Dodaj do ulubionych

Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka?

08.09.11, 09:13
Drogie mamy prosze was o napisanie co dajecie na śniadanie swoim maluszkom oprócz kaszki z mleczkiem. Swojej córci na dzień dobry daje kaszke z mlekiem ale po 2 godz jest głodna wiec zaczelam jej dawac bułke z masełkiem i zaczęłam sie zastanawiać czy moge do tej bułki dorzucić juz szynkę,ser żółty itp.
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • mama.zuzanki Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 09:35
      Moja już od dawna dostaje kanapki z szynką, pomidorkiem, czasem serkiem żółtym, albo jajecznicę na masełku. A po obiedzie budyń albo jogurcik, a jako kolację przed kaszką znowu kanapeczkiwink Możesz jej podawać już prawie wszystko oprócz smażonych, ostrych i miodu.
      • matka_karmiaca @mama.zuzanki - miód 09.09.11, 14:10
        A to miód nie od roczku właśnie można?
        • najma78 Re: @mama.zuzanki - miód 09.09.11, 14:32
          matka_karmiaca napisała:

> A to miód nie od roczku właśnie można?

Tak, po 12 m-cu zycia mozna podawac miod.
    • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 10:25
      roczniak powinien juz normalnie jesc:
      kanapki
      owsianke, kasze manne, platki
      muesli z jogurtem
      jakies cieple placuszki jak masz czas i checi robic
      jajecznice, jajka na miekko, omleta
      do wyboru do koloru
      • bezak25 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 10:47
        moja córa oprócz kaszki na śniadanie jada omlet z owocami/jogurtem/dżemem, jajecznicę, pieczywo z szynką, serkiem białym/żółtym, z pomidorem, jogurt naturalny z owocami - np. z rozgniecionym bananem.
        • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 10:52
          Nasz lubił paróweczkę (teraz juz są takie 98% mięsa), kroiłam ją w małe kawałki plus chlebek pokrojony w kosteczke do tego i jadł sam. Nawet ketchup podawałam czasem smile Poza tym raczej jadł kaszkę.
          • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:21
            nie istnieja parowki w rodzaju 98% miesa
            zeby sie skleic i miec gladka konsystencje, musi byc w parowce tluszcz i mieso III klasy, inaczej beda to kielbaski, nie parowki
            a ze wzgledu na zawartosc tluszczu i miesa niskiej klasy parowki nie sa dobrym/wartosciowym jedzeniem, ani dla dzieci ani dla nikogo, sporadycznie z przypadku nie umrze od tego, ale jako pozycja do wyboru - lepiej nie
            • krokre Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:47
              no ja tez nie widzialam i nie slyszalam o takich 98% miesnych parowkach ale wiem ze w krakowskim kredensie mozna kupic (kupuje dla syna) parowki 78% miesne. W sumie polecam dla starszych dzieci
              • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:51
                Sorki, nie 98% a 93%: dodomku.pl/produkt/30938/5906712804989/Sokolow_parowki_z_szynki._93_miesa.html
                Czasem kupujemy tez takie 82 czy 83%, ale tych producenta juz sobie nie przypomnę.
                • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 16:10
                  no, z punktu widzenia nazewnictwa MOM to tez mieso, wiec producent pisze, a konsument lyka
                  • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 16:31
                    A gdzie tam jest napisane, że to jest MOM? Znalazłam skład i o MOM ani słowa. Może specjalnie to pominęli, może...ale wieleby tym ryzykowali, więc nie sądzę.
                  • joshima Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 21:27
                    donkaczka napisała:

> no, z punktu widzenia nazewnictwa MOM to tez mieso, wiec producent pisze, a kon
                    > sument lyka
                    Bzdury opowiadasz. Producent ma obowiązek rozróżniać mom od mięsa.
                    • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 09:43
                      tak, w opisie skladu
                      co nie przeszkadza napisac, ze cos ma ilestam procent miesa (wliczajac w to mom na przyklad)

rzeczonych parowek nie widzialam, dyskusja wziela sie od stwierdzenia, ze parowki maja 98% miesa
                      pytanie jakie mieso, nawet jesli faktycznie sa z szynki, to nie jest to 98% szynki, maks 50% a reszta to juz mieso nizszej klasy i tluszcz na pewno tez
                      anyway, wracajac do meritum, czyli sniadania dla roczniaka: sama lubie hot doga w ikei wciagnac, dzieci tez dostana (tyle, ze to nie sa juz roczniaki), ale parowka nie jest stala pozycja w menu, bo to po prostu jedzenie niskiej jakosci
                      zawsze zawieraja glutamian sodu, ktorego unikam, wartosci odzywcze slabe, wiec po co?
                      zwlaszcza dla malych dzieci jest to ZLY pomysl
                      • kaamea Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 11:08
                        wiem ze w watku nie chodzi o niejadka ale ogladalam niedawno film o niejadkach w ktorych wypowiadala sie psycholog zajmujaca sie dziecmi ktore nic nie chcialy jesc, ktora mowila ze w przypadku niejadkow nie ma pojecia 'smieciowego jedzenia' i parowki tez takim nie sa bo przy niejadkach liczy sie kazde jedzenie ktore daje dziecku energie i kalorie.
                        oczywiscie nalezy wybierac te najwyzszej jakosci

dla jasnosci moje dzieci jadly parowki 2 lub 3 razy w zyciu.
                        • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 11:17
                          a tu juz zmieniasz temat zupelnie smile i dzielisz go na mega watki big_grin

parowka nie jest na szczycie smieciowych produktow, po prostu moim zdaniem, nie jest to produkt wart uwagi i tyle, a mamy czesto stawiaja go na poczatku listy, co dac dziecku do zjedzenia - i o to chodzi
                          • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 11:58
                            Mnie się wydaje, po przeczytaniu wielu postów o żywieniu na tym forum, że na szczycie listy jest zawsze smażona na masle jajecznica, tudzież omlety. Może sie mylę, ale wg mnie smażone rzeczy nie są dobre na niemowląt i małych dzieci.
                            Ja o parwóce wspomniałam w kontekście śniadań mojego syna - jadł (w wieku do 1roku-półtora) w 90% kaszki z owocami w 10% parówki i pieczywo. Ma się bardzo dobrze, rośnie, teraz je wiele innych rzeczy. Chciałam tylko napisać, że można podawac tą kaszke i tą nieszczesną parówkę, jeśli dziecko ma na nie ochote, a nie rwać sobie włosy z głowy co by tu pod dziubek podstawić, dziecko nie chce jeść nowości itp itd. Ciągle tylko gadka o konsumpcji i wydalaniu naszych dzieci. Na prawde już wam sie mózgi wyjałowiły sad
                            • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 13:33
                              ancymon, kazda mama ustala co daje dziecku
                              ja tylko zwracam uwage na parowki, bo imo sie przwijaja bardzo czesto
                              a omlety i jajecznice ja robie bez tluszczu, na patelni
                              w ogole skad pomysl, ze smazone jest be? nawet z mala iloscia tluszczu jest ok, miecho smazone na tluszczu jest dosc ciezkostrawne, lepiej gulasze dzieciom robic, ale nie umra od mielonego wink

jesli czujesz, ze dieta twojego dziecka jest ok, to nie masz co brac wszystkiego do siebie, potem sie niepotrzebne zatargi

co do wyjalawiania smile nie narzekam, w kontekscie dzieci i rozmow o nich jestem dosc daleko juz, a jedzenie i kupy o ile nie znajduje ich w nieodpowiednich miejscach nie zaprzataja mi glowy
            • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:49
              Hmmm, no nie wiem, ja kupuje parówki 98% mięsa z szynki. Jeśli nie istnieją to jem wirtualne parówki smile Acha, są zdecydowanie twardsze, takie bardziej zbite niż te "papierowo-tłuszczowe". U nas co sobota są na śniadanie parówki. Co niedziala jaja. Tak już mamy, żyjemy w zdrowiu.
              • matka_karmiaca Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 14:18
                Znalazłam w necie dwie wersje składu tych parówek z Sokołowa, ta bardziej prawdopodobna mówi "93% mieso (w tym 53% mięso z szynki)"
            • joshima Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:57
              donkaczka napisała:

> nie istnieja parowki w rodzaju 98% miesa
              > zeby sie skleic i miec gladka konsystencje, musi byc w parowce tluszcz i mieso
              > III klasy, inaczej beda to kielbaski
              Słabo się znasz na technologii wyrobu parówek. Robiłaś kiedyś parówki sama? Nie? A ja tak i wierz mi, że nie trzeba tam wrzucać tych wszystkich świństw, żeby były dobre.
              • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 16:07
                owszem, znam sie smile owszem robilam i dlatego wiem, ze glupstwa piszesz
                to nie sa swinstwa, tluszcz to tluszcz nie swinstwo, a klasy miesa nie sa oznaczane ze wzgledu na jakosc, a na zawartosc sciegien i tluszczu, ktore to jak zapewne wiesz, bo jestes obcykana w technologi smile, sa niezbedne do produkcji wyrobow miesnych
                z samego miesa I klasy, na przyklad z samej poledwicy nie daje sie robic wielu wyrobow
                po prostu, zeby sie polaczylo i smaczne bylo tluszcz i sciegna sa potrzebne
                i bez dodatku tluszczu i sciegen, samo mieso nie bedzie mialo odpowiedniej konsystencji, nie sklei sie i nie bedzie parowka
                bo taka jest istota parowki, ze kazdy kawalek swinki jest wykorzystany i ma swoje przeznaczenie, salceson z punktu widzenia jakosci wrzucanych don czesci to masakra, a swoich wielbicieli ma
                podobnie parowka
                jak ktos robi produkt z miesa wysokiej klasy, z minimalna iloscia tluszczu to bedzie to jakas kielbasa, nie parowka

kwestia nazewnictwa, to ze producenci nazywaja rozne odpadki miesem i moga napisac, ze cos ma 93% miesa, nie znaczy, zze warto to jesc - chocby slynna afera ze sloiczkami "miesnymi" gerbera

imo parowki po prostu ze wzgledu na sklad nie sa wysoko na liscie produktow do spozycia, co nie znaczy, ze nie moga byc smaczne i zjedzone sporadycznie
                • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 16:33
                  z minimalna iloscia tluszczu to bedzie to jakas kielbasa
                  chyba żartujesz smile
                  • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 19:08
                    musisz sie rozwinac, bo nie rozumiem
                • joshima [OT] Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 21:33
                  donkaczka napisała:

> owszem, znam sie smile owszem robilam
                  Taaak. Już widzę jak parówki robiłaś. Wielce jestem ciekawa jaką techniką.

> bo jestes obcykana w technologi smile
                  Żebyś wiedziała. Jestem masażem w czwartym pokoleniu i nie jedną furę mięcha własnymi rękoma przerobiłam na wędliny.

> z samej poledwicy
                  Polędwicy? A od kiedy z polędwicy robi się wędliny? Chyba nie masz na myśli schabu sprzedawanego pod nazwą polędwica?

> i bez dodatku tluszczu i sciegen, samo mieso nie bedzie mialo odpowiedniej kons
                  > ystencji, nie sklei sie i nie bedzie parowka
                  O masowaniu mięsa słyszałaś?
                  • donkaczka Re: [OT] Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dzie 09.09.11, 09:38
                    normalna technika, przy uzyciu potrzebnego sprzetu
                    uwazasz, ze jak ktos nie ma tradycji masarskich w domu, to nie moze umiec wedlin robic?
                    miec w domu nadziewarki, kutra i malej wedzarni?
                    zdziwilabys sie, ilu ludzi robi wedliny w domowych warunkach, ba jest cale forum i szkola masarstwa domowego

nie, nie mam na mysli schabu, mam na mysli poledwice, ktora sie od schabu oddziela
                    i tak poledwice sie wedzi i zjada jako wedliny i mimo ze jest miesem wysokogatunkowych to sie z niej parowek nie zrobi, a ty sugerowalas, ze mozna robic parowki z najlepszego miesa, bez dodawania "swinstw"
                    jesli za swinstwo uwazasz chociazby podgardle, to wysoko masz poprzeczke postawiona..
                    a samo masowanie miesa nie zapewni parowce bycia parowka

masz, moze sie oswiecisz i spuscisz troche z tonu:
                    wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3602&postdays=0&postorder=asc&start=0
                    a moze podziel sie wiedza i powiedz, z czego ty robisz te wspaniale parowki bez "swinstw"??
                    • joshima Re: [OT] Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dzie 09.09.11, 10:54
                      donkaczka napisała:

> normalna technika, przy uzyciu potrzebnego sprzetu
                      To znaczy przemysłową? To nie dziwię się, że nie wiesz, że mżna zrobić lepze parówki.

> zdziwilabys sie, ilu ludzi robi wedliny w domowych warunkach, ba jest cale foru
                      > m i szkola masarstwa domowego
                      Nie odkryłaś ameryki. Doskonale znam ten serwis. I co z tego? Myślisz, że jak poczytałaś coś na forum to już pozjadałaś wszystkie rozumy?

> nie, nie mam na mysli schabu, mam na mysli poledwice, ktora sie od schabu oddzi
                      > ela
                      Taaak.

> jesli za swinstwo uwazasz chociazby podgardle, to wysoko masz poprzeczke postaw
                      > iona..
                      Za świństwo uważam MOM i inne odpady produkcyjne.

> a moze podziel sie wiedza i powiedz, z czego ty robisz te wspaniale parowki bez
                      > "swinstw"??
                      Z szynki.
                      • donkaczka Re: [OT] Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dzie 09.09.11, 11:23
                        wiesz joshima, nie wiem, po co z toba rozmawiam, bo jestes niegrzeczna, zlosliwa i jestes forumowym ekspertem od wszystkiego, w co drugim watku piszesz

majac do wyboru wyroby przemyslowe i domowe, wole domowe
                        tobie sie za to zdaje, ze jestes najmadrzejsza, bo tradycje masarskie w domu sa
                        i co z tego? wszystkie swinstwa do kupienia w sklepie, masarze robili, nie ksiegowe przeciez?? i przemyslowo, a jakze

i co, z samej szynki te parowki?? bardzo ciekawe
                        szkoda mi czasu wybacz, tobie nie idzie o dyskusje, ty chcesz sie kopac po kostkach, a ja mam lepsze zajecia
                        • joshima Re: [OT] Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dzie 09.09.11, 13:46
                          donkaczka napisała:

> wiesz joshima, nie wiem, po co z toba rozmawiam, bo jestes niegrzeczna, zlosliw
                          > a i jestes forumowym ekspertem od wszystkiego, w co drugim watku piszesz
                          Mylisz się. Najwyżej w co dziesiątym. I rzeczywiście. Jeśli się odzywam to dlatego, że uważam iż mam wiedzę na dany temat.

> wszystkie swinstwa do kupienia w sklepie, masarze robili
                          Mylisz się. Wszystkie świństwa co są do kupienia w sklepie robi się przemysłowo przy użyciu maszyn. Masarze nie mają z tym nic wspólnego. Ja jestem masarzem a nie technikiem od obsługi urządzeń masarskich.
                • zuzann-a Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 10:52
                  > kwestia nazewnictwa, to ze producenci nazywaja rozne odpadki miesem i moga napi
                  > sac, ze cos ma 93% miesa, nie znaczy, zze warto to jesc - chocby slynna afera z
                  > e sloiczkami "miesnymi" gerbera

Kulą w płot, na tych "trefnych" słoiczkach gerbera jak byk była informacja, że zawierają mom.
                  • donkaczka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 11:19
                    dlaczego kula w plot?
                    sloiczki mialy napis "mieso", dopiero w skladzie bylo wyszczegolnione, ze to mom, malymi literkami z tylu, nie jako nazwa sloiczka, prawda?
      • krokre Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 10:51
        Też tak pomyślałam że powinna juz wszystko jeść (no może prawie wszystko) ale jakos miałam to "ale" hehehe. Dzięki dziewczyny. A ja jak ten wół co zapomniał jak cielęciem był wink Mam starszego syna a nie pamiętam jak z nim robiłam tj pamietam że dawałam mu takie jedzenie dla dorosłych ale nie pamiętałam od kiedy.
        Dzięki raz jeszcze
        • jul-kaa Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 10:55
          Spokojnie możesz podawać normalne jedzenie, najlepiej do samodzielnego jedzenia.
    • pysio.koszmarek Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 12:20
      Moja uwielbia omlety, jajka w każdej postaci, zje kanapkę, mleko zagęszczone kleikiem niestety nie łyżeczką tylko przez rurkę albo z kubeczka. Parówki bym raczej nie dawała.. Nawet te "98 % mięsa". Chciałabym zobaczyć, jakie to mięso dają do nich.....
    • krokre Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 12:35
      Zadam głupie pytanie (a może nie takie głupiewink) Czy jajecznice smażycie ma masełku czy robicie ja w inny sposób???
      • pysio.koszmarek Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 14:02
        na masełku smile. gdzieś tam czytałam że ktoś robił na parze ale ja robię na maśle.
      • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:54
        Pamiętam, ze jeden raz zrobiłam jajecznice na parze, ale wtedy młody wogóle nie był amatorem jajek. Potem długo nie podawałam, bo nie chciał, a teraz to juz smaże normalnie, bardzo długo na oleju (miał "skaze"), a teraz na maśle z olejem (samo masło potrafi sie przypalić) lub na boczku.
      • joshima Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:58
        krokre napisała:

> Zadam głupie pytanie (a może nie takie głupiewink) Czy jajecznice smażycie ma ma
        > sełku czy robicie ja w inny sposób???
        Na oleju, bo moja córka masła nie może.
    • joshima Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 15:54
      Moje dziecko w tym wieku nie jadało kaszek z mlekiem. Jadało normalne śniadania. Kasza manna lub kukurydziana na wodzie (uczulenie na mleko) z owocami. \kasza jęczmienna lub gryczana z warzywami. Kanapki z wędliną lub jakąś pastą. Jajecznica, omlet, placki naleśniki, albo zupa. Ewentualnie sałatka na bzie ryżu lub makaronu z rybą, jajkiem i warzywami. Jednym słowem normalne posiłki
      • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 16:34
        Moje dziecko w tym wieku nie jadało kaszek z mlekiem. Jadało normalne śniadania. Kasza manna lub kukurydziana na wodzie
        Hmmm, czyli wg mnie jadło kaszki. Moje jadło np. kukurydzianą na bebilonie plus owoce, to wg mnie kaszka.
        • joshima Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 21:38
          ancymon123 napisała:

> Moje dziecko w tym wieku nie jadało kaszek z mlekiem. Jadało normalne śniada
          > nia. Kasza manna lub kukurydziana na wodzie

> Hmmm, czyli wg mnie jadło kaszki.
          Miałam na myśli miałkie ryżowe kaszki na mm dla niemowląt podawane z butli. Poza tym moje dziecko nigdy nie jadało kaszek, co najwyżej kaszę. Tak jak nie jadało kanapeczek z dżemikiem a jedynie kanapki z dżemem. A gdybyś nie wyrwała jednego zdani z kontekstu, to łatwo zauważyłabyś, że miała na śniadanie tak szeroki sortyment, że kasza manna czy kukurydziana zdarzały sie 1-3 razy na miesiąc a nie codzienni. I na koniec dodam, że sama się tak odżywiam. To znaczy mam na myśli kaszę manną z owocami (z owocami anie z musem owocowym)

Moje jadło np. kukurydzianą na bebilonie plus
          > owoce, to wg mnie kaszka.
          Ile razy w tygodniu?
          • ancymon123 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 10:15
            Na Bebilonie Pepti, a nie plus oczywiście.
            I jak pisałam mój jadł kaszke codziennie na śniadanie. Odpowiadało nam to obojgu. Nigdy nie podawałam kaszki z butelki, wg mnie jest to potrawa do jedzenia łyzeczką z talerza. Nawet na opakowaniu kaszek typu nestle jest przepis na zrobienie jej w miseczce, a nie do butelki smile
      • bluemka78 Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 12:38
        Joshima a slatki dawalas na bazie oliwy z przyprawami? A od kiedy dawalyscie takie z odrobina majonezu? Moje oczywiscie by chetnie jadly juz taka zwyczajna jarzynowa salatke, az sie trzesa do niej.
        • joshima Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 13:48
          bluemka78 napisała:

> Joshima a slatki dawalas na bazie oliwy z przyprawami?
          Oliwa albo niewielka ilość majonezu.

> A od kiedy dawalyscie takie z odrobina majonezu?
          No właśnie tak coś po ukończeniu roku.
    • maderta Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 19:24
      No jasne, że możesz. Możesz też zrobić jajecznicę, samą lub z szyneczką, naleśniki, na kanapki dobry też pomidorek (ja daję bez skórki), jeśli się nie obawiasz to możesz dać jakąś paróweczkę, choć to artykuł spożywczy dość kontrowersyjny smile.
      Moja córa np bardzo lubi bułeczki maślane, jakiś jogurcik kanapeczki z wędliną, jakiś owoc lub sok przecierowy.
      • joshima Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 21:39
        maderta napisała:

> Moja córa np bardzo lubi bułeczki maślane, jakiś jogurcik kanapeczki z wędliną,
        A dlaczego z wędliną a nie z wędlineczką?

> jakiś owoc lub sok przecierowy.
        A dlaczego owoc i sok a nie owocek i soczek?
    • camel_3d Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 08.09.11, 21:52
      zamiast bulki z maslem daj jej jakie owoce...
    • your.miminka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 14:10
      Mnie się wydaje, że to trochę za wcześnie... Najlepiej poczytaj tutaj:
      linkbaby.pl/artykuly/czytaj/gdy-dziecko-nie-chce-piersi.html
      • your.miminka Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 14:16
        your.miminka napisała:

> Mnie się wydaje, że to trochę za wcześnie... Najlepiej poczytaj tutaj:
        > linkbaby.pl/artykuly/czytaj/gdy-dziecko-nie-chce-piersi.html

Znalazłam jeszcze coś takiego: linkbaby.pl/artykuly/czytaj/jak-kilka-zabkow-pogryzie-wedlinke.html
        Masz tu wszystko wypisane dokładnie smile Miłej lektury! smile
      • matka_karmiaca Re: Co na sniadanie dla 13 miesięcznego dziecka? 09.09.11, 14:25
        Ile płacą za linkowanie tego linkbaby.pl, to może i ja się wciągnę?
        Bo artykuł totalnie bez związku z tematem wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka