Dodaj do ulubionych

W co sie bawic??

03.11.11, 09:33
Mam dwoch synow, 2 i 3 latka. Czytamy kasiazki, chodzimy na spacery, bawimy sie w piaskownicy, ukladamy klocki, robimy wyscigi samochodowe, rysujemy...co jeszcze??
W co jeszcze mozna sie z chlopcami bawic, gdzziemozna byloby polaczyc ich roznice rozwojowa - jednak w tym wieku rok to duzo. Macie moze jakies pomysly??
Obserwuj wątek
    • wariamiktoria Re: W co sie bawic?? 03.11.11, 09:44
      Zajrzyj do mnie na bloga, robię przegląd różnych blogów i zbieram pomysły stamtąd. Jak chcesz np blog mamy 3 i 5 latka. albo chłopca i dziewczynki albo dwóch chłopaków. Podejrzyj różne pomysły i dobierz te najbardziej wam pasujące.
    • rulsanka Re: W co sie bawic?? 03.11.11, 09:49
      2 i 3 lata to roznica niewielka, daj dzieciom szanse, zeby pobawily sie w cos nie sterowanego. Ja daje dziecku prowadzic w zabawie, to jest jego zabawa. Czasem cos podpowiem, nakieruje, ale rzadko. Zazwyczaj to on wymysla. Dzieci maja niezwykla wyobraznie i skojarzenia. My dorosli mozemy sporo popsuc, gdy we wszystko ingerujemy.
      Najlepsze zabawki to takie dajace pole dla wyobrazni. Kartonowe pudla moga byc lodzia, domkiem, ogniskiem, jaskinia niedzwiedzia. I zabawa prawdziwymi rzeczami, ja maluchowi wczesnie zaczelam dawac narzedzia typu mlotek, wkretarka i pila (pod kontrola), odkurzacz, mop. Pozwalam mu utrzec jablko na tarce gdy pieczemy razem placki.
      Swietna jest zabawa blotem, mozna je przewozic w ciezarowce i mozna zrobic z niego zupe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka