Dodaj do ulubionych

Okulary przeciwsłoneczne Chicco

07.03.11, 09:54
Czy okulary 12+ są na tyle "rozwojowe" że da sie je ponosić trochę dłużej ? Tzn czy np na 2 latka będą wciąż dobre ? Teraz w sklepach nie ma jeszcze nigdzie okularów przeciwsłonecznych, więc chciałam kupić na allegro, ale w ciemno prawdę mowiąc trochę się boję bo nie jestem pewna czy będa pasować..
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: Okulary przeciwsłoneczne Chicco 07.03.11, 10:00
      A one mają filtry?
      Bo z tego co się orientowałam to okulary przeciwsłoneczne mogą powaznie uszkodzic wzrok malucha. Ja do tej pory nie zdecydowałam się na zakup, szukam czegoś 100% bezpiecznego.
      Może ktos polecić.
      • halapta Re: Okulary przeciwsłoneczne Chicco 07.03.11, 10:24
        Czapka z daszkiem, kapelusz z dużym rondem - okulary dla małego dziecka nie są dobre też ze względu na to, że ograniczają pole widzenia jakby nie było. Nie, ze nie wolno dzieciom nosić okularów, ale ograniczać korzystanie z ich, traktować jako gadżet a nie mus.
        • figa33 Re: Okulary przeciwsłoneczne Chicco 07.03.11, 10:32
          halapta napisała:

> Czapka z daszkiem, kapelusz z dużym rondem - okulary dla małego dziecka nie są
          > dobre też ze względu na to, że ograniczają pole widzenia jakby nie było. Nie, z
          > e nie wolno dzieciom nosić okularów, ale ograniczać korzystanie z ich, traktowa
          > ć jako gadżet a nie mus.

Spieszę z wyjaśnieniem. Ja właśnie owe okulary potrzebuję jako gadżet, ale gdyby jeszcze pasowały przez czas jakis, to nie byłoby źle smile Moja córka kilka dni temu wyciągnęła z szuflady moje własne okulary (akurat nie najtańsze bo wreszcie w zesżłym roku pozwoliłam sobie na zakup porządniejszych) i odkąd je zobaczyła, nie może się z nimi rozstać, do tego stopnia że w niedzielę w dzień usnęła w nich !
          Chciałam jej więc kupić okulary adekwatne do jej rozmiarów, głównie do zabawy, ale gdyby przy okazji spełniały swoją podstawową funkcję, nie byłoby źle. Z tego co czytałam, to okulary Chicco mają polaryzowane soczewki, czy mają filtry, tego nie znalazłam.
        • mikams75 Re: Okulary przeciwsłoneczne Chicco 08.03.11, 08:13
          zalezy gdzie sie je chce zakladac - zapewniam Cie, ze w rejonach gorskich zima slonce jest tak ostre i pada ze wszystkich stron, ze bez okularow sie nie da. Tak samo w tropikach, gdzie slonce odbija sie od jasnego piasku czy wody - moje dziecko slepnie. Ja zreszta tez.
          Kupilam porzadne okulary w sklepie sportowym, takie na gumke. Dobrze sie trzymaja i beda na dluzej.
      • joanna_poz Re: Okulary przeciwsłoneczne Chicco 07.03.11, 10:33
        okulary Polaroid
    • niciapn Re: Okulary przeciwsłoneczne Chicco 19.03.11, 09:41
      Posiadam okulary przeciwsłoneczne firmy "chicco" +12 m jestem z nich zadowolona i myślę , że mój synek ponosi je jeszcze długi czas . Posiadam takie okulary też na dziewczynkę NOWE. Jeśli jest pani jeszcze zainteresowana kupnem zapraszam na allegro polecam , a co najważniejsze posiadają atest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka