Dodaj do ulubionych

Pierwsze własne łóżko

28.08.11, 17:59
Poszukuję jakiegoś fajnego łóżka dla mojego 2,5 latka i zastanawiam się czy lepsze jest takie zwykłe drewniane czy takie w stylu "samochodu". Jakie Wy wybraliście? Na co zwracać uwagę?
Zależy mi na tym, aby nie było zbyt wysokie i najlepiej miało jakieś boczne zabezpieczenia przed spadnięciem na podłogę oraz przede wszystkim było wygodne.
Widziałam takie fajne samochodowe, ale czy warto? Jeśli chodzi o mojego synka to pewnie byłby takim zachwycony.
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Pierwsze własne łóżko 28.08.11, 18:26
      Ksztalt lozka nie ma wielkiego znaczenia dla jego wygody. Jakies wydziwiane moze miec sporo wiekszy rozmiar zewnetrzny, wiec musisz sie z tym liczyc, jesli pokoj nie jest duzy. Zwracaj uwage na materac i na to, co jest pod nim. Mojemu mlodemu zawsze kupowalam grube materace. Kokos i gryka mnie nie przekonuje, nie da sie tego wyprac. Teraz mlody ma lateksowy (tak jak my) ze zdejmowanym pokrowcem.
    • anna090481 Re: Pierwsze własne łóżko 28.08.11, 21:00
      to zależy od wielu rzeczy. smile
      My kupiliśmy córce drewniane ale nie zwykłe proste tylko o kształcie "statku na kółkach" jak go określiło jedno z dzieci znajomej.
      Córka jest nim zachwycona, od pierwszej nocy śpi w nim sama, bez żadnych problemów, a tego się bałam najbardziej.
      Córka ma 20 msc, łózko ma zabezpiecznia przed wypadnieciem. Jest spore 70:140 cm więc posłuży jej długo. Ja również uważam że najważniejszy jest materac. Dla mnei było ważne aby był twardy ale jednocześnie wygodny i taki kupiliśmy. smile

A to zdjecie łóżka:
      imageshack.us/photo/my-images/856/uhu143.jpg/
      • agnieszka77_11 Re: Pierwsze własne łóżko 28.08.11, 21:32
        Ja myślałam o czymś takim:

allegro.pl/lozko-dzieciece-franek-lozka-samochod-pokoj-szafa-i1780528889.html
        allegro.pl/lozko-dzieciece-kuba-lozka-samochod-pokoj-szafa-i1780528728.html
        choć czasem zastanawiam się czy jest sens kupowania takiego wymyślnego łóżka, bo nie wiadomo ile będzie ono wzbudzało zachwyt. Choć na początku pewnie wielki.
    • maja_2006 Re: Pierwsze własne łóżko 29.08.11, 09:37
      Ja właśnie kupiłam takie:
      allegro.pl/lozko-junior-160-x-80-drewno-bukowe-i1771710524.html
      Jeszcze nie przyszło, więc nie wiem, jak wygląda na żywo. Też myślałam nad tym samochodowym, ale one są duże, a my nie mamy zbyt wiele miejsca w pokoju synka. Na pewno każdemu chłopcu by się spodobało, więc jeśli masz możliwość, to kup takie.
      Teraz mam inny problem - materac. Zupełnie nie wiem na jaki się zdecydować. Może przy okazji tego wątku, podpytam Was, to przyda się też Autorcesmile
      Materac ma służyć przez około 4 lata, bo jestem w ciąży i za mniej więcej tyle będzie trzeba kupić łóżko piętrowe. Znalazłam chyba dobry materac kieszeniowy, nie bardzo drogi, ale on jest wysoki 16-17 cm i boję się, że na takie łózko z barierką będzie za wysoki i barierka przestanie spełniać swoje funkcje ochronne. Myślę nad cieńszym piankowo - kokosowym - może ktoś ma i może coś napisać, jaki on jest, twardy czy miękki? I czy lepszy jest kokos-pianka-kokos czy sama pianka-kokos? Lateksowego się boję, że uczuli. Chciałabym szybko kupić nie czekając na łóżko, żeby od razu było wszystko, to może łatwiej przejdzie przeniesienie od nas z sypialni.
      Będę wdzięczna za podpowiedzi.
      • olo2108 Re: Pierwsze własne łóżko 29.08.11, 12:02
        My w weekend dla 2,5 latka kupiliśmy łóżko w Ikei- seria Kritter 70x160 + porządny materacyk sprężynowy. Cena przystępna, łóżeczko wygląda super.
        Ja nie przepadam za łóżkami typu samochód, łódź, baldachimami itp. bo w pokoju dziecka jest cała masa zabawek, więc przynajmniej meble w bardziej minimalistycznych kształtach trochę łagodzą wnętrzewink
    • nastoletnia-mama Re: Pierwsze własne łóżko 29.08.11, 21:36
      U nas zwykła tradycyjna kanapa. Jak rozłożę to na podłogę kładę materac, który zostawiłam od łóżeczka, na połowę kanapy od brzegu kładę dodatkowe poduszki. Młody śpi sam od 3 tygodni,przez pierwsze 2 dni wychodził z pokoju, teraz tylko bajka, dobranoc i idzie sam spać. W nocy bez żadnych przygód. Nie ma co za bardzo wymyślać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka