Dodaj do ulubionych

Podanie leku po kp

06.10.10, 09:42
czy podanie leku po karmieniu piersią uznac można jako aplikację na czczo czy jednak po posiłku?

pytam, bo po kp podałam córce Sinupret (a to jak wiadomo jest syrop na alkoholu) no i pojawiły się wymioty
Nie ma temp. więc chwilowo przynajmniej zakładam, że to nie wirus
Obserwuj wątek
    • ata-07 Re: Podanie leku po kp 06.10.10, 17:26
      Niemowlakowi na alkoholu ?
      • chudaropucha Re: Podanie leku po kp 06.10.10, 20:51
        Może odczekaj kilka minut po jedzeniu z lekiem; nawet moj trzylatek wymiotuje, jak za wczesnie po posilku dam mu lekarstwo (bezalkoholowe).
      • marghot Re: Podanie leku po kp 07.10.10, 08:16
        a od kiedy to dziecko dwuletnie jest neimowlakiem??
        • mama-ola Re: Podanie leku po kp 07.10.10, 11:02
          Leki na alkoholu są w Polsce dozwolone od 12 r.ż., z Sinupretem jest inaczej? Może zerknij w ulotkę?
          A tak poza tym - mleko jest IMHO posiłkiem, na pewno nie jest to pusty żołądek.
    • ga-ti Re: Podanie leku po kp 06.10.10, 22:50
      Mój syn też bardzo często wymiotował po Sinupredzie i raczej nie zawartość alkoholu jako taka miała wpływ na wymioty, a okropny smak tego syropu.
      Jeśli karmisz piersią "na prawdę", a nie tylko dla possania (moja córa już właściwie nie je "cyca", przed spaniem lubi sobie jeszcze troszkę possać, ale mleka to chyba za dużo nie wypija) to można to traktować jako posiłek według mnie.
    • lacitadelle Re: Podanie leku po kp 07.10.10, 10:54
      Mleko to posiłek, ale trawi się bardzo szybko, około pół godziny.
      • lacitadelle Re: Podanie leku po kp 07.10.10, 10:55
        lacitadelle napisała:

> Mleko to posiłek, ale trawi się bardzo szybko, około pół godziny. - oczywiście mówię o mleku mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka