Dodaj do ulubionych

Gula w gardle

11.12.10, 17:11
Dziewczyny, moja córa 6 lat, wróciła wczoraj z przedszkola i skarży się, ze coś jej w gardle przeszkadza, coś tam czuje. Nie ma gorączki, generalnie nic jej nie dolega. Byliśmy u lekarza nie stwierdził żadnego ciała obcego, morfologia ok. A mała cały czas mówi, że coś w tym gardle ma, nie chce przez to nic jeść, nie weźmie niczego do ust. Jestem umówiona jeszcze u laryngologa we wtorek. Spotkała się któraś z Was z czyms takim, macie jakieś doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • ach1983 Re: Gula w gardle 11.12.10, 19:09
      Może ją boli to gardło? Ja też nie mam ani kataru ani kaszlu a gardło mnie okropnie boli...
      • rolly_mo Re: Gula w gardle 11.12.10, 19:14
        Też o tym myślałam, ale twierdzi, że to nie boli tylko coś przeszkadza i to jest niżej jakby w przełyku. Dostałyśmy tabletki na gardło i coś do psikania. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
        • coronella Re: Gula w gardle 11.12.10, 21:23
          spytaj czy się nie poparzyła albo nie podrapała (połknęła np duży kawałek skórki bez pogryzienia),
          ja kiedyś podrażniłam sobie gardło w ten sposob, uczucie dokładnie jak opisujesz- jakby coś tam było i przeszkadzało, głównie przy połykaniu
          • lupa_87 Re: Gula w gardle 11.12.10, 21:28
            Uczucie guli w gardle zawsze występuje przy nieprawidłowo pracującej tarczycy - warto sprawdzić i tą ewentualność. To uczucie jakby coś w gardle było, ale nie da się tego nijak przełknąć.
    • vivaluna Re: Gula w gardle 11.12.10, 23:56
      Ja miewałam ale jako nastolatka, ale to było na tle nerwowym-głównie przed ważnymi egzaminami. Nie wiem czy małe dziecko może się aż tak stresowac.....
      Moja córka miała takie "gule" w gardle ale były one widoczne gołym okiem-były to powiększone migdały-patologicznie zmienione. Może trzeci migdał? Tyle, że on niewidoczny.
      Bywa też, że coś utknie w gardle np. ość z ryby. Takie "resztki" pokarmu trzeba jednak szybko usunąć. Obecność ciała obcego może stwierdzić wtedy jedynie laryngolog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka