aj74 12.03.04, 12:22 Czy ktoś z Was chrzcił dziecko nie w swojej parafii. Zastanawiam się, czy są z tym trudności? Pozdrawiam, Agucha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka_7 Re: chrzest 12.03.04, 12:54 Tak, my chrzcilismy 2 dzieci (Kingę i Mateusza) nie w naszej parafii. Z tego co wiem to potrzebna jest zgoda proboszcza Waszej parafii na chrzest dziecka w innej. I z tym kwitkiem idziecie do tej parafii co chcecie. A tak naprawde to zależy to tylko od dobrej woli księdza ))) My takiego kwitka nie mielismy, ale mój mąż jest super dyplomatą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aj74 Re: chrzest 12.03.04, 14:01 Dziękuję Ci, Nastka, za informacje. Miłego weekendu. Agucha, mama 8,5 m-cznej Mai Odpowiedz Link Zgłoś
bomaki Re: chrzest 13.03.04, 09:11 Ja chrzciłam w innym mieście i nikomu nie zgłaszałam, nie miałam też kwitków ani zaświadczeń. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: chrzest 12.03.04, 14:06 nikt od nas żadnych kwitków nie chciał zapytał mnie ksiądz, a dlaczego? powiedziałam, no bo ja tak bym chciała, i to było wszystko pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: chrzest 12.03.04, 16:17 Dzieki aj74 i życzę również udanego weekwndu. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
yola66 Re: chrzest 12.03.04, 18:28 to tak naprawdę zależy od parafii. My nasze bobo też chrzciliśmy w nie naszej parafi i musielismy przedstawić zaświadczenie, że nasz probosz się na to zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
akrobat Re: chrzest 17.03.04, 15:23 czesc!My tez mamy zamiar chrzcic nasza dzidzie w nie swojej parafi.U nas potrzebne bylo zaswiadczenie proboszcza, ktory nie bardzo kwapil sie je nam wydac.Probowal nas przekonac abysmy ochrzcili dziecko w naszej parafi gdyz,jak twierdzil, tak nakazuje prawo koscielne.Niestety nam, mimo dobrych checi, nie pasowal ani termin tym bardziej pozna godzina mszy.W koncu po krotkiej rozmowie dostalismy to zaswiadczenie, ale wydaje mi sie , ze od tego momentu zostalismy wpisani na "czarna liste".Mam nadzieje ,ze nie wszedzie tak jest i w innych parafiach ksieza sa bardziej ludzcy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś