 mama_kotula napisała: > To zgłoś, napisz petycję, cokolwiek. Z pewnością bym to zrobiła, gdybym z takim procederem zetknęła się bezpośrednio. A tak to wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Cyrk "Zalewski" 24.04.10, 00:40 joshima napisała: > mama_kotula napisała: > > > To zgłoś, napisz petycję, cokolwiek. > Z pewnością bym to zrobiła, gdybym z takim procederem zetknęła się bezpośrednio. > A tak to wiesz... A tak to nie, nie wiem. Co stoi na przeszkodzie? Załóż wątek na forum np. Przedszkola i zbierz dane dotyczące "procederu", prześlij gdzie trzeba. Akurat w dobie Internetu jest to jak najbardziej wykonalne, szybko, miło i sprawnie. Ale z tego co widzę, i tu będę bezczelna - niechęć do działania (za to do marudzenia na forum, że jest źle, jak najbardziej chęć jest) to u was regionalna przypadłość chyba, Afrikana też ma ten problem. Działaj. Nikt ci nie broni. Jak ci się chce, poświęcaj swój czas, energię i co tam jeszcze chcesz. Mi się nie chce, bo skórka imo nie warta wyprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 24.04.10, 10:47 No cóż. Masz prawo do takiej oceny. Ja się tłumaczyć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 23:10 U nas też się tak reklamują - cóż, tłumaczę córce, że zwierzęta jeżdżą w ciasnych klatkach i dlatego nie chodzimy do cyrku. Chyba rozumie, bo się nie upiera, ale to samo tłumaczenie powtarzam każdej wiosny i jesieni, bo u nas cyrk jest na pcozątku i na końcu sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagaba Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 22:29 Przestańcie chodzić do cyrków z dziećmi, to skończy się męczenie zwierząt. Lepsze już jest zoo. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 24.04.10, 04:22 dagaba napisała: > Lepsze już jest zoo. A najlepsze Animal Planet . Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 23:02 To, że dają "darmowe" bilety to "normalne", ale teraz w szafkach dzieci takie bilety znalzały się co najmniej dwa razy (ktoś z obsługoi cyrku wchodził w godzinie odbierania dzieci kiedy przedszkole nie jest zamknięte i zostawił je w szafce dzieci, poza tym po przedszkolem jeździł samochód z megafonem... i informacją, że w weekend będą w mieście.... Dla mnie taka nachalność to przesada Z drugiej strony siedmiolatka wogóle te chwyty reklamowe nie ruszyły, młodszego owszem, ale w końcu doszliśmy do porozumienia że pójdziemy na zajęcia w muzeum(na które jesteśmy zapisania i które akurat mamy w tę sobotę). Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 23:05 U nas właśnie ten cholerny samochód zrobił problem, no ale już podjęliśmy decyzję - nie idziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Cyrk "Zalewski" 23.04.10, 23:46 W przedszkolu corki nagminnie zostawiaja "darmowe" bilety. Za pierwszym razem wytlumaczylam jej, ze jestem przeciwna cyrkom, bo mecza zwierzeta i nie pojde tam na pewno. I temat sie skonczyl, na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_gra NIE ma zwierzat! sa akrobaci 24.04.10, 13:45 poza pasami i konmi-zwierzetami, ktore moga/lubia byc tresowane!!!! kurde, nie moj rodzaj rozrywki, ale tam rzadza AKROBACI, w ue juz nie wolno ponoc tresowac zwiarzat dzikich etc, zabronione. ale przestancie z tymi haslami o zwierzetach- ich tam nie ma!!!! kocham zwerzeta, ale te hasla jak 20 lat temu pokazy akrobatów (nota bene prawie wszystkich zza wschodniej granicy) zupelnie zupelnie, ludzie chyba moga cwiczyc??? dzieciom sie podoba, dodam, ze rozrywka droga, u nas po prostu wisial plakat, niekt nie podrzucal biletów, czy zadne megafony. i mam nadzieje, ze nie bedzie, bo nie przewiduje w tym roku wizyty w cyrku, raz na 2 lata wystarczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Cyrk "Zalewski" 25.04.10, 20:37 nienawidzę cyrku. Byłam raz z córką i nie zamierzam tego powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
upsy.daisy Re: Cyrk "Zalewski" 27.04.10, 16:14 obronczynie zwierzat - otworzcie swoje szafy: znalazlyscie juz pare bucikow i torebek z prawdziwej skory? Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Cyrk "Zalewski" 27.04.10, 17:26 Wierzę i mam kutemu podstawy, że świnia z której wykonane są moje jedyne skórzane buty (torebek nie noszę)mnie jeździła latami w małej klatce wleczona tam i z powrotem po świecie ku uciesze gawiedzi. Urodziła się urosła, została przetransportowana do ubojni i tam zabita a następnie przetworzona. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui nie na temat 27.04.10, 18:55 Cytat joshima napisała: > Wierzę i mam kutemu podstawy, że świnia z której wykonane są moje jedyne> skórzane buty (torebek nie noszę) Serio masz jedne skorzane buty i 0 torebek? ? To dlatego ze jestes biedna i cie nie stac czy zwyczajnie niechlujna i nastawiona na tandete i bylejakosc? W sumie cokolwiek by to nie bylo brak posiadania chociaz 1 eleganckiej torebki przez dorosla kobiete kwalifikuje ja na zaniedbana i zapuszczona. Skorzane buty mozna odpuscic bo sa drogie i moze faktycznie niektorych nie stac, ale torebka niekoniecznie musi byc skorzana zeby byla przyzwoita. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima nie Twój interes 27.04.10, 19:58 hanalui napisała: > Serio masz jedne skorzane buty i 0 torebek? ? To dlatego ze jestes > biedna i cie nie stac czy zwyczajnie niechlujna i nastawiona na > tandete i bylejakosc? Możesz mnie nazwać niechlują skoro tak łatwo Ci przychodzi obrażanie innych, ale to moja sprawa jak się ubieram i w co oraz ile za to płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: nie Twój interes 27.04.10, 21:50 Wiem ze nie moj interes. Wzgledy finansowe jak wspomnialam sa dla mnie zrozumiale, ale w sumie nie trzeba miec duzo kasy by kupic sobie torebke, ba w ostatecznosci w jakims SH mozna cos wygrzebac za grosze. No i z czystej ciekawosci zastanawia mnie jak zadbana, elegancka kobieta w 21 wieku obywa sie bez torebki na eleganckich przyjeciach, weselach, uroczystosciach rodzinnych, teatrze itp. No nijak nie widze eleganckiej sukienki i jakiejs reklamowki/sportowej torby/plecaka by do tego by zapakowac husteczki, cos do makijazu, blyszczyk, jakies srodki higieniczne typu podpaska, tampon, drobne pieniadze, telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: nie Twój interes 27.04.10, 21:53 Bo trzeba być odmóżdżonym produktem magazynów typu "Twój Styl", żeby wartość kobiety odmierzać ilością skórzanych butów i torebek. Wybacz, ale nie zaspokoję Twojej ciekawości. Najwyżej Cię skręci i nie będziesz mogła spać. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: nie Twój interes 27.04.10, 22:18 joshima napisała: > Bo trzeba być odmóżdżonym produktem magazynów typu "Twój Styl", żeby wartość > kobiety odmierzać ilością skórzanych butów i torebek. NIe robaczku nie skreci mnie. Kobieta ktora z duma i chwala glosi ze nie ma zadnej torebki jest dla mnie niedbajacym o siebie kopciuchem bez wzgledu jakie by jej szczytne idee przyswiecaly. I robaczku...nie iloscia a raptem 1 ktora mozna sobie wygrzebac w szmateksie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: nie Twój interes 27.04.10, 22:08 Może ta kobieta w 21 wieku nie lubi chadzać na eleganckie przyjęcia, wesela, uroczystości rodzinne i do teatru. I nie chadza. Wolno jej. Mnie wołami nie zaciągniesz na eleganckie przyjęcie. Tym bardziej na wesele. Z nudów tam umieram, do tego dla mnie impreza powyżej 3 osób to już tłok i się zwyczajnie duszę, po godzinie mam ochotę spieprzać jak najdalej. Ale torebkę mam Nawet czasem do pracy z nią chodzę. Chociaż cholera wie, czy ona elegancka. Zapewne standardów Wybitnie Eleganckiej Kobiety 21 Wieku nie spełnia, ale prawdę mówiąc, trybi mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima hi hi hi 27.04.10, 22:33 No coś Ty? Jakaś Ty nieobyta i niewyrobiona towarzysko! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: hi hi hi 27.04.10, 22:40 joshima napisała: > No coś Ty? Jakaś Ty nieobyta i niewyrobiona towarzysko! > No. Ręce czas załamać nad moją nietowarzyskością. Ale i tak jestem lepsza od ciebie, bo od kilku miesięcy posiadam torebkę. Posiadam jeszcze z 7 torebek, ale one absolutnie nie są eleganckie. Są raczej sportowe. Młodzieżowe . Z ordynarnej szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: hi hi hi 27.04.10, 22:42 mama_kotula napisała: > No. Ręce czas załamać nad moją nietowarzyskością. A jak byśmy się tak spotkały, to będzie już tłok? > Ale i tak jestem lepsza od ciebie, bo od kilku miesięcy posiadam torebkę. > Posiadam jeszcze z 7 torebek, ale one absolutnie nie są eleganckie. Przecież ja nie napisałam, że nie mam żadnej. Ja nie mam skórzanej, no ale wierzę, że jednak masz przewagę Oddaję pole. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Przeczytajcie "Życie Pi":-) 27.04.10, 17:25 Bardzo odmienny wizerunek losu zwierząt w ZOO i w cyrku. Ja byłam w "Zalewskim", dziecko mi zasnęło. Woli wesołe miasteczko na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Cyrk "Zalewski" 28.04.10, 13:35 www.cyrk-zalewski.com.pl/website2008/ może po prostu zapytaj jaki mają program? zdecydujesz wówczas czy Ci odpoiwada i czy chcesz pósc Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Cyrk "Zalewski" 28.04.10, 20:19 Nie chodzimy do cyrku, ze względu na męczenie zwierząt i w ogóle - bo to marna rozrywka, szkoda czasu i pieniędzy. Jakiś czas temu Antosia koledzy z podwórka byli i Antoś też chciał iść, ale mu wytłumaczyłam, co i jak, i od razu się ze mną zgodził, bez żadnego protestu Odpowiedz Link Zgłoś