spec24 30.03.11, 11:51 Zastanawiam się nad dwoma łóżkami. oba znalazłam w jednym sklepie.. Wybór jest pomiędzy łóżkiem piętrowym: a łóżkiem dwu-poziomowym: jakie są Wasze doświadczenia? Co się lepiej sprawdzi? o sklepie znalazłam same pozytywy więc raczej się nie boję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 30.03.11, 11:56 nie mam doświadczenia, ale warunkiem jest wg mnie, aby dziecko spiące u góry umiało samo wejść i zejść po drabince minusem dwupoziomowego może być to, że dziecko spiace u gory bedzie spadało na dół Odpowiedz Link Zgłoś
emitka1.1.9 Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 30.03.11, 11:59 ja bym wybrala to 2 - dwu-poziomowe Odpowiedz Link Zgłoś
igajos Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 30.03.11, 12:24 Rok temu miałam ten sam dylemat. Zdecydowałam się na piętrowe. Moje dzieci miały wtedy 2 i 5 lat. Przy tym rozkładanym głównymi minusami dla mnie były: - miejsce na rozłożenie dolnego łóżka - tak na styk by się u mnie mieściło - konieczność codziennego ścielenia łóżek - dla mnie główny argument przeciw, na piętrowym tylko równam kołdry i kładę narzuty - brak barierki - bałam się, ze mała będzie spadała z łóżka - jak dziecko z górnego łóżka wstaje w nocy to musi uważać, żeby nie podeptać drugiego Znam jednak kilka osób, które takie łóżko mają i bardzo sobie chwalą. Minusem piętrowego jest to, że niewygodnie ścieli się górne łóżko. Gdybym miała znów kupować, to też wybrałabym piętrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 30.03.11, 12:26 Mieliśmy z bratem piętrowe - było super, szczególnie na górnym - mieliśmy dyżury, kto tam śpi (zmiana raz na miesiąc chyba). To dwupoziomowe do mnie nijak nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 30.03.11, 13:40 Chyba zależy od wieku dzieci. Ja kupowałam dla dwulatka i czteroipółlatki. Wygrało więc wysuwane jedno spod drugiego. Dla mnie ważne było aby rozsuwało się na dwa osobne łóżka aby w razie choroby jedno drugiemu nie rzygało czy kaszlało pod nosem. Poza tym chciałam mieć możliwość położenia się obok dziecka, no i nie ukrywam, że przy moim szatanie i jego pomysłach najzwyczajniej w świecie pietrowego się bałam-może jakby był starszy ale mam nadzieję, że wtedy już będą mieć osobne pokoje... Odpowiedz Link Zgłoś
nasenna Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 30.03.11, 14:13 Mam dwupoziomowe, jest fajne, ale zawala większość pokoju. Więc to pewnie zależy od metrazu. Latem planuję przeprowadzkę młodszej córci do pokoju Starszej i wtedy chyba kupię im piętrowe. Ja planuję kupić pięrtowe z wysuwanym jeszcze trzecim łóżkiem z dołu. Na wypadek nocujących gości, albo chorującego dziecka i konieczności nocowania w pokoju dziecięcym. Odpowiedz Link Zgłoś
nasenna Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 30.03.11, 14:14 PS. O takie, jak mają w tym sklepie: Odpowiedz Link Zgłoś
spec24 Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 31.03.11, 12:57 jest jeszcze takie rozwiązanie znalezione też w tym sklepie lozkapietrowe.com: To jest o tyle fajne rozwiązanie, że w ciągu dnia zyskuje się kanapę do siedzenia. Może się przydać szczególnie jak dzieciaki podrosną. Cena wydaje się całkiem OK 1200 za taki kombajn...? Odpowiedz Link Zgłoś
qwinta Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 14.04.11, 13:53 Reklama czy nie reklama, muszę przyznać, że to łóżko dwu-poziomowe to super pomysł. Nie byłem zwolennikiem piętrowego i właśnie zastanawiałem się jak to rozwiązać. Jeszcze bardziej niż to z fotografii podoba mi się rozwiązanie: łózko dwupoziomowe Kubuś. Nie wiecie, czy w razie kłótni, czy innej potrzeby chwili te łóżka mogą stać się niezależne? Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 31.03.11, 14:14 Odnoszę wrażenie, że autorka wątku nie tyle pyta o radę co reklamuje sklep Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 31.03.11, 18:54 wątek zgłoszony do skasowania. pierwszy post na forum, w zasadzie chyba nie ma złudzeń, że to reklama.... Odpowiedz Link Zgłoś
spec24 nasz wybór padł na... 26.05.11, 13:56 Mój, a w zasadzie nasz wybór padł w końcu na to łóżko, które kilka postów wyżej poleciła nam @nasenna - dzięki! Zawsze to dodatkowe miejsce do spania, a w małym mieszkaniu to na prawdę cenna sprawa. Łóżeczko przyjechało do nas niedawno, jest już złożone i użytkowane. Póki co spisuje się bardzo dzielnie nie tylko jako łóżko do spania, ale również jako "baza", "domek" "Statek" Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-dum Re: nasz wybór padł na... 28.06.11, 15:33 teraz my rozglądamy się za jakimś porządnym łóżkiem. jeśli możecie proszę o podanie jakiegoś dobrego i sprawdzonego producenta łóżek piętrowych. Zależy mi na łóżkach wykonanych z pełnego drewna... Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: nasz wybór padł na... 28.06.11, 17:20 mam takie dwupoziomowe, do piętrowych mam uraz po tym jak syn znajomego spadł nocą z tego górnego i wylądował na OIOMie a leczenie trwało kilka miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-dum Re: nasz wybór padł na... 29.06.11, 09:26 też o tym myśleliśmy. Dwupoziomowe ma jednak swoje wady - na przykład fakt, że za każdym razem trzeba ścielić, żeby nie zagracało pokoju... Kwestie bezpieczeństwa postanowiliśmy rozwiązać barierkami - myślę, że z ich wykorzystaniem nie ma mowy o możliwości upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: nasz wybór padł na... 29.06.11, 10:07 my mamy piętrowe to z pierwszego zdjecia. nawet posciel sie zgadza w nich jest mozliwosc rozlozenia na dwa nie zalezne łóżka. i tak tez teraz zrobilismy, bo metraz nam pozwala. jak zaczynalismy przygode z pietrowym to dzieci mialy 1,5 i 3,5 lat. takie podwójnie rozkladanae to koromyslo. zwariowalabym od skladania i rozkladania. kupowalam na allegro u sprzedawcy interbeds, rok temu w bardzo promocyjnej cenie. z przesylka ok. 700 zl. a jak było zlozone na pietrowe, to dzieci które przychodzily do nas dostawaly szału. na pięterku działy sie jakies akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ylunia78 Re: nasz wybór padł na... 29.06.11, 10:36 Też jestem prawie zdecydowana na to łóżko z pierwszego zdj.Ale czy to po rozłożeniu jest duża"landara"?.Bo mój mąż nie bardzo na to łózko.A mnie się tak podoba.No i to dodatkowe trzecie miejsce w razie"wu". Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: nasz wybór padł na... 29.06.11, 10:38 ja zamówiłam właśnie piętrowe łóżko u stolarza te z różnych sklepów mają z góry ustalone kolory i wymiary, a ja chcę jeden konkretny kolor, a dodatkowo inne wymiary (te piętrowe łóżka są bardzo szerokie i długie, chcę je trochę skrócić i zwęzić) Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: nasz wybór padł na... 29.06.11, 11:08 dodam jeszcze,że to zalinkowane łóżko dwupiętrowe to jakiś koszmarek, obicie straszne Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: nasz wybór padł na... 29.06.11, 12:49 zgadzam się, wygląda koszmarnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: nasz wybór padł na... 29.06.11, 22:17 to dziecko spadło z łóżka z barierkami Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-dum Re: nasz wybór padł na... 30.06.11, 00:07 Kurcze, nie za bardzo potrafię sobie wyobrazić jak to jest możliwe, patrząc na te barierki. Może był to wypadek przy schodzeniu/wychodzeniu? znalazłam ich na allegro - mają masę sprzedanych łóżek i ponad 5 tys pozytywnych opinii - myślę, że nie ma się co wahać... Odpowiedz Link Zgłoś
fragomenik Re: nasz wybór padł na... 14.09.11, 10:37 Bardzo ładne te łóżko, ale ja jak miałbym wybierać to wolałbym to dwupoziomowe co dałaś w pierwszym poście wątku. Wygoda i bezpieczeństwo to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: nasz wybór padł na... 14.09.11, 10:47 ee tam, podstawa to dobra zabawa u mnie pietrowe lozko sluzy do szalenstw wszelakich, dzieci sobie do tej pory krzywdy nie zrobily, a radosci co niemiara, w dodatku mam model z rurkami, na ktorych na gorze fikolki robia, na szczescie nie widze, bo mnie tam zazwyczaj nie ma w najgorszym wypadku cos zlamia, to nie pila spalinowa w rekach trzylatka, tylko lozko.. strasznie dzisiaj rodzice przewrazliwieni sa poza tym, moje lubia miec lozko do dyspozycji, polezec sobie, poczytac, ze skladanym nie mialyby swojego miejsca w ciagu dnia Odpowiedz Link Zgłoś
fragomenik Re: nasz wybór padł na... 16.09.11, 14:12 Dobrze prawisz, zresztą, to łóżko KUBUŚ też ciekawe jest, będziemy mieć ciężki wybór. No nic przejrzymy łóżka jeszcze, posiedzimy i pomyślimy. Dzięki za radę Odpowiedz Link Zgłoś
kala2973 Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 02.09.11, 22:33 Czy ktoś z Was ma łóżko piętrowe Julia, jęli tak chciałabym znać jego wymiary, chodzi mi dokładnie o wymiary barierek ochronnych, wymiary nóżek, itp, gdyż oryginalne ma długość 192 cm, a ja chcę zamówić sobie u stolarza krótsze o długości 168 cm, gdyż dłuższe nie zmieści mi się w pokoju. zależy mi właśnie na tym modelu, gdyż jest niskie ma tylko 154 cm wysokości. Niżej zamieszczam adres, gdzie można zobaczyć to łóżeczko. img06.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/86/41/93/1786419365 Z góry dziękuję za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejkuchar Re: łózko piętrowe vs dwu-poziomowe 15.11.11, 15:50 Mi się najbardziej podobają te łóżka z lozkapietrowe.com które są połączeniem łóżka piętrowego z łóżkiem dwu-poziomowym. Odpowiedz Link Zgłoś