le_lutki Re: imiona dla chłopców 03.06.04, 14:09 Hej! A moj maly to Ludwis Przynajmniej u dziadkow w Polsce tak funkcjonuje, bo na ojczystej ziemi jest Louis - z tym ze chcialam miec chociaz odpowiednik polski, zeby bylo latwiej. Dorosly Ludwik, malutki Ludwis, Ludwiczek,a tutaj, gdzie mieszkamy - rowniez Loulou. Odpowiedz Link Zgłoś
zorza28 Re: imiona dla chłopców 03.06.04, 14:50 Mnie bardzo podoba się imię Wojciech. Można zdrabniać Wojtuś, Wojtek. Jeżeli będę kiedyś miała synka to najprawdopodobniej tak będzie miał na imię. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
2000bunia Re: imiona dla chłopców 03.06.04, 23:12 Mój syn ma jedenaście lat i ma na imie ADRIAN.Zdrobniale ADRIANEK.Ze swojego imienia jest zadowolony,koledzy w szkole wołają na niego ADI.Uważam,że imie ADRIAN jest umiarkowanie popularne(jeden w klasie)i nadaje się dla dziecka i dla dorosłego.U mnie imie dla chłopca wybierał mąż a dla dziewczynki ja (miała by na imie ROKSANA). Odpowiedz Link Zgłoś
iko78 Re: imiona dla chłopców 04.06.04, 09:13 Moje typy : Philip Lukasz Hubert Znam tez dziweczyne ktora planuje dac imie Paskal ( nie wiem czy poprawinie napislalam??)Jacek Pozdrawiam iko Odpowiedz Link Zgłoś
justi23-1981 Re: imiona dla chłopców 04.06.04, 11:03 witam!Ja dałam swojemu synkowi na imie Łukasz.Imie to straciło ostatnimi czasy na popularności-zupełnie nie rozumiem dlaczego, jest naprawde bardzo ładne zarówno dla małego chłopczyka jak i dorosłego mężczyzny.Nie daj sie namówic na żadnego Kacperka ,Filipka czy Stasia-teraz co drugi chłopiec ma tak na imie Odpowiedz Link Zgłoś
guska1 Re: imiona dla chłopców 04.06.04, 11:06 Hejka my też mieliśmy ten problem 8 miesięcy temu. Nasz synek ma na imię Maksymilian i bardzo nam się to imię podoba zdrobniale mówimy do niego Maksio, Maksi albo Maksymilianek Odpowiedz Link Zgłoś