Dodaj do ulubionych

suchy basen

26.04.10, 07:55
Moja córa na roczek dostała plastikową piaskownicę, nawet dość sporą. Docelowo ma ona być rozstawiona u dziadków na działce. Ale póki co, znajduje się u nas w mieszkaniu, i zastanawiam się czy dobrym pomysłem było by kupienie plastikowych kulek i zrobienie suchego basenu. Robiłyście coś takiego?? A może to w ogóle bez sensu, bo np. suchy basen ma tylko sens jak jest bardzo duży.
Obserwuj wątek
    • lupa_87 Re: suchy basen 26.04.10, 08:09
      Widywałam w aranżacja pokoi dziecięcych małe suche baseny - ma to
      sens i przyniesie radochę. Z drugiej strony sezon piaskownicowy już
      się zaczął, więc można już korzystać z niego na działce.
    • gvalchca Re: suchy basen 19.01.17, 09:49
      Mały też ma sens. Może nie do skoków, ale do tarzania się jak znalazł.

Ja mam piłki trzymane w szafie. Dedykowanego basenu nie miałam nigdy, ale ad hoc urządzałam suchy basen w większym kartonie, w baseniku dziecięcym, w zabawkowym namiocie (z doklejonym prowizorycznym "kołnierzem") i w łóżeczku szczebelkowym (szczebelki zasłonięte dyktą). Zawsze budził ogromną radość. Ale nie napiszę, że jakoś baaaardzo polecam, bo można po prostu zabrać dziecko do "kulkowni" i nie zagracać sobie mieszkania piłkami wink
    • koniczy-nka Re: suchy basen 26.01.17, 12:09
      Tak : ) To jest super pomysł, moja koleżanka tak zrobiła synkowi i jak do niej chodzimy to moja córka jest w 7 niebie smile Tylko jak będziesz kupowała piłeczki to zwróć uwagę, czy to nie jakiś chiński szajs robiony z taniego, toksycznego plastiku, bo słyszałam że kiedyś jakieś dziecko dostało od takich piłek uczulenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka