shinee5 29.03.11, 16:43 Orientujecie się może, do jakiego wieku dziecka do przechowywania jego ubrań może wystarczyć komoda z wysuwanymi szufladami, a kiedy niezbędna staje się szafa, tak aby była możliwość powieszenia ubrań? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gupia_rzona Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 16:55 yyy.... a to nie zależy od rodzaju ubrań? jak dziecko dajmy na to dziewczynka ma dużo sukienek, płaszczyków i innych wymagających powieszenia rzeczy, to chyba nie ma znaczenia w jakim jest wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 16:56 Dla dziecka mieliśmy szafę do powieszenia od urodzenia. Poza tym bardzo dziwne pytanie zadałaś. Od kiedy potrzebna jest szafa??? Myślę, że niektórym w ogóle może byc nie potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
shinee5 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 17:02 No, mam nadzieję, że aż tak dziwne to pytanie nie jest Po prostu - zwyczajnie w świecie mój maluch ma mały pokoik (7 m2), miejsca mało i na razie wystarcza nam komoda do przechowywania ubrań. Kurtka wisi w przedpokoju. Ale chcę kupić nowe meble i zastanwiam się, od kiedy szafa będzie niezbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
mgd3 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 30.03.11, 09:25 Ale to raczej zależy od Ciebie. Ja przez pół studiów nie miałam "szafy do wieszania" i w niczym mi to nie przeszkadzało - dżinsy i tshirty spokojnie mogły leżeć na półkach, a "elegantszych" ubrań nie zwykłam nosić. A małej sukienki wieszam od urodzenia - bo mi się nie chce ich prasować przed wyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 17:01 Są tacy, którzy w ogóle nie prasują (albo prasują tuż przed założeniem) ubrań, więc szafa niepotrzebna. Ja prasuję ubrania po praniu i wieszam - koszule, sukieneczki - od najmłodszego wieku. Córka jako niemowlak miała sukieneczki - wisiały uprasowane w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 17:12 No jeżeli po to ma być ta szafa to w moim przypadku nie byłaby potrzebna Prasuję dopiero przed wyjściem. Ale w naszym przypadku akurat szafa do powieszenia bardzo się przydaje. Jak pisałam używamy od urodzenia. Kiedy przychodzi mus na taką szafę, nie mam pojęcia. Być może nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 18:06 Od kiedy, ciężko powiedzieć. U nas pojawiła się u małej w pokoju wraz z meblami, jak mała miała rok. I od tego czasu wieszam jej ubranka, sukieneczki, sweterki, kurtki, płaszczyki itp. Na dole szafy leżą koce i pościel, na wew stronie drzwi od szafy zamontowane są haczyki gdzie wieszam małej szlafroczki, na drugich drzwiach jest kieszeń gdzie znajdują się wszystkie drobiazgi od szalików, chustek, czapek po frotki i spinki do włosów. Jak dla mnie szafa to niezbędny mebel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 19:06 jezeli masz kupowac meble, to warto tez uwzglednic szafe do wieszania ubran na swojej liscie zakupow, albo - jezeli jak piszesz nalezy oszczedzac miejsce, cos co dole ma ze 2 szuflady, a gorze miejsce na ubrania wiszace. Szafa taka bardzo sie przydaje. Mimo ze chlopiec ma mniej "wiszacych" ubran, to jednak warto Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 20:11 Mam dwóch chłopców. Nie wieszam i nie zamierzam. Swoich rzeczy też nie wieszam Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 20:33 Mój dostał szafę jak miał ok 1,5 roku ale wcześniej się też męczyłam bo jestem z domu w którym idealnie uprasowane rzeczy wisiały kolorystycznie i taki ład i porządek mam też u siebie w garderobie a także w szafie mojego synka. W sumie to nawet ledwie się mieścimy z wieszakami.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 20:59 mam szafe, ale sa w niej polki i wszysko lezy na polkach. Komoda jest niewygodna, ciezko sie wyciaga spod spodu. W szufladzie trzymam skarpetki, rajstopy, majtki itp. Reszta lezy poskladana na polkach. Nie prasuje ubran dzieciecych, nie widze takiej potrzeby. Jak sie rowno powiesi i rowno zlozy to wcale nie sa rzeczy pomiete. A w kancik nie musi miec spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 21:22 Moje dziecko ma od zawsze dużą szafę oraz dodatkowo komodę - zawsze obie pełne - nie mam już miejsca na wieszaki - nie wyobrażam sobie życia bez szafy. Pomięte bawełniane koszulki jeszcze się jakoś na człowieku wyprostują ale kurtki? Na myśl o pomiętej kurtce mną wstrząsnęło Odpowiedz Link Zgłoś
shinee5 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 29.03.11, 21:37 Kurtki wieszam w szafie w przedpokoju. Komody i szafy niestety raczej nie zmieszczę w tym mikro - pokoju, a raczej: mogę zmieścić, ale wtedy miejsca na do zabawy będzie malutko. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 30.03.11, 07:20 U mnie szafa była potrzebna od początku(aczkolwiek w swoim pokoju córka nadal nie ma,korzysta z szafy siostry.Ale za 2 lata zrobimy jej pokój taki bardziej młodzieżowy i wtedy będzie szafa).Ja musze mieć wszystko uprasowane,nie lubię kantów i zagięć Odpowiedz Link Zgłoś
ant-nat Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 30.03.11, 08:28 A ja nie cierpię prasować ale zawsze to robię bo nie wyobrażam sobie żeby moje dzieci chodziły pomięte. Dla dzieci nie mam szafy, wszystkie rzeczy maja poukładane w szafkach. Kurtki w których aktualnie chodzą mają na wieszaku w przedpokoju, drugie kurtki (bo zawsze maja po dwie) mają w szafce razem z kurtkami np. zimowymi lub kupionymi na wyrost. Ale gdybym miała szafę dla dzieci chętnie bym z niej korzystała. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 30.03.11, 09:37 zalezy wlasnie jak ty to widzisz moja corka ma szafe od poczatku ale jak miejsca brak.. to kiecki trzeba poukladac Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 30.03.11, 09:59 syn nie ma u siebie szafy do wieszania ubrań (ma 6,5 roku) i nie widzę poki co potrzeby jej posiadania. Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 30.03.11, 12:04 Ja mam 36 lat i jeszcze nie potrzebuje, wystarcza mi polki i wieszak z kolkami na kurtki. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 31.03.11, 08:48 Synek ma 3,5 roku - kupowałam mu nowe mebelki i dałam w jednej szafce drążek na wieszaki. Po 1 dniu zdemontowałam drążek i zamieniłam przestrzeń na półkę Póki co wisiałyby tam tylko kurtki, które równie dobrze mogą być złożone lub wisieć na przedpokoju - nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_owca Re: Od kiedy potrzebna jest szafa do powieszenia 31.03.11, 10:25 mój ma swoją "część" szafy w przedpokoju, zrobioną tak, że przestrzeń "wisząca"rośnie razem z nim (ma na dole półki, które po kolei można wyjmować, jedna już jest wyjęta) na początku wisiały tam jego kombinezony, potem kurtki, polary i bluzy, teraz część zajmują koszule reszta rzeczy leży złożona w komodach ale wiadomo, że on raczej sukienek posiadac nie będzie ani płaszczyków na razie, więc nie widzę potrzeby odddzielnej szafy w przypadku dziewczynki myślę, że kupiłabym od początku Odpowiedz Link Zgłoś