niesfornna 24.08.11, 11:11 czy powinien byc wklesły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lafiorka2 Re: wystający pepek u 4 latka 24.08.11, 11:46 A może jest to przepuklina pępkowa? Nie jestem lekarzem,ale może dobrze było by się udac do takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: wystający pepek u 4 latka 24.08.11, 11:54 to przepuklina pępkowa. ja taki mam, syn też. Odpowiedz Link Zgłoś
walasia1 Re: wystający pepek u 4 latka 25.08.11, 00:09 Uwielbiam lekarzy forumowych .. nie widzą, ale wiedzą, że to przepuklina ... A jak już dorosła osoba stwierdza, że ma przepuklinę pępkowa ... Która albo się sam cofa u małych dzieci, albo jest leczona. ... Pytanie czy to wypukły pępek, czy wypukłość która się powiększa podczas kaszlu, psikania, napinania mięśni brzucha. Pytanie autorki jest na tyle lakoniczne, że trzeba być jasnowidzem żeby coś poradzić. Co do pępków ... są i wklęsłe i wypukłe, zależy jak ciachnęli ... ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Dziweczyny, zaintrygowal mnie ten etmat, powaznie! 25.08.11, 00:21 Prwde mowiac niigdy nie zastanawilam sie nad pepkiem mojego dziecka.... Po urodzeniu i przez chyba 2 latam dziecko mialo pelek normalny... Ostatnio, nawet teraz na wakacjach, na plazy zauwazylam, ze maly ma jakby wzdety brzuchm i pepek wystajacy.... Nie wiem, jutro jesli pozwolicie to zrobie zdjecie jego brzuszka, jesli autorka watku moze, to niech tez wkleji zdjecie swojego?! Nigdy nie slyszalam o przepuklinie pekowej, a u mojego malego faktycznie jest cos,,podobnego" widoczne Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Dziweczyny, zaintrygowal mnie ten etmat, powa 25.08.11, 00:32 zjawa1 napisała: > Nie wiem, jutro jesli pozwolicie to zrobie zdjecie jego brzuszka, jesli autorka > watku moze, to niech tez wkleji zdjecie swojego?! > Nigdy nie slyszalam o przepuklinie pekowej, a u mojego malego faktycznie jest c > os,,podobnego" widoczne Ręce opadają...Wolisz bawić się we wklejanie zdjeć i zamiast pójsc do pediatry z dzieckiem? Lepsza jest diagnoza przez net ? Przepukliny nie da sie stwierdzic czy wykluczyc przez net. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Dziweczyny, zaintrygowal mnie ten etmat, powa 25.08.11, 00:36 Nie, jesli jurtro zadzwonie do pediatry, to w najlepszym przypadku zostane przyjeta w poniedzialek. Logiczne, ze w tym czasie moge sie czegos konkretnego dowiedziec na ten, temat. Dziecko nie umiera, ma to od jakiegos czasu. Myslalam, ze ,,wydenty brzuszek". Nie widzialam roznic w zachowaniu itp. Troche zaniepokoil mnie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 aurinko5 25.08.11, 00:38 Przeciez nie polece na izbe do szpitala, bo wysmialiby mnie Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: aurinko5 25.08.11, 23:24 Moja 3latka ma taki pępek i ostatnio lekarka gdy tylko odsłoniła koszulkę do badania to mówi że mała ma przepuklinę pępkową,mówiła że każdy wypukły pępek świadczy o przepuklinie...gdy się tego nie wyleczy u niemowlaka potem zostaje tylko zabieg chirurgiczny. Synek też miał taki pępek i od 1mies kleiliśmy specjalnymi plastrami,teraz młody ma 5mieś i pępek wklęsły,z córką zostaje chirurg ale to ze względów estetycznych nie zdrowotnych...lekarka tłumaczyła że gdy zajdzie w ciąże to ten pępek będzie gigantyczny i wypukły i ma racje....wiem po sobie. Odpowiedz Link Zgłoś