Dodaj do ulubionych

memłanie u 2latka

30.07.11, 22:27
słuchajcie, mój młody memła wszystko co mu wpadnie w ręce: książka, pasek, liść,puzzle piankowe itp itd. oduczać go czy czekać aż samo przejdzie? smoczka nie uzywa, palców nie ssie - oduczyłam. aha, jak daję mu mleko czy inne płyny to też gryzie (a raczej skubie zębami) ten dziubek. z kubka nie chce pić, z niekapka (bez uszczelki czyli kapka) tylko inne płyny mleko tylko i wyłącznie z butelki ze smoczkiem. masakra jakaś. myślałam, że jak człowiek będzie pił z kubka, bo umie a on zaparł się i koniec. i co z tymi fantami zrobić?
Obserwuj wątek
    • sole-luna Re: memłanie u 2latka 30.07.11, 23:10
      czyli gryzie?(bo nie znam tego wyrazusmile
      a ma wszystkie zeby?wyglada to na zeby,bo mojej wychodza i tez gryzie(ale jest wybredna i wszystkiego nie gryziesmile) ja czekam az przejdzie
      • futro.1 Re: memłanie u 2latka 31.07.11, 00:57
        memłać to coś pomiędzy gryzieniem a ssaniem big_grin zęby ma już wszystkie więc ząbkowanie odpada. znajoma podpowiada, że mogą mu rosnąc i stąd to memłanie ale czy tak jest?
        • futro.1 Re: memłanie u 2latka 31.07.11, 20:51
          nikt więcej nic nie wie w tym temacie? dla mnie jest to poważna rzecz, bo młody jest alergikiem. poza tym je wszystkie kable - nie muszę chyba tłumaczyć czym to grozi. smarować mu czyś te zęby? do smoczka nie wrócimy za żadne skarby. co robić? kurde, wszystko jest pogryzione jakbym miała niemowlę w domu uncertain
          • dzoaann Re: memłanie u 2latka 31.07.11, 21:25
            a moze to faktycznie niezaspokojony odruch ssania?
            nie bardzo widze co zrobic w tej sytuacji... tlumaczyc, pilnowac, upominac, ewentualnie namawiac do gryzienia gryzakow, innych wybranych zabawek, ktore sklonna bylabys przeznaczyc na memlanie?
            smarowac rzeczy czyms gorzkim?
            nie wiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka