Dodaj do ulubionych

CD z piosenkami dla dzieci

02.02.11, 15:11
Mam pytanie. W zwiazku z tym, ze przyjezdza do mnie mama niedlugo (mieszkam za granica), chcialam zeby przywiozla dla mojej 2,5 latki jakies plytki z piosenkami po polsku. Czy mozecie mi cos polecic, co wasze dzieci obecnie chetnie sluchaja? Bylabym wdzieczna za wszelkie wskazowki. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 15:17
      Kołysanki Justyny Steczkowskiej, cudo smile
    • mikams75 Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 15:34
      "Plasy z dluga broda" - zbior 4 plyt z roznymi piosenkami jeszcze z naszego dziecinstwa
    • gavagai1 Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 15:42
      Też polecam Pląsy, a także serię kilku płyt "Miś i Margolcia", "Kołysanki Utulanki" Umer&Turnau, "W co się bawic z dziecmi"(3CD) i "Zaśpiewaj mi Tato".
      • nnely Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 15:51
        na chomikuj możesz cos znależć.
    • fredzia-33 Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 15:54
      Na necie cały czas możesz słuchać Radio Żyrafa,RMF Baby,Polska Stacja Dzieciom itp.,jakby było potrzebne.
    • deszcz.ryb Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 16:04
      Grzegorz Turnau - "Księżyc w misce"

[właściwie cały Turnau się nadaje dla dzieci, ale ta płyta powyżej była specjalnie nagrywana dla dzieci smile ]
    • candle.light Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 16:13
      Moja córka uwielbia "Dziecięce przeboje - the best". Śpiewają Fasolki, Majka Jeżowska, Kulfon i Monika i wielu innych. Dwie płyty, w sumie 40 piosenek. Niektóre pamiętam z dzieciństwa smile
    • mika_p Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 16:52
      Misia i Margolcię.
      I Akademię Pana Kleksa.
    • halapta Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 19:55
      Nie Wiem Kto?
      tu można obejrzeć teledysk
      tekstami piosenek są wiersze: Danuty Wawiłow, Jana Brzechwy i Juliana Tuwima. Bardzo fajne.
      https://merlin.pl/Nie-Wiem-Kto_Nie-Wiem-Kto,images_small,30,9177250.jpg
    • kartoffeln_salat Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 20:11
      Mój synek ma dwie płyty:
      Dziecięce Przeboje (Polskie Radio Jedynka) - bardziej ambitne nagrania
      Piosenki dla najmłodszych - Jedzie Pociąg z Daleka - te są bardzo rytmiczne.
      Poza tym uwielbia Madagaskar i piosenkę 'I like to move it' oraz jej polska wersje.
      • magdangel Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 21:23
        Dziekuje wszystkim za pomoc smile
        • frestre Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 21:51
          BAJKI SAMOGRAJKI Brzechwy hicior (słuchowiska muzyczne sprzed lat, w których wstępuje Czechowicz, Kwiatkowska i inni )
          • iza232 frestre 03.02.11, 12:24
            Czy te Bajki Samograjki to na podstawie książki? Bo wydanie książkowe rewelacyjne! Gdzie mozna dostać płytę? Bo na allegro o tym nie słyszeli sad
            • tymianek21 bajki samograjki 03.02.11, 16:41
              To dokladnie te same bajki. Wpisz w google "bajki samograjki CD" i pokaże ci się kilka księgarni które mają tę płyte w sprzedaży albo skorzystaj z audiobooka.pl -tam możesz też posłuchać fragmenty
              www.audiobook.pl/p/pl/827/bajki_samograjki-audiobook-jan_brzechwa-1cd.html
            • frestre Re: frestre 03.02.11, 23:41
              kupowałam w Leclerk-u ale ponoć w Empiku też bywająsmile
              • iza232 dzięki za info dziewczyny:) 04.02.11, 14:01
    • dafami Re: CD z piosenkami dla dzieci 02.02.11, 21:31
      Ja polecam Kołysanki Grzegorza Turnała i Magdy Umer. Cudo! i moj synek pieknie sie przy nich wycisza. A tak poza tym Muzyka bobasa np. Usypianki bobasa - ale to tylko melodie i nie polski autor.
    • agni71 Re: CD z piosenkami dla dzieci 03.02.11, 14:58
      Nie wiem, w jakim wieku jest twoje dziecko i czy zna juz postaci z ksiązek Astrid lindgren, ale u nas wielkim hiciorem sa "Piosenki Astrid Lindgren":
      www.gandalf.com.pl/b/piosenki-astrid-lindgren-cd/
      • tymianek21 Re: CD z piosenkami dla dzieci 03.02.11, 16:34
        Koniecznie zajrzyj do tego wątku-tu jest dużo o piosenkach dla maluchów
        forum.gazeta.pl/forum/w,566,120753282,,Justynka_i_Tomek.html?v=2
        A może bajki-grajki? To stare bajki które kiedyś były na winylach lub kasetach. Dla twojego dziecka polecam te najkrótsze jest w nich wiele piosenek.
        www.bajki-grajki.pl/
        Tu masz kilka takich krótkich bajek Brzechwy na jednym CD więc dużo oszczędzasz. Rewelacja-dialogi, piosenki same wchodzą do głowy. Jest do tego też książka
        siedmiorog.pl/k2289_bajki_samograjki___ksiazka_
        a tu próbka CD
        www.audiobook.pl/p/pl/827/bajki_samograjki-audiobook-jan_brzechwa-1cd.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka