Dodaj do ulubionych

Jelitówka???

07.04.11, 11:25
Moja mala ostatnio nic nie chce jesc, wymioty nawet po zjedzeniu bulki, rozwolnienie, strasznie zchudla, dobrze ze cos chce pic...poradzcie slyszalam ze cola dobra ale nie mam pewnosci, lekarka zlecila badania ale mi dziecko w oczach znika no i boje sie ze maly tez cos zlapie , poradzcie cos
Obserwuj wątek
    • kanga_roo Re: Jelitówka??? 07.04.11, 11:49
      nie "coś pić" tylko podawać preparaty nawadniające typu gastrolit czy orsalit, dużo, i sprawdzać, czy nie ma objawów odwodnienia - jeśli są, do szpitala, migiem! to nie boli, a kroplówki działają cuda. właściwie, w stanie, jaki opisujesz, przejechałabym się na izbę przyjęć jeszcze dziś.
    • rulsanka Re: Jelitówka??? 07.04.11, 11:57
      Nie dawaj mleka pod zadnym pozorem. Orsalit pity malymi lyczkami. Ja daje przy biegunce beneflore (probiotyk) i endiex (wysypuje zawartosc z kapsulki i mieszam z woda). Szpital to ostatecznosc, obserwuj kolor moczu i czy dziecko nie ma suchego jezyka.
      • kanga_roo Re: Jelitówka??? 07.04.11, 12:18
        rulsanka napisała:
        Szpital to ostatecznosc

oczywiście, nikt nie lubi być w szpitalu. ale ja z moim pięciolatkiem walczyłam trzy dni w domu - z czego dwa dni tylko nie jadł i gorączkował, jeden dzień wymiotował. nawet biegunki nie było. efekt? odwodnienie aż miło, w szpitalu pięć dni, właściwie tylko na kroplówkach nawadniających. dziecko odżyło już pierwszego dnia. to pytam, po co się meczyć w domu, poić po łyczku, skoro wszystko wraca? czekać na objawy typu suchy język, patrzeć, jak dziecko się pokłada?
        • rulsanka Re: Jelitówka??? 07.04.11, 12:23
          Kazdy musi to sam ocenic. Szpital jest duzym obciazeniem psychofizycznym i dla dziecka i dla rodzicow, mozna sie czyms innym, nawet gorszym zarazic. Ale ostatnio bylam juz spakowana, by tam pojechac, wlasnie przy jelitowce. Choc nie odwodnienie bylo problemem. Mysle, ze warto stanac na glowie, by dziecko nawodnic w domu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka