Dodaj do ulubionych

sucha skora u 2,5 latki

21.11.10, 11:21
tak jak w temacie chciala sie zapytac czy mkremowac taka skorke bo juz troche kremowalam
i troche pomagalo ale nie na dlugo mam pytanie czy tez macie takie problemy i czym smarujecie swoje dzieci ja juz nie wiem ona ma takie plamy suche na brzuszku pleckach i nozkach a smarowalm :oliwka nivea.bambino(bambino odpada bo sie drapie po niej) nivea krem sos ,ziajka dla dzieci i krem tlusty clobaza i ten ostatni wmiare pomaga ale cos naprawde dobrego na drapanie i te suche plamy na skorze prosze o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • monika7895 Re: sucha skora u 2,5 latki 21.11.10, 12:55
      A czy ma wykluczoną alergię?Bo moja mała 2latka,też miała sucha skórę na twarzy,i na pleckach i okazało sie,że je za dużo nabiału,także najlepiej poradzić sie lekarza,czy to czasem nie jest jakieś uczulenie,pozdrawiam
      • lupa_87 Re: sucha skora u 2,5 latki 21.11.10, 12:59
        Jesli wykluczysz, że to zmiany chorobowe to polecam kremy z mocznikiem - rewelacyjnie nawilżają i długo utrzymują wode w skórze. Można je stosować u dzieci. My używamy Oxedermil Oceanic, bo ma dobry skład i jest tani.
    • leneczkaz Re: sucha skora u 2,5 latki 21.11.10, 14:17
      Oilatum do kąpieli + oilatum krem i sucha skóra znika w 3 dni.
    • izabelcia1979 Re: sucha skora u 2,5 latki 21.11.10, 15:31
      ja mam taki sam przypadek i mnie pomogłoEMOLIUM to są kremy,balsamy eszystko na ten temat,spróbuj będziesz zadowolona
    • mamaadinki Re: sucha skora u 2,5 latki 21.11.10, 20:33
      Świetna jest Maść cholesterolowa, do kupienia tylko w aptekach, niedroga, bezzapachowa i naprawdę wydajna.
    • rulsanka Re: sucha skora u 2,5 latki 21.11.10, 23:35
      Zmień proszek do prania i to nie na Lovelę, która potwornie uczula. Jeżeli te zmiany są na plecach i brzuchu, to prawdopodobnie wina proszku, bo w tych częściach ciało najbardziej się kontaktuje z ubraniem.
      Do smarowania jest dobre emolium- emulsja specjalna. Słyszałam wiele dobrego o oliwie z oliwek. Ostatnio w ramach eksperymentu posmarowałam syna i skóra jest ładna. Z tym, że on nie ma w tym momencie chorych miejsc. Ma tylko skórę wymagającą natłuszczenia po kąpieli.
    • emitka1.1.9 Re: sucha skora u 2,5 latki 22.11.10, 00:16
      moja mala miala jakis czas temu suche, blade plamki wlasnie na plecach i brzuszku stosowalam rozne kremy i masci i nic nie pomagalo, po 3 wizytach u lekarza stwierdzili ze moze byc to reakcja organizmu na przeziebienie. powiedzieli mi ze to nic groznego i zeby niczym nie smarowac bo samo zaniknie (max 6 tygodni) nie bardzo chcialo mi sie w to wierzyc ale coz, nic nie pomagalo wiec przestalam smarowac jak radzil lekarz, 5 i pol tygodnia od pojawienia sie plamek- zniknely.
      moze lepiej idz do lekarza, kto to wie co to moze byc uncertain
    • semi-dolce Re: sucha skora u 2,5 latki 22.11.10, 10:20
      Oilan, oilatum, emolium - do smarowania i do kąpieli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka