Dodaj do ulubionych

jakie programy/kanały TV....?

15.04.11, 12:25
....oglądają wasze Dzieci. Na razie oglądamy MiniMini ale przymierzamy się do zmiany dostawcy TV i mam problem.... jakie jeszcze programy / kanały są równie fajne i równie "bezpieczne" dla Dziecka. Synek lubi Seamkwoy Zakątek, Boba Budowniczego, Stacyjkowo, Świnkę Pepę itp...gdzie jeszcze znajdę takie bajki?
Obserwuj wątek
    • mondovi Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 12:30
      polecam jim jam - bajki z mini mini się nie pokrywają (bob chyba tylko i tomek), ale mój syn bardzo lubił. lubi też nickelodeon, w porannym pasmie mają wyswietlane bajki z nick jr - syn przepada za "wspaniałymi zwierzakami", dorą, potem to juz bajki dla starszych zdecydowanie. Disney playhouse mogę też szczerze polecić.
      • trynidat55 Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 13:37
        podpisuję sie pod przedmówczyniąsmile super kanały
    • tempera_tura Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 12:31
      Ja mam Polsat Jim Jam.
      Mamy: Boba budowniczego, Dudusia Wesołka, Tomka i przyjaciół, Krówkę Connie, Świnke Chudzinke, Barney i przyjaciele, Pluszowy ogród, Igloo Gloo (fajne), Mio mao (fajne), Pingu, oswalda, Strażaka Sama, Huubsy,
      Młody na razie nie ogląda, tylko jasmile
    • deela Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 12:57
      nie mam kablówki, ale mam TV Puls - tam jest Bolek i Lolek i Reksio i Pyza, i Tom i Jerry, mnóstwo fajnych bajek przez większość dnia
    • twitti Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 12:59
      Ja corce puszczam w zasadzie tylko Sezamku, bawmy sie , bo tylko to lubi. Do niedawna puszczalam jej tez Liste Rock Your Baby na VH1, ale teraz taka nedza leci, ze juz nie chce ogladac.
    • budzik11 Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 13:38
      Oglądają blok bajek na TVN Style - "Pluszakowe bajki". Nie mamy MiniMini, jedyną alternatywą jest wieczorynka na 1TV
    • w_miare_normalna Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 13:48
      Jako, że mam pakiet tylko podstawowych programów - tvp1, tvp2, polsat, tvn to mała ogląda najwięcej Polsat. W razie czego włączam jej bajki na youtube.pl, najchętniej ogląda Barbie i Tomek i przyjaciele.
    • wszystko-wiedzaca Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 14:18
      Moje ogladaja Disney Playhouse, bo tylko taki kanal dla malych dzieci mamy, ale nie polecam ciagle te same bajki na okraglo, czasem mam wrazenie ze jeszcze jeden odcinek Handy Manny czy agenta Ozo i nie wytrzymam, ale syn lubi. W Polsce ogladal duzo mini mini i wydaje mi sie lepsze od disneya.
    • czekolada_kokosowa Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 14:26
      Polecam jim jam, CBeebies, 'pluszakowy zakątek' na tvn style i poranne pasmo bajek na polsacie (w sumie dla trochę starszych dzieci). Alternatywą jest yotube.
    • camel_3d Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 14:53
      do niedawna wogole nie ogladal, dopoka babcia nie uraczyla go telewija to i w domu zaczelo si enudzenei o tv.

oglada wieczorem dziadka piaskowego i jakas kreskowke po nim...

czasme wyscigi formuly 1..
      • blagajo CBeebies 15.04.11, 14:56
        uważam że jest bezkonkurencyjna.. Pan robótka oraz BBdance smile dobranocny ogród dla najmłodszych oczywiście mini mini
      • lupa_87 Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 15:43
        My teraz przy 3,5 latku mamy w polsacie Polsat jim jam i diesney Playhouse (obydwa typowo dla przedszkolaków) - reszta odpada. Wczesniej było bbc cbeebies, ale najgorszy był z tych trzech, choć oczywiście zawartością odpowiedni. Nudziło mnie, że ciągle leci schiza - dobranocny ogród i teletubisie.
    • joshima Re: jakie programy/kanały TV....? 15.04.11, 17:06
      Nie żartuj? To jeden nie wystarczy?
      • pamplemousse1 Re: jakie programy/kanały TV....? 16.04.11, 13:13
        dla mnie bezkonkurencyjne są bajki na www.bajkionline.com, ale dlatego, że tv nie posiadam. Chłopcy mają dwa lata i uwielbiają bajki, muszę je ograniczać, żeby w nałóg nie wpadliwink
    • 18_lipcowa1 Re: jakie programy/kanały TV....? 16.04.11, 14:01
      Moja córka ogląda MiniMini.
      A na nim ulubione bajki tj: wszystkie z postaciami kukiełkowymi tj Bert i Erni, Elmo i inne te postacie z sezamkowej oraz kota Jessa.
      No i Teletubisie ale to mam na kompie i czasem jej włączam.
      Wiecej bajek jej nie interesuje.
    • maderta Re: jakie programy/kanały TV....? 16.04.11, 20:04
      Poza minimini to jeszcze cbeebies jest fajny, playhouse disney, ale tam w kółko te same bajki. teraz akurat mamy pakiet tp i tu lipa, bo mamy disney channel (nuda), nickelodeon (rano, jak jest nick jr to takie dla młodszych dzieci bajki są, potem to już niekoniecznie dla młodszych), baby tv, ale to dla całkiem małych i cartoon network - odradzam niezależnie od wieku dziecka, masakra.
    • maciejska Re: jakie programy/kanały TV....? 16.04.11, 20:39
      dziekuję wszystkim smile
      a joshimie - specjalne podziękowania za jak zwykle wypowiedz "na temat" i udowadnienie, że idealna matka jest tylko jedna i ma nick joshima i zawsze ma coś do powiedzenia nawet jak nie ma (bo nie widzę w Twojej wypowiedzi odpowiedzi na moje pytanie) Więc specjalnie dla joshimy wyjaśnię powód mojego pytania na forum: nie wszystkie kablówki lub telewizje w stylu Cyfrowy Polsat, N itp mają te same kanały w swojej ofercie. Na dziś mamy UPC i jest MiniMini ale już w Cyfrowym polsacie nie ma MiniMini - stąd było moje pytanie o inne programy / kanały dla dzieci; tak żebym mogła wybrać ofertę z której zadowolony bedzie i mój mąż (kanały sportowe) i moje dzieci.
      wrrr....jak ja nie lubię takich joshim
      • joshima Re: jakie programy/kanały TV....? 16.04.11, 23:45
        maciejska napisała:

> a joshimie - specjalne podziękowania...
        No cóż. Najwyraźniej nie zrozumiałaś. Zaciekawiło mnie jak to się dzieje, że jeden kanał puszczający bajki na okrągło to za mało.Zwyczajnie nie rozumiem czemu.

> wrrr....jak ja nie lubię takich joshim
        Nie ma przymusu czytania moich postów.
        • maciejska Re: jakie programy/kanały TV....? 17.04.11, 12:34
          1. To Ty nie zrozumiałaś mojego pytania, które brzmiało "jakie kanały..." a nie "ile macie kanałów..". Czytania tekstu ze zrozumieniem uczymy się w szkole podstawowej
          2. Mam nadzieję, ze teraz już rozumiesz, bo odpowiedz była adresowana specalnie do Ciebie , że nie szukam kolejnych kanałów ale "zamiennika" dla MiniMini. Comprende? bo jak trzeba to wyjaśnie raz jeszcze.
          3. czytam Twoje posty choć muszę przyznać, ze nie rozumiem osób, które nie mając nic do powiedzenia w danym temacie i tak zabierają głos. Cytując "klasyka" tego forum czyli Joshime: "Zwyczajnie nie rozumiem czemu"
          • joshima Re: jakie programy/kanały TV....? 17.04.11, 21:25
            maciejska napisała:

> 2. Mam nadzieję, ze teraz już rozumiesz, bo odpowiedz była adresowana specalnie
            > do Ciebie ,
            No to cieszę się, że Ty umiesz czytać ze zrozumieniem i odpowiedziałaś na moje pytanie.

> 3. czytam Twoje posty choć...
            Choć naprawdę nie musisz...
            • maciejska Re: jakie programy/kanały TV....? 18.04.11, 12:35
              Oj, joshima, widzę, że jesteś z Tych co lubią mieć ostatnie zdanie (nawet jak nic nie wnosisz do dyskuscji)....więc śmiało dopisz coś jeszcze a ja obiecuję, że Twoje bedzie na wierzchu i już nic nie napiszę.
              ps. trudno na tym forum znaleźć wątek, w którym nie wtrąciłabyś swoich 3 groszy (i celowo nie piszę tu " małabyś coś do powiedezenia" bo z tym bywa róznie - patrz - bieżący wątek). Nie ma znaczenia czy pytanie dotyczy: odpieluchowywania, spania z dzieckiem czy bez, jedzenia, TV, koloru kupy, ząbkowania; czy dotyczy roczniaka czy 4-latka; przedszkola czy niani...Ty zawsze jesteś obecna. Szkoda, ze nie zawsze "na temat" sad. No ale jak już obiecałam wyzej - pisz co chcesz. Ja zadałam pytanie - dostałam odpowiedzi, które mnie satysfakcjonują i wątek uznaję za zamkniety.

• joshima Re: jakie programy/kanały TV....? 18.04.11, 13:08
                EOT
    • leneczkaz Re: jakie programy/kanały TV....? 17.04.11, 08:01
      Disney Playhouse i Mini Mini polecam bardziej niż Jim Jam. Ten drugi mamy teraz i się 'kurzy'. Na DVD (usb tongue_out) króluje KPMM, oraz Carsy. Z fajnych bajek to wymieniony przez lipcową 'Kot Jess'- mój uwielbiał, a nie ma na Jim Jam no i chłopięce typu 'Stacyjkowo', 'Bob' i 'Maniek Złota Rączka'.
      • lenawawa Re: jakie programy/kanały TV....? 17.04.11, 13:17
        My nie mamy kablówki - na Pulsie po 18tej ogląda Bolka i Lolka i Reksio.
        Na polsacie jest Scooby ale się boi.
        Na płytach Bob Budowniczy i Sąsiadów.
        Do mam doświadczonych - jakie bajki,w których bohaterami są auta??
        • leneczkaz Re: jakie programy/kanały TV....? 17.04.11, 22:17
          Cars, Rajdek i na mini mini jest taka o wozach strażackich.
        • maderta Re: jakie programy/kanały TV....? 18.04.11, 14:49
          Oprócz sławetnej bajki Cars, to jeszcze seriale: rajdek, mała wyścigówka, Traktor Tom, Mały czerwony traktoerk, Autobusy, Finley wóz strażacki (Przygody Finleya) - nie pamiętam, jaki dokładnie jest tytuł. O pociągach Stacyjkowo i Zawiadowca Ernie. Pamiętam jeszcze o samolotach Bodzio mały helikopter.
    • ewa_mama_jasia Re: jakie programy/kanały TV....? 18.04.11, 12:53
      Naprawdę uzależniasz umowę z operatorem pod kątem dziecka?
      Ja nie mam żadnego programu stricte "dzieciatego" i z całą świadomością mieć nie będę - właśnie żeby dziecko nie oglądało zbyt dużo. Zresztą wystarcza mu z nawiązką to, co puszcza codziennie PULS - bolki i lolki, reksie, pszczółka maja i wilk i zając, scooby doo i tom i jerry ....... cała plejada bajek znanych i lubianych i w ilościach daleko przewyższających miary dopuszczalne dla dzieci. A dla odmiany klimatu - animal i discovery.
      • hanah.vic Kuchnia.TV 18.04.11, 14:32
        U nas na topie są ostatnio 2 kanały; Kuchnia.Tv oraz Domo. Siadamy sobie we dwie i oglądamy co tam pichcąsmile) córka ma 3 lata z hakiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka