Córka chodzi do czterolatków ale pochodzi z początku roku - więc jest jedną ze starszych dzieci.
W trzylatkach była zaproszona na urodziny do koleżanki z przedszkola (notabene chyba cała grupa była zaproszona). Moja miała teoretycznie urodzinki miesiąc później, ale zrobiłam tylko dla rodziny. Jakoś uważałam że jeszcze za mała na taką imprezę zewnętrzną. Do nikogo więcej nie była zaproszona i w sumie nie wiem czy inne dzieci robiły imprezy czy nie. (Trochę jestem nieśmiała i jakoś tak nie poplotkowałam o tym z rodzicami innych dzieci)
W tym roku będzie w lutym kończyć 5 lat - to myślę aby jednak jej zorganizować już urodziny dla koleżanek i kolegów z przedszkola (Córka cały rok wspomina urodziny koleżanki i mówi, że też by takie chciała).
Tylko jak takie coś zorganizować, żeby nie zbankrutować, żeby nikogo nie urazić i żeby w ogóle wszystko było ok??
Zaprosić całą grupę to dużo pieniążków wyjdzie - biorę pod uwagę tylko wynajem gdzieś imprezy - bo u mnie lokalowo - to mogłabym może dla 4 max zrobić a i tak byłoby ciężko - bo mam jeszcze dwójkę młodszego potomstwa a mieszkanie tylko 2 pokojowe.. zresztą nie nadaję się za bardzo na jakąkolwiek animatorkę

Zaprosić całą grupę - to dużo.. Zaprosić wybranych - tylko jak ich wybrać??? Powiecie, że córka powinna sama wybrać - ale ona się bawi z różnymi dzieciakami - z opowiadań jej i Sama chyba jeszcze nie potrafi zdecydować kto jest najlepszym przyjacielem, a kto mniej...
Kurcze, tylko mnie nie wyśmiejcie proszę... Jak wy do takiego tematu podchodzicie??