Dodaj do ulubionych

sinupret dla 4-latki?

15.03.11, 09:46
moze dawalyscie i orientujecie sie czy mozna podawac i ewen. w jakiej ilosci?
Obserwuj wątek
    • kanga_roo Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 09:55
      ja dawałam - pięciolatkowi i dwulatce, w kropelkach nam pediatra przepisała. mała dostawała 10 kropli 2x dziennie, starszak 20 kropli 2x dziennie.
      • dianaro Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 09:56
        Mój niecały 4 latek dostawał po 10 kropli x 2 dziennie.
    • zjawa1 Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 09:55
      Oczywiscie, chos w Polscce ten lek jest zarejestrowany chyba od 6 roku zycia.
      Nam Sinupret ,,uratowal zyie"smile)))))).
      Sinupret masz albo w kropelkach, albo w tabletkach.
      Moj dostawal go przed 3 rokiem zycia. Potrafil polykc ( zielone misiesmile) a wiec tabletki, wiec nie bylo problemu. W kroplach jest alkohol, ale tez pediatrzy podaja go!
      My bralismy raz dziennie po 1 tabletce.
      • zjawa1 poprawka 15.03.11, 09:58
        2 razy dziennie po 1 tabletce. Jesli chodzi o krople( bral przez 2 tyg na poczatku kuracji) to albo: 3 razy dziennie po 10 rozwodnionych kropli, albo 2 razy dziennie 15 rozwodninych kropli.
        Trzeba pamietac, ze Sinupret nie podaje sie pozniej niz po 16 godzinie, bo na poczatku pojawic sie wydzielina , ktory splywa i moze meczy w nocy.
        • marghot Re: poprawka 15.03.11, 10:28
          zjawo, te sinupretowe misie, to chyba poza krajem?
          jakoś nei kojarzę takowych w PL uncertain
          • lupa_87 Re: poprawka 15.03.11, 11:23
            Mój 3,5 latek dostawał od laryngologa i pediatry krople - 2 x dziennie po 20 kropli - najlepiej do godz. 17.
            Trzeba jednak pamiętać, że jeśli się zaczyna go stosować, to przynajmniej przez 2 tygodnie (pomimo zniknięcia objawów), a najlepiej przez miesiąc. Spełni wtedy swoje zadanie dobrze - oczyści zatoki po katarze.
            • lupa_87 Re: poprawka 15.03.11, 11:25
              podałam ze 2 razy nie widziałam efektu
              Wcale się nie dziwię, że nie było efektu - po 2 razach wink Minimum 2 tygodnie trzeba dawać.

ponadto syrop jest na alkoholu, ulotka zaleca go od 6rż
              Dlatego stosownie mniejsze dawkowanie ustala lekarz.
              • marghot Re: poprawka 15.03.11, 11:43
                mi nie podoba się w składzie alkohol, nawet w dawce zmniejszonej rpzez pediatrę i dlatego nie stosuje
          • zjawa1 marghot:) 15.03.11, 19:19
            Zle mnie chyba zrozumialassmile
            Juz wyjasniam: Sinupret wystepuje w postaci zielonych, malych tabletek-dostepne w sprzedazy w Polscesmile
            Ja synkowi powiedzialam, ze ,,to takie male, zielone misie"smile tak, zeby nie bylo ewentualnych problemow z polykaniem ichsmile
    • marghot Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 10:26
      podałam ze 2 razy nie widziałam efektu
      ponadto syrop jest na alkoholu, ulotka zaleca go od 6rż

na pewno przed 6 urodzinami nei zapodam córce

u nas sprawdza się spray do nosa euphorbium
    • koza_w_rajtuzach Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 12:21
      Ja dawałam pięciolatce 3 razy dziennie po 20 kropelek. Bóle ucha i głowy zniknęły (córka miała wg pediatry "zapalenie ucha", co raczej na zapalenie ucha nie wyglądało i antybiotyk od pediatry nic nie pomógł. Mama dała mi Sinupret sugerując, że to na pewno zatoki i pomogło).
      Myślę, że Sinupret dla 4-latki jak najbardziej może być.
      • kanga_roo Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 13:40
        pamiętajcie tylko, że wg ulotki objawy mogą wrócić po zakończeniu kuracji
        • zjawa1 kanga_roo 15.03.11, 19:16
          Bo leki typu Sinupret to preparaty wspomagajace! Nie zastepuja antybiotyku.
          A sadze, ze jesli objawy powracaja po kuracji to jednak w wiekszosci przypadkow jest konieczne zastosowanie antybiotyku.
          Sinupret nie ,,wybija" bakterii.... no moze ten alkohol troche odkazi gardelkosmile Sinupret dizala rozrzedzajaca!
    • alo76 Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 15:26
      dziekuje za odzew smile zaraz lece do apteki
      • pitu_finka Re: sinupret dla 4-latki? 15.03.11, 16:18
        Ja tam wolę lek ziołowy z niewielką ilością alkoholu niz jakąś gruba chemię. Nawet mój synek dostawał jako 20 miesięczniak (3 razy 8 kropli). Czterolatka brała 3 razy 15. I tak jak ktoś napisał brała go bardzo długo, ze 2-3 miesiące i przyczynił się do usunięcia płynu z ucha.
        • zjawa1 Re:pitu_finka 15.03.11, 19:14
          O jakiej chemi Ty piszesz? Przedciez Sinupret to wlasnie krople ziolowe na alkoholu!
          • zjawa1 Sinupret a alkohol oraz zatoki 15.03.11, 19:33
            Pierwsza sprawa: alkohol w sinuprecie tak samo moze szkodzic 3 latkowi jaki i 6 latkowi!
            W sumie zawsze mozna podac jego alternatywe w postaci tabletek, tak jak ja to robilam.

Sinupret jest lekiem typowo na zatoki, alternatywnie i dodatkowo stosuje sie go na np. ,,plyny w uszach".

A co mnie zaciekawilo? Wy oczywiscie u tych 2,3 i 4 latkow leczylyscie zatoki sitowe?
          • pitu_finka Re:pitu_finka 15.03.11, 21:22
            No właśnie dlatego daję Sinupret i wolę go (mimo alkoholu) niż chemię.

Zjawo, dlaczego Ty zawsze używasz tylu wykrzyknikówsmile?
            • zjawa1 Re:pitu_finka 15.03.11, 22:03
              Zjawo, dlaczego Ty zawsze używasz tylu wykrzyknikówsmile?

Nie wiemsmile Juz od poczatku tak chyba mamsmile Jakos nie zwracam na to szczegolnej uwagi, puki ktos nie zauwazysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka