10.05.04, 15:21
Czy możecie polecić mi dobrego pediatrę, który nie zawiódł was w temacie
podawania vit D3? Już sama nie wiem, co z tą witaminą? Podawać czy nie? Do
kiedy ? Itp.
Obserwuj wątek
    • dorotaww Re: Vit D3 10.05.04, 15:59
      Ja osobiście podawałam krótko Wit. D3, może do roku, a nawet chyba nie, podaje
      dzieciom witaminy typu multisanostol, tam jest zestaw witamin, tym bardziej jak
      jest słońce .
      • perela Re: Vit D3 11.05.04, 08:32
        Ja tez mam dylemat z wit D. Oliwce idzie 11 miesiąc. A czy ktoś wie gdzie można
        zrobić poziom wit D3. Mój lekarz tylko pokrecił głowa jak się o to spytałam, bo
        przeciez to takie skomplikowane badanie - bzdura, chyba zmienię lekarza -
        wkurzył mnie wczoraj.
        pozdrawiam
        gosia
    • mamawiktora Re: Vit D3 11.05.04, 14:01
      witajcie. moja pani pediatra powiedziala ze D3 powinno podawac sie do drugiego
      roku zycia i taka opinie tez gdzies przeczytalam w ktorejs z gazet. moj synek
      ma dwa lata, ale juz od pol roku nie podaje mu tej witaminy bo zaczelam o niej
      zapominac i przy wizycie pani doktor powiedziala ze to nic bo Wiktor dostaje
      jeszcze vibovit-bobas i tam jest zawarta wit.D3. chyba najwazniejszy jest okres
      kiedy zrasta sie ciemiaczko, potem to juz tylko profilaktyka-taki wyciagnelam
      wniosek z rozmowy z pania doktor.chociaz kazala nam wznowic podawanie D3 ze
      wzgledu na to ze Wiktor ostatnio duzo urosl - ma juz 90cm.
    • moniaa3 Re: Vit D3 12.05.04, 18:15
      Mój synek skończył 5 miesięcy. Lekarz polecił mi, aby zamiast witaminy D3
      podawać jej zagraniczny odpowiednik (nie pamiętam teraz nazwy). Podaję mu 2
      krople dziennie. Jeśli główka dziecka poci się podczaskarmienia należy
      zwiększyć dawkę do 3 kropli dziennie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka